Oot-oot, kas sina siis ikka kirjutad sellele abielumehele edasi? Ikka ei jäta rahule?Miks siis kohe piinav? Ega's igal pool pea mingit piina esinema. Inimene vbl on mu ammu juba ära unustanud, pole tal sooja ega külma, kas ma kirjutan, või mitte. Vaatab, et ah, jälle see, loeb läbi ja kustutab ära. Kui mina kellegi suhtes midagi ei tunne ja see mulle jätkuvalt kirjutaks, siis ma annaksin talle teada, et ma su tunnetele ei vasta, siia pole vaja kirjutada. Vahet pole, kas ta siis kirjutaks edasi, või mitte, mina olen oma seisukoha teatavaks teinud. Võin nt ta kirjad ära blokeerida. Las inimene kirjutab, kui tal nii kergem hakkab, ega's mul kahju pole, mina lihtsalt ei loe neid. Aga võõra inimese kirjad, kes mulle viisakalt või emotsionaalselt kirjutab, mulle küll piina ei valmista. Nendes ei ole ju midagi halba, kirjutagu aga edasi, kui see teda õnnelikuks teeb. On ära blokeeritud, ma ei teagi, et vahepeal jälle mingi kiri on saabunud. Teine asi, kui mind sõimab vms, see võib küll halvasti mõjuda. Lihtlabane kirja saabumine postkasti ei tohiks küll kellegile piina valmistada.
Kaua on aega võtnud, et suhtest üle saada?
-
Külaline
-
Külaline
Milleks end lolliks teha? Rippuda kellegi küljes, olla ebastabiilne, naerualune? Ma ei teeks sellist asja mitte kunagi!Tolmukübe kirjutas: ↑30 Apr 2025 13:35Miks siis kohe piinav? Ega's igal pool pea mingit piina esinema. Inimene vbl on mu ammu juba ära unustanud, pole tal sooja ega külma, kas ma kirjutan, või mitte. Vaatab, et ah, jälle see, loeb läbi ja kustutab ära. Kui mina kellegi suhtes midagi ei tunne ja see mulle jätkuvalt kirjutaks, siis ma annaksin talle teada, et ma su tunnetele ei vasta, siia pole vaja kirjutada. Vahet pole, kas ta siis kirjutaks edasi, või mitte, mina olen oma seisukoha teatavaks teinud. Võin nt ta kirjad ära blokeerida. Las inimene kirjutab, kui tal nii kergem hakkab, ega's mul kahju pole, mina lihtsalt ei loe neid. Aga võõra inimese kirjad, kes mulle viisakalt või emotsionaalselt kirjutab, mulle küll piina ei valmista. Nendes ei ole ju midagi halba, kirjutagu aga edasi, kui see teda õnnelikuks teeb. On ära blokeeritud, ma ei teagi, et vahepeal jälle mingi kiri on saabunud. Teine asi, kui mind sõimab vms, see võib küll halvasti mõjuda. Lihtlabane kirja saabumine postkasti ei tohiks küll kellegile piina valmistada.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2025 12:32Ma ei tea kas jutt käib samast isikust aga sa oled ise pikalt kirjutanud sellest, kuidas üritad inimesega jätkuvalt ühendust saada, kes sinuga suhelda ei soovi. Sellisel juhul ei ole see piinav ainult ühele poolele vaid ka sellele, kelle suhtes neid tundeid tuntakse.Tolmukübe kirjutas: ↑30 Apr 2025 10:55
Aga armumine või armastus ei pea ju piinav olema. Kui on ühepoolne, ja ikka trehvad inimest tihti, see ei pea ju kehvasti mõjuma. Vastupidi, saad oma eluga edasi minna, et see armumine/armastus nagu on osaliselt helge mälestus, mis ei takista olevikus teisi suhteid loomast ega ka olevikus armumise objektiga kokku saamast. Et kui kunagi olid ägedad tunded, nüüd on maha rahunenud, saad aru, et midagi ei tule, aga tore on ikka armumise/armastuse objektiga kokku saada, piinad/unistused on jäänud minevikku, alles on tänutunne, et inimene olemas on ja et ta sinuga suhtleb. Selline piinav, vastamata armumine/armastus on nagu mingit pidi egoism, et näed, teda ma ei saa, nüüd on mul paha olla. Oled altruistlikum, kui mina ei saa, saab keegi teine, nemad kahekesi on õnnelikud, mis siin minagi kannatama peaksin. Et siit tuleneb, armuda saab väga erinevalt, ei pea see tegevus ühepoolne alati kehvi tagajärgi kaasa tooma.
-
Külaline
Suhtest ma saan aru. Kinnisideest ma ei saa aru.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2025 12:29Pealkiri on ju suhtest, kaua võtab aega suhtest ülesaamine. Ma eeldan, et kõik inimesed teevad nendel vahet, kas sa ei tee?
Arvad, et need ei peaks siia kirjutama kes pole suhtest lahku läinud?
Mõte on ju teada saada, et kui kaua on aega läinud kellegist üle saamiseks.
Teemaalgataja siis ei võiks ka siis teemasse kirjutada.
Jah, kui inimene juba mõisteid kasutab, siis ta võiks ka selgitada mida ta siis nendega mõtleb. Suhtes nagunii mõtled partneri peale, tunded on, jne. Või kui oled armunud, siis on mõtlemist veel rohkem ja tihedamini. Ja mis vahe on siis kinnisideel ja ühepoolsel kinnisideel (mis asi see veel on?). Mind ka huvitaks.
-
Külaline
Ma netist kahest kohast sain sellised vastused kinnisideele.
Kinnisidee on vaimu tugev haaratus millestki, nii et see peaaegu ei allu muutmisele mingite argumentidega.
Lakkamatult püsiv mõte v. kujutlus, kinnismõte.
Tunnetest pole sõnagi. Aga et kellegist üle saada on vaja üle saada tunnetest mis ei ole head, mida teine tekitab.
Kinnisidee on vaimu tugev haaratus millestki, nii et see peaaegu ei allu muutmisele mingite argumentidega.
Lakkamatult püsiv mõte v. kujutlus, kinnismõte.
Tunnetest pole sõnagi. Aga et kellegist üle saada on vaja üle saada tunnetest mis ei ole head, mida teine tekitab.
-
Külaline
Tavaline inimene saab hästi vahest aru. Suhe on siis, kui suheldakse, veedetakse aega koos, on tunded teineteise vastu, seksitakse, mõlemad on sellega nõus, et neil on suhe. Kinnisidee on siis, kui mingit suhtlemist pole olnudki, üks pool ei tunnista mingit suhet, tundeid ega isegi ei tea, kes see teine inimene on. Mingit seksi, lähemat suhtlust, koos ajaveetmist, mitte midagi pole olnudki. Kui sina võtad töölt ette mingi abielumehe, teie vahel pole mitte kunagi midagi füüsilist olnud, te pole aega koos veetnud, ainult tööl paar sõna vahetanud, tema ei tunnista mingit suhet, siis pole ju suhet. Aga sina ei lepi sellega, aina kirjutad talle, kutsud välja. Ja ei hooli ka sellest, et ta sulle mitte kunagi ei vasta, ikka kirjutad edasi, unistad temast, tahad temaga koos olla, seksida. Tema seda ei soovi ja pole kunagi soovinud, aga sind see ei huvita, jätkad ikka tema tülitamist. Siis see on sinupoolne kinnisidee.Jah, kui inimene juba mõisteid kasutab, siis ta võiks ka selgitada mida ta siis nendega mõtleb. Suhtes nagunii mõtled partneri peale, tunded on, jne. Või kui oled armunud, siis on mõtlemist veel rohkem ja tihedamini. Ja mis vahe on siis kinnisideel ja ühepoolsel kinnisideel (mis asi see veel on?). Mind ka huvitaks.
-
Külaline
Sellisele ahistajale peaks lähenemiskeelu taotlema.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:16Tavaline inimene saab hästi vahest aru. Suhe on siis, kui suheldakse, veedetakse aega koos, on tunded teineteise vastu, seksitakse, mõlemad on sellega nõus, et neil on suhe. Kinnisidee on siis, kui mingit suhtlemist pole olnudki, üks pool ei tunnista mingit suhet, tundeid ega isegi ei tea, kes see teine inimene on. Mingit seksi, lähemat suhtlust, koos ajaveetmist, mitte midagi pole olnudki. Kui sina võtad töölt ette mingi abielumehe, teie vahel pole mitte kunagi midagi füüsilist olnud, te pole aega koos veetnud, ainult tööl paar sõna vahetanud, tema ei tunnista mingit suhet, siis pole ju suhet. Aga sina ei lepi sellega, aina kirjutad talle, kutsud välja. Ja ei hooli ka sellest, et ta sulle mitte kunagi ei vasta, ikka kirjutad edasi, unistad temast, tahad temaga koos olla, seksida. Tema seda ei soovi ja pole kunagi soovinud, aga sind see ei huvita, jätkad ikka tema tülitamist. Siis see on sinupoolne kinnisidee.Jah, kui inimene juba mõisteid kasutab, siis ta võiks ka selgitada mida ta siis nendega mõtleb. Suhtes nagunii mõtled partneri peale, tunded on, jne. Või kui oled armunud, siis on mõtlemist veel rohkem ja tihedamini. Ja mis vahe on siis kinnisideel ja ühepoolsel kinnisideel (mis asi see veel on?). Mind ka huvitaks.
-
Külaline
Tolmukübe käitub nii ja ei näe, et selles oleks midagi halba.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:36Sellisele ahistajale peaks lähenemiskeelu taotlema.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 10:16Tavaline inimene saab hästi vahest aru. Suhe on siis, kui suheldakse, veedetakse aega koos, on tunded teineteise vastu, seksitakse, mõlemad on sellega nõus, et neil on suhe. Kinnisidee on siis, kui mingit suhtlemist pole olnudki, üks pool ei tunnista mingit suhet, tundeid ega isegi ei tea, kes see teine inimene on. Mingit seksi, lähemat suhtlust, koos ajaveetmist, mitte midagi pole olnudki. Kui sina võtad töölt ette mingi abielumehe, teie vahel pole mitte kunagi midagi füüsilist olnud, te pole aega koos veetnud, ainult tööl paar sõna vahetanud, tema ei tunnista mingit suhet, siis pole ju suhet. Aga sina ei lepi sellega, aina kirjutad talle, kutsud välja. Ja ei hooli ka sellest, et ta sulle mitte kunagi ei vasta, ikka kirjutad edasi, unistad temast, tahad temaga koos olla, seksida. Tema seda ei soovi ja pole kunagi soovinud, aga sind see ei huvita, jätkad ikka tema tülitamist. Siis see on sinupoolne kinnisidee.Jah, kui inimene juba mõisteid kasutab, siis ta võiks ka selgitada mida ta siis nendega mõtleb. Suhtes nagunii mõtled partneri peale, tunded on, jne. Või kui oled armunud, siis on mõtlemist veel rohkem ja tihedamini. Ja mis vahe on siis kinnisideel ja ühepoolsel kinnisideel (mis asi see veel on?). Mind ka huvitaks.
-
Külaline
Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
Küsimus on kuidas kiiremini üle saada, et ei peaks aastaid kannatama ja stressama. Ei usu ka, et keegi saaks seda mult ära võtta mingi jutuga. Umbes, et saa üle. Mingi hüpnoosiga isegi usuks.
Küsimus on kuidas kiiremini üle saada, et ei peaks aastaid kannatama ja stressama. Ei usu ka, et keegi saaks seda mult ära võtta mingi jutuga. Umbes, et saa üle. Mingi hüpnoosiga isegi usuks.
-
Külaline
Mina ei saa jälle aru, kuidas saab nii olla, et selle inimesega polegi midagi olnud, aga mina armastan teda aastaid. Kui ta on selgelt väljendanud seda, et pole minust huvitatud, aga mina pommitan teda ikka edasi ja edasi. Kuidas saab nii käituda.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:01 Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
-
Külaline
See on psühhiaatriavaldkonna teema. Normaalne pole see kuskilt otsast. Kindlasti on ka muu elu lappes, see ei saa olla ainus imelik asi.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:01 Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
-
Külaline
Kui minust, siis ma üldse ei pommita. Hoian eemale, suhtlen niivähe kui võimlik. Üritan täiega vältida teda, mitte näha.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:04Mina ei saa jälle aru, kuidas saab nii olla, et selle inimesega polegi midagi olnud, aga mina armastan teda aastaid. Kui ta on selgelt väljendanud seda, et pole minust huvitatud, aga mina pommitan teda ikka edasi ja edasi. Kuidas saab nii käituda.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:01 Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
Ma ei saa ka nendest aru kes käivad peale. Ma sind ikka armastan, nagu seriaalides.
Kui korra anti mõista, siis nii on. Edasi on minu probleem.
-
Külaline
No siis oled vähemalt mõistlik, kui hoiad eemale. Kuigi ma sellest ikka ei saa aru, et minul on suur armastus, millest pean aastaid üle saama, kui pole selle inimesega midagi olnudki. Ma saan aru, et siis läheb aastaid üle saamiseks, kui kogu elu oli koos, saadi lapsed, sügavad tunded jne, aga kui polegi suhet olnud, millest siis on aastaid üle saada. Mina rääksin Tolmukübemest, kelle käitumine on minu jaoks imelik, et pommitab seda abielumeest ikka edasi, kuigi see pole huvitatud temaga suhtlemisest. Ja siis küsib, et mis on kinnisidee, miks seda ei seletata lahti. Vot see ongi.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:28Kui minust, siis ma üldse ei pommita. Hoian eemale, suhtlen niivähe kui võimlik. Üritan täiega vältida teda, mitte näha.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:04Mina ei saa jälle aru, kuidas saab nii olla, et selle inimesega polegi midagi olnud, aga mina armastan teda aastaid. Kui ta on selgelt väljendanud seda, et pole minust huvitatud, aga mina pommitan teda ikka edasi ja edasi. Kuidas saab nii käituda.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:01 Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
Ma ei saa ka nendest aru kes käivad peale. Ma sind ikka armastan, nagu seriaalides.
Kui korra anti mõista, siis nii on. Edasi on minu probleem.
-
Külaline
Minu jaoks lihtsustatult romantiline suhe on kahe inimese vaheline tunnetest sündinud kokkulepe, milles mõlemad pooled soovivad üksteisega koos olla. Kinnisidee puhul on ainult ühel osapoolel tunded ja soov ning ta ka peale pikaajalist üritamist ei saa aru, et teine inimene ei soovi temaga suhtesse astuda. Ohtlikuks ja ebaterveks muutub asi siis, kui üks järjepidevalt üritab, vaatamata korduvatele keeldumistele, ignoreerimisele jne. See ei ole koormav ainult inimesele, kes neid tundeid tunneb vaid ka selle obsessiooni sihtmärgile. Olles ise olnud sellises olukorras, siis see ei ole nii süütu asi, et ära lihtsalt loe, võta kõnesid vastu vm. See on päriselt vaimselt rusuv ja väsitav ning segab igapäevast elu, eriti kui kestab pikaajaliselt. Lähenemiskeeldu ka võtta ei saa, sest otseselt ohtu ju elule ei ole, küll aga kannatab vaimne tervis sellest.Tolmukübe kirjutas: ↑01 Mai 2025 07:47
Jah, kui inimene juba mõisteid kasutab, siis ta võiks ka selgitada mida ta siis nendega mõtleb. Suhtes nagunii mõtled partneri peale, tunded on, jne. Või kui oled armunud, siis on mõtlemist veel rohkem ja tihedamini. Ja mis vahe on siis kinnisideel ja ühepoolsel kinnisideel (mis asi see veel on?). Mind ka huvitaks.
Point on sellest, et kinnisidee puhul ei ole ohver seda valinud, ta ei ole oma nõusolekut andnud enda pidevaks ahistamiseks. Normaalses suhtes tunnevad ennast mõlemad pooled hästi, kinnisidee puhul ei tunne seda kumbki.
Vbl aitab, kui hakkad temas vigu otsima. Või kui nt oled näinud ainult tööl vms, eraeluliselt polegi kontakti, ehk et sa ei teagi, mis inimene ta on, oled näinud vaid seda osa, kuidas ta ennast võõrastele presenteerib, siis ongi hea talle halbu vigu külge mõelda, mis teevad ta sinu silmis ebameeldivaks, nii on lihtne temast üle saada. Sest ega's sa siis ebameeldivasse tüüpi armunud pole. Ikka vastupidi. Ja kuna sa reaalselt ei tea, kellega ikkagi tegu, võivad (osad) negatiivsed omadused, mida sa talle mõttes omistad, ka täppi minna. Või on tal halbu omadusi, mille peale sa ise ei tulegi.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 11:01 Minu puhul pole vahet kuidas nimetada. On siis kinnisidee, armumine, armastus või midagi muud nimetust.
-
Külaline
Ega ise küll ei tule halbade omaduste peale.
Mille peale võiks tulla?
Praegu on tuleb halbade omaduste peale mõtlema hakates, et enam paremat ei ole.
Mina nt tean üht inimest, kes väljaspool kodu on viisakas, erudeeritud, intelligentne, heasüdamlik, vaata ja imesta, väga hea mulje jätab. Tegelikult sõimab ja röögib oma koduste peale. Lugesin ka kuskilt, et mees on kodus ebaviisakas või vägivaldne, aga väljaspool jätab väga hea mulje, keegi ei usu, et ta kodus teistsugune on. Halvad omadused võivad veel olla, et ei armasta ennast pesta, ei tõmba WC-s piisavalt vett peale, ei aita naist koduste töödega, jätab sokid vedelema, kodus istub ainult arvutis, ei panusta pereellu, lubab, aga ei tee, sõbrad on kaasast tähtsamad, jne, jne. Ehk et kõik need asjad, millest sul aimugi pole. Kas sa ise oled talle muidu ettepaneku teinud, et soovid lähemalt tuttavaks saada? Vbl sina ka talle meeldid, aga on lihtsalt tagasihoidlik ja häbelik mees, ise initsiatiivi ei ilmuta. Pole mõtet vaielda, kas huvitatud mees ilmutab ise initsiatiivi või mitte, tähtis on, et sa ise esimese sammu astuksid. Siis vaatad, mis juhtub. Kui pole huvitatud, on asi vähemalt selge, see kindel ei ehk aitab ka tast paremini üle saada.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2025 23:41Ega ise küll ei tule halbade omaduste peale.
Mille peale võiks tulla?
Praegu on tuleb halbade omaduste peale mõtlema hakates, et enam paremat ei ole.
-
Külaline
Sinu tuttav? Kas sa ise pole talle öelnud, et ta on tropp? Või vaatate pealt, kuidas ta röögib oma koduste peale?
-
Külaline
Tunned vist minu eksi.Tolmukübe kirjutas: ↑02 Mai 2025 12:46Mina nt tean üht inimest, kes väljaspool kodu on viisakas, erudeeritud, intelligentne, heasüdamlik, vaata ja imesta, väga hea mulje jätab. Tegelikult sõimab ja röögib oma koduste peale. /.... / väljaspool jätab väga hea mulje, keegi ei usu, et ta kodus teistsugune on.
Mu eksmees oli sellineTolmukübe kirjutas: ↑02 Mai 2025 12:46Mina nt tean üht inimest, kes väljaspool kodu on viisakas, erudeeritud, intelligentne, heasüdamlik, vaata ja imesta, väga hea mulje jätab. Tegelikult sõimab ja röögib oma koduste peale. Lugesin ka kuskilt, et mees on kodus ebaviisakas või vägivaldne, aga väljaspool jätab väga hea mulje, keegi ei usu, et ta kodus teistsugune on. Halvad omadused võivad veel olla, et ei armasta ennast pesta, ei tõmba WC-s piisavalt vett peale, ei aita naist koduste töödega, jätab sokid vedelema, kodus istub ainult arvutis, ei panusta pereellu, lubab, aga ei tee, sõbrad on kaasast tähtsamad, jne, jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist