Tervisemüüte

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

- koroonavaktsiinid kaitsevad nakatumise vastu.99%
- koroonavaktsiinid kaitsevad surma vastu. 100%
- koroonavaktsiinid kaitsevad edasinakatamkse vastu.

Ja suur osa maailmas uskus.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 11:48 Veel üks müütidest, mille üle olen oma sugulastega pikalt vaielnud: juuste rasueritust saab vähese pesemisega kuidagi "treenida", tihe pesemine ei ole hea. Ei teagi, kust selline valearvamus on tulnud.

Tegelikult on nii, et juukseid tuleb pesta siis, kui peanahk on rasune. Kes iga päev, kes ülepäeviti, kes iga 3 päeva tagant, kes kord nädalas. See on nii individuaalne. Tuleb lihtsalt peanaha- ja juuksetüübile sobivad tooted valida.
Kui on rasune nahatüüp, siis ei toimi mingi treenimine. Pea rasvasena hoides hakkavad ühel hetkel lihtsalt juuksed välja langema, sest karvanääpsud on ummistunud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 12:13 - koroonavaktsiinid kaitsevad nakatumise vastu.99%

Keegi pole midagi sellist väitnud ja iga mõtlev inimene saab aru, et a) igal ravimil on potentsiaalsed kõrvaltoimed (isegi paratsetamoolil) ning b) ükski vaktsiin ei saa kaitsta 100%. Mõtlev inimene saab aru, et ravimid ja vaktsiinid annavad meile võimalused, ilma milleta pooled meist oleks ammu surnud. Ja ma ei räägi siin Covidist.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 14 Mai 2025 11:52 See on ka üks müüt, et haavale peab andma õhku, siis paraneb kiiremini või paremini.

Tegelikult on kõige parem haavad antiseptilise kreemi ja "hingava" plaastriga katta. Nahk paraneb niiskes keskkonnas paremini, lisaks hoiab antiseptiline kreem ja plaaster mustuse ja bakterid eemal.
Haavale peabki andma õhku, niiskes keskkonnas palava ilmaga lähevad haavad mädanema. Bakterid armastavad soojust ja niiskust, vohavad rõõmsasti täiel rindel.. Haav tuleb briljantrohelisega üle tõmmata, see kuivatab ja tõmbab kooriku peale ja ikka see briljandiga haav õhu käes, ei mingit plaastrit sinna peale.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 14 Mai 2025 11:48 Veel üks müütidest, mille üle olen oma sugulastega pikalt vaielnud: juuste rasueritust saab vähese pesemisega kuidagi "treenida", tihe pesemine ei ole hea. Ei teagi, kust selline valearvamus on tulnud.

Tegelikult on nii, et juukseid tuleb pesta siis, kui peanahk on rasune. Kes iga päev, kes ülepäeviti, kes iga 3 päeva tagant, kes kord nädalas. See on nii individuaalne. Tuleb lihtsalt peanaha- ja juuksetüübile sobivad tooted valida.
See ei ole müüt. Mul on endal rasused juuksed, võtsin ükskord kätte ja otsustasin pesta nii tihti siis, et nad enam rasused pole. Mida tihedamini ma pesin, seda rutem juuksed rasuseks läksid. Fakt.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Mai 2025 14:28
Külaline kirjutas: 14 Mai 2025 11:48 Veel üks müütidest, mille üle olen oma sugulastega pikalt vaielnud: juuste rasueritust saab vähese pesemisega kuidagi "treenida", tihe pesemine ei ole hea. Ei teagi, kust selline valearvamus on tulnud.

See ei ole müüt. Mul on endal rasused juuksed, võtsin ükskord kätte ja otsustasin pesta nii tihti siis, et nad enam rasused pole. Mida tihedamini ma pesin, seda rutem juuksed rasuseks läksid. Fakt.
Minul on ka rasune nahk. Töötan kodukontoris, seega ei pea iga päev esinduslik välja nägema ja pesema. Võin kinnitada, et 5+ aastat juuste harvem pesemist ei ole neid mitte kuidagi treeninud. Lähevad täpselt samamoodi ülejärgmiseks päevaks mustaks nagu viis aastat tagasi.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 14:22
Guest kirjutas: 14 Mai 2025 12:13 - koroonavaktsiinid kaitsevad nakatumise vastu.99%

Keegi pole midagi sellist väitnud ja iga mõtlev inimene saab aru, et a) igal ravimil on potentsiaalsed kõrvaltoimed (isegi paratsetamoolil) ning b) ükski vaktsiin ei saa kaitsta 100%. Mõtlev inimene saab aru, et ravimid ja vaktsiinid annavad meile võimalused, ilma milleta pooled meist oleks ammu surnud. Ja ma ei räägi siin Covidist.
Absoluutselt. Aga Koroona-Ajal täpselt seda väideti just. Nii “tipp”teadlased Eestis kui ka arstid. “Sa teed seda TEISTE jaoks.” Jne jne jne. Ja kõik uskusid.
Kuigi ma ei oska öelda täpselt ilma millise vaktsiinita pooled meist surnud oleks. Aga see selleks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Mai 2025 14:24
Külaline kirjutas: 14 Mai 2025 11:52 See on ka üks müüt, et haavale peab andma õhku, siis paraneb kiiremini või paremini.

Tegelikult on kõige parem haavad antiseptilise kreemi ja "hingava" plaastriga katta. Nahk paraneb niiskes keskkonnas paremini, lisaks hoiab antiseptiline kreem ja plaaster mustuse ja bakterid eemal.
Haavale peabki andma õhku, niiskes keskkonnas palava ilmaga lähevad haavad mädanema. Bakterid armastavad soojust ja niiskust, vohavad rõõmsasti täiel rindel.. Haav tuleb briljantrohelisega üle tõmmata, see kuivatab ja tõmbab kooriku peale ja ikka see briljandiga haav õhu käes, ei mingit plaastrit sinna peale.
Niiske ei = umbne. Õiged haavaplaastrid peavad olema lihtsalt. Osad haavad vajavad jällegi niiskust, et paraneda. Näiteks põletushaavad. Õiged haavaplaastrid hoiavad niiskena aga samas ka saavad õhku.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 14:46

Absoluutselt. Aga Koroona-Ajal täpselt seda väideti just. Nii “tipp”teadlased Eestis kui ka arstid. “Sa teed seda TEISTE jaoks.” Jne jne jne. Ja kõik uskusid.
Kuigi ma ei oska öelda täpselt ilma millise vaktsiinita pooled meist surnud oleks. Aga see selleks.
Ei väidetud ka siis midagi sellist. Loe TÜ kliinikumi lehelt selleteemalist infot aastast 2021:
* Nii haigus kui ka vaktsiin on uued. Hetkel ei ole teada, kui kaua kestab immuunsus vaktsineerimise või haiguse põdemise järgselt. Küll aga on teada, et haigus võib kulgeda raskelt ja põhjustada surma.
* Vaktsiini toimel tekkiva immuunsuse kestuse osas ei ole veel lõplikku teadmist, kuna viiruse uudsuse tõttu ei ole olnud võimalik seda mõõta.
https://www.kliinikum.ee/leht/kliinikut ... kuesimused
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 11:48 Veel üks müütidest, mille üle olen oma sugulastega pikalt vaielnud: juuste rasueritust saab vähese pesemisega kuidagi "treenida", tihe pesemine ei ole hea. Ei teagi, kust selline valearvamus on tulnud.

Ei tea. Mul on olnud perioode, kus pesin juukseid väga harva (kord nädalas või isegi natuke kauem oli vahe, elasin siis ilma sooja veeta majas ja peapesu oli suurem ettevõtmine) ja juuksed püsisid enamvähem ilusad seni. Hiljem, kui mugavamad tingimused tekkisid, hakkasin juukseid pesema üle päeva ja tõepoolest enam üle 2-3 päeva juuksed ilusad ei püsinud, muutusid rasvasteks ja koledadeks. Ehk siis mu meelest peab küll paika, et mida rohkem pesta, seda enam juuksed pesu vajavadki, ja kui harvem pesta, siis juuksed harjuvad sellega ja vajavadki veidi harvemat pesu. Loomulikult mõjutab ka iga inimese individuaalne juuksetüüp, rasueritus jne.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Mai 2025 14:24

Briljantrohelisega? Püha jumal küll, mis ajastus sa elad oma nõuannetega. Paluks sul mitte nõu anda, mõni äkki võtabki seda tõsiselt.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 16:19

Ei väidetud ka siis midagi sellist. Loe TÜ kliinikumi lehelt selleteemalist infot aastast 2021:
* Nii haigus kui ka vaktsiin on uued. Hetkel ei ole teada, kui kaua kestab immuunsus vaktsineerimise või haiguse põdemise järgselt. Küll aga on teada, et haigus võib kulgeda raskelt ja põhjustada surma.
* Vaktsiini toimel tekkiva immuunsuse kestuse osas ei ole veel lõplikku teadmist, kuna viiruse uudsuse tõttu ei ole olnud võimalik seda mõõta.
Tahad ma hakkan linke panema, kus räägiti 95% kaitsest??? 100% kaitsest surma vastu???? See oli ju põhijutt pikalt. SAFE AND EFFECTIVE.

“ COVID-19 Vaccine AstraZeneca confirms 100% protection against severe disease, hospitalisation and death in the primary analysis of Phase III trials”
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 16:19

Samas Toivo maimets, Karmen joller, Irja lutsar jne pasundavad igal pool kuidas vaktsiin toimib, on ohutum kui Ibuprofeen. Kuidas survestati LAPSI, et vaktsineerimata lapsed toovad viiruse koju (samas ei olnud kliinilistes katsetes mitte kunagi testitud üldse kuidas vaktsiinid toimuvad transmissiooni suhtes).

Aga see selleks - kui ma oleks 2+x korda oma õla alla pannud ja ikka nakatunud ja nakatanud, siis ilmselt ajaks nüüd ka sellist jura et ega keegi ju ei öelnudki et kaitsevad. Kognitiivne dissonants.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 18:51 Aga see selleks - kui ma oleks 2+x korda oma õla alla pannud ja ikka nakatunud ja nakatanud, siis ilmselt ajaks nüüd ka sellist jura et ega keegi ju ei öelnudki et kaitsevad. Kognitiivne dissonants.
Jälle üks "oma peaga mõtleja" on vaba õhtupooliku saanud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 21:27
Guest kirjutas: 14 Mai 2025 18:51 Aga see selleks - kui ma oleks 2+x korda oma õla alla pannud ja ikka nakatunud ja nakatanud, siis ilmselt ajaks nüüd ka sellist jura et ega keegi ju ei öelnudki et kaitsevad. Kognitiivne dissonants.
Sama peast soe mutt ka pudruteemas.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 21:38
Ei ole ei soe peast, mutt ega ka kindlasti mitte ei tee ma teemat lahti mille autor ei tunne lihtsat grammatikat ja ei oska nimetavat käänetki kasutada seal kus peab.
Ja tabav on muidugi ka see, et ka teil teema SISU kohta pole enam midagi öelda. Kuna selle vastu ei saa- enamik kes vaktsineerisid, nakatusid, nakatasid ja liiga paljud said ka mingi kahjustuse.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2025 21:38
Seal teemas kirjutasin mina. Juu siis ei ole midagi tarka lisada, kui põhifookus suunatud postitaja arvamisele.

Mida selle "oma peaga mõtlejad" argumendiga üldse öelda tahate iga teema all? Kas seda, et ise ei tohi mõelda? Või tahad hoopis seda, et "mõtlemine" on reserveeritud vaid siis, kui see sobitub teatud raamidesse?
Külaline

Mida selle "oma peaga mõtlejad" argumendiga üldse öelda tahate iga teema all? Kas seda, et ise ei tohi mõelda? Või tahad hoopis seda, et "mõtlemine" on reserveeritud vaid siis, kui see sobitub teatud raamidesse?
Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 15:33 Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Väga irooniline, sest kõik need, kes näevad igas asjas vaid EKREt ja uhhuu kolli, on ise täpselt sellised kitsa silmaringiga kinnises inforuumis elav vabrikutoode, milles teisi alati süüdistavad. Aga äkki hoopis sina eksid, kõiges - kas selline variant on kunagi peast läbi käinud?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 16:24
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 15:33 Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Väga irooniline, sest kõik need, kes näevad igas asjas vaid EKREt ja uhhuu kolli, on ise täpselt sellised kitsa silmaringiga kinnises inforuumis elav vabrikutoode, milles teisi alati süüdistavad. Aga äkki hoopis sina eksid, kõiges - kas selline variant on kunagi peast läbi käinud?
Oled sa Reformivalija või mitte?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], xqwerty ja 4 külalist