Juhiluba ja auto omamine

vana hea klassika
Külaline

Juhiluba ja auto omamine

Postitus Postitas Külaline »

Teema arutlemiseks. Kas tänapäeval peaks inimene tegema endale juhiloa ja ostma auto, et elu oleks kergem ja muretum?
Või on see iganenud arusaam? Kuidas teie seda asja näete? Võite ka ära mainida, kas elate maal, linnas, kuskil asulas jne
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 14:24 Teema arutlemiseks. Kas tänapäeval peaks inimene tegema endale juhiloa ja ostma auto, et elu oleks kergem ja muretum?
Või on see iganenud arusaam? Kuidas teie seda asja näete? Võite ka ära mainida, kas elate maal, linnas, kuskil asulas jne
See oleks normaalne küll jah. Autod on hädasti vaja. Isegi kui näiteks tööl ei käi ja elad, ütleme, vargustest ja muudest ebakorrapärastest tuludest, siis auto annab võimaluse suuremaid esemeid kiiresti omaks tarbeks minema tassida.
Külaline

Ma sellele varguste teemale väga ei keskenduks, see oleks off topic ja teema läheks rappa omadega.
Mina ise tegin load siis kui sain 18 vanaks ja olen tänaseks üsna kogenud autojuht, läbitud on sadu tuhandeid kilomeetreid roolis. Ma ei kujutaks oma elu ilma autota ette. Elan küll linnas, aga autot on ikka vaja. Lapsed lasteaeda, kooli, trenni. Maale vanaema vanaisa juurde. Suvised huvireisid mööda Eestit. Poes käimine, poekotid on ikka üpris rasked. Vahel teise linna teatrisse. Lisaks olen käinud autoga lähiriikides reisimas. Ühesõnaga minu jaoks asendamatu ja ma ei kujutaks enda elu ilma lubade ja autota ette. Ah jaa töö iseloomu tõttu läheb ka autot vaja.
Külaline

Juhiluba võiks olemas olla. Kunagi ei tea, mis olukordi võib elus ette tulla, kasvõi oma looma või pereliikmega, kus on vaja kiiret transporti. Minul ei ole isiklikku autot, aga kuna kaaslasel on neid kaks ja ühega sõidan sisuliselt ainult mina, siis on see mulle kogu aeg kättesaadav. Ise töötan kodukontoris, nii et teoreetiliselt saaks autota hakkama. Tihe sõitja ei ole, aga kindlustunde annab ikkagi, kui see võimalus olemas on.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Juhiluba on mu jaoks küll täiesti elementaarne asi, mis ära teha. Kas autot vaja on, on iseasi, minul nt kindlasti on, kuna elan linnast väljas.
Külaline

Ma arvan, et kui juhiluba juba on, siis võiks auto ka olla. Peres ei pea muidugi olema kahte autot, kui elukorraldus seda võimaldab. Load võivad olla nii emal kui isal. Sõidab siis see, kellel vaja. Teisalt jälle oma auto on oma auto. Oled selle valinud oma maitse järgi, autos on kõik "oma käe järgi", kasvõi raadiojaamad mälus ja istme ning rooli asend.
Külaline

Juhiluba võik ikka olla. Sest see on oskus, mis ei unune. Nagu jalgrattasõit. Pikalt eemal olles vb on alguses veidi kandiline aga üsna ruttu läheb uuesti sujuvalt.

Mul on load ka alates 18. Autot omasin ja sõitsin pidevalt 15 aastat. Nüüd aga olude sunnil hetkel isiklikku autot ei ole viimane aasta.
Aga kuramuse mugav on küll. Hetkel kasutan ühistransporti. Saab asjad ära aetud küll.

Kes lube ei oma ja autot ka igapäevaselt ei kasuta, ei oska sellest ka puudust tunda. Mul näiteks pole nõudepesumasinat ja seda igatseda ka ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 15:53Teisalt jälle oma auto on oma auto. Oled selle valinud oma maitse järgi, autos on kõik "oma käe järgi", kasvõi raadiojaamad mälus ja istme ning rooli asend.
No tead, vahel juhtub ka nii, et see teise inimese auto on ikkagi parem, kui ise endale osta raatsiks või lubada saaks. :)
Meil mehega on nii, et vastavalt sellele, kumb oma võtmega auto avab, läheb kõik mälusse salvestatu järgi paika (juhiiste, rool, peeglid), nii et keegi ei pea midagi eraldi timmima hakkama.
Külaline

Autoga on veel see hea asi ka, et saab metsa vahel seksi teha. Kas armukesega või niisama mingi tüdruksõbraga, see on külma ilmaga päris hea boonus. Isegi suvel on autos parem, sääsed ei tule tagumikust hammustama. Oma eidega autos muidugi ei viitsiks, kodus voodis mugavam.
Külaline

Mina tegin load alles 45-aastaselt ja jumal tänatud, et tegin. Praegu on mul hea töö, kus on ametiauto, sest tuleb päevas mitu korda objektide vahet uhada ja mind poleks sinna võetud, kui mul juhilube poleks olnud.
Teine asi on see, et bussiliiklus meie linnas jääb kulude kokkuhoiu eesmärgil üha harvemaks ja harvemaks ja ei ole tore iga ilmaga bussipeatuses seda ühte bussi passida või jalgsi vehkida. Eriti veel, kui poest rohkem kraami on vaja osta.
Külaline

Auto annab palju suurema liikumise vabaduse ning aja kokkuhoiu. Ja eks muidugi mugavuse. Aga samas autoga on alati ka lisakulud(nüüd automaks, kindlustus, liising vb, ja üleüldised hoolduskohustused). Aga ega head ilma halvata pole.
Külaline

Teen load ära. Olen saanud 40 sõidutundi.
Kui hea juht ma olen nt 10 aasta pärast, kui jõuan osta esimese auto? Peaks ma uuesti sõidutunde võtma?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 17:59 Teen load ära. Olen saanud 40 sõidutundi.
Kui hea juht ma olen nt 10 aasta pärast, kui jõuan osta esimese auto? Peaks ma uuesti sõidutunde võtma?
Vahepeal võid ju rendiautoga harjutada.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 17:59 Teen load ära. Olen saanud 40 sõidutundi.
Osta mingi odav pann seniks, ei pea ju uhiuus sõiduk olema?
Külaline

iiR kirjutas: 07 Mai 2025 18:13
Guest kirjutas: 07 Mai 2025 17:59 Teen load ära. Olen saanud 40 sõidutundi.
Osta mingi odav pann seniks, ei pea ju uhiuus sõiduk olema?
Või siis vaata mingi kiimane jorss kuskilt maakohast ja ütle et tahad autosõitu harjutada. Maakohas enamus jorsse on nii lollid, ei oska üldse midagi üle 2 ja poole lause rääkida mõtestatud kõnet ühelgi teemal peale autode. Kui mingi naisterahvas ajab neile ise ligi autode teemal, nad ei suuda oma õnne uskuda! Sa ei pea isegi eriti pandav olema selleks. Nad ostavad ise kütust, parandavad vead ja ei pane pahaks väiksemaid mõlke. See on täiesti töötav skeem suveperioodil.
Külaline

Mina tegin juhiloa ära 34-aastaselt ja nüüd on mul isiklik auto.

Samas ma põhimõtteliselt ei pea autot vajalikuks. Kõik oleneb ikkagi sellest, kus elad, kus tööl käid ja kas on vaja autoga näiteks lapsi vedada. Mul on lisaks eakas ema, kellel jalad eriti enam ei kanna, lühikese maa majatrepist väravani ta suudab käia, rohkem mitte. Seega on auto vajalik.

Vahel jätan auto koju ja sõidan tööle ühistranspordiga. Seda, kas teistel autod on, ma ei vaata.
Külaline

Meil, vanematel, on auto. Lapsed ka täiskasvanud ja neil load. Kõik elame samas linnas. Me jagame seda autot. Igapäevaselt on vaja minna meil tööle, kooli u 3km. Selleks pole autot vajagi. Autot on vaja kaugemale sõitmiseks. Aga rendiauto või bussiga saaks ka. Selle rendiautoga jääks ära automaks ja remont ja muud auto kulud. Kuigi mina olen pikalt sõitnud automaadiga ja manuaaliga ma praegu enam ei oskaks ja teise autoga ma julgelt rooli ei läheks
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 15:22 Juhiluba võiks olemas olla. Kunagi ei tea, mis olukordi võib elus ette tulla, kasvõi oma looma või pereliikmega, kus on vaja kiiret transporti. Minul ei ole isiklikku autot, aga kuna kaaslasel on neid kaks ja ühega sõidan sisuliselt ainult mina, siis on see mulle kogu aeg kättesaadav. Ise töötan kodukontoris, nii et teoreetiliselt saaks autota hakkama. Tihe sõitja ei ole, aga kindlustunde annab ikkagi, kui see võimalus olemas on.
Kui sa kunagi eksami teed ja siis mitukümmend aastat ei sõida, ainult ootad mingit olukorda, kui on vaja kiiret transporti, siis võin ennustada, et sa ei julge selles olukorras ka rooli istuda, vaid leiad teise variandi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 19:53
Guest kirjutas: 07 Mai 2025 15:22 Juhiluba võiks olemas olla. Kunagi ei tea, mis olukordi võib elus ette tulla, kasvõi oma looma või pereliikmega, kus on vaja kiiret transporti. Minul ei ole isiklikku autot, aga kuna kaaslasel on neid kaks ja ühega sõidan sisuliselt ainult mina, siis on see mulle kogu aeg kättesaadav. Ise töötan kodukontoris, nii et teoreetiliselt saaks autota hakkama. Tihe sõitja ei ole, aga kindlustunde annab ikkagi, kui see võimalus olemas on.
Kui sa kunagi eksami teed ja siis mitukümmend aastat ei sõida, ainult ootad mingit olukorda, kui on vaja kiiret transporti, siis võin ennustada, et sa ei julge selles olukorras ka rooli istuda, vaid leiad teise variandi.
Sa vist tsiteerid valet inimest seoses mitmekümne aastaga. Su tsiteeritu käsutuses on auto, millega ta küll tihedalt ei sõida, aga kasutab.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 20:04
Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 19:53
Sa vist tsiteerid valet inimest seoses mitmekümne aastaga. Su tsiteeritu käsutuses on auto, millega ta küll tihedalt ei sõida, aga kasutab.
Kommenteerisin esimest lauset, muu jutt ei puutu asjasse. See soovitus on rumal, et tee load selleks, et äkki kunagi midagi juhtub. Kui teed load, siis on mõttekas ikka sõitma ka hakata, muidu kaob sõiduoskus kiiresti ja sellest eksami tegemisest pole midagi kasu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 3 külalist