Parasvöö Draamateatris

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Parasvöö Draamateatris

Postitus Postitas Külaline »

On keegi näinud? Kuidas meeldis? Paganama vastakaid arvamusi olen kuulnud ... kui ikka väga jama on, siis müüks piletid hea meelega maha :)
Külaline

Tead, isegi täiega jama asi on elus vahest väärt. Mine vaata ikka ise ära ja siis otsusta. Need jamad tükid jäävad isegi rohkem meelde millegipärast.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 20:41 Tead, isegi täiega jama asi on elus vahest väärt. Mine vaata ikka ise ära ja siis otsusta. Need jamad tükid jäävad isegi rohkem meelde millegipärast.
mõte iseenesest hea, aga kuidagi liiga paljudel etendustel olen tabanud end mõttelt, et piletite alla läinud raha oleks saanud ehk mõnusamalt kasutada :) 90EUR (ehk siis kahe inimese piletiraha), on minu jaoks piisavalt suur summa, et veits kurb olla kui pärast etendust pettunult kodu poole jalutan ...
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2025 22:32
Guest kirjutas: 14 Mai 2025 20:41 Tead, isegi täiega jama asi on elus vahest väärt. Mine vaata ikka ise ära ja siis otsusta. Need jamad tükid jäävad isegi rohkem meelde millegipärast.
mõte iseenesest hea, aga kuidagi liiga paljudel etendustel olen tabanud end mõttelt, et piletite alla läinud raha oleks saanud ehk mõnusamalt kasutada :) 90EUR (ehk siis kahe inimese piletiraha), on minu jaoks piisavalt suur summa, et veits kurb olla kui pärast etendust pettunult kodu poole jalutan ...
Johhaidii, miks siis üldse ostsid piletid?
Ma ostan, kui teater või näitlejad end mõnes telekanalis või somes reklaamivad ja etenduse tutvustus ja süžee tunduvad ka huvitavad. Vahel vaid seepärast, et tahan just seda näitlejat näha mängimas.
On juhtunud, et lavastus ei meeldi, aga see näitleja siiski väga meeldis.
On ka vastupidi olnud - etendus super, aga peaosaline mängib kuidagi tuimalt. Kuigi just teda vaatama läksingi. Ehk oli tal paha päev lihtsalt. Paljud on hiljem järgmisi etendusi kiitnud.
Kui on vastakad arvamused, siis ära otsusta vaid negatiivsete põhjal.
Kui juba piletid ostsid, ju siis raha oli ja huvi samuti. No kasuta see siis oma kogemuse saamiseks.
augustikass
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas augustikass »

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 01:01
sa ei ole kunagi ostnud pileteid etendusele, mille esikas pole veel toimunud?
Külaline

augustikass kirjutas: 15 Mai 2025 10:08

Mida siis hädaldada? Tuleb ära käia.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 10:53
kas arvamuste küsimine on hädaldamine?!?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 10:58
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 10:53

kas arvamuste küsimine on hädaldamine?!?
Mida see sulle annab, kui kellelegi suvalisele ei meeldinud? Loe kriitikuid ja artikleid.
Külaline

augustikass kirjutas: 15 Mai 2025 10:08sa ei ole kunagi ostnud pileteid etendusele, mille esikas pole veel toimunud?
Muidugi olen. Miski on siis piisavalt köitnud reklaami juures, olgu näitlejad või süžee. Lähen ja vaatangi ära, ei oota kellegi arvamust, sest see ei puutu üldse minusse. Inimesed on ju nii erinevad!
Etendust, mis mulle oli igav ja lausa ebameeldiv, kiitis mu tuttav nii taevani, et käis 3 korda vaatamas, pidi nii lõbus olema!
Etendust, mida teine tuttav maani maha tegi ja poolepealt lahkus, mängitakse aastaid, saalid on täis, arvustused kiitvad.
Lambist suvalisele etendusele, mille näitlejad ega teema üldse ei kõneta, pole kunagi pileteid ostnud.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Vaadata ikka võib. Võid need poolteist tundi üle elada, aga võid ka lahkuda koos nende umbes kolmekümne inimesega, kes 14. mai etenduse ajal ära läksid.
dubow
Kontakt:

Postitus Postitas dubow »

See etendus jääb tõesti kauaks meelde. Draamateatrisse on lihtsalt nii raske pileteid saada ja nüüd selline piire kompav lahendus, kui kehva etendusega me ikkagi saali täis müüme? Tundub, et ruumi veel on.
Et seda mängitakse täismajale veel aastaid? Võimalik. See asi on nii segane, sisutühi ja piinlik, et seda lihtsalt peab nägema.
Ma lähen ja ostan endale nüüd veel ühe redeli. Sellise suure ja läikiva.
Kui kahtled, müü pilet maha ja osta parem redel.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 11:13 Mida see sulle annab, kui kellelegi suvalisele ei meeldinud? Loe kriitikuid ja artikleid.
Mina kriitikat ei loe üldse, sest kriitikud sageli kiidavad mingit mõttetut diipi, millest keegi aru ei saa ja samas mõne toreda tüki teevad maapõhja, ehkki rahvas saalis (ja näitlejad laval) lustivad täiega.

Ma vaatan sisu ja tegijaid. Ja kui tuttavad kõik kiidavad või laidavad, siis see on ikka ka indikaator.
Külaline

konkreetset pole näinud, aga teatripiletid on tõesti piisavalt kallid, et omajagu kaaluda nende ostu.
Olen näinud enamikku Estonia ballettidest, ja pole kunagi pettuma pidanud.
Linnateatris olen näinud paari tükki (piletid on siis kas kingitud või käest kätte müüdud). On väga meeldinud, välja arvatud üks suveetendus.
Projektiteatrid - nii ja naa. Mõned väga head, teised keskpärased. Väga head on olnud kas noorte või muidu mitte väga tuntud näitlejatega.
Draamas eelistan klassikat, sellega ei saa väga mööda panna.
Külaline

Olen olnud alati suur teatrisõber ja teatriskäija, aga üha enam on hakanud häirima see, et väga väheseks on jäänud nö klassikalist teatrit: noh, kus on korralik lavakujundus ja näiteks tuntud autorite puhul originaali järgiv tekst. Tehakse muudkui igasuguseid kaasajastusi ja mugandusi ja alternatiivseid nägemusi. Rääkimata sellest, et masendavalt hallil laval on tool ja seinale visandatud aknakontuur ning kogu lugu - ülejäänu tuleb endal juurde mõelda. Vahel tahaks sellise moodsa teatri asemel päristeatrit ka.
Külaline

just.
Samuti moodsat kunsti vaadates on tihti tunne, et on lihtsalt lati alt mindud. Vaatad mingit KL kevadnäituse õlgukehitamapanevat taiest (ilmselt väga diip), ning siis kasvõi Michel Sittowit ja kurvastad selle üle, kuhu kunstimaailm on jõudnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2025 12:38 Olen olnud alati suur teatrisõber ja teatriskäija, aga üha enam on hakanud häirima see, et väga väheseks on jäänud nö klassikalist teatrit: noh, kus on korralik lavakujundus ja näiteks tuntud autorite puhul originaali järgiv tekst. Tehakse muudkui igasuguseid kaasajastusi ja mugandusi ja alternatiivseid nägemusi. Rääkimata sellest, et masendavalt hallil laval on tool ja seinale visandatud aknakontuur ning kogu lugu - ülejäänu tuleb endal juurde mõelda. Vahel tahaks sellise moodsa teatri asemel päristeatrit ka.
Täpselt. Need kaasajastatud ja alternatiivsed nägemused ei lähe üldse peale. Sellist head mõnusat tükki tahaks.
Külaline

Parasvööd pole näinud ja kirjeldused ei kutsu minema ka. Aga jäin siin mõtlema, kui erinevad on ikka inimeste soovid (ja tore ongi, et kõik pole joonlaua järgi tasaseks lõigatud). Käisin kevadel üle pika aja Endlas ja kogu etenduse aja oli selline tunne, et ohoo, nii stiilipuhtalt retro lavastust polegi nagu näinud. Oli olemas kandev tekst, head näitlejad ja "realistlik" lavakujundus. Pensionärid (oli vist mingi seenioride sooduspäev, neid oli tõesti palju) tõusid lõpus püsti ja aplodeerisid maruliselt. Ma ei ütle, et see oli väga halb lavastus. Mul pole isegi ajast kahju, sest see oli veider ekskursioon minevikku. Aga see oli ikka täielik "Meh" suure algustähega. Null kunstilist elamust. Aga suur osa inimesi saalis nautisid täiega. Lati alt võivad läbi minna nii uuendusi otsivad kui traditsioonilised lavastused. Ja mingi täiesti keskpärane lavastus võib olla see niit, mis hoiab inimest kultuuri juures, et ta ei lööks käega kogu sellele "kulturnikute jauramisele".
Külaline

Igal teatril on oma publik. Endla teatril ongi selline lihtsam publik, kellele saab "Arktilisi mänge" jms etendada.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 10:07 Parasvööd pole näinud ja kirjeldused ei kutsu minema ka. Aga jäin siin mõtlema, kui erinevad on ikka inimeste soovid (ja tore ongi, et kõik pole joonlaua järgi tasaseks lõigatud). Käisin kevadel üle pika aja Endlas ja kogu etenduse aja oli selline tunne, et ohoo, nii stiilipuhtalt retro lavastust polegi nagu näinud. Oli olemas kandev tekst, head näitlejad ja "realistlik" lavakujundus. Pensionärid (oli vist mingi seenioride sooduspäev, neid oli tõesti palju) tõusid lõpus püsti ja aplodeerisid maruliselt. Ma ei ütle, et see oli väga halb lavastus. Mul pole isegi ajast kahju, sest see oli veider ekskursioon minevikku. Aga see oli ikka täielik "Meh" suure algustähega. Null kunstilist elamust. Aga suur osa inimesi saalis nautisid täiega. Lati alt võivad läbi minna nii uuendusi otsivad kui traditsioonilised lavastused. Ja mingi täiesti keskpärane lavastus võib olla see niit, mis hoiab inimest kultuuri juures, et ta ei lööks käega kogu sellele "kulturnikute jauramisele".
Mis tükk see oli?
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 10:07 Parasvööd pole näinud ja kirjeldused ei kutsu minema ka. Aga jäin siin mõtlema, kui erinevad on ikka inimeste soovid (ja tore ongi, et kõik pole joonlaua järgi tasaseks lõigatud). Käisin kevadel üle pika aja Endlas ja kogu etenduse aja oli selline tunne, et ohoo, nii stiilipuhtalt retro lavastust polegi nagu näinud. Oli olemas kandev tekst, head näitlejad ja "realistlik" lavakujundus. Pensionärid (oli vist mingi seenioride sooduspäev, neid oli tõesti palju) tõusid lõpus püsti ja aplodeerisid maruliselt. Ma ei ütle, et see oli väga halb lavastus. Mul pole isegi ajast kahju, sest see oli veider ekskursioon minevikku. Aga see oli ikka täielik "Meh" suure algustähega. Null kunstilist elamust. Aga suur osa inimesi saalis nautisid täiega. Lati alt võivad läbi minna nii uuendusi otsivad kui traditsioonilised lavastused. Ja mingi täiesti keskpärane lavastus võib olla see niit, mis hoiab inimest kultuuri juures, et ta ei lööks käega kogu sellele "kulturnikute jauramisele".
Hakkas huvitama, et mis etendust sa seal Endlas vaatasid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist