Riiete müük ostas, yagas, fb marketplaces?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 11:14Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
teeks ja oleks, aga õnneks sul ei olegi midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 12:11
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 11:14Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
teeks ja oleks, aga õnneks sul ei olegi midagi.
Kaua see loll jaurab? Oli paar päeva rahulik, jälle uue kasutajaga sees.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 11:14
Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:11 Sellised ajavad tõesti kõige rohkem närvi, kelle jaoks broneerid asja ära ja nad ei suvatse teadagi anda, et ei soovi enam seda. Vahepeal läks meil maja ehitusse, siis müüsime igasugust elektroonikat ja mööblit ära. Täielik klassika, et keegi lepib nädala alguses kokku, et soovib nädalavahetusel osta ja pärast pole temast kippu ega kõppu. Viimane selline olukord oli külmkapiga. Mingi tüüp kirjutas ja hiljem helistas, et tahab külmkappi, kas saab ka kohapeale ära tuua. 90 km edasi tagasi, mis see maksma läheks. Mees oli nõus viieka eest kohale ka toimetama. Jõudis kätte pühapäev, mees helistas, millal tulema hakkab, sai vastuseks, et aa, ma juba sain külmkapi mujalt. No kui raske oli kohe sellest teada anda? Hämmastav, millised suhtlemispuudega inimesed, kes ei saa üldse aru, mismoodi müük ja kokkulepped töötavad. Asjad odavalt müügis ka, tahtjaid on rohkem kui ainult sina. Samal päeval tuli kohe järgmine mees ja viis külmkapi ise ära. Kauples natuke hinda alla ja andsime talle veel tasuta asju kauba peale ka.
Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
Kord aastas??? Mingi vaene oled või? Ma tellin ikka iga nädal! Vanad asjad välja ja uued sisse, uks on kogu aeg lahti, transamehed saalivad nagu autod Viru ringil!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 12:28
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 11:14
Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:11 Sellised ajavad tõesti kõige rohkem närvi, kelle jaoks broneerid asja ära ja nad ei suvatse teadagi anda, et ei soovi enam seda. Vahepeal läks meil maja ehitusse, siis müüsime igasugust elektroonikat ja mööblit ära. Täielik klassika, et keegi lepib nädala alguses kokku, et soovib nädalavahetusel osta ja pärast pole temast kippu ega kõppu. Viimane selline olukord oli külmkapiga. Mingi tüüp kirjutas ja hiljem helistas, et tahab külmkappi, kas saab ka kohapeale ära tuua. 90 km edasi tagasi, mis see maksma läheks. Mees oli nõus viieka eest kohale ka toimetama. Jõudis kätte pühapäev, mees helistas, millal tulema hakkab, sai vastuseks, et aa, ma juba sain külmkapi mujalt. No kui raske oli kohe sellest teada anda? Hämmastav, millised suhtlemispuudega inimesed, kes ei saa üldse aru, mismoodi müük ja kokkulepped töötavad. Asjad odavalt müügis ka, tahtjaid on rohkem kui ainult sina. Samal päeval tuli kohe järgmine mees ja viis külmkapi ise ära. Kauples natuke hinda alla ja andsime talle veel tasuta asju kauba peale ka.
Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
Kord aastas??? Mingi vaene oled või? Ma tellin ikka iga nädal! Vanad asjad välja ja uued sisse, uks on kogu aeg lahti, transamehed saalivad nagu autod Viru ringil!
Sina teed oma üürikas nii, nagu omanik käsib!
Külaline

Mingite pooletoobistega vaielda, kodus passida, kirjavahetust pidada jne? Nalja teed või?
Pooletoobised jäävad välja, mingeid kirjavahetusi ei pea ja kui kokkuleppest kinni ei pea, läheb järgmisele. Olen kõik mõistliku hinnaga ära müünud, mis on korralik asi. Näiteks suri koduloom ära, miks ma pean kõik tema uued asjad ära viskama, kui järgmine koeraomanik saab kõike kasutada. Mööbel ja korralik elektroonika on väga minevad kaubad, viiakse hea meelega ära ja tänatakse ka veel. Et inimene on pooletoobine, on ju esimesest kontaktivõtmisest aru saada, nendega ei hakkagi jamama üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 13:06
Mingite pooletoobistega vaielda, kodus passida, kirjavahetust pidada jne? Nalja teed või?
Pooletoobised jäävad välja, mingeid kirjavahetusi ei pea ja kui kokkuleppest kinni ei pea, läheb järgmisele. Olen kõik mõistliku hinnaga ära müünud, mis on korralik asi. Näiteks suri koduloom ära, miks ma pean kõik tema uued asjad ära viskama, kui järgmine koeraomanik saab kõike kasutada. Mööbel ja korralik elektroonika on väga minevad kaubad, viiakse hea meelega ära ja tänatakse ka veel. Et inimene on pooletoobine, on ju esimesest kontaktivõtmisest aru saada, nendega ei hakkagi jamama üldse.
Palju selle surnud kodulooma eest siis said?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 13:09Palju selle surnud kodulooma eest siis said?
Haruldasest loomast saab uhke topise.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 16:23
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:57 Mina, kes ma olen osta.ee kasutaja vist juba ca 20a, pean ka mainima, et see platvorm pole juba ammu see, mis kunagi
Pakun, et Osta ja Okidoki platvormid on pisut ebamugavad või kohmakad kasutamiseks. Ostas ei saa kõiki esemeid kohe osta, vaid tuleb teha pakkumine ja oodata oksjoni lõpuni. Okidoki süsteem tundub uuele kasutajale veel võõram, pole nuppu ostmiseks, vaid saada sõnum või paku oma hind. Tundub, et ka sõnumitele eriti ei reageerita ja ostuprotsess tundub ajakulukas. Marketplaces peab samuti ootama, millal müüja vastab, kas müüdav ese on veel saadaval, teinekord ei reageerita nädal aega ja siis peab veel lootma, et raha müüjale kandes, pole tegemist petturiga. Yagas on kõige lihtsam, logid sisse, näed, kas kaup on saadaval, paned lemmikutesse või ostad kohe, maksad ära ja kui pakk käes, kinnitad ja alles siis saab müüja raha kätte.
Osta on konkreetsem. Nn "ebamugavus" tähendabki lõppkokkuvõttes kõike seda, mida kogu siinolev teema käsitleb. Ostas ei pea sa mingit kirjavahetust pidama ja mõõtude võtmist tegema, kui ei taha. ja ei pea ka mingeid kokkusaamise kohti-aegu kokku leppima. Turvaline ja konkreetne.
Külaline

Mul värske kogemus. Panin ühe tööriista müüki, hinnaklass ca 100 eurot. Suurt tungi ei olnud ja siis üks kirjutas, et ma broneerin, tulen nädala pärast ja ostan ära. No okei eks sa siis tule.Siis nelja päeva pärast kirjutab mulle uuesti- kui masina valmis saan, siis sõidan välja. Ma siis küsin, et ütle parem millal sa Tallinna jõuad, sest mina ju ei tea, kust maailma otsast sa sõitma hakkad. Kirjutab vastu, et Norrast ja varsti saab masina valmis ja siis paneb selle veoauto kasti ja hakkab Eestisse sõitma. Pakub ise välja, et äkki tal on mõni sõber Tallinnas ja ta saadab sõbra asja järele. Mina kirjutan, et see ka sobib, las sõber tuleb rahaga ja saame asjad aetud. Siis vaikus.Siis helistab üks teine inimene ja ajame kolm minutit juttu, lepime kokku kohtumispaiga ning raha ja kaup vahetavad omanikku. Võtan selle tööriista müügikuulutuse maha. Ilmselt seda Norrast sõima hakkavat inimest ma ei näe. Oleks tema peale lootnud, müüks seda asja tänaseni. Loo moraal oleks see. Broneerida eset võid, kui just väga suurt tungi ei ole, aga müü see maha esimesele inimesele, kes raha näpu vahel sinuni jõuab.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 09:40 Mul värske kogemus. Panin ühe tööriista müüki, hinnaklass ca 100 eurot. Suurt tungi ei olnud ja siis üks kirjutas, et ma broneerin, tulen nädala pärast ja ostan ära. No okei eks sa siis tule.Siis nelja päeva pärast kirjutab mulle uuesti- kui masina valmis saan, siis sõidan välja. Ma siis küsin, et ütle parem millal sa Tallinna jõuad, sest mina ju ei tea, kust maailma otsast sa sõitma hakkad. Kirjutab vastu, et Norrast ja varsti saab masina valmis ja siis paneb selle veoauto kasti ja hakkab Eestisse sõitma. Pakub ise välja, et äkki tal on mõni sõber Tallinnas ja ta saadab sõbra asja järele. Mina kirjutan, et see ka sobib, las sõber tuleb rahaga ja saame asjad aetud. Siis vaikus.Siis helistab üks teine inimene ja ajame kolm minutit juttu, lepime kokku kohtumispaiga ning raha ja kaup vahetavad omanikku. Võtan selle tööriista müügikuulutuse maha. Ilmselt seda Norrast sõima hakkavat inimest ma ei näe. Oleks tema peale lootnud, müüks seda asja tänaseni. Loo moraal oleks see. Broneerida eset võid, kui just väga suurt tungi ei ole, aga müü see maha esimesele inimesele, kes raha näpu vahel sinuni jõuab.
Kas siis poleks ausam öelda, et sa ei broneeri? Kauba saab siis, kui on selleks ajaks alles. Milleks see broneerimisjama, kui sa ei kavatse sellest kinni pidada.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2025 10:02Kas siis poleks ausam öelda, et sa ei broneeri? Kauba saab siis, kui on selleks ajaks alles. Milleks see broneerimisjama, kui sa ei kavatse sellest kinni pidada.
Kui nüüd näpuga järge ajada, siis inimene broneeris nädalaks, aga nädala jooksul kohale ei ilmunud ja ei suutnud mulle ka öelda konkreetset päeva, millal ta kavatseb ilmuda. Kuuendal päeval sai kauba keegi teine, kes raha oli nõus kohe maksma. Eks selle broneerimisega ole nii ja naa. Kui paned midagi müüki, millele on näiteks esimesel päeval üks konkreetne huviline ja kaks broneerijat, siis müüd sellele, kes rahaga kiiremini kohale jõuab ja ei tegele üldse mingi broneerimisega. Vahel aga ma leian garaazist mingeid asju ja mõtlen, et ma nagunii neid enam ei vaja ja panen mingi hinnaga müüki. Otseselt kiiret ka ei ole. Kui huvi ei ole suur ja näiteks nädal aega on üldse vaikus ning siis keegi soovib broneerida, siis ma võin ju seda teha. Kuigi ega ma nendesse broneerijatesse väga ei usu, enamus neist on niisama jutumehed ja tuuletallajad. No läheb veel viis päeva mööda ja tekib konkreetne huviline ning siis ma müün sellele, kes rahaga kohale ilmub. Broneerijale kirjutan lihtsalt, et bad luck ja ega nad reeglina ka ei vasta sulle enam selle peale midagi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mul oli ka, üks lubas rohkem kui teised, broneeris, teine oleks vist kohe 15e odavamalt ära ostnud, ütlesin, et vaatan, mis esimene teeb, see peale vastas, et ei tema viitsi oodata (kuhu tal kiiret?) ja et tema loobub. Blokeerisin mõlemad, pole mulle neid jutumehi vaja. Ostis hoopis kolmas.
Külaline

Mina jälle ei mõista, et miks inimesed soetavad endale igasugust träni, mida nad reaalselt ei vaja? Tõesti, kuidas te viitsite selliste asjadega tegeleda?

Ma ise müüsin vaid beebi asju - vanker, turvahäll jmt sest need on tõesti sellised asjad, mille peab soetama, aga mida juba mõne aja pärast ei ole enam vaja.

Kunagi olen müünud ka pliidi ja nõudepesumasina, kui toimus köögimööblivahetus ning täiesti töökorras kodumasinad oli seetõttu vaja välja vahetada.

Aga et oma hilpe või kantud kotasid müüa...? Ausalt, miks?
Külaline

Ma ise arvan, et see "ma broneerin" on tihti selline sõnakõlks. Ongi mingi seltskond, kes muudkui broneerib igaks juhuks, aga 90% tehinguks ei lähe. Selle "broneerin" kirjakese kirjutamine võtab ju aega 30 sekundit ja nii seda siis kirjutataksegi. Eks ma võin ju ka 30 sekundit kulutada ja vastada, et okei. Samas kui ilmub tõsine ostja rahaga, siis tegelikult eelistan teda.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 11:24 Mina jälle ei mõista, et miks inimesed soetavad endale igasugust träni, mida nad reaalselt ei vaja? Tõesti, kuidas te viitsite selliste asjadega tegeleda?

Ma ise müüsin vaid beebi asju - vanker, turvahäll jmt sest need on tõesti sellised asjad, mille peab soetama, aga mida juba mõne aja pärast ei ole enam vaja.

Kunagi olen müünud ka pliidi ja nõudepesumasina, kui toimus köögimööblivahetus ning täiesti töökorras kodumasinad oli seetõttu vaja välja vahetada.

Riiete ja jalanõudega võib ju sama olla, et kantakse ainult korraks mingi ürituse tarbeks või jääbki asi kappi seisma. Ega normaalne inimene äratrööbatud riideid ja jalanõusid müüki ei panegi, ikka selliseid, mille seisukord võimaldab veel pikalt kandmist. Paljud saavad omale järelturult bränditooteid hea hinnaga.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 11:52
Guest kirjutas: 25 Mai 2025 11:24 Mina jälle ei mõista, et miks inimesed soetavad endale igasugust träni, mida nad reaalselt ei vaja? Tõesti, kuidas te viitsite selliste asjadega tegeleda?

Riiete ja jalanõudega võib ju sama olla, et kantakse ainult korraks mingi ürituse tarbeks või jääbki asi kappi seisma. Ega normaalne inimene äratrööbatud riideid ja jalanõusid müüki ei panegi, ikka selliseid, mille seisukord võimaldab veel pikalt kandmist. Paljud saavad omale järelturult bränditooteid hea hinnaga.
No seda küsingi, et milleks üldse soetada omale selliseid riideid, mida tegelikult ei kanna?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 11:37 Ma ise arvan, et see "ma broneerin" on tihti selline sõnakõlks. Ongi mingi seltskond, kes muudkui broneerib igaks juhuks, aga 90% tehinguks ei lähe. Selle "broneerin" kirjakese kirjutamine võtab ju aega 30 sekundit ja nii seda siis kirjutataksegi. Eks ma võin ju ka 30 sekundit kulutada ja vastada, et okei. Samas kui ilmub tõsine ostja rahaga, siis tegelikult eelistan teda.
Aga milleks nii vastata üldse? Mina ütlen, et ei broneeri ja eelistan kiiremat. Kui on alles, saab endale. Milleks valetada ja öelda, et broneerin jah, kuigi ma seda tegelikult ei tee,
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2025 12:33Aga milleks nii vastata üldse? Mina ütlen, et ei broneeri ja eelistan kiiremat. Kui on alles, saab endale. Milleks valetada ja öelda, et broneerin jah, kuigi ma seda tegelikult ei tee,
Algatuseks mainin ära, et ma ei tegele hilpude ja muu sellise 2-5 euroste asjade müügiga. Teiseks ma viitsin aastas müüa paar kolm asja kokku, mõni aasta ka ühe asja ehk ma ei ole mingi suur müüja. Mis puutub broneerimisse, siis see on natukene nagu "kuidas küla koerale, nii koer külale" värk. Sina müü nii nagu sina müüd, mina "broneerin" asja ära, aga kui tuleb inimene ukse taha ja soovib kohe mulle raha anda, siis läheb kaubaks ning ma kulutan pärast jälle 30 sekundit ja kirjutan broneerijale kirja, et näe sa ei viitsinud oma broneeritud asjale järele tulle ning ma müüsin maha. Elu on näidanud seda, et suurem osa broneerijatest ei mõtle kunagi ostmise peale, vaid broneerivad "igaks juhuks".
Külaline

Elu on näidanud seda, et suurem osa broneerijatest ei mõtle kunagi ostmise peale, vaid broneerivad "igaks juhuks".
Imelik ellusuhtumine. Igaks juhuks karistan inimest ette, sest kunagine kogemus näitab, et nagunii suur osa neist ei ilmu väljagi. Samas seda inimest sa ju ei tea, kellega sa praegu räägid. Sama hea, kui see, et mingi karu käib meekärje kallal ja siis lasen metsas suvalise karu maha ja arvan, et probleem on lahendatud. Lihtsam oleks öelda, et ma ei broneeri, kiirem saab endale. Sinu suhtumine on kummaline. Ütled, et broneerid selle ajani, aga ise selle ajani asja ei hoia, vaid ütledki täpselt sedasama, et kiiremini rahaga ilmuja saab endale. Milleks see broneerimise jutt siis üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2025 14:45Lihtsam oleks öelda, et ma ei broneeri, kiirem saab endale. Sinu suhtumine on kummaline. Ütled, et broneerid selle ajani, aga ise selle ajani asja ei hoia, vaid ütledki täpselt sedasama, et kiiremini rahaga ilmuja saab endale.
Teeme nii, et sina broneeri soovijatele ja müü asju nagu sina soovid. Mina müün asju nagu mina soovin. Tegelikult on broneerimise sooviga vast iga kümnes ostja, enamus soovib kohe tehingut teha. Seega see väga suur probleem tegelikult ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist