Tervisemüüte
Tervisemüüte
Muna söömine pidi kolesterooli tekitama. Tuttav pensionär, vanuses inimene, vitsutab iga nädal palju muna süüa, ütleb, et maitseb, kolesteroolist pole lõhnagi, korduvalt kontrollitud. On teil ka siia nimistusse midagi lisada? Näiteks, et tervislik toitumine aitab tõbesid eemale hoida?
Muna ei pidanud siiski kolesterooli tõstma.Ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud uuringus leiti, et kui terved noored hakkasid ühe muna asemel sööma kolm muna päevas, paranes nende HDL ehk hea kolesterooli tase, mis omakorda aitab organismist elimineerida halba kolesterooli.Allikas:GoogleTolmukübe kirjutas: ↑08 Mai 2025 14:01 Muna söömine pidi kolesterooli tekitama. Tuttav pensionär, vanuses inimene, vitsutab iga nädal palju muna süüa, ütleb, et maitseb, kolesteroolist pole lõhnagi, korduvalt kontrollitud. On teil ka siia nimistusse midagi lisada? Näiteks, et tervislik toitumine aitab tõbesid eemale hoida?
Kõrge kolesterool ei pidanud üldse seotud olema toiduga.Inimene saab ise kolesterooli langetada kuni ainult 30% ulatuses.
-
Külaline
Mingi mutt kirjutas, et laps pärib oma intelligentsuse isalt ja tervise emalt. Lisas veel juurde, et "vanarahvas teadis".
Kui "vanarahvas teadis", siis ei ole muidugi geneetika ega bioloogia tunde vaja.
Tegelikkuses pärib laps oma intelligentsuse, või siis mitte, emalt ja tervise mõlemalt vanemalt.
Kui "vanarahvas teadis", siis ei ole muidugi geneetika ega bioloogia tunde vaja.
Tegelikkuses pärib laps oma intelligentsuse, või siis mitte, emalt ja tervise mõlemalt vanemalt.
-
Külaline
Levinud müüdid, mida ka siin foorumis korduvalt levitatakse:
- puu- ja juurviljades on palju vitamiine
- kiudaine aitab seedimist/puhastab soolestikku
- täistera on tervislik(um)
- vett tuleb hästi palju juua
- kohv on kasulik (või vähemalt neutraalne)
- päike on halb/kortsud/nahavähk vms
- sport on tervis/jooksmine on südamele hea
- makrod/kalorite lugemine on olulisem mikrotoitainetest
- väiksed kogused aga rohkem kordi on tervislikum kui 1-2 suurt söögikorda päevas
- taimedõlid ei ole kahjulikud
- tasakaalustatud toitumine/kõike tuleb tarbida mõõdukas koguses
- haigused ja puudujäägid on pelgalt ebaõnn, halvad geenid või loomulik vananemisega kaasnev allakäik
- väiksed kogused aga rohkem kordi on tervislikum kui 1-2 suurt söögikorda päevas
- haigused ja puudujäägid on pelgalt ebaõnn, halvad geenid või loomulik vananemisega kaasnev allakäik
-
Külaline
Seevastu õige on see, et MMS aitab kõigi hädade vastu, on ju nii?Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 15:15 Levinud müüdid, mida ka siin foorumis korduvalt levitatakse:
-
Külaline
Ma ei ole kunagi kuulnud kedagi sellest rääkimas, ei päriselus, internetis, ega maailmas laiemalt. Austalt öelda ei teagi mis see üldse on. MMSist jauravab ainult üks väike silmaklappidega seltskond meie Eesti konnatiigis, kellele on MMSi kont hambusse visatud kusagilt fb grupist või ünne 13 sarjast, või kes teab kust. Ilmselt selle eesmärgiga, et tekitada "ah, lamemaalased" mõtteviisi, et ikka sõnakuulelikult ametlikke allikaid kummardataks.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 15:22
Seevastu õige on see, et MMS aitab kõigi hädade vastu, on ju nii?
-
Külaline
Toitu tervislikult ja liigu palju, siis elad kaua ja tervena. Tegelikult ei ole mingit vahet: vähiga läheb nii see, kes eluaeg on enda eest hoolt kandnud, kui ka see, kes joob, suitsetab ja sööb poolfabrikaate. See on ainult enda lohutamine, et ma söön kvaliteetset toitu ja teen sporti, ehk ma siis ei haigestu. Tegelikult ei ole vahet. Mul just üks keskealine hea tuttav läks, kellel selle põhimõtte kohaselt oleks pidanud veel pool elu ees olema.
Mina ka kuulsin, et üks läks kasvajaga, aga toitus kogu aeg tervislikult. Ja teine naine oli üle 90a, ei mingit tervislikku toitumist, armastas hoopis rasvas ujuvat praekartulit süüa. Ei mingit teflonpanni.
-
Külaline
Noh, mul lapsepõlves täitsa aitas. 10 korda nädalas, kuuel päeval seitsmest desinfitseerisin ennast MMSi ühenditega Tallinnas Kalevi ujulas. Nii umbes seitsme aasta jooksul. Siiani suht terve.Külaline kirjutas: ↑08 Mai 2025 15:22Seevastu õige on see, et MMS aitab kõigi hädade vastu, on ju nii?
See on nüüd küll sarkasmiga öeldud, aga mingi tõetera selles vast on. Igatahes märja peaga või tuuletõmbuse tagajärjel haigestumisest ei tea ma küll midagi.
-
Külaline
Tervisliku eluviisi harrastajad, kes söövad palju rohelist salatit, köögivilja, täistera tooteid ja väldivad punast liha, ning harrastavad tervisesporti või käivad regulaarselt jõusaalis, ei ole tegelikult tervislikud, sest pidev füüsiline stress kurnab liigselt keha ja toit mida peame tervislikuks on tegelikult meile kahjulik. Valem ise muidu õige.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 16:27 Toitu tervislikult ja liigu palju, siis elad kaua ja tervena. Tegelikult ei ole mingit vahet: vähiga läheb nii see, kes eluaeg on enda eest hoolt kandnud, kui ka see, kes joob, suitsetab ja sööb poolfabrikaate. See on ainult enda lohutamine, et ma söön kvaliteetset toitu ja teen sporti, ehk ma siis ei haigestu. Tegelikult ei ole vahet. Mul just üks keskealine hea tuttav läks, kellel selle põhimõtte kohaselt oleks pidanud veel pool elu ees olema.
-
Külaline
Kui lapsed liiga palju magusat söövad-joovad, siis jäävad nad diabeeti (I tüüpi).
Kui liiga kaua pissihäda kannatad, siis läheb põis lõhki.
Kui liiga kaua pissihäda kannatad, siis läheb põis lõhki.
-
Külaline
Kust sa kõike seda tarkust küll lugenud oled? Pane viide ka! Ja ka nende väidete kohta, mis sul siin teemas esimeses kommentaaris olid - ikka see, et päevitamine on hea. Vee joomine on halb. Kiudainerikas toit on halb jne.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 17:14Tervisliku eluviisi harrastajad, kes söövad palju rohelist salatit, köögivilja, täistera tooteid ja väldivad punast liha, ning harrastavad tervisesporti või käivad regulaarselt jõusaalis, ei ole tegelikult tervislikud, sest pidev füüsiline stress kurnab liigselt keha ja toit mida peame tervislikuks on tegelikult meile kahjulik. Valem ise muidu õige.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 16:27 Toitu tervislikult ja liigu palju, siis elad kaua ja tervena. Tegelikult ei ole mingit vahet: vähiga läheb nii see, kes eluaeg on enda eest hoolt kandnud, kui ka see, kes joob, suitsetab ja sööb poolfabrikaate. See on ainult enda lohutamine, et ma söön kvaliteetset toitu ja teen sporti, ehk ma siis ei haigestu. Tegelikult ei ole vahet. Mul just üks keskealine hea tuttav läks, kellel selle põhimõtte kohaselt oleks pidanud veel pool elu ees olema.
-
Külaline
Ära kutsu kurja välja! Ta on oma teooriaid siin-seal juba palju levitanud. Jube tüütu.Külaline kirjutas: ↑08 Mai 2025 21:28Kust sa kõike seda tarkust küll lugenud oled? Pane viide ka! Ja ka nende väidete kohta, mis sul siin teemas esimeses kommentaaris olid - ikka see, et päevitamine on hea. Vee joomine on halb. Kiudainerikas toit on halb jne.Tervisliku eluviisi harrastajad, kes söövad palju rohelist salatit, köögivilja, täistera tooteid ja väldivad punast liha, ning harrastavad tervisesporti või käivad regulaarselt jõusaalis, ei ole tegelikult tervislikud, sest pidev füüsiline stress kurnab liigselt keha ja toit mida peame tervislikuks on tegelikult meile kahjulik. Valem ise muidu õige.
-
Külaline
Õige küll! Nüüd meenub.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 21:40Ära kutsu kurja välja! Ta on oma teooriaid siin-seal juba palju levitanud. Jube tüütu.Külaline kirjutas: ↑08 Mai 2025 21:28Kust sa kõike seda tarkust küll lugenud oled? Pane viide ka! Ja ka nende väidete kohta, mis sul siin teemas esimeses kommentaaris olid - ikka see, et päevitamine on hea. Vee joomine on halb. Kiudainerikas toit on halb jne.Tervisliku eluviisi harrastajad, kes söövad palju rohelist salatit, köögivilja, täistera tooteid ja väldivad punast liha, ning harrastavad tervisesporti või käivad regulaarselt jõusaalis, ei ole tegelikult tervislikud, sest pidev füüsiline stress kurnab liigselt keha ja toit mida peame tervislikuks on tegelikult meile kahjulik. Valem ise muidu õige.
-
Külaline
Võiks peale müüdi nimetamist öelda, mis see tegelikkus siis on.
Minul öeldi kodus, et toidu kõrvale vett (või muid jooke) ei jooda. Aga mis see supp siis erinev on...?
Tegelikkus on see, et üks klaas on tee mingit kahju, hoopis vastupidi, aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa.
Minul öeldi kodus, et toidu kõrvale vett (või muid jooke) ei jooda. Aga mis see supp siis erinev on...?
-
Külaline
Eks seda öeldi ikka sellepärast, et muidu kaanivad lapsed joogist omal kõhu täis ja toitu mahub vähem ja siis natulese aja pärast on uuesti nälg.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 11:56 Võiks peale müüdi nimetamist öelda, mis see tegelikkus siis on.
Minul öeldi kodus, et toidu kõrvale vett (või muid jooke) ei jooda. Aga mis see supp siis erinev on...?Tegelikkus on see, et üks klaas on tee mingit kahju, hoopis vastupidi, aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa.
-
Külaline
Mina olen elu aeg toidu kõrvale midagi joonud ja hetkel ei ole mu tervis sellest viletsamaks läinud. Olen juba üle kuuekümne.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 11:56Minul öeldi kodus, et toidu kõrvale vett (või muid jooke) ei jooda. Aga mis see supp siis erinev on...?Tegelikkus on see, et üks klaas on tee mingit kahju, hoopis vastupidi, aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa.
-
Külaline
Seepärast ei joodagi, et aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa. Inimene peab oma toidu närima, mitte alla neelama. Ma ei joo kunagi midagi samal ajal, kui söön.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 11:56 Võiks peale müüdi nimetamist öelda, mis see tegelikkus siis on.
Minul öeldi kodus, et toidu kõrvale vett (või muid jooke) ei jooda. Aga mis see supp siis erinev on...?Tegelikkus on see, et üks klaas on tee mingit kahju, hoopis vastupidi, aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa.
-
Külaline
See ei takista kuidagi närimist, kui kuivale suutäiele midagi peale rüüpad. Pigem vastupidi.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 12:14Seepärast ei joodagi, et aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa. Inimene peab oma toidu närima, mitte alla neelama. Ma ei joo kunagi midagi samal ajal, kui söön.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 11:56 Võiks peale müüdi nimetamist öelda, mis see tegelikkus siis on.
Lapsepõlve lemmikud - moosisai või pirukas piimaga. Küll oli hea!
Kõik kompotid, kissellid, (püree)supid on vedelikuga ja närida pole seal midagi. Mannavaht piimaga, mõnus!
Rääkimata puljongist pirukaga, klassika.
-
Külaline
Kes see siis suutäite kaupa toitu alla neelab, ilma närimata? Oled kedagi sellist kohanud?Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 12:14Seepärast ei joodagi, et aitab toidu neelamisele ja lõhustumisele kaasa. Inimene peab oma toidu närima, mitte alla neelama. Ma ei joo kunagi midagi samal ajal, kui söön.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 11:56 Võiks peale müüdi nimetamist öelda, mis see tegelikkus siis on.
Aga mis see supp siis erinev on? Sama nagu vee sees hulpiv praad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist