Majapidajanna

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 17:54
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 17:48
Olen ise hoopis teise ala inimene, aga mulle meeldib koristada, aias toimetada ja lihtsamate toitudega saan ka hakkama.

Seega, mingis teises olukorras ma ilmselt kaaluksin sinu ettepanekut või üldse sarnast tööd.
Aga. Kindlasti ei sooviks ma elada tööandja juures, vaid omaette. Esiteks, ma vajan oma aega ja ruumi, ning privaatsust. Teiseks, kus on garantii, et tööandja ei helista mulle 7.00 hommikul või 22.00 õhtul? Sellise asjade korralduse puhul on suur tõenäosus kuritarvitusteks. Võib-olla sina nii ei teeks, aga väga paljud teeksid. Eriti Eestis, kus töötaja õigused on nõrgalt kaitstud. Kui siis vastata, et pole veel või enam tööaeg, kukutakse ähvardama, välja visata, jne. Ma ei võtaks sellist riski.

Kolmandaks, oleksin nõus töötama sellise tööajaga üksnes siis, kui ma saaksin nädalas kolm täielikult vaba päeva - pühapäeva, ja veel kaks päeva.

Palk võiks sellistel tingimustel olla 1500 eurot neto.
Mis printsess sina siin nüüd siis oled, et lihttöö eest on vaja 1500 eurot neto, sama palju kui õpetaja teenib, kellelt nõutakse magistrikraadi kindlal erialal ja iga teise tunni andmisel juba kisatakse, et kvalifikatsiooni pole.
Õpetajal on 56p puhkust pluss kuni 35 päeva aasta sees.
Mis puhkus see aasta sees 35 päeva on? Vaheajad ei ole neil vaba aeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2025 17:54Õpetajal on 56p puhkust pluss kuni 35 päeva aasta sees.
Kust see 35 päeva sul aasta sees tuleb? Arvad, et kui õpilastel on vaheaeg, siis õpetajatel on ka?
Külaline

Taolised ametid ei ole tasuvad, sest ei nõua mingeid erilisi oskusi. Kui veel toit, elamine, kütus jm elementaarne on tagatud, siis suurt teenistust sealt loota ei maksa. Kui poemüüja palga kätte saab, siis isegi hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:35 Kas Eestis on kombeks võtta majapidajanna, kes elaks koos tööandjaga. Võib olla koos lapsega, või ka terve pere (kuni 3 inimest). Võimalik anda tema kasutusse maja terve korrus või väike majake krundil. Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Kust sellist inimest leida oleks võimalik ja mis palganumbrist võiks rääkida.
siis nagu au pair põhimõtteliselt. Eestis pole kombeks, mujal küll.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Polügaamia oleks abiks. Mehel tuleks leida ka teine naine, kel meeldib koduperenaine olla ja pole vaja mingit koduabilist. Ega muidu araabiamaades meestel mitu naist pole.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2025 17:55ärast pead ise haiget last valvama, kuni majapidajanna sulle suppi keedab.
Mulle meenub tare tarekese muinasjutt.

Mis sa arvad sellest loost, kui me elaksime koos, sina mulle putru keedad, mina sulle ...
Külaline

Võib-olla olen ma liiga unistustesse kalduv, aga inimesed elavad teisedki tööandjate elamispindadel. Voib-olla pole see liialt kindel lahendus, sest kuniks töö, seniks kodu, aga
teatud etappidel võiks selline pakkumine imeline olla. Eeldab muidugi paindlikkust, tööandjalt häid juhendamisoskusi ja inimtüüpide omavahelist klappi.
Aga. Näiteks lahku minna sooviv naine, kel “pole kuskile minna” - oleks nii kindel elamispind ja sissetulek, laps lähikonda lasteaeda-kooli. Hea võimalus paindlikuks ja last arvestavaks tööks. Mingeid erilisi oskusi ei nõua, kui just väljaõppega kokk-koristajat ei oodata.
Palk sõltub veidi sellest, kas saan tehtavat sööki ka ise süüa või keedetakse ühes potis tööandja kartulid ja teises kas samal ajal või hoopis peale tööaega teises köögis enda omad. Kui elamine-söök hinnas, siis ca 1000+ ringis brutopalk on igati ok.
Kui tööaeg on määratletud 9-17 ja nö ületunde ei tule teha, on sellise töö puhul norm kui majapidajanna oskab lisaks kokkulepitud töödele vaadata elamist nö perenaise pilguga ehk teeb aja jooksul ka mitte kokku lepitut - kastab kuivaks jäänud toalille, kohendab elutoa diivanipadjad ehk siis kulutab tööaega sellele, et pererahval oleks koju tulles hea ja mugav. Karjäärihimulisele pakkumine muidugi ei sobi, aga lihtsa töö tegijale üpriski hea võimalus.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 05 Mai 2025 22:49 Polügaamia oleks abiks. Mehel tuleks leida ka teine naine, kel meeldib koduperenaine olla ja pole vaja mingit koduabilist. Ega muidu araabiamaades meestel mitu naist pole.
Millisel mehel? Teemaalgataja on naine.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 23:49
Tõutäkk kirjutas: 05 Mai 2025 22:49 Polügaamia oleks abiks. Mehel tuleks leida ka teine naine, kel meeldib koduperenaine olla ja pole vaja mingit koduabilist. Ega muidu araabiamaades meestel mitu naist pole.
TA mehel ikka.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 06 Mai 2025 06:30
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 23:49
TA mehel ikka.
Teemaalgatajal pole meest.
Külaline

Lapsehoidmist pole aga soov on leida koduabiline. Siis on lapsed nii suured, et nende otsest hoidmist pole enam? Või on rasedus ja lapsehoidmist pole veel? süüa peaks tegema. Mitmele? Söögitemise oskus on siis oluline. Kui hästi ja mida peaks oskama süüa teha?
Külaline

Ma mõtlen hoopis teise külje pealt - üksiku inimese sellise võiks vast veel asjaliku leida. Aga ma ei kujuta ette, mis sorti inimesed oleks perena nii nelja tuule käes, et vajaks elamispinda tööandja juures? Ehk siis ei peagi olema üldse joodikud või muud asotsiaalid, aga kui enda juurde kedagi elama võtta, võiks ju mingi omavaheline klapp ikka olla. See on selle mõte juures minu meelest kõige suurem risk. (Võibolla ma olen oma tööst rikutud, teen sotsiaaltööd ja seega ikka tean selliseid inimesi, kes sellise tehinguga ilmselt rõõmuga nõus oleks... aga ükski neist peredest pole selline, keda ma enda krundilegi elama tahaks.)
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 07:55 Lapsehoidmist pole aga soov on leida koduabiline. Siis on lapsed nii suured, et nende otsest hoidmist pole enam? Või on rasedus ja lapsehoidmist pole veel? süüa peaks tegema. Mitmele? Söögitemise oskus on siis oluline. Kui hästi ja mida peaks oskama süüa teha?
Lapsehoidmise vajadust pole vaja ei otse ega kaudselt.
Vaja on majapidajat, kes teeks ära kõik n-ö koduhoidmisega seotud tööd. Söögitegemise oskus eriti oluline ei ole, kolm korda päevas vaaritamist pole vaja. Aga söök siiski vaja poest tuua & ehk kord päevas ka valmistada.
Aeda on vaja hooldada, aga spetsiifilisi töid ei pea ise tegema ega oskama - võib tellida selleks spetsialistid, sama muude majaga seotud asjadega seoses.

Majaomanik viibib sageli eemal, sellepärast ka soov, et majapidaja kohapeal elaks; kui kedagi sellist ei leia, eks tuleb siis muu variant välja mõelda.
Külaline

Minu arust sobiks selliseks inimeseks käbe pensionär. Näiteks üksik naine, kes saaks raha koguda. Kes oleks intelligentne ja heade kommetega. Üürib oma kodu mõneks ajaks välja ja saab pärast näiteks reisile minna või midagi. Kui näiteks aasta elad sellist elu, saaks ehk 10 000 kõrvale panna siis aastaga. Pensionist selle kogumine oleks päris raske.
Külaline

Olen ise hoopis teise ala inimene, aga mulle meeldib koristada, aias toimetada ja lihtsamate toitudega saan ka hakkama.

Seega, mingis teises olukorras ma ilmselt kaaluksin sinu ettepanekut või üldse sarnast tööd.
Aga. Kindlasti ei sooviks ma elada tööandja juures, vaid omaette. Esiteks, ma vajan oma aega ja ruumi, ning privaatsust. Teiseks, kus on garantii, et tööandja ei helista mulle 7.00 hommikul või 22.00 õhtul? Sellise asjade korralduse puhul on suur tõenäosus kuritarvitusteks. Võib-olla sina nii ei teeks, aga väga paljud teeksid. Eriti Eestis, kus töötaja õigused on nõrgalt kaitstud. Kui siis vastata, et pole veel või enam tööaeg, kukutakse ähvardama, välja visata, jne. Ma ei võtaks sellist riski.

Kolmandaks, oleksin nõus töötama sellise tööajaga üksnes siis, kui ma saaksin nädalas kolm täielikult vaba päeva - pühapäeva, ja veel kaks päeva.

Mis printsess sina siin nüüd siis oled, et lihttöö eest on vaja 1500 eurot neto, sama palju kui õpetaja teenib, kellelt nõutakse magistrikraadi kindlal erialal ja iga teise tunni andmisel juba kisatakse, et kvalifikatsiooni pole.
Olen see, kellele vastasid. Mis nendes tingimustes on printsessilikku? Ma ei ootaks tööandjalt elamispinda ega kütust, üks-kaks korda nädalas poes saaksin ka oma kütusega käidud. Kui rohkem sõite, näiteks lapsi vaja lasteaiast tuua-viia, siis ehk jah. No kui teen kohapeal süüa, siis ehk sööksin kohapeal, pluss palk. Ja ongi kõik.

Aga ma tahan säilitada oma elu ja vaba aega, ega mitte seada seda teisest inimesest sõltuvusse. Mul on selleks samasugune õigus, nagu tööandjal, ehkki ma vast nii rikas pole. Mul on vaja vaba aega, et elada oma elu ja ajada omi asju. See-eest kohaloldud ajal annaksin endast oma parima, et kõik oleks korraks, toimiks, asjad tehtud. Kui minu tingimused ei sobi, siis ei ole ju vaja mind palgata.

Sellise töö eest tuleb just kas just palju, aga ausalt maksta, sest sa lased teise inimese oma ellu, oma majapidamisse. Ja õpetajatel ei ole selle asjaga absoluutselt midagi pistmist, kõik ametid on erinevad.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 10:33

Olen see, kellele vastasid. Mis nendes tingimustes on printsessilikku? Ma ei ootaks tööandjalt elamispinda ega kütust, üks-kaks korda nädalas poes saaksin ka oma kütusega käidud. Kui rohkem sõite, näiteks lapsi vaja lasteaiast tuua-viia, siis ehk jah. No kui teen kohapeal süüa, siis ehk sööksin kohapeal, pluss palk. Ja ongi kõik.

Aga ma tahan säilitada oma elu ja vaba aega, ega mitte seada seda teisest inimesest sõltuvusse. Mul on selleks samasugune õigus, nagu tööandjal, ehkki ma vast nii rikas pole. Mul on vaja vaba aega, et elada oma elu ja ajada omi asju. See-eest kohaloldud ajal annaksin endast oma parima, et kõik oleks korraks, toimiks, asjad tehtud. Kui minu tingimused ei sobi, siis ei ole ju vaja mind palgata.

Sellise töö eest tuleb just kas just palju, aga ausalt maksta, sest sa lased teise inimese oma ellu, oma majapidamisse. Ja õpetajatel ei ole selle asjaga absoluutselt midagi pistmist, kõik ametid on erinevad.
See ei sobiks talle, sest ta pole iseloomu poolest peaaegu millegagi rahul. Majapidajanna võiks ideaalis positiivne inimene olla.

Aga soovist emast kaugemale saada saan ma aru. Aga seda võiks siis endale teadvustada ja sellega tasapisi tegeleda, mitte süüdistada Tartut ega viiendat korrust.
Külaline

Aga miks sa nii pikalt vaevud vastama, mis sulle kõik ei sobi. Minu arust jälle pole see päris normaalne, et inimene arvab, et lihttöö eest peaks maksma tuhandeid. Kui tingimused sulle ei sobi, siis see on täiesti okei, aga sa ei pea hakkama siia kirjutama, mida sina kõike veel tahaks.
Külaline

Kui minu tingimused ei sobi, siis ei ole ju vaja mind palgata.
Naljakas inimene. Kas sind on keegi palganud või? Kirjutad, nagu vägisi topitaks sulle seda töökohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 10:33Olen see, kellele vastasid. Mis nendes tingimustes on printsessilikku? Ma ei ootaks tööandjalt elamispinda ega kütust, üks-kaks korda nädalas poes saaksin ka oma kütusega käidud. Kui rohkem sõite, näiteks lapsi vaja lasteaiast tuua-viia, siis ehk jah. No kui teen kohapeal süüa, siis ehk sööksin kohapeal, pluss palk. Ja ongi kõik.

Keegi pole sulle seda kohta ju vägisi pakkunudki.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 10:51
Kui minu tingimused ei sobi, siis ei ole ju vaja mind palgata.
Naljakas inimene. Kas sind on keegi palganud või? Kirjutad, nagu vägisi topitaks sulle seda töökohta.
No teemaalgataja ju küsis, kas oleks võimalik palgata Eestis majapidajannat, ja mis tingimustel. Avatud teemale ei ole kellelgi keelatud vastata. Hakkasin siis mõtlema, et mis tingimustel ma sellist tööd teeksin.

Kui ma aga otsiksin taolist tööd, olen kindel, et leiaksin ka, just sellistel tingimustel. On mõistlikke inimesi, kes hindavad tööpanust, ei soovi pidevalt võõrast inimest oma majapidamisse - ehkki loomulikult peab sellise töö puhul ka inimeste vahel klapp olema - ja on nõus maksma sobivat tasu.

Ja tuhandeid ei ole keegi eeldanud. Aga mõnesaja euro eest leiaks sellise töö peale ainult kellegi, kellest on rohkem probleeme kui kasu. Sõltuvused, vargused, tige eksmees, imelikud sõbrad, klatsimine. Selliste probleemidega inimesed on tihti kõigeks valmis, aga kas on mõtet neid oma majja lubada? Mina ei lubaks, ennemini maksaksin rohkem inimesele, keda saab usaldada. Sellised inimesed aga kopikate eest ei tööta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], xqwerty ja 9 külalist