Ülekaaluline lapsevanem

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Miks see nõuanne nii hirmus valus kuulda on?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2025 01:18
Guest kirjutas: 23 Mai 2025 22:03 Vast on ka küsimus, kui paksu lapsevanemaga siis ikka tegemist on, ausalt öelda oli täna tahtmine poes ühele noorele naisele isegi sõbralikult soovitada oma ostukorv üle vaadata, inimene kaalus vähemasti 120-130 kilo. (Kusjuures ma olen ise ka ülekaalus ja just seetõttu tean, mida see naine oma tervisele teeb.) Ma saaksin aru, kui laps sellist ema häbeneks ja siin ei aitaks tõesti vist ükski selgitus. Ehk siis vastus küsimusele - kui vanem on tõesti tugevas ülekaalus, siis peaks ta endaga tegelema ja kasvõi lapse pärast alla võtma.
Just-just. Minu laps arvab ka nii. Kõik on õige, ainult see teooria ei arvesta pisiasja, et alati allavõtmine ei õnnestu. Ma muidugi ei tea, mida sa selle ülekaalulise korvis nägid, klassikaliselt oli korv täis saia, kommi ja limonaadi, nagu see klišee siin paksude kohta on? Minu korvist sa neid asju ei leiaks, aga ma nüüd tõesti ei hakka seda teemat viima klassikalisele paksupeksuteemale. Arvestades asjaolu, et mees jättis mind kehakaalu pärast, nii ütleski, nüüd poeg ka eemaldub - vist oleks tõesti parem, kui mind polekski. Need mõtted olin peale mehe lahkumist kuidagi maha suutnud suruda, nüüd tulevad taas. Ei-ei, ärge kartke, ma ei hakka end ära tapma, lihtsalt ütlen nagu tunnen - oleks parem, kui mind poleks.
Ei, oma allavõtuteekonda ei hakka ma kirjeldama. Aga see on olemas. Ja tagasivõtuteekond samuti. Ja nii korduvalt. Vanus pole ka enam selline, kus kerge oleks alla võtta.
Teismelise vanemana sa vaevalt 55-ne oled. Et raske kaalust alla võtta. Põhjused, põhjused.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 13:15
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 12:45 Loen seda teemat ja kurb hakkab. See paksude mõnitamine ja nende kohtlemine umbes sellistena, nagu sureksid nad kohe maha (olles enne röövinud maksumaksjate rahakotid ennast ravides tühjaks) ei jäta küll erilist muljet sallivast tänapäevasest ühiskonnast. Julgeks keegi vaid homode või kõigusooliste kohta midagi ligilähedaseltki sarnast kirjutada, siis tapetaks ta sisuliselt ära. Ehkki soomuutmise operatsioonid on samuti ühed kallimad ravid. Miks inimesed sedasi valivad oma suhtumist, et see erinevus on jube hea ja supertore, aga too erinevus on kole paha ja sellise erinevusega inimesed ei tohiks üldse meie keskel elada?
Kas ülekaalulisuse saab sündides kaasa nagu orientatsiooni, et sünnid paksugeeniga ja rohkem midagi parata polegi? Orientatsioon ei ole valik, aga inimene langetab oma elustiiliga seonduvalt iga päev valikuid.

Paljud lihtsalt ei suuda aastaid oma toitu kaaluda ja kaloreid lugeda ning leppida sellega, et nii see jääbki olema. Tahavad saada end äärmuslikult piirates ja kiiresti tulemusi, proovides mingeid jaburaid dieete, mida ei suudeta pidada.
Paksugeen on olemas. Kui suguvõsas on paksud, siis kipuvad lapsed sama rada minema. See on nii, nagu näojooned on pärilikud. Inimesed on ju erinevad, on, kellel rasvarakke rohkem, on, kellel ainevahetus aeglasem; on, kellel suguvõsas pakse rohkem. Tean ühte, ema suguvõsas naised on matsakad, isa suguvõsa kõhnem. Ema-isa ise ka matsakas ja kõhna, ja tütar läks isasse. See on, kuidas geenid edasi lähevad, söö sa siis niipidi, või naapidi. Tean kõhnat, kes sööb (suurt) šokolaadi nagu leiba ja joob limpsi peale. Ei võta grammigi juurde. Minu arust on rohkem nagu alakaalu poole hoopis. Kuidas kellegile antud on.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 13:28 Teismelise vanemana sa vaevalt 55-ne oled. Et raske kaalust alla võtta. Põhjused, põhjused.
Ma olen 57. Lõpetage oletamine.
Kas ülekaalulisuse saab sündides kaasa nagu orientatsiooni, et sünnid paksugeeniga ja rohkem midagi parata polegi? Orientatsioon ei ole valik, aga inimene langetab oma elustiiliga seonduvalt iga päev valikuid.
Orientatsioon on samuti osaliselt valik või elukogemuste tagajärg nagu ka kalduvus ülekaalulisusele.
Aga ongi taas teema läinud sellele, et "mis sa siis oled nii paks". Lahe.
Miks see nõuanne nii hirmus valus kuulda on?
Milline nõuanne? Siin pole kõlanud ühtegi nõuanne. On ainult patroniseeritud mingite kaalulangetamise algtõdede teemal. Nõuannet ei esitata vormis "aga kas sa pole mõelnud sellele, et ... " ja siis järgneb midagi elementaarset.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2025 14:07
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 13:15
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 12:45 Loen seda teemat ja kurb hakkab. See paksude mõnitamine ja nende kohtlemine umbes sellistena, nagu sureksid nad kohe maha (olles enne röövinud maksumaksjate rahakotid ennast ravides tühjaks) ei jäta küll erilist muljet sallivast tänapäevasest ühiskonnast. Julgeks keegi vaid homode või kõigusooliste kohta midagi ligilähedaseltki sarnast kirjutada, siis tapetaks ta sisuliselt ära. Ehkki soomuutmise operatsioonid on samuti ühed kallimad ravid. Miks inimesed sedasi valivad oma suhtumist, et see erinevus on jube hea ja supertore, aga too erinevus on kole paha ja sellise erinevusega inimesed ei tohiks üldse meie keskel elada?

Paljud lihtsalt ei suuda aastaid oma toitu kaaluda ja kaloreid lugeda ning leppida sellega, et nii see jääbki olema. Tahavad saada end äärmuslikult piirates ja kiiresti tulemusi, proovides mingeid jaburaid dieete, mida ei suudeta pidada.
Paksugeen on olemas. Kui suguvõsas on paksud, siis kipuvad lapsed sama rada minema. See on nii, nagu näojooned on pärilikud. Inimesed on ju erinevad, on, kellel rasvarakke rohkem, on, kellel ainevahetus aeglasem; on, kellel suguvõsas pakse rohkem. Tean ühte, ema suguvõsas naised on matsakad, isa suguvõsa kõhnem. Ema-isa ise ka matsakas ja kõhna, ja tütar läks isasse. See on, kuidas geenid edasi lähevad, söö sa siis niipidi, või naapidi. Tean kõhnat, kes sööb (suurt) šokolaadi nagu leiba ja joob limpsi peale. Ei võta grammigi juurde. Minu arust on rohkem nagu alakaalu poole hoopis. Kuidas kellegile antud on.
Ei ole mingit paksugeeni. Laps on paks, sest sööb vanemate eeskujul ja sama toitu. Ma olen paksude vanemate laps ning olin paks lapseeas ja teismelisena. Rämpsu ei tarbinud, ema valmistas toidud ise aga väga rammusad, sporti meie peres ei tehtud. Kui eraldi kolisin, siis võtsin 20kg alla ning olen jõudnud 40ndatesse püsides samas kaalus üle 20 aasta ja mitmeid lapsi hiljem. Võin ka vabalt suure šokolaadi süüa, sellest ei juhtu midagi kui muidu toitumine paigas ja regulaarselt trenni teen.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 14:38 Ei ole mingit paksugeeni. Laps on paks, sest sööb vanemate eeskujul ja sama toitu. Ma olen paksude vanemate laps ning olin paks lapseeas ja teismelisena. Rämpsu ei tarbinud, ema valmistas toidud ise aga väga rammusad, sporti meie peres ei tehtud. Kui eraldi kolisin, siis võtsin 20kg alla ning olen jõudnud 40ndatesse püsides samas kaalus üle 20 aasta ja mitmeid lapsi hiljem. Võin ka vabalt suure šokolaadi süüa, sellest ei juhtu midagi kui muidu toitumine paigas ja regulaarselt trenni teen.
Ja sellest sa järeldad, et paksugeeni pole? Sinul ei olnud, tõesti. Paksugeen ei tähenda, et inimene on kohe lapsest peale paks - peamiselt avalduvad erinevused ainevahetuses alles täiskasvanuna, näiteks peale rasedust, mõnda haigust või üleminekueas. Paksugeen otsustab, kas ja kuidas ladestub sinu organismis üleliigne toiduenergia. Kui üleliigset pole, siis ei lähe ka paksugeeniga paksuks. Kui üleliigne on, siis see, kellel paksugeeni pole, ei lähe paksuks, teine aga läheb. Seega jah, paksugeen ise ei tee paksuks, küll aga määrab, millised on tagajärjed, kui sa teed toitumises midagi valesti - ja määrab ka selle, kui kerge sul on seda viga parandada ehk alla võtta.
Näiteks oli minu vanaema ülisale, tema õde aga pigem priske. Mõlemad olid orvud, toitumises ei priisanud kumbki. Vanaema jäi saledaks surmani, kuigi sõi metsikult palju. Tema lapsed aga, minu ema ja tema õde läksid mõlemad täiseas vägagi priskeks, kuigi olen aru saanud, et vanaema (kes oli väga sale) toidukogusteni lapsed küll ei küündinud. Paksust soodustav geen tuli neil arvatavasti oma isalt, seal suguvõsas olid kõik noorena piitspeened, pärast jämedad.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 14:48
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 14:38 Ei ole mingit paksugeeni. Laps on paks, sest sööb vanemate eeskujul ja sama toitu. Ma olen paksude vanemate laps ning olin paks lapseeas ja teismelisena. Rämpsu ei tarbinud, ema valmistas toidud ise aga väga rammusad, sporti meie peres ei tehtud. Kui eraldi kolisin, siis võtsin 20kg alla ning olen jõudnud 40ndatesse püsides samas kaalus üle 20 aasta ja mitmeid lapsi hiljem. Võin ka vabalt suure šokolaadi süüa, sellest ei juhtu midagi kui muidu toitumine paigas ja regulaarselt trenni teen.
Ja sellest sa järeldad, et paksugeeni pole? Sinul ei olnud, tõesti. Paksugeen ei tähenda, et inimene on kohe lapsest peale paks - peamiselt avalduvad erinevused ainevahetuses alles täiskasvanuna, näiteks peale rasedust, mõnda haigust või üleminekueas. Paksugeen otsustab, kas ja kuidas ladestub sinu organismis üleliigne toiduenergia. Kui üleliigset pole, siis ei lähe ka paksugeeniga paksuks. Kui üleliigne on, siis see, kellel paksugeeni pole, ei lähe paksuks, teine aga läheb. Seega jah, paksugeen ise ei tee paksuks, küll aga määrab, millised on tagajärjed, kui sa teed toitumises midagi valesti - ja määrab ka selle, kui kerge sul on seda viga parandada ehk alla võtta.
Näiteks oli minu vanaema ülisale, tema õde aga pigem priske. Mõlemad olid orvud, toitumises ei priisanud kumbki. Vanaema jäi saledaks surmani, kuigi sõi metsikult palju. Tema lapsed aga, minu ema ja tema õde läksid mõlemad täiseas vägagi priskeks, kuigi olen aru saanud, et vanaema (kes oli väga sale) toidukogusteni lapsed küll ei küündinud. Paksust soodustav geen tuli neil arvatavasti oma isalt, seal suguvõsas olid kõik noorena piitspeened, pärast jämedad.
Ja järsku on "paksugeen" üle pooltel eestlastest? Sa ei lähe paksuks, kui kulutad sama palju või rohkem, kui tarbid. Fakt. Ozempic nt muudab geene kuidagi või? Ei, inimene sööb vähem ja võtab alla, see pole mingi tuumateadus ega mingi geneetiline häire.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 15:13 Ja järsku on "paksugeen" üle pooltel eestlastest? Sa ei lähe paksuks, kui kulutad sama palju või rohkem, kui tarbid. Fakt. Ozempic nt muudab geene kuidagi või? Ei, inimene sööb vähem ja võtab alla, see pole mingi tuumateadus ega mingi geneetiline häire.
Inimene, kellel on suurem näljatunne, sööb rohkem. Ozempic võtab näljatunde maha. Näljatunne on osaliselt harjumuslik, osaliselt pärilik. Lihtne. Sul on väiksem näljatunne ja sul on väga palju lihtsam toitumist kontrolli all hoida kui neil, kellel on suuremad isud. Ja isusid juhivad ka emotsioonid, kui oled emotsionaalselt stabiilsem ning vaimselt tasakaalukam, siis on sul samuti vähem kiusatusi söögiga end rahustada. Kõik see on pärilik.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 15:13
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 14:48
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 14:38
Ja järsku on "paksugeen" üle pooltel eestlastest? Sa ei lähe paksuks, kui kulutad sama palju või rohkem, kui tarbid. Fakt. Ozempic nt muudab geene kuidagi või? Ei, inimene sööb vähem ja võtab alla, see pole mingi tuumateadus ega mingi geneetiline häire.
Täiesti õige. Ei lähe paksuks, kui kulutad sama palju või rohkem, kui tarbid. Aga see kehtib ainult paksugeeniga isikute puhul. Kui sul seda geeni pole, vitsutad mida tahes, näiliselt saad kõvasti rohkem energiat kui ära kulutad, ja ikka ei lähe paksuks. Fakt? Fakt. Teine sööb samamoodi, aga paisub, nagu õhupall. Kui see pole paksugeen, siis see on ainevahetus. Kellel see on kiire, see paksuks ei lähe, kellel aeglane, see läheb. Ja mõlemad söövad rohkem, kui ära kulutavad. Õigemini kiire ainevahetus kulutab energia ruttu ära, seepärast ei lähegi paksuks, aeglane ainevahetus aga ei kuluta üleliigset ära, vaid see ladestub rasvadesse. Ja ainevahetus on pärilik, võime seda ka paksugeeniks nimetada. Ja ehtne paksugeen võib ka veel olemas olla. Nii et asjad on pärilikud. Paksugeeniga peab vähem sööma ja siis võtab alla, need, kellel paksugeeni pole, ei pea vähem sööma, ja võtavad ikka alla (või püsivad normkaalus edasi).
Külaline

"Paksugeen" kindlasti mõjutab omajagu.
Mul ema eluaeg võitles kaaluga. Õde mul ka teismeeast saati peab ikka väga piirama ja jälgima. Mina olin kuni 30.ndate alguseni pigem alakaalus. Sõin kõike(ka rämpsu) ja üsna kaootiliselt. Nüüd peale teist last on häda käes. Kuna rahaga priisata polnud, siis sõime tavalist kodutoitu. Ema tegi ise oma kaalujälgijat aga muu pere sõi kõik sama kodutoitu. Magusat ja mingeid poemahlu me ei saanud. Taskuraha ka mitte, et salaja krõpsu või saiakesi nurga taga mugida.
Isa poolt oli vanaema ümar nagu maakera(aga lühike). Ja tädi läks peale keskiga priskeks. Isa oli piitspeenike. Aga tal oli nagu õllekõht ees. Alkoholi ta aga ei joonud.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 14:30Orientatsioon on samuti osaliselt valik või elukogemuste tagajärg nagu ka kalduvus ülekaalulisusele.
Mitme aastaselt sa oma teadliku otsuse langetasid, et hakkad nüüd armastama naisi, mehi, mõlemaid korraga või hakkad hoopis näiteks panseksuaalseks? Ma pakun, et sa ei langetanud mitte mingit valikut, see tõmme kellegi poole kas tekib või ta ei teki. Ei maksa lollusi suust välja ajada. Isegi kui ma kogu väest tahaks, et omasoolised mulle meeldiks, ei juhtu seda mitte kunagi ja valikuga pole siin mingit pistmist.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 16:10 "Paksugeen" kindlasti mõjutab omajagu.
Mul ema eluaeg võitles kaaluga. Õde mul ka teismeeast saati peab ikka väga piirama ja jälgima. Mina olin kuni 30.ndate alguseni pigem alakaalus. Sõin kõike(ka rämpsu) ja üsna kaootiliselt. Nüüd peale teist last on häda käes. Kuna rahaga priisata polnud, siis sõime tavalist kodutoitu. Ema tegi ise oma kaalujälgijat aga muu pere sõi kõik sama kodutoitu. Magusat ja mingeid poemahlu me ei saanud. Taskuraha ka mitte, et salaja krõpsu või saiakesi nurga taga mugida.
Isa poolt oli vanaema ümar nagu maakera(aga lühike). Ja tädi läks peale keskiga priskeks. Isa oli piitspeenike. Aga tal oli nagu õllekõht ees. Alkoholi ta aga ei joonud.
Et kui ema oli paks ja isa oli paks, nendepoolsed vanavanemad ka, siis ongi läinud lugu ja mis minagi oma toitumist piiran? Sellist asja nagu paksugeen pole olemas, on eelsoodumus. See ei tähenda, et inimene oma igapäevavalikutega midagi muuta ei saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 17:00
Et kui ema oli paks ja isa oli paks, nendepoolsed vanavanemad ka, siis ongi läinud lugu ja mis minagi oma toitumist piiran? Sellist asja nagu paksugeen pole olemas, on eelsoodumus. See ei tähenda, et inimene oma igapäevavalikutega midagi muuta ei saaks.

Ma polegi ju midagi sellist väitnud.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 16:57
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 14:30Orientatsioon on samuti osaliselt valik või elukogemuste tagajärg nagu ka kalduvus ülekaalulisusele.
Mitme aastaselt sa oma teadliku otsuse langetasid, et hakkad nüüd armastama naisi, mehi, mõlemaid korraga või hakkad hoopis näiteks panseksuaalseks? Ma pakun, et sa ei langetanud mitte mingit valikut, see tõmme kellegi poole kas tekib või ta ei teki. Ei maksa lollusi suust välja ajada. Isegi kui ma kogu väest tahaks, et omasoolised mulle meeldiks, ei juhtu seda mitte kunagi ja valikuga pole siin mingit pistmist.
Ma ei räägi lollust. Suur roll sinu "kaasasündinud" eelistusel on siiski su kasvatusel. Kuidas neid geisid ja lesbisid tänapäeval äkki muidu siis nii palju on tekkinud, mõtle.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:00
Aga samast me ju räägimegi. Eelsoodumus ei ole pärilik? Muidugi on. Jaa, alati saab midagi ette võtta, aga selleks vajalik pingutus erineb inimeseti nagu öö ja päev, seetõttu on selge, et kõik ei õnnestu selle eesmärgi saavutamisel. Ja siit järeldub ka, et need, kellel on vedanud ja peavad vähem pingutama, peaks ikka väga ettevaatlikud olema paksude kritiseerimisega. Nad ei saaks ise ka kehakaalu ohjamisega hakkama tõenäoliselt, kui neil oleks teine ainevahetuse (pärilik) pakett.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:32
Ma ei räägi lollust. Suur roll sinu "kaasasündinud" eelistusel on siiski su kasvatusel. Kuidas neid geisid ja lesbisid tänapäeval äkki muidu siis nii palju on tekkinud, mõtle.
Tänapäeval julgetakse lihtsalt kapist välja tulla, ühiskond on sallivam. Homoseksuaalsus on eksisteerinud kogu aeg, olenemata ajast või riigikorrast.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 17:51

Tänapäeval julgetakse lihtsalt kapist välja tulla, ühiskond on sallivam. Homoseksuaalsus on eksisteerinud kogu aeg, olenemata ajast või riigikorrast.
Tahtsin just sama kirjutada.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 15:51
Guest kirjutas: 26 Mai 2025 15:13 Ja järsku on "paksugeen" üle pooltel eestlastest? Sa ei lähe paksuks, kui kulutad sama palju või rohkem, kui tarbid. Fakt. Ozempic nt muudab geene kuidagi või? Ei, inimene sööb vähem ja võtab alla, see pole mingi tuumateadus ega mingi geneetiline häire.
Inimene, kellel on suurem näljatunne, sööb rohkem. Ozempic võtab näljatunde maha. Näljatunne on osaliselt harjumuslik, osaliselt pärilik. Lihtne. Sul on väiksem näljatunne ja sul on väga palju lihtsam toitumist kontrolli all hoida kui neil, kellel on suuremad isud. Ja isusid juhivad ka emotsioonid, kui oled emotsionaalselt stabiilsem ning vaimselt tasakaalukam, siis on sul samuti vähem kiusatusi söögiga end rahustada. Kõik see on pärilik.
Pole vaja üle 1500 kcal päevas süüa. 3-4 liikumist nädalas. Kaal kukub igal ülekaalulisel inimesel.
Kui inimene on nõus olema paks, hoolimata sellest, et mees jättis maha ja laps häbeneb-no tema valik. Aga see on loll jutt, et süües mõistlikult ja liikudes, ei saa kaalu alla!
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 17:51

No olid ikka kapid vanasti, hiiglaslikud ... muide, see kapist väljatulek on samuti valik. See valik on tänapäeval popim. Just nagu kirjutasingi. Mõtle natuke oma raamidest välja nüüd vahepeal. Sulle on pähe taotud seda kaasasündimise juttu, tegelikkus on palju keerulisem ja motiive geiks hakata palju rohkem kui see, et loodus on mind nii teinud. Oma orientatsioon otsustatakse noorena pigem selle järgi, kes SULLE tähelepanu pöörab. Muidugi on igasuguseid lugusid, aga miks sinu arvates on homoseksuaalide hulgas nii palju ebaatraktiivse välimusega inimesi, nii mehi kui naisi? Sest nad ei saa vastassoolt tihedas konkurentsis tähelepanu ning sel juhul on üks lahendusi pöörduda omasooliste poole. Ehk teha valik, teadlik orientatsiooni valik.
Külaline

aga miks sinu arvates on homoseksuaalide hulgas nii palju ebaatraktiivse välimusega inimesi, nii mehi kui naisi?
Miks sellist jama ajada? Ei ole need homoseksuaalid sugugi ebaatraktiivsema välimusega kui heteroseksuaalid. Igasuguseid on nende seas. Nii imeilusaid kui tagasihoidliku välimusega inimesi, suurem on osa on keskmised.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist