Mis on elu mõte?
-
Külaline
Ma spekuleerin.
Et hing oleks see kes tuleb õppima, kogemusi saama ja arenema.
Mind huvitaks, et kui ma mingit asja selles elus ära ei lahenda, siis hakkan sama asjaga uues elus jälle jamama.
Ja niikaua kuni asi saab lahendatud.
Ehk mul on praegu üks katsumus mis mulle on probleemiks, kuna ma eelmistes eludes ei ole sellega hakkama saanud.
Mind huvitaks, et kui ma mingit asja selles elus ära ei lahenda, siis hakkan sama asjaga uues elus jälle jamama.
Ehk mul on praegu üks katsumus mis mulle on probleemiks, kuna ma eelmistes eludes ei ole sellega hakkama saanud.
-
Külaline
Ja mis oleks need " ülesanded" mis 3850 miljoni aasta jooksul on veel lahendamata? Suvila katuse parandamine või?Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 13:37 Ma spekuleerin.
Teadlaste uuringu kohaselt õpib iga inimene isegi golfi mängima 100% par-ist paremini, kui tal oleks aega 1200 aastat harjutada
-
Külaline
Hingel on hingelised asjad vast.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 13:50 Ja mis oleks need " ülesanded" mis 3850 miljoni aasta jooksul on veel lahendamata?
-
Külaline
Miks kannatada? Iga hetk on ilus, elu on ilus. Lõpus saad osta eutanaasia.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 13:54 Elul polegi mõtet, see lihtsalt tuleb ära kannatada!
Ma arvan et peale selle elu on küll nagu palju suurem elu kõigil. Sest muidu oleks ebaõiglane lihtsalt. ( Arvestades kuidas osad surevad kui veel ei taha surra ja kuidas vahel on igast asjad üleüldse ebaõiglaselt halvasti ja kuidas kõik on sündinud nii erinevatesse kehastustesse)
Ja kõik saavad muuta oma tulevikku olenevalt sellest mida nad praegu teevad. Osade asjadega pole jah vist hetkel muud teha kui lihtsalt ära kannatada (oleneb inimesest, kuidas kellelgi on), aga igaüks saab teha ka midagi selle järgi mis talle endale hea tundub ja meeldib.
Ja kõik saavad muuta oma tulevikku olenevalt sellest mida nad praegu teevad. Osade asjadega pole jah vist hetkel muud teha kui lihtsalt ära kannatada (oleneb inimesest, kuidas kellelgi on), aga igaüks saab teha ka midagi selle järgi mis talle endale hea tundub ja meeldib.
-
Külaline
Kes sulle ütles, et elu on õiglane? Mingit üldist õiglust ei olegi olemas. Kuidas sa seda defineerid? Õiglus on abstraktsioon.saarmas kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:13 Ma arvan et peale selle elu on küll nagu palju suurem elu kõigil. Sest muidu oleks ebaõiglane lihtsalt. ( Arvestades kuidas osad surevad kui veel ei taha surra ja kuidas vahel on igast asjad üleüldse ebaõiglaselt halvasti ja kuidas kõik on sündinud nii erinevatesse kehastustesse)
Kui on selline situatsioon nagu Viirlaiu Ristideta haudades, et saad päästa kahest lapsest ühe, vali kumba päästad! Mis või kus on sellisel juhul õiglus? Elu on täringuvise, võib minna nii, võib minna teisiti.
-
Külaline
Selline situatsioon ongi ju ebaõiglane, kui laps peab surema.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:22Kes sulle ütles, et elu on õiglane? Mingit üldist õiglust ei olegi olemas. Kuidas sa seda defineerid? Õiglus on abstraktsioon.saarmas kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:13 Ma arvan et peale selle elu on küll nagu palju suurem elu kõigil. Sest muidu oleks ebaõiglane lihtsalt. ( Arvestades kuidas osad surevad kui veel ei taha surra ja kuidas vahel on igast asjad üleüldse ebaõiglaselt halvasti ja kuidas kõik on sündinud nii erinevatesse kehastustesse)
Kui on selline situatsioon nagu Viirlaiu Ristideta haudades, et saad päästa kahest lapsest ühe, vali kumba päästad! Mis või kus on sellisel juhul õiglus? Elu on täringuvise, võib minna nii, võib minna teisiti.
-
Külaline
Eksistentsi ei saa kirjeldada selliste sõnadega. Mis on ebaõiglasem, kas see, et hundipoeg sureb nälga või see, et kitsepoeg peab selleks surema, et hunt ei sureks?Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 15:53Selline situatsioon ongi ju ebaõiglane, kui laps peab surema.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:22Kes sulle ütles, et elu on õiglane? Mingit üldist õiglust ei olegi olemas. Kuidas sa seda defineerid? Õiglus on abstraktsioon.saarmas kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:13 Ma arvan et peale selle elu on küll nagu palju suurem elu kõigil. Sest muidu oleks ebaõiglane lihtsalt. ( Arvestades kuidas osad surevad kui veel ei taha surra ja kuidas vahel on igast asjad üleüldse ebaõiglaselt halvasti ja kuidas kõik on sündinud nii erinevatesse kehastustesse)
-
Külaline
Mõlemad on ebaõiglased. Seepärast ongi hea, et on olemas miski suurem kui ainult selline eksistents.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:07Eksistentsi ei saa kirjeldada selliste sõnadega. Mis on ebaõiglasem, kas see, et hundipoeg sureb nälga või see, et kitsepoeg peab selleks surema, et hunt ei sureks?Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 15:53Selline situatsioon ongi ju ebaõiglane, kui laps peab surema.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 14:22
Kes sulle ütles, et elu on õiglane? Mingit üldist õiglust ei olegi olemas. Kuidas sa seda defineerid? Õiglus on abstraktsioon.
-
Külaline
Mis mõttes "suurem"? Mingi jumal? Mis selle jumalaga peale hakata, kui ta ei muuda ebaõiglust?Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:15Mõlemad on ebaõiglased. Seepärast ongi hea, et on olemas miski suurem kui ainult selline eksistents.
Pealegi, mingit jumalat ei ole. See on kasulik skeem paljudele inimestele. Lihtsameelsete petmine on kogu religioon algusest lõpuni.
Ega mitte ühessegi religiooni ei pea usukuma, et uskuda et peale siit ilmast lahkumist pole lihtsalt mingi must auk. Ma nt ei kuulu ühtegi religiooni.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:57Mis mõttes "suurem"? Mingi jumal? Mis selle jumalaga peale hakata, kui ta ei muuda ebaõiglust?Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:15Mõlemad on ebaõiglased. Seepärast ongi hea, et on olemas miski suurem kui ainult selline eksistents.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:07
Eksistentsi ei saa kirjeldada selliste sõnadega. Mis on ebaõiglasem, kas see, et hundipoeg sureb nälga või see, et kitsepoeg peab selleks surema, et hunt ei sureks?
Pealegi, mingit jumalat ei ole. See on kasulik skeem paljudele inimestele. Lihtsameelsete petmine on kogu religioon algusest lõpuni.
Jumalat ma ei tea kas ma usun. Võib-olla oleneb mida Jumalana mõelda, mingi mehena ma ei kujuta jumalat ette, pigem on lihtsalt nagu teadmine et ma pole täiesti üksi oma aruga ja kõik probleemid on kunagi lahendatavad (osad võib-olla hiljem kui praeguses elus, aga mis sellest sest igav pole niigi)
elu mõte on, et elu oleks elatud nii, et poleks piinavalt valus mõttetult elatud aastate pärast. tuleb tegeleda sellega, mis meeldib. ümbritseda ennast toredate inimestega. kujundada on elamine nii, et seal oleks mõnus olla. lugeda häid raamatuid. veeta palju aega oma hobidega. elu on antud ainult korra ja seda tuleb elada täiel rinnal ja mõnuga.
-
Külaline
Kas töö sobitub elu mõttese? Või kuidas see sobitub? Vahel inimesed räägivad, et nad teevad kõvasti tööd. Tundub, et nende elu on saanud sellise mõtte. Ja need kes ei keskendu eriti tööle, vaid nn oma elu elamisele, on see mõttetum.
Ma käin tööl poole kohaga. See on meie asutuses erandlik. Küsitakse et kus sa veel töötad. Ah ei töötagi kuskil? Mis sa siis teed, kas igav pole? See kõlab mulle kummaliselt ja tekib mõte, et mu elu polegi mõtekas? Miks nii küsitakse? Ja samas nad räägivad, et küll tahaks teha seda ja teist, puhata.
Muidugi tehakse tööd raha pärast, ma mõistan. Aga kui tööle kuluks neil vähem aega, kas siis oleks elu mõttetum, igav, üksluine?
Ma käin tööl poole kohaga. See on meie asutuses erandlik. Küsitakse et kus sa veel töötad. Ah ei töötagi kuskil? Mis sa siis teed, kas igav pole? See kõlab mulle kummaliselt ja tekib mõte, et mu elu polegi mõtekas? Miks nii küsitakse? Ja samas nad räägivad, et küll tahaks teha seda ja teist, puhata.
Muidugi tehakse tööd raha pärast, ma mõistan. Aga kui tööle kuluks neil vähem aega, kas siis oleks elu mõttetum, igav, üksluine?
mul on samuti, nagu Sul. käin tööl kolm päeva nädalas, ülejäänud aeg on endale. arvan, et töö ei ole elu. aga tööd on vaja, et saaks endale sellist elustandardit lubada, nagu meeldibGuest kirjutas: ↑12 Mai 2025 09:43 Kas töö sobitub elu mõttese? Või kuidas see sobitub? Vahel inimesed räägivad, et nad teevad kõvasti tööd. Tundub, et nende elu on saanud sellise mõtte. Ja need kes ei keskendu eriti tööle, vaid nn oma elu elamisele, on see mõttetum.
-
Külaline
Mina ei kujuta oma elu ilma tööta ette. Käin tööl 5p nädalas, kuigi raha pärast ei peaks juba aastakümneid käima, raha tuleb investeeringutest 3-4 kuupalga jagu. Lihtsalt meeldib!Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 09:43 Kas töö sobitub elu mõttese? Või kuidas see sobitub? Vahel inimesed räägivad, et nad teevad kõvasti tööd. Tundub, et nende elu on saanud sellise mõtte. Ja need kes ei keskendu eriti tööle, vaid nn oma elu elamisele, on see mõttetum.
-
Külaline
Mina olen alati arvanud, et elu mõte seisneb oma potentsiaali realiseerimises või eluülesande täitmises. Olgu selleks siis mõne ande arendamine või millegi eest võitlemine või lastekodulastele kodu andmine või millegi leiutamine või miks mitte ka nt kellegi jaoks kodune taustajõud olemine. Iga inimene peaks ära tundma, mis on see, mis just temal hästi välja tuleb, mida talle tõeliselt hingega teha meeldib - ja seda tegema. Selles on minu jaoks elu mõte. Et sa elad nii, nagu sa oma südames tunned, et oled loodud elama.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2025 15:36 Mis on elu mõte? Ma pole varem nii üldse mõelnud.
-
Külaline
Inimesed, kes eeldavad, et jumal peaks muutma ebaõiglust, ei anna endale aru, et see tähendaks inimkonna orjusse heitmist, muutmist nukkudeks, kes teevad ainult neid asju, mida kõrgem jõud neile võimaldab. Tahad nt jäätist - jumal ei võimalda, sest vaese suhtes, kes endale jäätist osta ei saa, oleks see ebaõiglane. Leiad, et sellist asja ei peaks jumal keelama? Aga kus oleks piir, ja kes selle üle otsustaks? Paratamatult tunneks keegi alati, et teda on ebaõiglaselt koheldud. Seda täielikult eemaldada saakski ainult siis, kui kogu inimkonnalt võtta ära vaba tahe. Kas keegi tahaks sellises maailmas elada?Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 16:57 Mis selle jumalaga peale hakata, kui ta ei muuda ebaõiglust?
-
Külaline
No jah, see on nagu töövestlusel vastatud kohe.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:50Mina olen alati arvanud, et elu mõte seisneb oma potentsiaali realiseerimises või eluülesande täitmises.
-
Külaline
Ma tunnen juba ammu, et mulle meeldiks "tõelise hingega" üldse mitte tööd teha ja südames tunnen ka, et ei tahaks enam tööl käia ja ma olengi tegelikult loodud elama kodust elu. Aga millegi pärast ei huvita see minu "tõeline hing ja südame tunne" üldse neid, kes tahavad mu käest raha. Küll korteri eest, küll söögi eest, bensiini eest jne.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:50Iga inimene peaks ära tundma, mis on see, mis just temal hästi välja tuleb, mida talle tõeliselt hingega teha meeldib - ja seda tegema. Selles on minu jaoks elu mõte. Et sa elad nii, nagu sa oma südames tunned, et oled loodud elama.
Nii et, see "hingega teha meeldib" ei kehti ju päris elus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor, SeaTongue ja 11 külalist