Lisaraha, just riided
-
Külaline
Lisaraha, just riided
Fb tuli mulle ette pealkiri Miks eestlased nii vähe lisaraha teenimisega tegelevad. Jutus toodi välja kulleriks olemist, millegi õpetamist teistele ja oma riiete müüki.
Kas te teenite mingil moel lisaraha? Eriti huvitab mind see oma riiete müük. Ma müün küll oma riideid ühes kirbukas.
Aga vaatan, et ega eriti ei osteta. Kas fb või yagas käib parem ostmine? Mis peaks olem hind, et ostetaks? Ja kas riiete müügiga neti teel on ka probleeme, mille peale ei oska tullagi?
Kas te teenite mingil moel lisaraha? Eriti huvitab mind see oma riiete müük. Ma müün küll oma riideid ühes kirbukas.
Aga vaatan, et ega eriti ei osteta. Kas fb või yagas käib parem ostmine? Mis peaks olem hind, et ostetaks? Ja kas riiete müügiga neti teel on ka probleeme, mille peale ei oska tullagi?
-
Külaline
Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed. Lisarahaks ma seda siiski ei loe, kuna müün ka uusi asju ca 50% odavamalt ostuhinnast seega reaalne kokkuhoid oleks need esemed üldse ostmata jätta. Kuna kaubandus üleüldiselt on kolinud suures plaanis netti, siis ma kirbukates ei ole kunagi boksi rentinud ja seal müünud, ei tundu väga mõttekas. Mingid veidrad ostu-müügikohad välistan (fb, osta jms), yaga on turvaline, lihtne ja eelistatud minu jaoks.
-
Külaline
Ega nende kantud riiete müügiga mingit erilist lisaraha ei teeni. Ma müün paar korda aastas vanu asju okidoki keskkonnas. Riideid enamasti mitte, sest nende hinnad 1-5 € rikkaks ei tee. Olen müünud kasutatud laste jalgratta, tõukeratta, lapsevankri, mitmeid mööbliesemeid ja muud sellist suuremat. Aga ka nende hinnad ei ületa tavaliselt 100 €. Rikkaks sellega ei saa, aga ruumi saan kodus juurde ja vabanen asjadest ning keegi äkki rõõmustab sadud asjade üle. Lisaraha teenin ma teiste tegevustega lisaks igapäevasele palgatööle.
-
Külaline
Miks peaks "lisaraha" teenima? Kaltsukaubandus on väga aeganõudev ja väga vähe tulutoov.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 11:06 Ega nende kantud riiete müügiga mingit erilist lisaraha ei teeni. Ma müün paar korda aastas vanu asju okidoki keskkonnas. Riideid enamasti mitte, sest nende hinnad 1-5 € rikkaks ei tee. Olen müünud kasutatud laste jalgratta, tõukeratta, lapsevankri, mitmeid mööbliesemeid ja muud sellist suuremat. Aga ka nende hinnad ei ületa tavaliselt 100 €. Rikkaks sellega ei saa, aga ruumi saan kodus juurde ja vabanen asjadest ning keegi äkki rõõmustab sadud asjade üle. Lisaraha teenin ma teiste tegevustega lisaks igapäevasele palgatööle.
-
Külaline
Olen nõus. Tänapäeval valitseb riiete üleküllus, neid jagatakse piisavalt palju tasutagi. Mäletan, kunagi müüsin oma lapse väikseksjäänud koolivormi ühele, too tuli järele ja torkas vormi ilma sellele pilkugi heitmata kotti ning lahkus. Õhtul helistas ja teatas, et vorm olla vana ja kulunud. See oli mulle üllatuseks, sest olin ostnud vormi poest ja tütar oli kasutanud seda ainult ühe aasta (pealegi oli tal vormi komplekte mitu). No ostsin siis tagasi. Kodus asetasin selle õnnetu vormi lampide alla ja vahtisin, mis vahtisin, aga no mina küll aru ei saanud, et see kuidagi vana ja kulunud oleks. Tavaline, terve, plekitu. Tõesti kummastav, kui erinevad võivad ikka olla inimeste mulje samast esemest. Ei hakanud protsessima, viisin selle vormi koolimajja tasuta asjade kasti. Ebameeldiv mälestus jäi ikkagi ja seni ei tea ma, mis mu lapse vormil siis viga oli.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 12:21Miks peaks "lisaraha" teenima? Kaltsukaubandus on väga aeganõudev ja väga vähe tulutoov.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 11:06 Ega nende kantud riiete müügiga mingit erilist lisaraha ei teeni. Ma müün paar korda aastas vanu asju okidoki keskkonnas. Riideid enamasti mitte, sest nende hinnad 1-5 € rikkaks ei tee. Olen müünud kasutatud laste jalgratta, tõukeratta, lapsevankri, mitmeid mööbliesemeid ja muud sellist suuremat. Aga ka nende hinnad ei ületa tavaliselt 100 €. Rikkaks sellega ei saa, aga ruumi saan kodus juurde ja vabanen asjadest ning keegi äkki rõõmustab sadud asjade üle. Lisaraha teenin ma teiste tegevustega lisaks igapäevasele palgatööle.
-
Külaline
Seda ma ju räägingi, et riiete müügiga rikkaks ei saa, teenid ühte hilpu müües 1-5 €. Aga miks teenitakse lisaraha lisaks põhitööle? Näiteks olles tööl päästeametis, on töögraafik selline, et saab veel kuskil mujalt mingit tööd teha. Neid näiteid võib veel tuua. Mina teenin ka lisaraha muud moodi.Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2025 12:21Miks peaks "lisaraha" teenima? Kaltsukaubandus on väga aeganõudev ja väga vähe tulutoov.
-
Külaline
Nõus, et kasutatud riiete müük rikkaks ei tee. Samas ma hakkasin kasutama ühte müügiplatvormi ca aasta tagasi ja hetkel müün umbes 100-150€ kuus riideid, mida enam ei kasuta. Hinnad ei ole kõrged (hetkel odavaim toode 3€ ja kõige kallim 50€) aga siiski ostetakse. Lisaruum kappides ja natuke raha on väga tore, samuti see, kui mõne ostja saan rõõmsaks teha, kui endale sobiva toote leiab. Mõnel kuul olen müünud ka 400€ eest ja mõnel 50€ eest, iga kuu ikka midagi läheb ära.
-
Külaline
Kas ja kus beebiriideid müüte? Tavalisi, mitte ägedaid firmakaid. Kas ostetakse ka? Kas parem müüa ühekaupa või moodustada kompleket ühesuurustest?
-
Külaline
Beebiriided on veel eriti mõttetu kaup, mida müüa. Mingid kallimad kombekad veel lähevad, aga mingeid suva sipukaid ei maksa küll müüa.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:13 Kas ja kus beebiriideid müüte? Tavalisi, mitte ägedaid firmakaid. Kas ostetakse ka? Kas parem müüa ühekaupa või moodustada kompleket ühesuurustest?
-
Külaline
Skeem, et müün ostuhinnast -50% ei päde ka. Enamasti müüakse oma riideid järgmisel või ülejärgmisel hooajal ja siis on disainer,tootja või pood ka hinnad alla lasknud. Toon näitena Tallinn Dolls riided, mida Yagas müüakse. Lausa mitme hooaja tagused kleidi on neil endil e-poes soodsamad või enam vähem samas hinnas kui järelturul. Kirjutasin ühele müüjale seoses konkreetse mudelida, et oleksin nõus teatud hinnaga ostma ja viitasin TD kodulehel olevale sama toote soodushinnale. Sain vastuseks kirja, et tema lähtub siiski sellest hinnast, millega tema ostis. Nojah...
Ise müün Yagas enam vähem kuni 10€ toode. Mul pole seda enam vaja ja pole üldse oluline selle kunagine maksumus. Ma ju olen seda kandnud ja emotsiooni kätte saanud. Kaup liigub kiirelt eest ära. Rikkaks ei saa, aga kappi saab ruumi juurde piisavalt. Ennemalt seisid vanad riided aastaid edasi kapis ja lõpuks andsin niisama ära viskasin lausa ära. Yagas on hea müüa, sest ostutranspordi ja keskkonna kulu katab ostja.
Ise müün Yagas enam vähem kuni 10€ toode. Mul pole seda enam vaja ja pole üldse oluline selle kunagine maksumus. Ma ju olen seda kandnud ja emotsiooni kätte saanud. Kaup liigub kiirelt eest ära. Rikkaks ei saa, aga kappi saab ruumi juurde piisavalt. Ennemalt seisid vanad riided aastaid edasi kapis ja lõpuks andsin niisama ära viskasin lausa ära. Yagas on hea müüa, sest ostutranspordi ja keskkonna kulu katab ostja.
-
Külaline
Mina ei saa ka aru sellest mõne müüja loogikast, et tema tahab pool ostuhinnast saada. Aga see asi pole enam ju uus mudel, isegi kui pole väga kantud. Minu arust on päris hästi, kui 30 protsentigi hinnast saab, osadel juhtudel 10 protsenti. Eriti just kallimate asjade puhul saad väga vähe raha tagasi, sest keegi sulle 300 euroga ostetud asja eest 150 ega isegi 100 eurot ei maksa.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:49 Skeem, et müün ostuhinnast -50% ei päde ka. Enamasti müüakse oma riideid järgmisel või ülejärgmisel hooajal ja siis on disainer,tootja või pood ka hinnad alla lasknud. Toon näitena Tallinn Dolls riided, mida Yagas müüakse. Lausa mitme hooaja tagused kleidi on neil endil e-poes soodsamad või enam vähem samas hinnas kui järelturul. Kirjutasin ühele müüjale seoses konkreetse mudelida, et oleksin nõus teatud hinnaga ostma ja viitasin TD kodulehel olevale sama toote soodushinnale. Sain vastuseks kirja, et tema lähtub siiski sellest hinnast, millega tema ostis. Nojah...
-
Külaline
Aga sellisel juhul miks sa siis ei ostagi sealt TD lehelt, kui seal odavam? Mind jällegi häirivad need ostjad, kes hakkavad mingeid põhjuseid tooma miks ma peaks oma asju odavamalt müüma. Üks asi on pakkumise tegemine (nt yagas odavamale hinnale), mis ma üldiselt ka vastu võtan aga kui hakatakse kirjutama ja mingeid x argumente tooma... no milleks? Osta siis mujalt.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:49 Skeem, et müün ostuhinnast -50% ei päde ka. Enamasti müüakse oma riideid järgmisel või ülejärgmisel hooajal ja siis on disainer,tootja või pood ka hinnad alla lasknud. Toon näitena Tallinn Dolls riided, mida Yagas müüakse. Lausa mitme hooaja tagused kleidi on neil endil e-poes soodsamad või enam vähem samas hinnas kui järelturul. Kirjutasin ühele müüjale seoses konkreetse mudelida, et oleksin nõus teatud hinnaga ostma ja viitasin TD kodulehel olevale sama toote soodushinnale. Sain vastuseks kirja, et tema lähtub siiski sellest hinnast, millega tema ostis. Nojah...
-
Külaline
Õige, ma küll mingitesse diskussioonidesse ei viitsi laskuda. Kui on hingehinnaga vilets toode, siis tulebki edasi kerida.Osta siis mujalt.
-
Külaline
Pooldan taaskasutust ja tahtsin võimaluse anda müüjale.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2025 15:21Aga sellisel juhul miks sa siis ei ostagi sealt TD lehelt, kui seal odavam? Mind jällegi häirivad need ostjad, kes hakkavad mingeid põhjuseid tooma miks ma peaks oma asju odavamalt müüma. Üks asi on pakkumise tegemine (nt yagas odavamale hinnale), mis ma üldiselt ka vastu võtan aga kui hakatakse kirjutama ja mingeid x argumente tooma... no milleks? Osta siis mujalt.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:49 Skeem, et müün ostuhinnast -50% ei päde ka. Enamasti müüakse oma riideid järgmisel või ülejärgmisel hooajal ja siis on disainer,tootja või pood ka hinnad alla lasknud. Toon näitena Tallinn Dolls riided, mida Yagas müüakse. Lausa mitme hooaja tagused kleidi on neil endil e-poes soodsamad või enam vähem samas hinnas kui järelturul. Kirjutasin ühele müüjale seoses konkreetse mudelida, et oleksin nõus teatud hinnaga ostma ja viitasin TD kodulehel olevale sama toote soodushinnale. Sain vastuseks kirja, et tema lähtub siiski sellest hinnast, millega tema ostis. Nojah...
Kirjutasin lisainfo seetõttu, et lubatud 30% allahindluse küsimist Yagas ei langenud ka veel selle hinnani mis TD lehel soodusmüük oli. Tellisingi sealt ja antud kleidike on tänaseni Yagas selle hinnaga üleva. Möödas lausa 8 kuud. Aga ju siis ikka ei taheta tegelikult müüa. Muide vaatasin, et hetkel saaks selle TD lehelt isegi veel soodsamalt kätte kui siis.
-
Külaline
Yagas soovitan müüjale sõnumitesse kirjutada ja osta ilma yaga vahendustasusid maksmata. Palju odavam.
-
Külaline
See on siis nagu ostmine FB-st, Marketplace´st, et peab lootma müüja usaldusäärsusele, et pärast rahaülekannet kauba ka posti paneb. Kui summa pole suur, siis võib riskida, aga 20+ eurost ostu enam eriti ei julgeks teha. Võib ju ka googeldada ja tausta kontrollida, aga alati ei saa sellele lootma jääda. Yagas keskkond on seepärast mugav, et maksad kauba eest, saad kätte ja kinnitad.Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2025 13:23 Yagas soovitan müüjale sõnumitesse kirjutada ja osta ilma yaga vahendustasusid maksmata. Palju odavam.
-
Külaline
Olen ka seda meelt, et kasutatud asju võiks müüa soodsalt, et kappi rohkem ruumi tekiks ja kasutatud asjad pole ju enam uued. Näiteks lasteasjade puhul, 1-2 lapse poolt kasutatud, aga heas seisukorras saapad ja kombinesoonid on kallimad ja nende eest 10-20 eurot küsida on okei, aga kasutatud retuuside, dresside, pusade, t-särkide eest kuni 5 eurot. Isegi uusi särke saab kampaania korral odavamatest poodidest 5 euroga ja kasutatud asjade eest pole nagu mõtet rohkem maksta. Tegelikult leidubki müüjaid, kes pakuvadki heas seisukorras kaupa, väga soodsate hindadega ja kui tekib positiivne emotsioon, siis on soov nende käest osta ka rohkem kaupa.Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:56Guest kirjutas: ↑28 Apr 2025 19:49
-
Külaline
Äkki tarbiks vähem ja ei ostakski kappide kaupa mingeid riideid kokku omale.
-
Külaline
Milleks? Riided on naise rõõm. Kapitäis riideid on naiselik.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:24 Äkki tarbiks vähem ja ei ostakski kappide kaupa mingeid riideid kokku omale.
-
Külaline
Kappide kaupa riideid kokku ei osta, aga ebasobivate vältimiseks on riiete mõõdud (laius, pikkus) kohe eriti vajalikud.Külaline kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:24 Äkki tarbiks vähem ja ei ostakski kappide kaupa mingeid riideid kokku omale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline