Lisaraha, just riided

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Mai 2025 19:56aga ebasobivate vältimiseks on riiete mõõdud (laius, pikkus) kohe eriti vajalikud.
Milleks need vajalikud on? Lähed poodi, proovid selga ja kui sobib, siis ostad. Lihtne!
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 22:57
Külaline kirjutas: 05 Mai 2025 19:56aga ebasobivate vältimiseks on riiete mõõdud (laius, pikkus) kohe eriti vajalikud.
Milleks need vajalikud on? Lähed poodi, proovid selga ja kui sobib, siis ostad. Lihtne!
Tänapäeval tellitakse netist, poodides shoppan vaid reisidel, Eestis mitte iialgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2025 22:57
Poes saab muidugi proovida, aga kui netist kellegi käest osta, siis seda viga rohkem ei tee, et loodad, et märgitud suurus on õige, aga tegelikult saad M suuruse asemel XL-i. Kui olulisemad mõõdud, nagu laius ja pikkus on teada, siis üldiselt ostuga mööda panna ei saa. Kes mõõte ei anna, viskan käega, oodaku järgmist ostjat.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2025 09:47 Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed. Lisarahaks ma seda siiski ei loe, kuna müün ka uusi asju ca 50% odavamalt ostuhinnast seega reaalne kokkuhoid oleks need esemed üldse ostmata jätta. Kuna kaubandus üleüldiselt on kolinud suures plaanis netti, siis ma kirbukates ei ole kunagi boksi rentinud ja seal müünud, ei tundu väga mõttekas. Mingid veidrad ostu-müügikohad välistan (fb, osta jms), yaga on turvaline, lihtne ja eelistatud minu jaoks.
Miks sa arvad, et Yaga on turvalisem. :?: Osta ja Yaga on võrdselt turvalised. Yaga on lihtsalt praegusel hetkel moekam.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2025 12:53
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 12:21
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 11:06 Ega nende kantud riiete müügiga mingit erilist lisaraha ei teeni. Ma müün paar korda aastas vanu asju okidoki keskkonnas. Riideid enamasti mitte, sest nende hinnad 1-5 € rikkaks ei tee. Olen müünud kasutatud laste jalgratta, tõukeratta, lapsevankri, mitmeid mööbliesemeid ja muud sellist suuremat. Aga ka nende hinnad ei ületa tavaliselt 100 €. Rikkaks sellega ei saa, aga ruumi saan kodus juurde ja vabanen asjadest ning keegi äkki rõõmustab sadud asjade üle. Lisaraha teenin ma teiste tegevustega lisaks igapäevasele palgatööle.
Miks peaks "lisaraha" teenima? Kaltsukaubandus on väga aeganõudev ja väga vähe tulutoov.
Olen nõus. Tänapäeval valitseb riiete üleküllus, neid jagatakse piisavalt palju tasutagi. Mäletan, kunagi müüsin oma lapse väikseksjäänud koolivormi ühele, too tuli järele ja torkas vormi ilma sellele pilkugi heitmata kotti ning lahkus. Õhtul helistas ja teatas, et vorm olla vana ja kulunud. See oli mulle üllatuseks, sest olin ostnud vormi poest ja tütar oli kasutanud seda ainult ühe aasta (pealegi oli tal vormi komplekte mitu). No ostsin siis tagasi. Kodus asetasin selle õnnetu vormi lampide alla ja vahtisin, mis vahtisin, aga no mina küll aru ei saanud, et see kuidagi vana ja kulunud oleks. Tavaline, terve, plekitu. Tõesti kummastav, kui erinevad võivad ikka olla inimeste mulje samast esemest. Ei hakanud protsessima, viisin selle vormi koolimajja tasuta asjade kasti. Ebameeldiv mälestus jäi ikkagi ja seni ei tea ma, mis mu lapse vormil siis viga oli.
Vaatan, et Yagas müüakse kasutatud hilpe nii kallilt, ise ei tahaks tasuta ka neid saada. Teiseks, tahaks ikka selga enne proovida. Kõik, mis ma olen kusagilt netist oma silmaga nägemata ja proovimata ostnud, on pettumuse valmistanud. Arvata on, et sel vormil polnud midagi viga peale selle, et seljas ei istunud nii, nagu loodeti...
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 19:24 Äkki tarbiks vähem ja ei ostakski kappide kaupa mingeid riideid kokku omale.
Meie kliimas?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2025 09:47 Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed. Lisarahaks ma seda siiski ei loe, kuna müün ka uusi asju ca 50% odavamalt ostuhinnast seega reaalne kokkuhoid oleks need esemed üldse ostmata jätta. Kuna kaubandus üleüldiselt on kolinud suures plaanis netti, siis ma kirbukates ei ole kunagi boksi rentinud ja seal müünud, ei tundu väga mõttekas. Mingid veidrad ostu-müügikohad välistan (fb, osta jms), yaga on turvaline, lihtne ja eelistatud minu jaoks.
Osta.ee ei ole veider koht, sama turvaline nagu yagagi.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mai 2025 23:38
Osta.ee ei ole veider koht, sama turvaline nagu yagagi.
No tore, ma rääkisin enda eelistusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mai 2025 23:38Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed. Lisarahaks ma seda siiski ei loe, kuna müün ka uusi asju ca 50% odavamalt ostuhinnast seega reaalne kokkuhoid oleks need esemed üldse ostmata jätta.
No just. See pole ju mingi lisasissetulek, kui oled need riided enne oma raha eest ostnud. Ainult kulude vähendamine.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mai 2025 11:48
Miks sa arvad, et Yaga on turvalisem. :?: Osta ja Yaga on võrdselt turvalised. Yaga on lihtsalt praegusel hetkel moekam.
Ostas on kasutajad registreeritud ID-kaardiga, Yagas FB või Google kontoga, turvalisem?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mai 2025 11:53
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 12:53
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 12:21

Miks peaks "lisaraha" teenima? Kaltsukaubandus on väga aeganõudev ja väga vähe tulutoov.
Vaatan, et Yagas müüakse kasutatud hilpe nii kallilt, ise ei tahaks tasuta ka neid saada. Teiseks, tahaks ikka selga enne proovida. Kõik, mis ma olen kusagilt netist oma silmaga nägemata ja proovimata ostnud, on pettumuse valmistanud.
Endal on olnud kogemusi, et kui peale suuruse on teada ka mõõdud, siis pole õnneks ostuga mööda pannud. Muidugi võib teinekord pildil olev värv erineda tegelikkusest, seisukord on kehvem ja ese topilisem, kui pildil paistab ning kaal on raskem, kui esialgu tundub, aga enamasti on sobinud. Mitu korda on tulnud ette olukordi, kus riided vajavad korralikult loomakarvadest puhastamist, mis on tüütu ja aeganõudev ning häirib, kui pole kirjas, et pärinevad loomadega kodust.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 09:47 Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed.

Tänapäeval valitseb riiete üleküllus, neid jagatakse piisavalt palju tasutagi.
Hind määrab kasutatud asjade puhul palju, kas osta või ei. Pole kunagi eeldanud, et esemeid peaks täiesti tasuta saama, aga osad müüvad kasutatud riideid ja jalanõusid üsna kõrgete hindadega. Näide, kasutatud t-särkide eest pole nõus maksma koos postiga üle 4-5 euro, isegi kui müüja nimetab särke uueväärseteks ja kirjelduses mainib, et kasutuses on olnud mõne korra ja alghind oli krõbe. 10 eurot on kasutatud t-särgi eest palju. Samas on ka neid, kes müüvad tõesti soodsate hindadega, et kappi ruumi teha ja pigem ostan nende käest rohkem asju, kui hakkan teistega hinna üle kemplema.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mai 2025 12:07
Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 09:47 Mina müün seismajäänud riideid ja lasteasju. Ostetakse küll, kui hind ja esemed on normaalsed.

Hind määrab kasutatud asjade puhul palju, kas osta või ei. Pole kunagi eeldanud, et esemeid peaks täiesti tasuta saama, aga osad müüvad kasutatud riideid ja jalanõusid üsna kõrgete hindadega. Näide, kasutatud t-särkide eest pole nõus maksma koos postiga üle 4-5 euro, isegi kui müüja nimetab särke uueväärseteks ja kirjelduses mainib, et kasutuses on olnud mõne korra ja alghind oli krõbe. 10 eurot on kasutatud t-särgi eest palju. Samas on ka neid, kes müüvad tõesti soodsate hindadega, et kappi ruumi teha ja pigem ostan nende käest rohkem asju, kui hakkan teistega hinna üle kemplema.
Kui on uueväärne t-särk, olen nõus maksma kuni 150 eurot, kui poehind 300-500.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mai 2025 12:25
Guest kirjutas: 29 Mai 2025 12:07

Kui on uueväärne t-särk, olen nõus maksma kuni 150 eurot, kui poehind 300-500.
Eelistused on kõigil erinevad. Loomulikult on riide kvaliteedil vahe, 10 eurone t-särk võib pärast 3 pesukorda topiliseks muutuda, aga ei usu, et ükski t-särk on 150 või 300 eurot väärt. Üldiselt väldin ka riideid, kus firmade nimed ja logod on suurelt esile toodud. T-särke eelistan uuena osta, aga lastele, kes kiiresti kasvavad ja kannavad riideid mõne kuu, pole nagu mõtet kogu aeg uusi osta. Pigem korralik ja parema kvaliteediga kasutatud särk kui mõne euro eest uus, mis kiiresti välja venib.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 07:49 Eriti huvitab mind see oma riiete müük. Ma müün küll oma riideid ühes kirbukas.
Aga vaatan, et ega eriti ei osteta. Kas fb või yagas käib parem ostmine? Mis peaks olem hind, et ostetaks? Ja kas riiete müügiga neti teel on ka probleeme, mille peale ei oska tullagi?
Üks asi, mis on silma jäänud, et kui müüja lehelt saab midagi ostuga tasuta kaasa valida, siis enamusel on esemed, lasteriided täiesti kodus kantavad, lihtsalt esineb toplilisust või väikeseid plekke. Aeg-ajalt leidub müüjaid, kelle tasuta asjade valikus on suurte aukudega asju, näiteks 1-2 cm jagu hästi hõredaks kulunud või auklike laste sokke, kindaid, mida pildi pealt ei tuvasta. Sellistega pole küll midagi peale hakata, kanda ei saa ja võiks ära visata, kui teistele anda.
Külaline

Ma ei saa sellega "lisaraha" teenida, sest
a) ma ostn riideid niipalu kui vaja on ja kasutan need ise ära;
b) ma ei osta kallied riideid, et neid siis "uueväärsena" maha müüa võimalikult kallillt (ehk siis ise mitte õieti kandagi), ma ostan oma tarbeks ja aksutamiseks.
Milleks siis üldse osta mõttetuid asju kokku ja pärast jamada järelturuga- palju rohkem raha jääks üle, kui niisama kasutuid asju ei ostagi!
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mai 2025 23:35
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 19:24 Äkki tarbiks vähem ja ei ostakski kappide kaupa mingeid riideid kokku omale.
Meie kliimas?
Kergelt idiootne vabandus ostusõltuvusele :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 21:47 Ma ei saa sellega "lisaraha" teenida, sest
b) ma ei osta kallied riideid, et neid siis "uueväärsena" maha müüa võimalikult kallillt (ehk siis ise mitte õieti kandagi), ma ostan oma tarbeks ja aksutamiseks.
Milleks siis üldse osta mõttetuid asju kokku ja pärast jamada järelturuga- palju rohkem raha jääks üle, kui niisama kasutuid asju ei ostagi!
Ma omalt poolt lisan, et riietest piltide tegemine ja kirjelduste lisamine - kõik see on üsna suur töö ja ajakulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 21:47 Ma ei saa sellega "lisaraha" teenida, sest
Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll, kui on korralikud.
Samuti väikeste tüdrukute kleidikesed - kiiresti kasvavad välja, uuena ostetud ei jõua kuluda. Ja ka poiste ülikonnad, viisakad püksid ja pintsakud.
Ei ole alati ju "mõttetud ostud".
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 23:25Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll,
Neid ju kõik tahavad müüa, aga ei osteta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist