Ülekaaluline lapsevanem

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 15:00
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 12:16
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 07:05 Inimene tegelikult saab ise oma suurust reguleerida: läbi toitumise. Öeldakse ju, et "sa oled see, mida sa sööd".

Mul on ka pigem aeglane ainevahetus ja võiksin ka kogukas olla oma kehalt, aga mulle meeldib olla sale ja vormis ja selleks toitun tervislikult. Teadlikult.
Hea on olla ja elada ilusas kehas. Liikuda kergel sammul. Seksida kompleksivabalt.. Ülim nauding 8-)
Päeva alustan tunnise kõnnitiiruga (6 km). Hiljem võimlen ja ka hantlid saavad rakendust. Korralikud ketastega hantlid. Isa poolt hangitud & kingitud.

Mina oma vanemaid häbenenud pole. Ema arst, isa insener. Huvitaval kombel arstist ema ülekaalus, isa aga ülimalt sportlik. Selliseid lihaseid ikka naljalt ei kohta 55-aastasel mehel tänapäeval. Trenni tehtud ja vaeva nähtud selleks. Eeskujuks olles ka oma lastele, meile.

Ema kohta, mida öelda.. On küll kohev, aga sooja ja suure südamega hea inimene :) Oma rõõmsameelsuse ja lahke olemisega meeldinud alati ka mu sõbrannadele. Plikapõlvest peale.
natukene eluvõõras lähenemine. sina oled 20-30 ja enamikel ei olegi selles vanuses veel kehakaalu muresid. kui sa lapsed saad, vanemaks jääd, siis on lood teised. vananedes lisanduvad ka erinevad haigused ( nt kilpnäärme akatslitus, muud hormonaalsed häired) ja siis ei aita su rõõmus meel ja sportimisharjumused suurt midagi.

Ehk siis - kasva suureks, ja siis räägime edasi.
Ma pole tsiteeritu aga mulle on samamoodi öeldud- oota kuni lapse saad, oota kuni 2 last saad, oota kuni 3 last saad, oota kuni 35 saad, oota kuni 45 saad jne. Kõik tehtud. Meel rõõmus, toitun normaalselt ja teen sporti.
Keegi ei lähe maagiliselt paksuks mingi vanuse või eluetapi kukkudes.
Mind tsiteerid. Mul on neli last ja olin kuni 50nda eluaastani väga sale. Pidin küll vaeva nägema selleks, aga kehakaaluhoidmine õnnestus. Siis algas menopaus, ja lisaks on mul juba 20+ aastat "kaasavaraks" kilpnäärme alatalitlus koos veel ühe keerulise kilpnäärme haigusega. Hakkasin veel rohkem pingutama. Seni pigem vähe treeninud inimesena hakkasin tegema tugevat trenni 4-5 korda nädalas. Aga, kaal kihutas aina ülespoole. Praegu ma ei ole ülekaaluline. Aga võrreldes 5-aasta taguse ajaga on ilusti 10-15 kilo lisandunud. Ja on suur hirm, et kaalukasv jätkub.

See, et mõni inimene võib läbi elu kõhn olla ilma suuremat pingutamata, ei ole üldse mingi uudis. Mul on isegi üks selline tuttav (48-aastane), kelle eluunistus oleks vähemalt 10 kilo juurde saada. Ta on tõesti haiglaselt ja üldsegi mitte ilusalt kõhn. Sööb väga palju, aga perekondlik eelsoodumus on lihtsalt selline. Tal ema ja vanaema täpselt sama hädaga kimpus.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 16:00 Mina olen see tsiteeritu. 34-aastane. Pole ka n-ö kriipsukujulise kehaga, numbriliselt: 175 cm/62-63 kg. Mul on ema tüüpi seedimine (kes on volüümikas, samas naiselik), et pean ikka jälgima, mida suhu pistan. Juba praegu! Ei ole loomupäraselt sale, et "söö mida tahad ja paksuks ei lähe".

Ehk siis ma tahtsin oma postitusega öelda, et inimene saab ise oma keha modelleerida. Jalgu küll pikemaks ei saa venitada :D , aga keha vormis hoida küll. Minuvanused sõbrannad: kes on sama pikk, kaalub nt. 20 kilo rohkem. On jutuks tulnud kehakaal meil omavahel. 10 cm lühem on 15 kilo raskem. Neile polegi kehakaal/välimus oluline. Inimesed ongi erinevad.

Mina nt. ei kujutaks ette suhtes olemist lodeva kehaga mehega. Paljudele on seegi ükskõik. Kui ringi vaadata...

Ma ei halvustanud kedagi ega midagi. Igaühe enda asi, millises kehas ta elada soovib. Tõin näite enese pealt, et kui end piirata toidu osas ja piisavalt liigutada, ei teki ka ülekaalu. Kui just pole mõne haigusega tegemist või tõesti, siin ka need muud toodud näited, a'la menopaus jms.
Ja siis? Mina kaalusin 4 lapse emana, 34-aastasena 52 kilo (pikkus 170). Nüüd, 53-aastasena kaalun 71 kilo. Ja ma näen vaeva... praegugi tulin trennist.

Sellest jutt käibki, et 30-aastaselt ei olegi tavaliselt veel kaaluprobleeme. Eriti, kui ei ole veel lapsi ja kui ei ole mingeid haiguseid, mis kehakaalu mõjutavad.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 14:44
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 14:23
Guest kirjutas: 24 Mai 2025 11:44
Mina kirjutasin seda poelugu. Ei, muidugi ei öelnud ma sellele naisele midagi, miks ma peaks tahtma inimest solvata? Aga minu mõtted on minu peas ja jah, ma tõesti mõtlesin, et sel naisel on raske. Nii füüsiliselt kui vaimselt. Ja nii mõelda oskan ma sellepärast, et olen ise olnud samas olukorras: 15 aastat tagasi kaalusin 112 kilo. Võtsin 45 kilo alla, millest 20 on aastatega tagasi hiilinud. Täna olengi ma umbes 10 kilo ülekaalus. Ärge arvake, et ma ei tea, kui raske on alla võtta - ma olen 57 aastane ja ausalt, sihuke tunne on, et tee mis tahad, kilod on nagu naelaga kinni löödud. Toitumist jälgin ikkagi kogu aeg, sellega olen suutnud viimased 3 aastat kaalu hoida. Laseks ma rivitult, kaaluks raudselt samuti üle 100 kilo. Ma tõsiselt kaalun praegu ozempicu proovimist - miks ka mitte? Mis minu last puudutab, siis ma võtsingi alla just sel ajal, kui mu laps põhikooli lõpetas. Täna on mu laps täisealine ja teda minu kaal välimuse mõttes ei häiri, aga ta toetab mu kaalu teemat küll, tal külas olles - elab teises riigis - vaatab täpselt, mida lauale panna.
Aga kuulge, teema polnud minust vaid laste suhtumisest vanemate kaalu. Lapse häbenemine ilmselt ei sõltu muidugi ainult kaalust, vaid esmalt sellest, kui eluterve terve tema pere meelsus on. Aga õnnelikke ja endaga üdini rahuleolevaid tugevas ülekaalus inimesi on väga vähe. Enamuses pole väga suure kaaluga inimesed ise endaga samuti rahul ja seega on see probleem ka lapsele.
Oled 57 ja sul on lasteaia ealine laps? Eeee? No võimatu pole, aga siiski kahtlane...
Ma ei leia sinu tsiteeritud tekstist isegi sõnale "lasteaed" või "lasteaiaealine" sarnanevat sõna, mida saaks valesti lugeda ... Ta ju kirjutab selgelt, et laps on praegu täisealine??? Valed prillid?
Mina sain aru, et tema oli see, kes eespool kirjutas, et ostis poes 6 pakki küpsist , et tervele lapse lasteaia rühmale kooki teha…
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 20:39
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 20:18 Ma loen neid vastuseid siin ja imestan. Ma kaalun 114 kg, olen muideks väga ilus ja komplimente lendab tüütult palju! Mõned siin minestavad 100 kg peale, no sooviks jõudu! Ei tee see kaal kedagi kaunimaks ega koledamaks. Asi ikka pigem selles, millisena ise ennast tunned.
Need, kes soovitavad maovähendus oppe, siis vabandust, terve tulevane elu saab olema tabletipurkide otsas, lisaks veel see, et palju võtavad paraku selle kaalu kõik tagasi, magu nimelt on lihaskude ja venib taas. Väsitav on lugeda seda materdamist ja dieetide paraadi. Mulle näiteks meeldib hästi süüa ja juua veini, no te nautige oma dieete ja 50 kg kehakaalu, paljudel teistel on elus muudki nauditavat :)
Ps. Enamus mu tuttavatest on pigem väga saledad, nad ei ole eluski teinud kommentaare kellegi kehakaalu/rassi/usu vms. Kohta. Inimeste käitumise kohta küll, kui on põhjust! Ehk siis, mu kallid saledad, kes te olete tolerantsed, armastan teid edasi, aga kõik teie, kes pritsite "tarkusi", kuramus, teiega võtaks kauniduses mõõtu! Os. Olen üsna kindel, et mina võidan!
Sõbralik ja heatujuline paks on rääkinud.
Jaa, äärmiselt sõbraliku ja heatujulise kõhnuriga 😁
Külaline

Mauno kirjutas: 27 Mai 2025 21:04
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 14:44
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 14:23

Oled 57 ja sul on lasteaia ealine laps? Eeee? No võimatu pole, aga siiski kahtlane...
Ma ei leia sinu tsiteeritud tekstist isegi sõnale "lasteaed" või "lasteaiaealine" sarnanevat sõna, mida saaks valesti lugeda ... Ta ju kirjutab selgelt, et laps on praegu täisealine??? Valed prillid?
Mina sain aru, et tema oli see, kes eespool kirjutas, et ostis poes 6 pakki küpsist , et tervele lapse lasteaia rühmale kooki teha…
Poelugusid on kaks olnud, erinevates postitustes. Tema on ikka see, kes paksu naise ostukorvi vaatas, heaks ei kiitnud, kuid õnneks oma arvamust avaldama ei rutanud. Teine poelugu oli olukorrast, kus kõrvaltvaataja suud kinni pidada ei suutnud.
Külaline

Seda on küll tõesti raske uskuda, et 114 kg kaaluv naine väga ilus, kõigist siinsetest kirjutajatest kindlasti ilusam saaks olla. Kena, seda küll - nooremad ülekaalulised on tihti kenad, kui neil on hea maitse ning piisavalt raha, et korralikke riideid leida. Mul on ainult hea meel, kui ülekaaluline end hästi tunneb. Siiski oma tervisele võiks rohkem mõelda, ühel hetkel hakkab see kehakaal kurjasti kätte mängima ja nooremana on kindlasti kergem kaalu alla võtta - on energiat ja aega rohkem. Minul on 15 aastat tõsist ülekaalu (mis siiski jääb oluliselt väiksemaks kui see 114 kg) olnud ning tagajärjeks on liigeste probleemid, mis takistavad juba liikumist - ja need tulid väga äkki ja ootamatult. Veel 5 aastat tagasi kõndisin pikki maid kiirel sammul, nüüd on 2-3 km rahulikku kõndi minu päeva lagi. Ja selliselt alla võtta on palju keerulisem. Muu tervis veel ei jupsi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 21:27 Seda on küll tõesti raske uskuda, et 114 kg kaaluv naine väga ilus, kõigist siinsetest kirjutajatest kindlasti ilusam saaks olla. Kena, seda küll - nooremad ülekaalulised on tihti kenad, kui neil on hea maitse ning piisavalt raha, et korralikke riideid leida. Mul on ainult hea meel, kui ülekaaluline end hästi tunneb. Siiski oma tervisele võiks rohkem mõelda, ühel hetkel hakkab see kehakaal kurjasti kätte mängima ja nooremana on kindlasti kergem kaalu alla võtta - on energiat ja aega rohkem. Minul on 15 aastat tõsist ülekaalu (mis siiski jääb oluliselt väiksemaks kui see 114 kg) olnud ning tagajärjeks on liigeste probleemid, mis takistavad juba liikumist - ja need tulid väga äkki ja ootamatult. Veel 5 aastat tagasi kõndisin pikki maid kiirel sammul, nüüd on 2-3 km rahulikku kõndi minu päeva lagi. Ja selliselt alla võtta on palju keerulisem. Muu tervis veel ei jupsi.
Mul on väga hea meel, et Sul minu pärast hea meel on! Raske uskuda, noh, see on Sinu probleem. Olen kasvatanud 3 last täisealiseks, ja olen edasi elu nautiv noor inimene, ka 15 km kõndida ei ole probleemiks. Eks asi vast rohkem geenides, kui kehakaalus?
Külaline

Räägime kehakaalust, kui vanus on üle 50. Kui siis ka on ilma nälga tundmata sale, siis on põhjust rõõmustada. Kuni menopausini on kõik naistel enamasti ok. Ja siis tuleb see kaela ja su keha lihtsalt kaob aasta aasta järelt aina lodevamaks ja kohevamaks. Ei ole enam et natuke pingutan, et kaalu hoida. Pingutad nii et närvid läbi ja keha kurnatud, aga ikka paisud.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 21:51 Räägime kehakaalust, kui vanus on üle 50. Kui siis ka on ilma nälga tundmata sale, siis on põhjust rõõmustada. Kuni menopausini on kõik naistel enamasti ok. Ja siis tuleb see kaela ja su keha lihtsalt kaob aasta aasta järelt aina lodevamaks ja kohevamaks. Ei ole enam et natuke pingutan, et kaalu hoida. Pingutad nii et närvid läbi ja keha kurnatud, aga ikka paisud.
Aga milleks sa pingutad nii, et närvid läbi ja keha kurnatud? Äkki hakkaksid lõpuks ometigi elu natima ja ei võta enam kaalu numbrit kui miskit elutähtsat asja?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 22:04
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 21:51 Räägime kehakaalust, kui vanus on üle 50. Kui siis ka on ilma nälga tundmata sale, siis on põhjust rõõmustada. Kuni menopausini on kõik naistel enamasti ok. Ja siis tuleb see kaela ja su keha lihtsalt kaob aasta aasta järelt aina lodevamaks ja kohevamaks. Ei ole enam et natuke pingutan, et kaalu hoida. Pingutad nii et närvid läbi ja keha kurnatud, aga ikka paisud.
Aga milleks sa pingutad nii, et närvid läbi ja keha kurnatud? Äkki hakkaksid lõpuks ometigi elu natima ja ei võta enam kaalu numbrit kui miskit elutähtsat asja?
Kes sooviks vabatahtlikult olla kole?
Külaline

Ilu ei ole ainult see, mida kaalunumber näitab. Ilu on see, kuidas naine naeratab, kuidas ta räägib teistega, kuidas ta hoolib ja armastab. Kui lisakilod ei muutu terviseprobleemiks, siis pole nendes midagi halba. Pigem meenutavad need elatud elu – lapsekasvatamist, pikki tööpäevi, rõõmsaid hetki, puhkamisi, isegi magusaid kooke sõbrannadega.

Elus on nii palju muud, mis loeb – rahu iseendaga, lähedased inimesed, hetked, kus tunneme end hästi. See kõik teebki naise tõeliselt kauniks. Mitte see, mis kaal näitab
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 21:27 Seda on küll tõesti raske uskuda, et 114 kg kaaluv naine väga ilus, kõigist siinsetest kirjutajatest kindlasti ilusam saaks olla.
Eks see sõltub pikkusest ka. Kui naine on ikka pikka kasvu ja muidu särav, siis võib 114 kilo juures ikka väga ilus olla.
https://www.youtube.com/watch?v=uCoOZsikT9U - kaalunumbrit ma mudugi ei tea, aga no sale ta ei ole ja annab kindlasti enamusele siinsetest silmad ette.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 22:32 Ilu ei ole ainult see, mida kaalunumber näitab. Ilu on see, kuidas naine naeratab, kuidas ta räägib teistega, kuidas ta hoolib ja armastab. Kui lisakilod ei muutu terviseprobleemiks, siis pole nendes midagi halba. Pigem meenutavad need elatud elu – lapsekasvatamist, pikki tööpäevi, rõõmsaid hetki, puhkamisi, isegi magusaid kooke sõbrannadega.

Elus on nii palju muud, mis loeb – rahu iseendaga, lähedased inimesed, hetked, kus tunneme end hästi. See kõik teebki naise tõeliselt kauniks. Mitte see, mis kaal näitab
Kui naise enesetunnet, enesekindlust ja tuju mõjutab see, milline ta välja näeb, siis on väga raske endale sisendada, et mis siis, et olen paks, aga ikka olen ilus ja näed, naeratan nii kaunilt.

Mina olen ka menopausiealine, aga see menopausi-kõht, millest täna Laseriski korraks jutuks tuli, hakkab ka mulle ette tulema. Ja oi, kuidas see teeb tuska! Mis ilusast, enesekindlast ja sädelevast naisest siin rääkida, kui naine ei saa iseendaga rahul olla? Ma ei ole eriti välimuses kinni naine, aga tõesti ei taha olla punn- või rippkõhuga "iludus".
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 22:50
Guest kirjutas: 27 Mai 2025 21:27 Seda on küll tõesti raske uskuda, et 114 kg kaaluv naine väga ilus, kõigist siinsetest kirjutajatest kindlasti ilusam saaks olla.
Eks see sõltub pikkusest ka. Kui naine on ikka pikka kasvu ja muidu särav, siis võib 114 kilo juures ikka väga ilus olla.
https://www.youtube.com/watch?v=uCoOZsikT9U - kaalunumbrit ma mudugi ei tea, aga no sale ta ei ole ja annab kindlasti enamusele siinsetest silmad ette.
Vilgats on vist ka rohtu võttu, sest on lõpuks saledaks saanud. Enne see kuidagi ei õnnestunud, tegi operatsioonigi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2025 06:40
Vilgats on vist ka rohtu võttu, sest on lõpuks saledaks saanud. Enne see kuidagi ei õnnestunud, tegi operatsioonigi.
Appi. Vilgatsil on vähk.
Külaline

Minu arust on ta koguaeg jaganud oma teekonda kaalu allavõtmise üritustest. Mis enesega (enda kehaga) väga rahulolevast inimesest sa siis räägid?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2025 07:07
Minu arust on ta koguaeg jaganud oma teekonda kaalu allavõtmise üritustest. Mis enesega (enda kehaga) väga rahulolevast inimesest sa siis räägid?
https://eeter.err.ee/1609220787/vahidia ... ontrollima
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2025 12:45 Kas lapsevanem on süüdi, kui vanemas teismeeas laps oma paksu vanemat häbeneb? Või on lapsevanemal põhjust olla kurb, et laps temas välist olulisemaks peab kui sisemist? Või tuleb seda võtta lihtsalt kui paratamatust ning lapsest eemale hoida, et sõbrad vanemat ei näeks?
Ma kaalun 118 kg ja mu kaks poega (14a ja 19a) leiavad, et ma olen maailma parim ema (ütlevad seda ka välja) ega ole mind iialgi häbenenud. Ma arvan, et suhtumine vanemasse põhineb suuresti muul kui kehakaalul.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mai 2025 08:39
Guest kirjutas: 23 Mai 2025 12:45 Kas lapsevanem on süüdi, kui vanemas teismeeas laps oma paksu vanemat häbeneb? Või on lapsevanemal põhjust olla kurb, et laps temas välist olulisemaks peab kui sisemist? Või tuleb seda võtta lihtsalt kui paratamatust ning lapsest eemale hoida, et sõbrad vanemat ei näeks?
Ma kaalun 118 kg ja mu kaks poega (14a ja 19a) leiavad, et ma olen maailma parim ema (ütlevad seda ka välja) ega ole mind iialgi häbenenud. Ma arvan, et suhtumine vanemasse põhineb suuresti muul kui kehakaalul.
Käite koos hängimas ka? Reisidel, kontsertitel, pidudel?
Külaline

Kas laps võib häbeneda midagi oma vanema juures ja kuidas sellesse suhtuma siis peaks?
Peaks lapse tundeid austama? Võtma arutlusse, mida selle heaks teha?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 3 külalist