Ravikehakultuur

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Ravikehakultuur

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kes on käinud, kuidas olete rahule jäänud, kuidas aitas? Kaua läks, enne kui aitama hakkas? Või polnud üldse abi? Millega käisite? Kas raskemat harjutust valuga võis teha? Raskemast harjutusest ikka rohkem kasu?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Käisin õlaliigesega võimlemas.Õlg valutas koormusel rohkem 6 kuud.Valuvaigistid ei aidanud.Kuid võimlemine aitas.Ühe kuuga valu kadus täielikult.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 14:24 Käisin õlaliigesega võimlemas.Õlg valutas koormusel rohkem 6 kuud.Valuvaigistid ei aidanud.Kuid võimlemine aitas.Ühe kuuga valu kadus täielikult.
Mina käin ka praegu õlaliigesega võimlemas, kuid valu läheb nagu halvasti ära. Mitu harjutust sa tegid ja mitu korda sa igat harjutust tegid? Vbl sulle sattus hea instruktor. Mul ei ole tavaliselt valu otseselt koormusel või niisama, vaid teatud liigutustega.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 14:24 Käisin õlaliigesega võimlemas.Õlg valutas koormusel rohkem 6 kuud.Valuvaigistid ei aidanud.Kuid võimlemine aitas.Ühe kuuga valu kadus täielikult.
Milliseid harjutusi pidid tegema? Mul on vana vigastus aastast 2008, mis vahepeal justkui juba korras oli, aga nüüd jälle tunda annab. Peaksin midagi ette võtma.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 14:43
Milliseid harjutusi pidid tegema? Mul on vana vigastus aastast 2008, mis vahepeal justkui juba korras oli, aga nüüd jälle tunda annab. Peaksin midagi ette võtma.
Harjutusi õlale ja rindkerele tuleb teha igal hommikult 15 minutit vähemalt.Kõigepealt suunas perearst mind taastusraviarsti juurde. Taastusraviarst vaatas röntgenpildid ja haigusloo üle(kukkusin rängalt rattaga) ja ütles et kogu edasine ravi seisneb võimlemises.Mind suunati edasi füsioterapeudi juurde kelleks oli Anna Maria Mets(Mustamäe Tervisekeskuses).Tema mind terveks ravis oma võimlemisega.Mulle prinditi paberil välja ka võimlemise harjutused mida pidin iga hommikul kodus tegema.Alguses oli muidugi valus.Kuid mida aeg edasi seda väiksemaks see valu läks kuni lõpuks kadus valu täielikult.
Külaline

Harjutused õlaliigesele ei ole midagi erilist.Lühidalt öeldes pead "kätega vehkima" nii et õlaliigesel tekiks koormus.Võimelda tuleks nii et koormus langeks mõlemale õlaliigesele.Väikene valu võimlemisel on normaalne.
Trüki googlesse "harjutused õlaliigesele" Youtubes tulevad välja õppevideod näiteks.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Siin on täpne õpetus kuidas õlaliigeseid treenida: https://www.perearst.ee/wp-content/uplo ... a-kaed.pdf
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 18:29
Harjutusi õlale ja rindkerele tuleb teha igal hommikult 15 minutit vähemalt.Kõigepealt suunas perearst mind taastusraviarsti juurde. Taastusraviarst vaatas röntgenpildid ja haigusloo üle(kukkusin rängalt rattaga) ja ütles et kogu edasine ravi seisneb võimlemises.Mind suunati edasi füsioterapeudi juurde kelleks oli Anna Maria Mets(Mustamäe Tervisekeskuses).Tema mind terveks ravis oma võimlemisega.Mulle prinditi paberil välja ka võimlemise harjutused mida pidin iga hommikul kodus tegema.Alguses oli muidugi valus.Kuid mida aeg edasi seda väiksemaks see valu läks kuni lõpuks kadus valu täielikult.
Millised harjutused need on? Mina teen niisama ja kepiga. On ka lindiga, aga linti mul kodus pole, neid ei tee. Äkki olid just need lindiharjutused, mis su terveks tegid?
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Tolmukübe kirjutas: 04 Mai 2025 07:55
Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 18:29

Millised harjutused need on? Mina teen niisama ja kepiga. On ka lindiga, aga linti mul kodus pole, neid ei tee. Äkki olid just need lindiharjutused, mis su terveks tegid?
Üleval pool on ju link antud.
Külaline

Füsioteraapiast on kasu vaid siis kui harjutusi teha järjepidevalt. Pereliige oli kehvas olukorras - noor inimene, pigem normkaalu alumises otsas, tegeles jooksmisega. Keskmisel rahvasportlase treeningkoormusel tekkisid valud, mis ei lasknud kõndidagi. Füsio määras harjutuste kompleksi, mida noor tegi terve aasta, iga päev 45 minutit. Sai terveks ja jookseb jälle. Tema füsioks õppiv klassikaaslane ütles, et inimestel on ootus, et kui vastuvõtul harjutusi kaasa teha, siis ongi paranemine toimimas. Paljud patsiendid olla suisa pahased kui kord paari nädala jooksul toimuv “ravi” ei aita.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline