Kas Eesti võidab Eurovisiooni 2025 aastal?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Rootsi lalla-laaga ei jõuaks kuhu kui ei oleks Rootsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2025 13:45 Rootsi lalla-laaga ei jõuaks kuhu kui ei oleks Rootsi.
Oleks vähemalt ilusad mehedki laulma pandud. Aga mida neist saunatagustest ikka tahta. Mehh
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 12:57 Meie Tommy lugu on peen paljude sümbolitega lugu, Rootsi lugu on nagu meie "rahvalaul" Joo, sõber, joo, joo ennast täis kui siga...
Tommy lugu ja tema stiil laiemalt on lihtsalt CRINGE. Sama võib öelda enamiku teiste räpi ja naljanumbrite kohta. "Peent" kunsti näevad vaid mingid kadakakultuurlased. Nende jaoks on valgele paberile tõmmatud joonekritseldused ka väga peenekoeline ja tähendusrikas "kunst".
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 14:00
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 12:57 Meie Tommy lugu on peen paljude sümbolitega lugu, Rootsi lugu on nagu meie "rahvalaul" Joo, sõber, joo, joo ennast täis kui siga...
Tommy lugu ja tema stiil laiemalt on lihtsalt CRINGE. Sama võib öelda enamiku teiste räpi ja naljanumbrite kohta. "Peent" kunsti näevad vaid mingid kadakakultuurlased. Nende jaoks on valgele paberile tõmmatud joonekritseldused ka väga peenekoeline ja tähendusrikas "kunst".
Nagu me hästi teame, on sinu nimetatud "cringe" sinu arvamus, mitte üldine stiili kokkuvõttev iseloomustus. Minu jaoks on "kadakakultuurluse" tunnuseks pigem see, kui inimene ei suuda emakeeli kuidagi oma arvamust väljendada, vaid peab kasutama ingliskeelseid "oskussõnu". Jah, ka valgele paberile tõmmatud jooned võivad olla tähendusega kunst. Kõik sõltub asjaoludest. Või noh, et sa aru saaksid - IT DEPENDS.
saarmas
Kontakt:

Postitus Postitas saarmas »

Rootsi minu täielik lemmik pole aga teiste lugude võrdluses on hea. Minu meelest nagu natuke selline meeleolu sellel lool, et on nähtud palju vaeva ja tehtud tööd, nüüd aeg muretuseks, vabaduseks ja ühtsuseks. Saun on ju täiesti positiivne - vabastav ja lõõgastav.

Minu enda lemmikud oli hetkel praegustest Island ja Norra, võib-olla maitse muutub ka varsti. Eesti polnud ka halb, sellest suhtes, et huvitav oli.

Mis siis teie lemmikud on, kellele Rootsi ei meeldi?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 14:08
Nagu me hästi teame, on sinu nimetatud "cringe" sinu arvamus, mitte üldine stiili kokkuvõttev iseloomustus. Minu jaoks on "kadakakultuurluse" tunnuseks pigem see, kui inimene ei suuda emakeeli kuidagi oma arvamust väljendada, vaid peab kasutama ingliskeelseid "oskussõnu". Jah, ka valgele paberile tõmmatud jooned võivad olla tähendusega kunst. Kõik sõltub asjaoludest. Või noh, et sa aru saaksid - IT DEPENDS.
Leidsid ka midagi, mille kallal nokkida. Eesti keeles ei ole sõnale 'cringe' täpset vastet – sellised sõnad nagu 'piinlik', 'võõrastushäbi' või 'ebamugavus' ei anna päris sama tähendust edasi.

See valge paber oleks nende jaoks kunst ainult siis, kui see oleks muuseumi seinal või meedias kiidetud – muul juhul oleks see lihtsalt suvaline prügi.

Meedia vaimustus tuleb paljuski sellest, et ta on süsteemi jaoks ideaalne Kalergi sõdur, kes promob perverssusi.
Külaline

iiR kirjutas: 15 Mai 2025 13:33
Ei ole.
Roots lugu pole labane süldikas, vaid on pigem selline rõõmus-lustlik, no umbes nagu Kukerpillid - neil on head muusikud, sarmikad, sõbralikud, aga lool mingeid erilisi sügavmõttelisi kihte pole - ja ega ei peagi alati olema. Igatahes tore hea-tuju-lugu.
Just. Nagu Rootsi Kukerpillid.
Külaline

Arva, et ei võida. Rootsi võidab.

Aga huvitav vaadata, millisele kohale ta tuleb.

Seni on edukamad mittevõitnud lood olnud "Runaway" (3. koht), "Once in a lifetime" (4. koht), "Kaelakee hääl" (5. koht), "Diamond of Night", "Rändajad" ja "Kuula" (6.koht), "Goodbye to yesterday" (7. koht), "La forza" ja "Bridges" (8. koht), "Mere lapsed" (12. koht)", "Hope" (13. koht) ... Ülejäänud juba 20+ kohtadel.
Külaline

Kus meil Eurovisioon toimus, kas Linnahallis?
Külaline

Nõrgad laulud tegelikult ei võida kunagi. Võidab see, kes suudab meeldida rohkem kui naabritele.
Mulle meeldib tänapäeva eurovisioon palju rohkem kui vanasti, mil kõik tõsiste nägudega maksa rebestasid. Meeldib mitmekesisus tänapäeval, et üks naljalugu, siis üks ooperilugu, siis üks country jne. Meeldib, et alati keegi mõtleb midagi uut välja, mida teised järgmisel aastal ahvivad.

Naljakas ju ongi, et ühel aastal võidab riik, kes on miljoneid etteastesse panustanud ja järgmisel aastal keegi tuleb seisab seal laval niisama ja vot mõjub üle prahi.

Eesti on ju näide, et kõik võivad võita ja tegelikult kõik ikkagi sõltub laulust, mitte sinu asukohast ega naabritest. See laul oli universaalnahaal, mis suutis ära katta väga erinevad grupid, kellele meeldida.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 18:05 Kus meil Eurovisioon toimus, kas Linnahallis?
No kuuuule! See oli juba tol ajal ront.
Külaline

Kas sa olid tollal titt, et ei mäleta?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 22:17
Kas sa olid tollal titt, et ei mäleta?
Miks ta ei võinud olla? Tollased tited on juba täiesti täiskasvanud. Minu täiskasvanud laps polnud isegi sündinud siis veel.
Toimus tollases Saku suurhallis, praegu vist Unibet Arena?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 14:23
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 14:08

Leidsid ka midagi, mille kallal nokkida. Eesti keeles ei ole sõnale 'cringe' täpset vastet – sellised sõnad nagu 'piinlik', 'võõrastushäbi' või 'ebamugavus' ei anna päris sama tähendust edasi.
Jajaa, täpselt seda räägivad kõik noored, kes kohe lihtsalt peavad kasutama lauses iga teise sõnana mõnda inglise keelset sõna. Tegelikkus on, et te lihtsalt ei valda piisavalt oma emakeelt, sest lugemus on olematu ning huvi emakeele õppimise vastu puudub. Eesti keeles annab "piinlik" sinu toodud kontekstis ikka üsna täpselt selle sõna tähenduse edasi. Tõsi, teinekord ei ole jah eesti keeles täpset vastet, kuid enamasti tuleb siis lihtsalt lauseehitust muuta ning asendada nimisõna näiteks verbiga või hoopis lisada mingi omadussõna - nii lihtne ongi.
Külaline

saarmas kirjutas: 15 Mai 2025 14:11 Rootsi minu täielik lemmik pole aga teiste lugude võrdluses on hea. Minu meelest nagu natuke selline meeleolu sellel lool, et on nähtud palju vaeva ja tehtud tööd, nüüd aeg muretuseks, vabaduseks ja ühtsuseks. Saun on ju täiesti positiivne - vabastav ja lõõgastav.

Minu enda lemmikud oli hetkel praegustest Island ja Norra, võib-olla maitse muutub ka varsti. Eesti polnud ka halb, sellest suhtes, et huvitav oli.

Mis siis teie lemmikud on, kellele Rootsi ei meeldi?
Itaalia.
Rootsi kohta arvan, et laulavad hästi, aga laul on tüüpiline Soome umpa-umpa pula. Minu jaoks uskumatu, et selline laul valituks osutus.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 11:56
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 11:54
Külaline kirjutas: 11 Mai 2025 14:42 Ma pakun, et naaber annab naabrile hääle ja võidab see kelle naabrid rohkem pakuvad.
Arvan sama. Balkani riigid pushivad üksteist ja Baltikum ning Skandinaavia hääletavad samuti "omade" poolt. Ukraina saab ka sel aastal mõned kaastunde- hääled, seega kokkuvõttes need üksikud tõeliselt head lood ei pääse löögilegi.

Eks ta üks klounide paraad ole, seega mind ei üllataks, kui nii Rootsi kui Eesti esikümbesse saaks.
Sa ise paras kloun.
Ise oled. Eurovisioon on tõepoolest juba ammu muutunud tõsisest LAULUvõitlusest klounaadiks.
Külaline

Mina vaatan alati eurovisiooni nii, et eelnevalt ei ole suuremat osa lauludest kuulnud. No Eesti oma ikka tean ja mõnda üksikut veel. Aga minu jaoks on niimoodi palju põnevam vaadata. Muidu ma vist ei viitsiks üldse vaadata. Ja mõni aasta ei vaatagi.
Külaline

Seda, et Eesti lugu saab mingit tohutult erilist suurt täheepanu, arvavad ja loodavad küll ainult eestlased ise. Pooled hääletajatest on kaugel Eestist ja ei viitsi mingeid punkte anda. Veab, kui esikümnesse tuleb.
Eurovisoon on ammu friikshow, mida jaguram ja "erilisem", seda parem, lisaks poliitikamängud ja naabri seljasügamine. Seega pole Eestil mingeid erilisi punkte loota paljudelt osalistelt, kel pole mingit põhjus eesti lugu ega Eestit fännata. Kindlasti ta ei võida, unistada ju võib keegi.
Külaline

Kas Eesti võidab Eurovisiooni 2025 aastal?
No see veel puuduks! Milleks see palagan...
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mai 2025 07:22 Seda, et Eesti lugu saab mingit tohutult erilist suurt täheepanu, arvavad ja loodavad küll ainult eestlased ise. Pooled hääletajatest on kaugel Eestist ja ei viitsi mingeid punkte anda. Veab, kui esikümnesse tuleb.
Eurovisoon on ammu friikshow, mida jaguram ja "erilisem", seda parem, lisaks poliitikamängud ja naabri seljasügamine. Seega pole Eestil mingeid erilisi punkte loota paljudelt osalistelt, kel pole mingit põhjus eesti lugu ega Eestit fännata. Kindlasti ta ei võida, unistada ju võib keegi.
Eesti lugu on juba väga palju tähelepanu saanud, sada korda rohkem kui mõni varasem Eesti eurolugu. Näiteks kõik mu välismaalastest tuttavad oskavad seda laulda, mis näitab, et see laul on ülikõva tegija. Tavapäraselt ei teata Eesti eurolaulust midagi ja seda nähakse eurolaval esimest korda. Tommy laulu teati enne lavale tulemist.

Alles finaali ajal tähelepanu saamine on lootusetult hilja ja pärast Eurovisiooni unustatakse need lood nagunii absoluutselt kõik olenemata kohast. Mitte üks võidulaul ei saa mingit erilist suurt tähelepanu igaveseks. Rootsi on väga palju võitnud ja tal pole mitte ühtegi friik showd olnud. Kas kõik Euroopa riigid on nende naabrid? Ka isegi need võidulaulud, mis sinu jaoks freek show, on tegelikult väga hästi lauldud lood olnud.

Meile ei olegi võitu vaja. Top 10sse saamine sellisel võistlusel on väga hea tulemus, mille üle rõõmustada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist