Kui homme oleks valimised, keda valiksite ja miks?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kui homme oleks valimised, keda valiksite ja miks?

Postitus Postitas Külaline »

Varsti KOV valimised tulekul, õige aeg veidi arutada, et keda siis rahvas nüüd valiks. Ja tahaks teada ka põhjendusi, et mille põhjal keegi reaalselt valiku teeb. Mul endal on tunne, et erakondade programmi vmt keegi eriti lugeda ei viitsi, ikka vaadatakse mingi paari-kolme näo järgi, kes kusagil pildile jäävad, olgu siis hea või halvaga. Või siis valitsekse mõni (pool)tuttav.
Külaline

EKREt.
Külaline

Ei oskagi öelda, keda valiksin. Ma ei usalda enam mitte ühtegi parteid, sest kõigi puhul on tunne, et Eesti tavainimestest on neil sügavalt savi. See tavaline, tööl käiv ja makse maksev inimene, kes puhkuse jaoks raha kõrvale paneb ja kodus eakat hooldab- tema heaolu riiki ei huvita. Häälte andjana on ta hea küll, aga edasi saagu ise hakkama. Mõned poliitikud loobivad siiani lendlauseid, kuidas Eesti varsti viie edukaima riigi sekka viiakse... Kuidas küll? Kelle abil?

Praegu just lugesin artiklit hooldekodude puudusest ja et dementsetele pole kuskil kohta. Igas arenenud riigis on eri suundadega hooldekodud ja need on olemas ka dementsetele. Eestis aga pole siiani selliste erihooldekodude vajadust mõistetud. Minu meelest ühe riigi edukuse mõõdupuu on see, kui hästi see riik oma abi vajavate kodanike eest hoolt kannab. See dementsuse- teema on vaid üks kurb näide.

Ma ei ole ühegi partei programmis näinud loosungit, mis puudutaks just seda valdkonda, hoolekannet ja võimalust väärikalt vananeda.
Külaline

Valijakompassi järgi on kõige suurem kattuvus mul Keskerakonnaga, aga see on ka venkude erakond. Mitte kedagi ei ole valida.
Külaline

Mina valin isamaa.
Miks:
Reffi, sotse ega esti-dvesti langevad ära kõik seoses nende pettustega, mis peale valimisi aset leidsid. Käigu kõik sügavale urruauku. Eriti ülbe, hoolimatu ja sügavalt vale asi, mida ma ei andesta iial: suurperedelt (üle 6 lapse) 200 euro toetuse vähemaks võtmine. Väike asi, aga suur sigadus. Sügavalt väiklane, vastik ja eluvõõras samm, mida ma ei andesta.
Eestis ainult paarkümmend nii suurt peret on, kas saite sellest rikkamaks, raiped? Ah Kaja Kallas ja michal?

EKREs on ainult kretiinid alles. Ei tule isegi kaalumisele.
Kesk - tiblade käpikud.
Järgi jääbki ainult isamaa ja parempoolsed. Nende vahelt tuleb valida minu meelest, neil pole mingit suurt lollust all.
Külaline

Parempoolsete juht on Lavly. See on juba iseenesest suur lollus all. Kes viitsib, vaadaku Saue valda. Seal on Parempoolsete pesa.
Samas ma ei imesta, kui kõiges pettunud valija neile hääle annb.
Isiklikult valin EKREt. Ei ole seal sugugi ainult lollakad alles. Meedia on muidugi nende halvustamiseks võimsat tööd teinud, pluss igasuguste pettunud ernitsate hala võimendamine.
EKRE on siiski ainus, kellele teeb muret, kuidas tunneb end Eesti riigis eestlane, sh väikeettevõtja. Ülejäänutele on pigem oluline, kuidas tunneb end umbkeelne slaavi sisserändaja, mustanahaline Bolti kuller või tubli paljulapseline moslemipere. Et äkki alles jäänud 800 000 kurja eestlast teevad neile liiga. Iga päev kuuleme kurbi lugusid, kuidas vene ja ukraina laste vanemad on mures raske eest keele pärast. Kedagi aga ei koti, et Tallinnas on eestikeelsetes koolides mõnes klassis eesti lapsed juba vähemuses.
Reformarite valitsuse ajal on eestlaste väljaränne jälle hüppeliselt tõusnud. Seda on viimastel päevadel uudistes mokaotsast mainitud.

Kui olete tähele pannud, siis just EKRE reiting on stabiilne. Ülejäänud kõiguvad - kust tuul, sealt meel. Hetkel paistab, et Isamaa on turvaline valik neile, kes igat kaabut nähes hirmust lõdisema hakkab, aga Reformi särasilmi ja päikesetõusu enam näha ei taha.

"sõimu ennetamiseks ütlen, et ma ei tolkne kusagil poe taga, vaid olen magistrikraadiga täiesti toimetulev keskklassi kodanik. Naine pealegi. Mu mees ei peksa ega patroneeri mind😀
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 12:03 Parempoolsete juht on Lavly. See on juba iseenesest suur lollus all. Kes viitsib, vaadaku Saue valda. Seal on Parempoolsete pesa.
Samas ma ei imesta, kui kõiges pettunud valija neile hääle annb.
Isiklikult valin EKREt. Ei ole seal sugugi ainult lollakad alles. Meedia on muidugi nende halvustamiseks võimsat tööd teinud, pluss igasuguste pettunud ernitsate hala võimendamine.
EKRE on siiski ainus, kellele teeb muret, kuidas tunneb end Eesti riigis eestlane, sh väikeettevõtja. Ülejäänutele on pigem oluline, kuidas tunneb end umbkeelne slaavi sisserändaja, mustanahaline Bolti kuller või tubli paljulapseline moslemipere. Et äkki alles jäänud 800 000 kurja eestlast teevad neile liiga. Iga päev kuuleme kurbi lugusid, kuidas vene ja ukraina laste vanemad on mures raske eest keele pärast. Kedagi aga ei koti, et Tallinnas on eestikeelsetes koolides mõnes klassis eesti lapsed juba vähemuses.
Reformarite valitsuse ajal on eestlaste väljaränne jälle hüppeliselt tõusnud. Seda on viimastel päevadel uudistes mokaotsast mainitud.

Kui olete tähele pannud, siis just EKRE reiting on stabiilne. Ülejäänud kõiguvad - kust tuul, sealt meel. Hetkel paistab, et Isamaa on turvaline valik neile, kes igat kaabut nähes hirmust lõdisema hakkab, aga Reformi särasilmi ja päikesetõusu enam näha ei taha.

"sõimu ennetamiseks ütlen, et ma ei tolkne kusagil poe taga, vaid olen magistrikraadiga täiesti toimetulev keskklassi kodanik. Naine pealegi. Mu mees ei peksa ega patroneeri mind😀
EKRE on ju venelaste poolt. Vaata Vooglaiu ja selle teise kartuli podcasti. Tiblade möla ja Ukraina halvustamine. Nad on nagu lollakas Trump, ainult ilma USA sõjaväeta. Teiseks usuhullud. Mingit võimu neile anda ei tohi. Mitte midagi konservatiivset või rahvuslikku nad tegelikult teinud pole. Peale möla.
Tigger
Kontakt:

Postitus Postitas Tigger »

Varro Vooglaid ei ole EKRE liige. Ühtegi usuhullu ma ekrekate hulgast ei tea.
Sinu peal on ametlik propaganda ikka hästi töötanud.
No aga vali siis Eesti 200 nagu eelmiselgi korral. Palju toredaid inimesi. Saab välismaa vange ja puha.
Või siis vahvad reformarid nagu Võrklaev, Hanah Lahe või Pärtel Peeter Pere.
Koos oleks ka variant🤪
Õnneks on meil veel mitmepartei süsteem. Igaühele peaks oma leiduma.
Külaline

Tigger kirjutas: 30 Apr 2025 12:37 Varro Vooglaid ei ole EKRE liige. Ühtegi usuhullu ma ekrekate hulgast ei tea.
No aga vali siis Eesti 200 nagu eelmiselgi korral. Palju toredaid inimesi. Saab välismaa vange ja puha.
Koos oleks ka variant🤪
Valin Reformi ja Eesti 200.
Külaline

Kõige rohkem alg- või põhiharidusega inimesi valib EKREt või siis nüüdsest Isamaad, pärast esimese krahhi. Juba see, et EKRE pidi oma nime muutma, sest valijad ei leidnud valimisjaoskonnas kuskil kirja EKRE ega teadnud, et see on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nime all, ütleb nende valijate sihtgrupi kohta palju. Miks üks naisterahvas valib kõige naistevaenulikumat erakonda, jääb ka arusaamatuks.
Külaline

Tigger kirjutas: 30 Apr 2025 12:37 Varro Vooglaid ei ole EKRE liige. Ühtegi usuhullu ma ekrekate hulgast ei tea.
Koos oleks ka variant🤪
Mis vahe seal on, kas on liige või ei?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 12:49 Kõige rohkem alg- või põhiharidusega inimesi valib EKREt või siis nüüdsest Isamaad, pärast esimese krahhi. Juba see, et EKRE pidi oma nime muutma, sest valijad ei leidnud valimisjaoskonnas kuskil kirja EKRE ega teadnud, et see on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nime all, ütleb nende valijate sihtgrupi kohta palju. Miks üks naisterahvas valib kõige naistevaenulikumat erakonda, jääb ka arusaamatuks.
Kõige vaenulikumat poliitikat naiste suhtes on ajanud praegune koalitsioon. Peretoetuste sõnamurdjalik lõikamine, maamaks, tulumaksu soodusta kaotamine jne.jne. vaadake ikka mida tehakse, mitte mida räägitakse. Peretoetusi on ainult lõigatud ja lastega seotud hindu tõstetud.
Külaline

Kõige vaenulikumat poliitikat naiste suhtes on ajanud praegune koalitsioon. Peretoetuste sõnamurdjalik lõikamine, maamaks, tulumaksu soodusta kaotamine jne.jne. vaadake ikka mida tehakse, mitte mida räägitakse. Peretoetusi on ainult lõigatud ja lastega seotud hindu tõstetud.
Ega naise eesmärk siin elus ongi ju ainult sünnitada ja käsi pikal riigilt toetusi kerjata.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 13:37
Ega naise eesmärk siin elus ongi ju ainult sünnitada ja käsi pikal riigilt toetusi kerjata.
Keegi muu neid lapsi ju ei sünnita.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 13:16
Guest kirjutas: 30 Apr 2025 12:49 Kõige rohkem alg- või põhiharidusega inimesi valib EKREt või siis nüüdsest Isamaad, pärast esimese krahhi. Juba see, et EKRE pidi oma nime muutma, sest valijad ei leidnud valimisjaoskonnas kuskil kirja EKRE ega teadnud, et see on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nime all, ütleb nende valijate sihtgrupi kohta palju. Miks üks naisterahvas valib kõige naistevaenulikumat erakonda, jääb ka arusaamatuks.
Peretoetustest ei tea midagi. Maamaks tõusis mul 320 pealt 480 peale, pole hull. Hull on siis, kui riik oma soodustuse maha võtab, siis hakkab olema 1000 eurot kuus. Tulumaksu maksin siiani esimesest eurost, järgnevast aastat on ka minul 700 eurot tulumaksuvaba, jälle 150 eurot kuus rohkem.
Mina naisena ei kurda.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 14:13
Peretoetustest ei tea midagi. Maamaks tõusis mul 320 pealt 480 peale, pole hull. Hull on siis, kui riik oma soodustuse maha võtab, siis hakkab olema 1000 eurot kuus. Tulumaksu maksin siiani esimesest eurost, järgnevast aastat on ka minul 700 eurot tulumaksuvaba, jälle 150 eurot kuus rohkem.
Mina naisena ei kurda.
Lapsi sa ju ei sünnita.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 13:45
Guest kirjutas: 30 Apr 2025 13:37
Keegi muu neid lapsi ju ei sünnita.
Raha eest ühiskondlikult kahjulik element last ei tee.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 14:17
Guest kirjutas: 30 Apr 2025 14:13

Mina naisena ei kurda.
Lapsi sa ju ei sünnita.
Mul on juba lapselapsed, enam ei sünnita tõesti.
Külaline

Pole ju üldse kedagi muud võimalik valida, kui Reformi. Kõik erakonnad on end täis teinud, Reform vähemalt selle kõrval tegutseb ka, mitte ainult ei õienda ja heieta. Reinsalu välistab Isamaa valimise, Parempoolseid pole lihtsalt mõtet valida, nii väikesed, Eesti 200, Keskerakond ja EKRE - neid ei kommenteeri, pole mõtet.
Külaline

Ja kuidas sinu loendatu seostub just naistega? Maamaksu tõus mõjutab naisi kuidagi teisiti kui mehi? Sama lastega seotud hindadega? Mis üldse on need "lastega seotud hinnad", mis eriliselt tõusnud on, võrreldes kõige muu hinnatõusuga?
Kõlab nagu tühi poolpime jahumine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], rucola ja 5 külalist