Telefonis suhtlemine/trükkimine

seks, suhted ja pereteemad
Mousenouse
Kontakt:

Telefonis suhtlemine/trükkimine

Postitus Postitas Mousenouse »

Mingi sinine esmaspäev kuidagi täna. Nüüd ma lihtaalt halisen siia end välja.
Tunnen täna kuidagi väga häiritud sellest järjest hullemaks minevast olukorrast, kus inimesed nagu leia aega korraks pühenduda, et lugeda, süveneda küsimusse ja vastata või toksida see vestlus paari minutiga lõpuni. Et koguaeg on vaid üks jooksu pealt tegemine, vastamine kas poole tunniste vahedega või üldse poole päeva tagant kui mitte päeva tagant, on ka nädala järel vestlevaid inimesi. Jah, inimesed pole koguaeg telefonis ja ega peagi, aga kui helistaks, siis ju ei paneks pärast esimest lauset toru ära, sa ju võtad selle aja, see 3-5 minutit, miks kirjutamisse suhtutakse teistmoodi?
Tõenäoliselt see häirib ja kurvastab väheseid.
Täna ma julgesin ühele sõbrale öelda, et kuule, see keset vestluse ära kadumine on mulle keeruline. Vastu tuli, ära jorise, ma vastan siis kui saan! Ehk siis mulle kõlab see kui: ma ei võta aega sõbrale, ma ei lase end sõbral segada, see pole piisavalt oluline küsimus.
Mina ise nii ei oska, ma ei saa, ma võtan ise alati selle aja, sest mis pole mulle oluline, on sõbrale võibolla vägagi oluline ja tal on vaja sellest rääkida või selgust saada, et oma plaane edasi mõelda jne, mis iganes. Jah, mulle on ka tüütud 20min kõned aga ma ei ütle seda sõbrale, sest tal on seda vestlust vaja, samas need samad sõbrad ei leia aega minu jaoks, seda 5 minutit, et korraks pühenduda minu küsimusse ja vastata. Ma ei hakka selle pärast sõpradest lahti ütlema, inimesed on väga mitmetahulised ja muud tahud on ju sobivad, aga ma tunnen praegu nii puudust sellistest sõpradest, kes leiaks see 5 min aega minu jaoks ka, et sel hetkel oldaks 100% kohal selles hetkes. Ma arvan, et seda pole palju soovitud. Või on?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Aga küsi siis enne teema juurde asumist, kas tal on aega x minutit, et korraks paus teha ja ühest asjast rääkida.

Vaikimisi ei hakka ilmselt keegi maha istuma ja ootama, teadmata, kas ehk teine inimene ei kirjuta oma muude tegemiste kõrvalt ega kao ära vahepeal.
Külaline

Üldiselt tundub mulle et telefoni peetakse pahaks ja ajaviitmiseks. Et istub ja toksib seal. Midagi ei tee. Logeleb!
Sellele võib nagu alati sisse sõita, sest see on "ajaraiskamine".
Kunagi ei segata vahele ideaalis, kui inimesed reaalselt omavahel räägivad. Ootavad. Ka tel kõnele ei segata vahele. Aga juba mingi suhtlus telefonis toksides, seda peetakse halvaks kombeks. Logeleb!
Ps tundub, et kõne võib jätkuda sõnumitena igal ajal.
Külaline

Õpi ennast selgemalt, lühemalt väljendama. Heietajad ongi tüütud.
Mousenouse
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 11:31 Õpi ennast selgemalt, lühemalt väljendama. Heietajad ongi tüütud.
Sa vist ei saanud aru, et jutt ongi ju lühikestest vestlustest.
Külaline

Mousenouse kirjutas: 02 Juun 2025 11:41Sa vist ei saanud aru, et jutt ju ongi lühikstest vestlustest.
ei usu, vaata teemaalgataja teksti.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 11:43
Mousenouse kirjutas: 02 Juun 2025 11:41Sa vist ei saanud aru, et jutt ju ongi lühikstest vestlustest.
ei usu, vaata teemaalgataja teksti.
Ja siis kui kirjutada lühidalt, siis ütled, et nii lühikese ja üldise olukorra kirjelduse peale, on raske midagi vastata
Külaline

Vanasti inimesed rääkisid telefoniga, nüüd keegi ei julge/ei taha helistada ja trükitakse näppudega. Mina eeldan sellist käitumist.
Kui on kiire asi ja tahad kohe vastust, siis helista ja räägi.
Kui nii kiire ei ole, siis sms, whatsappi sõnum või mõni muu tekstisõnum. Eeldan vastust paari tunni jooksul.
Kui on veel rohkem aega, siis saadan e kirja ehk meili. Eeldan vastus päeva või kahe jooksul.
Mousenouse
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 12:04 Vanasti inimesed rääkisid telefoniga, nüüd keegi ei julge/ei taha helistada ja trükitakse näppudega. Mina eeldan sellist käitumist.
Kui on kiire asi ja tahad kohe vastust, siis helista ja räägi.
Kui nii kiire ei ole, siis sms, whatsappi sõnum või mõni muu tekstisõnum. Eeldan vastust paari tunni jooksul.
Kui on veel rohkem aega, siis saadan e kirja ehk meili. Eeldan vastus päeva või kahe jooksul.
Jaa, kõik mõistlik ja õige su mõte. Hetkel oli mureks rohkem vestluse pooleli jäämine, kus kolmest minutist kohal olla on ka kahju.
Külaline

Mousenouse kirjutas: 02 Juun 2025 13:08Hetkel oli mureks rohkem vestluse pooleli jäämine,
Kui mure on NII SUUR, siis võta telefon ja helista ning saad oma mure jagatud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 11:31 Õpi ennast selgemalt, lühemalt väljendama. Heietajad ongi tüütud.
Oi, nüüd saate arutle foorumi külalistelt tõelise pasarahe: julgesite inimesele tõe näkku paisata. Oleks võinud vähemalt nö läbi lillede.
Külaline

Ants kirjutas: 02 Juun 2025 14:10
Oi, nüüd saate arutle foorumi külalistelt tõelise pasarahe: julgesite inimesele tõe näkku paisata. Oleks võinud vähemalt nö läbi lillede.
Mingit ülimat tõde pole olemas. Igal oma tõde. Minu arust on teema igati ok. Kes viitsib, see vastab. Kes ei viitsi, see ei peaks ju üldse midagi ütlema. Ja mina juba eespool vastasin teemale
Külaline

Mõnesmõttes nõustun Teemaalgatajaga.saan aru, et see jätab tobeda mulje, kui poolik vestlus on.
Kui mul on ikka kiire kiire, siis ma ei hakka üldse vastamagi. Vb kiirelt loen mis sõnum oli, et aimu saada, kas nüüd kohe vastust oodatakse.
Aga ma tihtipeale kipun ka poolikult vastama, sest alla 2a lapsega(kodune) millelegi süveneda päeval on keeruline. Ma siis kiirelt vaatan üle, mis sõnum on ja kui vaja, valin hoopis helistamise kui ongi kiire. Pikka teksti ma ka pigem räägin, kui kirjutan. Ja kui ma tõesti hetkel ei saa vastata, siis ütlengi, et helistan siis, vaba hetk on.
Minu jaoks on see elementaarne viisakus.
Nädal hiljem saadud vastusele on ilmselgelt selline maik juures, et inimene ei soovigi suhelda.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Saan mõlemast poolest aru.
Mul on üks väga armas sõbranna, kes on kodune inimene, lapsed juba suured, tema ka on paar korda minuga pahandanud, et kaon keset vestlust äkki ära ja siis võib-olla alles järgmisel päeval räägin edasi.
Aga mul on sada last, teen kodust tööd - mul tulebki ette pidevalt seda, et miski katkestab mu senise tegevuse - ja päris ausalt olen vist ajust ka nii ära pehkinud, et mõnikord ei tulegi meelde, et kellegagi jäi loba pooleli ju. Kui tal on väga tõsine jutt või lausa mure, siis loomulikult ma ei lähe vahepeal suvakalt nõusid pesema ega jäta teda messengeri nutma, aga kui niisama juttu räägime tühjast-tähjast, siis vabandust, aga vahel ma jah ei vasta kohe, vaid hoopis näiteks järgmisel päeval, mis teha.
Külaline

Hea teema. Ma just praegu samas olukorras. Räägime. Juba ootan 10 min et ta vastaks. Ilmselt tuli miskit vahele. Kusjuures temal on probleem. Ei tea kaua ma nüüd ootama peaks. Ok lähen teen midagi nüüd. Aga kui ta vastab, kas peaks jätma selle tegevuse pooleli. Või calcama telefoni, millal ta vastab.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 16:33 Hea teema. Ma just praegu samas olukorras. Räägime. Juba ootan 10 min et ta vastaks. Ilmselt tuli miskit vahele. Kusjuures temal on probleem. Ei tea kaua ma nüüd ootama peaks. Ok lähen teen midagi nüüd. Aga kui ta vastab, kas peaks jätma selle tegevuse pooleli. Või calcama telefoni, millal ta vastab.
Vastad siis, kui viitsid ja saad. Midagii valvama ei pea-teadupärast tuleb ekraanile ja kellale notification.
Külaline

Sõnumirakendustes vastatakse endale sobival ajal. Kui on midagi kiiret-helistatakse. Kui on vaja omavahel pikemalt vestelda-lepitakse kokku mõlemale poolele sobiv aeg ja siis helistatakse.
Külaline

iiR kirjutas: 02 Juun 2025 16:28Aga mul on sada last, teen kodust tööd - mul tulebki ette pidevalt seda, et miski katkestab mu senise tegevuse
Sada last, pole paha nagu Luua Villu kunagi ütles.;) Eks inimesed ongi tänapäeval seda teed läinud, et sõnumivestlus "peab jooksma" sama kiirelt nagu omal ajal lauatelefonikõne. Katkematu dialoog. Kui üks pool seda jälle ei tee, siis ongi probleem, sest helistada ka keegi ei julge, et asjad lõpuni rääkida, pigem oodatakse ja vahitakse ekraani- millal ometi vastus tuleb. Kurb ja natuke ka veider, aga nii vist on?
Külaline

Minu arust on see jälle imelik, et ollakse pahane, et keegi kaob ära. Inimesed kirjutavadki sõnumeid siis, kui saavad. Mul on väga kiire tööl ja ma ei saa seal kogu aeg chattida. Sõbranna kirjutab ja vastangi, kui vaba hetk tuleb. Ka tema teeb täpselt samamoodi, tema on just kodus väga hõivatud, sest on väikesed lapsed. See on kõik arusaadav ja pole selle pealegi tulnud, et solvuda. Kui pikemalt ja tõsisemalt tahame rääkida, siis helistame või saame kokku.
Külaline

Sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist