Loen ja imestan
-
Külaline
Mina olen ka mõned teemad teinud. Pole tõesti ajuhiiglase välgatused, vaid tavapärased justnimelt arutluse teemad. Aga on ka mõeldud, ikka ju selle Tolmukübeme tehtud.
Näiteks foobiate teema on minu.
Ma võiks oma sitast elust igapäev uue teema teha aga siin lihtsalt on nii vähe aktiivseid, normaalseid arutlejaid, et kõik läheb lõpuks ikka seksi(ropult öeldes ni***mise peale üle) või omavahel kemplemiseks, ja ma oöen ka täitsa loobunud.
Perekoolil oli tausta kaua, kasutajad ka juba pikaaegsed. Oli tõesti ka neid trolle aga enamuse ajast ikka sai ka normaalselt teemat arendada.
Näiteks foobiate teema on minu.
Ma võiks oma sitast elust igapäev uue teema teha aga siin lihtsalt on nii vähe aktiivseid, normaalseid arutlejaid, et kõik läheb lõpuks ikka seksi(ropult öeldes ni***mise peale üle) või omavahel kemplemiseks, ja ma oöen ka täitsa loobunud.
Perekoolil oli tausta kaua, kasutajad ka juba pikaaegsed. Oli tõesti ka neid trolle aga enamuse ajast ikka sai ka normaalselt teemat arendada.
-
Külaline
Mis seal sisukat on? Mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 15:51 Näiteks foobiate teema on minu.
Kõik mis sind ei huvita on sulle sisutu.
Muudkui tolmukübe nii ja naa, näu ja näu.
-
Külaline
Oh jah, minu tegelikult päriselt huvitas, mida teised karta võivad
-
Külaline
Paku siis välja, mis on ilgelt sisukas teema sinu jaoks.
-
Külaline
Ei peagi ju misteab sisukas olema. Kui miski teema ei huvita, siis ei vaata. Lasen mööda.
Mina lugesin seda foobiate teemat ka huviga ja tolmukübeme teemasid loen ka huviga.
-
Külaline
Nonäed aga ikka keegi kiunub, et isegi see teema sikukad polnud.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 16:59Ei peagi ju misteab sisukas olema. Kui miski teema ei huvita, siis ei vaata. Lasen mööda.
Mina lugesin seda foobiate teemat ka huviga ja tolmukübeme teemasid loen ka huviga.
-
Külaline
Täiesti igatsen Perekooli, ikka selle paremaid aegu. Hommikul avasin PK, lugesin rahva arvamused uutest päevauudistest läbi ja alles siis vaatasin Delfit ja ajalehti, et kas seal ka veel midagi lisaks lugeda on.
Siin on teemad nagu ongi, aga neil ei ole miskit sisu, saba ega sarvi
.
Siin on teemad nagu ongi, aga neil ei ole miskit sisu, saba ega sarvi
-
Külaline
Mina ei igatse mingeid aegu tagasi, aga see foorum on PK foorumiga ikka ... kuidas nüüd viisakalt öelda ... vähese külatatavusega. Uimane noh.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 20:58Täiesti igatsen Perekooli, ikka selle paremaid aegu.
-
Külaline
Sama siin. Vahel ikka väga igatsen seda vana, kümne aasta tagust Perekooli, kui rohi oli veel roheline ja sai rahulikult erinevatel teemadel arutleda.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 20:58 Täiesti igatsen Perekooli, ikka selle paremaid aegu. Hommikul avasin PK, lugesin rahva arvamused uutest päevauudistest läbi ja alles siis vaatasin Delfit ja ajalehti, et kas seal ka veel midagi lisaks lugeda on.
Siin on teemad nagu ongi, aga neil ei ole miskit sisu, saba ega sarvi.
-
Külaline
Vaat just, seda 10 aasta tagust PKd ei saaks tänapäeval enam kuskil tagasi. Inimesed on muutunud, elu on muutunud, peab leppima. Kuigi ka needsamad inimesed kommenteerivad ilmselt ka siin.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 23:32Sama siin. Vahel ikka väga igatsen seda vana, kümne aasta tagust Perekooli, kui rohi oli veel roheline ja sai rahulikult erinevatel teemadel arutleda.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 20:58 Täiesti igatsen Perekooli, ikka selle paremaid aegu. Hommikul avasin PK, lugesin rahva arvamused uutest päevauudistest läbi ja alles siis vaatasin Delfit ja ajalehti, et kas seal ka veel midagi lisaks lugeda on.
-
Külaline
Mina ikka imestan seda, kuidas juskui oskaks kõik hästi suhelda. Nt kui on probleem lapsega, teiste inimestega...siis ikka et nii või naa peab suhtuma, peab rääkima või eemalduma. Või see ütlemine, et muuda seda mida saad muuta ja lase mimna sel mida muuta ei saa. Aga siin see ei kehti. Lootuses et saab muuta?
Ja kuidas seda tehakse. Läbi halvustamise, kritiseerimise, mõnitamise, solvamise.
Neil inimestel on kindlasti lapsed. Kas siis on nii, et oma lastega, igas vanuses, suheldakse õigesti, et nad ei saaks traumat vanemaga suhtlemisest. Aga teiste täiskasvanutega siin, suheldakse mingi laste, (ka täiskasvanud laste,) eest varjatud poolega?
Ja kuidas seda tehakse. Läbi halvustamise, kritiseerimise, mõnitamise, solvamise.
Neil inimestel on kindlasti lapsed. Kas siis on nii, et oma lastega, igas vanuses, suheldakse õigesti, et nad ei saaks traumat vanemaga suhtlemisest. Aga teiste täiskasvanutega siin, suheldakse mingi laste, (ka täiskasvanud laste,) eest varjatud poolega?
Eks nad kodus on ikka samasugused, ei ole paremad. Ja lapsed tulevad ka samasugused, ega käbi kännust kaugele ei kuku. Oma lastega ja kaaslasega samamoodi, pole austust, ega midagi. Ja vbl polegi lapsi, on mingi psüühilise häirega, sellepärast halvustavad, mõnitavad, solvavad ja kritiseerivad. Normaalne inimene nii ei tee, vaid elab oma elu ja tegeleb oma asjadega, mitte ei näri teise turjas.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2025 07:10 Mina ikka imestan seda, kuidas juskui oskaks kõik hästi suhelda. Nt kui on probleem lapsega, teiste inimestega...siis ikka et nii või naa peab suhtuma, peab rääkima või eemalduma. Või see ütlemine, et muuda seda mida saad muuta ja lase mimna sel mida muuta ei saa. Aga siin see ei kehti. Lootuses et saab muuta?
On ikka paremad. Inimestel on mitu isiksusepoolt, mida kellelgi näidatakse, ja anonüümsena käitumine ei ole sama, mis kogu inimese isiksus. Reaalelus on vajalik säilitada mingi kuvand endast, minapilt, seal ei saa lõuata valimatult, isegi Ants hoiab poole suud kinni, et kõik ikka arvaks, et ta tervemõistuslik mees on. Siin ei vaevu, sest siin on ta lihtsalt anonüümik ja võib vabalt kõike suust välja lasta kontrollita, sest puudub vajadus end tagasi hoida. On palju psühholoogilisi uurimusi, kuidas inimeste käitumine muutub, kui nad teavad või saavad aru, et mitte keegi neid ei näe ega jälgi- mis see anonüümsena foorumis olemine muud on. Perekool läkski alla Kägunduse tekkimisega, sest isegi kasutajanimel kujunes aja jooksul teatud "nägu"/imago ja suvalise lämisemisega ei tahetud seda rikkuda. Vajutad "esine Käona" ja las tõmmata! Täpselt sama siin Külalisega. Anonüümsus ei too esile inimese paremaid omadusi, vastupidi. Kui muidugi oma nime pärast ei karda, siis võib samamoodi käituda ka oma pärisnime alt. Aga siin oleks suur vahe, kui kõik peaksid esinema pärisnimega- 90% nõmetsemisest oleks olemata. Aga see on teoreetiline, sest sellist foorumit ei saa olema. Küll aga võiks siiski olla fooruminimi ja mingit Külalist ei oleks.
-
Külaline
Minu arust on seltskond vahetunud. Õigem oleks öelda, et uus põlvkond on peale tulnud ja neil on hoopis teistsugune elu ja huvid kui meil - tänastel 40-60-aastastel, kes omal ajal perekooli kasutajad olid. Tõesti, perekool loodi ju siis, kui ma ise olin 20+ ja mu lapsed olid väiksed. Nüüd olen 50+ ja mu lapsed kõik täiskasvanud. Ja olen aru saanud, et siin on palju noori. Ehk siis minuvanustel eriti ei kattu huvid ja teemad 20-aastastega. Sellepärast tundubki nii igav siin. Ja minu vanused ilmselt ei ole enam nii väga huvitatud foorumis lobamisest.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2025 20:58 Täiesti igatsen Perekooli, ikka selle paremaid aegu. Hommikul avasin PK, lugesin rahva arvamused uutest päevauudistest läbi ja alles siis vaatasin Delfit ja ajalehti, et kas seal ka veel midagi lisaks lugeda on.
-
Külaline
Siis ma peaksin tihti uue konto uue kasutajanimega tegema.
Ja mis see targem oleks.
-
Külaline
Äkki valiks viisaka suhtlemise selle ropendamise ja sõimamise asemel, siis ei pea pidevalt uusi kontosid treima. Osad teemad olid Perekoolis nimelised, siis tõesti paar trolli vorpisid iga päev uue kasutajakonto.
-
Külaline
Nõmetsemata olla ei tule kõne allagi, eksole? S***ud ühe nime täis, vaja uus ja puhas võtta. Selline oledki?
Ise sa ka pole oma nime alt millegipärast. Ei julge?Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2025 10:26Nõmetsemata olla ei tule kõne allagi, eksole? S***ud ühe nime täis, vaja uus ja puhas võtta. Selline oledki?
-
Külaline
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga asi ei ole alati nõmetsemises. Kui oled koguaeg kasutajanimega, siis on mingil momendil sinu tuttavatel väga lihtne sind ära tunda. Pusletükid jooksevad kokku - ühes teemas kirjutasid, et sul on labrador. Teises kirjutad, et sul on kolm last. Kolmandas, et elad Viimsis. Ja nii ta läheb...Guest kirjutas: ↑31 Mai 2025 10:26Nõmetsemata olla ei tule kõne allagi, eksole? S***ud ühe nime täis, vaja uus ja puhas võtta. Selline oledki?
Siin on nõmetsejaid ja ropendajaid. Aga mõnikord on ka teemasid, kus inimeste vaated võivad kardinaalselt lahku minna - on see siis poliitika või suhete teema. Ja sealt on väga lihtsalt tulised vaidlused, mida mõni inimene võib võtta ka solvanguna või nõmetsemisena, tekkima.
Loogiline ju, et inimesed soovivad olla anonüümsed - näe, ise ju ka millegipärast oled! Või, miks sa oled?
-
Külaline
Lisaks äratundmisele on kodanikke, kes hakkavad nimeliste kohta ajalugu talletama: aga aasta tagasi sa kirjutasid, et sulle kuum ilm ei meeldi, kuidas nüüd nii, sa valetad jne
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist