Kuidas erines esimene ja teine sünnitus?
-
TurboSünnitaja
-
Külaline
Minul olid väga sarnased. Sõbranna kolm sünnitust olid kõik väga erinevad - ühe sünnitusega ei jõudnud haiglassegi, sünnitas autos, teises oli vaja lõpuks erakorralist keisrit, kolmas oli kolmandat moodi.
-
Külaline
Mul oli esimene sünnitus päris raske. Teist kartsin hirmsasti, aga tegelikult oli lihtne. Kiire ja valutu. Mul on olnud korduvalt päevi, mis on palju hullemad kui see teine sünnitus.
Esimesega läksin ülivara haiglasse ja sünnitasin selili, "klassikalises sünnituse asendis". Teisega läksin haiglasse vahetult enne sünnitust. 40 min pärast kodust lahkumist oli titt juba kõhul. Sünnitasin vannis. Aga ma ei tea, kas see midagi mõjutas.
Esimesega läksin ülivara haiglasse ja sünnitasin selili, "klassikalises sünnituse asendis". Teisega läksin haiglasse vahetult enne sünnitust. 40 min pärast kodust lahkumist oli titt juba kõhul. Sünnitasin vannis. Aga ma ei tea, kas see midagi mõjutas.
-
Külaline
Esimene oli pikk ja valus. Teine lühike, intensiivne ja veel valusam.
Aga valiksin iga kell uuesti kiire ja valusama.
Aga valiksin iga kell uuesti kiire ja valusama.
1. Algas sellega, et veed tulid ära, kohe juurde ka valud. Haiglasse jõudes oli 7 või 8cm avatust. Sünnitustoas sain masina millega vaadati lapse südametööd. Siis juba tulid pressid aga ma ei jaksanud kohe pressida ning polnud nagu õiget asendit. Sellega kadusid ka pressid ära ja panidi mulle mingi tilguti, et pressid tagasi tuleks ning lapse peakülge mingi väike andur. Kuskil tunni pärast olid pressid tagasi ning suutsin ka lapse välja pressida. Kokku kestis sünnitus veidi üle 5h. Ning juurde ka mõned rebendid.
2. Algas kummaliste valudega, käisin veel duššiall, et veenduda kas on libavalud. Valud olid ebaühtlased. Valutasin kodus kuskil üle 4h ja siis juba olid vahed liiga lühikesed. Veidi enne haiglat puhkesid autos ka veed. Haiglasse jõudes oli avatus 8cm. Sain masina mis kontrollis emakakokkutõmbeid, see ei näidanud midagi kuigi mul olid juba pressid peale. Kiiresti saadeti sünnitustuppa. 15min hiljem tuli arst ning käskis pressima hakata kuna pea juba paistis. 3pressi ja laps oli väljas. Ning ei ühtki rebendid. Jälle sünnitus oli veidi üle 5h.
2. Algas kummaliste valudega, käisin veel duššiall, et veenduda kas on libavalud. Valud olid ebaühtlased. Valutasin kodus kuskil üle 4h ja siis juba olid vahed liiga lühikesed. Veidi enne haiglat puhkesid autos ka veed. Haiglasse jõudes oli avatus 8cm. Sain masina mis kontrollis emakakokkutõmbeid, see ei näidanud midagi kuigi mul olid juba pressid peale. Kiiresti saadeti sünnitustuppa. 15min hiljem tuli arst ning käskis pressima hakata kuna pea juba paistis. 3pressi ja laps oli väljas. Ning ei ühtki rebendid. Jälle sünnitus oli veidi üle 5h.
-
Külaline
Masin ajab pada jah.Kõrsik kirjutas: ↑30 Juun 2024 22:23 1. Algas sellega, et veed tulid ära, kohe juurde ka valud. Haiglasse jõudes oli 7 või 8cm avatust. Sünnitustoas sain masina millega vaadati lapse südametööd. Siis juba tulid pressid aga ma ei jaksanud kohe pressida ning polnud nagu õiget asendit. Sellega kadusid ka pressid ära ja panidi mulle mingi tilguti, et pressid tagasi tuleks ning lapse peakülge mingi väike andur. Kuskil tunni pärast olid pressid tagasi ning suutsin ka lapse välja pressida. Kokku kestis sünnitus veidi üle 5h. Ning juurde ka mõned rebendid.
-
Külaline
Esimene kestis kauem aga oli vähem valusam või oli kehal lihtsalt kauem aega valudega harjuda, vahed pikad. Teisega algasid kohe väikeste vahedega tugevad valud ning sünnitus kiire, täisavatus vähem kui tunniga, haiglasse jõudes oli ainult 3. Esimesega tundsin selgelt presse, teisega mitte, kuigi mõlemad ilma epiduraalita loomulikud sünnitused. Minu imestuseks 0 rebendit ja õmblust mõlema puhul kuigi esimene keskmise kaalu ja pikkusega ning teine raskem ja pikem.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline