Majapidajanna

vana hea klassika
Külaline

Majapidajanna

Postitus Postitas Külaline »

Kas Eestis on kombeks võtta majapidajanna, kes elaks koos tööandjaga. Võib olla koos lapsega, või ka terve pere (kuni 3 inimest). Võimalik anda tema kasutusse maja terve korrus või väike majake krundil. Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Kust sellist inimest leida oleks võimalik ja mis palganumbrist võiks rääkida.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:35 Kas Eestis on kombeks võtta majapidajanna, kes elaks koos tööandjaga. Võib olla koos lapsega, või ka terve pere (kuni 3 inimest). Võimalik anda tema kasutusse maja terve korrus või väike majake krundil. Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Palk alates 2000 neto. Alla selle vaevalt keegi nii suurt koormat soovib.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2025 21:49Palk alates 2000 neto. Alla selle vaevalt keegi nii suurt koormat soovib.
Mis mõttes nii suurt koormat? 9-18 tööpäeviti, tööülesanded poes käia, süüa teha, koristada. Milles see eriti suur koormus seisneb?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 23:10
Külaline kirjutas: 04 Mai 2025 21:49Palk alates 2000 neto. Alla selle vaevalt keegi nii suurt koormat soovib.
Mis mõttes nii suurt koormat? 9-18 tööpäeviti, tööülesanded poes käia, süüa teha, koristada. Milles see eriti suur koormus seisneb?
Kuni kella 18? Tavaline tööpäev lõpeb kell 16.00, inimene läheb poest läbi ja on juba kell 5 kodus või trennis.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 23:10
Need 3 tööülesannet võtavad max 3h aega. Mis orja sa ülejäänud 6h pead?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2025 23:17Kuni kella 18? Tavaline tööpäev lõpeb kell 16.00, inimene läheb poest läbi ja on juba kell 5 kodus või trennis.
Ok, jätame lõunavaheaja välja, 9-17, kodus siis kell 17.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2025 23:20Need 3 tööülesannet võtavad max 3h aega. Mis orja sa ülejäänud 6h pead?
Kui oma tööülesanded on täitnud, siis istugu internetis või tehku ristpistes tikandeid, vahet pole ja ise teab. Aga 9-17 E-R peab siiski töökohal olema, kättesaadav olema.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:49
Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:35 Kas Eestis on kombeks võtta majapidajanna, kes elaks koos tööandjaga. Võib olla koos lapsega, või ka terve pere (kuni 3 inimest). Võimalik anda tema kasutusse maja terve korrus või väike majake krundil. Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Palk alates 2000 neto. Alla selle vaevalt keegi nii suurt koormat soovib.
Brutopalk oleks siis 2660. Elamine ja auto kasutamine (sh bensiin) tasuta. Töö ajal söök ka tasuta. Mis selle eest siis kandidaat vastu pakub? Millised oskused kandidaadil on?
Külaline

Aa ja veel - algse küsimuse juurde tagasi tulles. Kust sellist inimest otsida? Personalifirmast? Arvasin, et pole mingeid erilisi oskusi nõudev amet, ehk saab leebemalt, aga ju siis ei.
Külaline

Aga miks ta seal sinu juures peab elama? Kui on tavaline koduabiline, siis ei maksa ju nii palju.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 23:37 Aga miks ta seal sinu juures peab elama? Kui on tavaline koduabiline, siis ei maksa ju nii palju.
Ju tahab teda ära kasutada, mingi normaalne jutt see pole. Ostab koduabilise-seksiorja.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 23:37 Aga miks ta seal sinu juures peab elama? Kui on tavaline koduabiline, siis ei maksa ju nii palju.
Sest mul on suur pind teisel korruse näol (on ka tühjana seisev aiamaja, mis on aasta läbi elatav). Ja ei pea olema üksik naine, võib olla naine mehe ja lapsega (kahe lapse jaoks läheb kitsaks).

Aga selge, sain siit vähemalt teada nüansi (et otsin seksiorja), mille peale ise ei tulnudki, ei otsi, aga naisena ei tulnud selle peale, et seda võidakse arvata.

Lligi 3,6tuhandene palgafond on siiski liiast nii või teisiti (ju siis selle numbri väljahõikajad arvestasid seksiteenuse hinna sisse, aga nagu öeldud, selle järgi vajadust ei ole).

Seega tänan tähelepanu eest ja minul rohkem küsimusi ei ole.
Külaline

kohapeal elamise nõue ja üheksa tundi valves olekut, need kiviaegsed tingimused teenijale on omased oriendi maadesse tänapäeval. kuigi ka ida pool on rahva eneseteadvus kiirelt muutumas.
töötasu paneb paika kogu asja. kuupalgana kümme tuhat kontole ja su ukse taga on järjekord töövõtjatest.
Külaline

Minu arvates võiks ideel olla jumet. Mäletan, veel mõned aastad tagasi otsiti näiteks Maalehe kuulutuste rubriigis väga tihti sellist inimest (võis olla ka koos perega), kes oleks valmis elama näiteks eaka inimese juures majas ja teda abistama. Eakas ei tule enam kõigi majapidamistöödega hästi toime, vaja oleks kedagi, kes puid tuppa tooks ja poes-apteegis käiks ja koerale süüa ette annaks jne - pakubki siis elamiseks maja, vastutasuks saab seal rahulikult olla, elamine köetud ja toit pliidil valmis.

Kui endal aiamaja või omaette korrus olemas, siis mina küll ei näe midagi imelikku selles, kui võtta elama majapidajanna. Palga lepite kokku, aga boonusena kaasnev prii elamine kohapeal ja auto kasutamise võimalus kõlab päris hästi ju. Eks põhitööaeg ole ikkagi päevasel ajal nagunii, vaevalt et keegi hakkab nõudma, et talle öösel praadi voodisse kantaks. Samuti on boonuseks, et töötaja töökoht on lähedal, ei pea igal hommikul hüppama autosse ja ummikutes passima, et kuhugi jõuda.

Kust sellist leida võiks, see on muidugi omaette teema. Soovitan panna kasvõi oma FB ajajoonele jagamist lubav kuulutus üles, kus kirjeldad, mida vaja on ja mis tingimusi pakud. Palganumber võib jääda läbiräägitavaks - seda teete hiljem, kui juba konkreetsemaks läheb.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 05:40 kohapeal elamise nõue ja üheksa tundi valves olekut, need kiviaegsed tingimused teenijale on omased oriendi maadesse tänapäeval. kuigi ka ida pool on rahva eneseteadvus kiirelt muutumas.
töötasu paneb paika kogu asja. kuupalgana kümme tuhat kontole ja su ukse taga on järjekord töövõtjatest.
Nonoh, tõmbaksid ehk veits tagasi? Et olgu tasuta maja, tasuta auto ja 10 000 eurot kuus palgaks? Samal ajal kui enamus Eestimaa inimestest elavad mõnetoalises korteris ja loevad sente, et kuu lõpus kilo kartulei osta saaks. Humorist!
Külaline

Olen ise hoopis teise ala inimene, aga mulle meeldib koristada, aias toimetada ja lihtsamate toitudega saan ka hakkama.

Seega, mingis teises olukorras ma ilmselt kaaluksin sinu ettepanekut või üldse sarnast tööd.
Aga. Kindlasti ei sooviks ma elada tööandja juures, vaid omaette. Esiteks, ma vajan oma aega ja ruumi, ning privaatsust. Teiseks, kus on garantii, et tööandja ei helista mulle 7.00 hommikul või 22.00 õhtul? Sellise asjade korralduse puhul on suur tõenäosus kuritarvitusteks. Võib-olla sina nii ei teeks, aga väga paljud teeksid. Eriti Eestis, kus töötaja õigused on nõrgalt kaitstud. Kui siis vastata, et pole veel või enam tööaeg, kukutakse ähvardama, välja visata, jne. Ma ei võtaks sellist riski.

Kolmandaks, oleksin nõus töötama sellise tööajaga üksnes siis, kui ma saaksin nädalas kolm täielikult vaba päeva - pühapäeva, ja veel kaks päeva.

Palk võiks sellistel tingimustel olla 1500 eurot neto.
Külaline

See kohapeal elamine minu jaoks tekitab tunde, et äkki tööandja hakkab töövälisel ajal vaikseöt ära kasutama. A'la saadab õhtul või nv poodi vms.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 11:56 See kohapeal elamine minu jaoks tekitab tunde, et äkki tööandja hakkab töövälisel ajal vaikseöt ära kasutama. A'la saadab õhtul või nv poodi vms.
Eriti veider, et peab 9h kohal passima, et äkki emand soovib midagi.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Mina arvan, et maal võib olla sul suuremas talus sulane, kes siis majapidamises aitab. Teeb põllutöid ja muid majapidamises vaja minevaid asju. Lüpsab kitse kui on vaja ja paneb küülikule porgandit. Elab kuskil pererahva läheduses. Nagu Ümera Ülo uuevarikul.
Linnas on rikkamatel kombeks võtta koduabiline-koristaja, kes siis nädalas korra käib ja näiteks 3 tundi koristab. Tuleb kohale, koristab majapidamise ära ja lahkub, järgmine kord tuleb jälle nädala pärast. Teine variant on lapsehoidja. Käib näiteks nädalas kaks päeva, a la 5 tundi. Ülejäänud ajal ei näe. Või siis vanema inimese kodune hooldaja. Käib samuti kolm korda nädalas a la 3 tundi. Lihtsalt suvalised näited. Vahepeal teda ei näe. Aga selline 9 tundi päevas koduabiline, ma ei kujuta ette, kas keegi sellist teenust kasutab või pakub.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2025 21:35 Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Kui oma tööülesanded on täitnud, siis istugu internetis või tehku ristpistes tikandeid, vahet pole ja ise teab. Aga 9-17 E-R peab siiski töökohal olema, kättesaadav olema.
Miks peab inimene olema kl 9-17 E-R kättesaadav? Lapsehoidmise või liikumispuudega inimese jaoks arusaadav, aga seda pole mainitud. Teeb hommikusöögi, lõuna- ja õhtusöögi, käib poes, koristab, aga see ei võta 8 tundi. Pigem peaks olema paindlik graafiku osas, et ei saa päeval lisaks käia poole kohaga tööl, siis ei jõuaks õigeks ajaks süüa valmistada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile, Triibu ja 9 külalist