Telefonis suhtlemine/trükkimine

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 19:01Sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju.
Just kirjalikult aetaksegi.
Külaline

Trükkimisega nii ju ongi, et vastab siis, kui aega on. Mina nt ei lea kogu aeg "kunstneeruga", mu telefon on poole ajast üdse kadunud kuskile, messengeri ja whatsappi vaatan siis, kui töö jaoks on midagi kiiret vaja. See ei tähenda, et teine (sõber ja eraleu asjad) tähtis ei oleks. Käimasolevad vestused lõpetan muidugi ära, aga kui keegi pidevalt suhelda tahab ja arvab, et ma minutipealt kõigele kogu aeg 24/7 vastama pean, millal iganes tuleb pähe kirjutada, siis ta vaeseke pettub. Olulisi ja kiireid asju aetakse kõneldes ja siis ju nagunii küsid, et kas sul on aega rääkida.
Mousenouse
Kontakt:

Postitus Postitas Mousenouse »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 20:54 Trükkimisega nii ju ongi, et vastab siis, kui aega on. Mina nt ei lea kogu aeg "kunstneeruga", mu telefon on poole ajast üdse kadunud kuskile, messengeri ja whatsappi vaatan siis, kui töö jaoks on midagi kiiret vaja. See ei tähenda, et teine (sõber ja eraleu asjad) tähtis ei oleks. Käimasolevad vestused lõpetan muidugi ära, aga kui keegi pidevalt suhelda tahab ja arvab, et ma minutipealt kõigele kogu aeg 24/7 vastama pean, millal iganes tuleb pähe kirjutada, siis ta vaeseke pettub. Olulisi ja kiireid asju aetakse kõneldes ja siis ju nagunii küsid, et kas sul on aega rääkida.

Miks nagu suur osa nimetab kohe äärmust 24/7? Miks kohe mölapidamuses pähe tuleb?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 19:31Sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju.
Aetakse küll, aga kui sa tead, et teine on tööl ja sul on kiire ja oluline küsimus, siis kindlasti helista. Mul töö juures nii palju lärmi (kool), et tihti ei kuulegi sõnumipiiksugi. Helinat ikka kuulen ja värinat ka tunnen. Nii et, kui kiire ja oluline asi, siis vaja ikka helistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 21:14Aetakse küll, aga kui sa tead, et teine on tööl ja sul on kiire ja oluline küsimus, siis kindlasti helista. Mul töö juures nii palju lärmi (kool), et tihti ei kuulegi sõnumipiiksugi. Helinat ikka kuulen ja värinat ka tunnen. Nii et, kui kiire ja oluline asi, siis vaja ikka helistada.
Et hakkad klassi ees sõbranna meeste probleemi lahkama või?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 21:24Et hakkad klassi ees sõbranna meeste probleemi lahkama või?
Kas see liigitub olulise küsimuse alla?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 21:24
Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 21:14Aetakse küll, aga kui sa tead, et teine on tööl ja sul on kiire ja oluline küsimus, siis kindlasti helista. Mul töö juures nii palju lärmi (kool), et tihti ei kuulegi sõnumipiiksugi. Helinat ikka kuulen ja värinat ka tunnen. Nii et, kui kiire ja oluline asi, siis vaja ikka helistada.
Et hakkad klassi ees sõbranna meeste probleemi lahkama või?
No jeerum küll. Sõbranna ju ometi teab, et inimene töötab koolis ja ei ootagi sõnumile ehk kohest vastust. Kui päria päris häda on, vast helistab ja siis vahetunni ajal saab koolis töötav isik tagasi gelistada.

No ma ei tea. Ma ei eelda üheltki sõbrannalt tööpäeva ajalt mingit pikka vestlust. Tean, mis tööd nad teevad ja arvestan sellega.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 21:53No ma ei tea. Ma ei eelda üheltki sõbrannalt tööpäeva ajalt mingit pikka vestlust. Tean, mis tööd nad teevad ja arvestan sellega.
No täpselt. Kirjutadki korra sõnumi, et helista peale tööd, kui aega on. Vaja rääkida. Kõik.
Külaline

Ma saan aru kui lapsel on vaja kirjutada/helistada, aga sõbrannad võiks küll kuus korra koos kohvitamisega piirduda.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 22:00 Ma saan aru kui lapsel on vaja kirjutada/helistada, aga sõbrannad võiks küll kuus korra koos kohvitamisega piirduda.
Ma räägin ühe sõbrannaga nädalas telefonis tavaliselt kahel-kolmel korral 3h korraga. Muul ajal kõik jooksvad asjad messengeris.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 22:14Ma räägin ühe sõbrannaga nädalas telefonis tavaliselt kahel-kolmel korral 3h korraga. Muul ajal kõik jooksvad asjad messengeris.
Kolmel korral kolm tundi korraga teeb kokku 9 tundi. Lisaks suhtlete te messengeris, ilmselt teist sama palju veel. Kas sa ei ole mõelnud, et võiksid sõbrannaga kokku elama kolida (te sobite omavahel nii hästi)?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 16:33 Hea teema. Ma just praegu samas olukorras. Räägime. Juba ootan 10 min et ta vastaks. Ilmselt tuli miskit vahele. Kusjuures temal on probleem. Ei tea kaua ma nüüd ootama peaks. Ok lähen teen midagi nüüd. Aga kui ta vastab, kas peaks jätma selle tegevuse pooleli. Või calcama telefoni, millal ta vastab.
Pole elus selle peale tulnud, et kirjutan midagi, midagi tuleb vahele, näiteks keegi helistab, on ukse taga, tööl midagi, siis inmene istub ja ootab minu vastust. Veel veidram on pidevalt teatada, mul tuli nüüd see ja teine vahele. Veider on halada, et näe, ta ei leia viis minutitki minu jaoks. Pole elu sees sellise suhtumisega kokku puutunud. Teemaalgataja võiks öelda oma sõpradele, et ta võtab seda suure isikliku solvanguna, kui ära kaotakse, see on ilmselgelt teistele inimestele uudis.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 22:22
Külaline kirjutas: 02 Juun 2025 22:14Ma räägin ühe sõbrannaga nädalas telefonis tavaliselt kahel-kolmel korral 3h korraga. Muul ajal kõik jooksvad asjad messengeris.
Kolmel korral kolm tundi korraga teeb kokku 9 tundi. Lisaks suhtlete te messengeris, ilmselt teist sama palju veel. Kas sa ei ole mõelnud, et võiksid sõbrannaga kokku elama kolida (te sobite omavahel nii hästi)?
Messengeris suhtleme nädala peale kokku vast 5 minutit. Loomulikult sobin sõbrannaga hästi, ta ei oleks muidu mu sõbranna, eks. Ma ei soovi igapäevaselt isegi mehega koos elada, ammugi mitte sõbrannaga :lol: Free like a bird.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2025 19:01 Sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju.
Vastupidi - just kirjalikult tulebki ajada olulisemaid asju!

Eks muidugi tahavad müügiagendid suhelda kõige rohkem ikka telefoni teel, ja soovitavalt siis, kui inimene on samal ajal tööl või muude mõtetega hõivatud. Kui sulle järsku ootamatul hetkel keegi helistab ja valjul häälel õnne soovima kukub, et nüüd oled sa saanud tohutu üllatuse osaliseks ja sa saad kingituse ja tule sellele ainult järele - siis selline kõrva aetav laul ajab juhtme kokku ja takistab mõttetööd. Ning pole harvad juhud, kus suuliselt telefonitsi on inimesele kokku lubatud ei tea mis pudrumäed, aga lepingut sõlmima hakates pole neid mitte kusagil. Inimesele visatakse vaid, et küllap kuulsid valesti, ei saanud aru - ja ühtegi tõendit paljasõnalise jutu peale pole.

Seevastu kirjalik suhtlus võimaldab kõike rahulikult läbi mõelda ja järele jääb taasesitatav jälg.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2025 09:55

Eks muidugi tahavad müügiagendid suhelda kõige rohkem ikka telefoni teel, ja soovitavalt siis, kui inimene on samal ajal tööl või muude mõtetega hõivatud. Kui sulle järsku ootamatul hetkel keegi helistab ja valjul häälel õnne soovima kukub, et nüüd oled sa saanud tohutu üllatuse osaliseks ja sa saad kingituse ja tule sellele ainult järele - siis selline kõrva aetav laul ajab juhtme kokku ja takistab mõttetööd. Ning pole harvad juhud, kus suuliselt telefonitsi on inimesele kokku lubatud ei tea mis pudrumäed, aga lepingut sõlmima hakates pole neid mitte kusagil. Inimesele visatakse vaid, et küllap kuulsid valesti, ei saanud aru - ja ühtegi tõendit paljasõnalise jutu peale pole.

Seevastu kirjalik suhtlus võimaldab kõike rahulikult läbi mõelda ja järele jääb taasesitatav jälg.
Jutt käib siiski sõbrasuhetest, tutvu teemaalgatusega ka.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2025 10:01

Pealkiri kõlab siiski "Telefonis suhtlemine/trükkimine". Jutt ei käi ainult sõbrasuhetest. Kui aga tahad teema kitsalt vaid sõbrasuhetes hoida, siis võttes ette väite, et sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju, siis ma sellest väitest küll aru ei saa. Et mille poolest helistamine reeglina on olulisem kui sõnumite saatmine? Pigem just helistades lobisetakse maast ja ilmast, seevastu sõnumiga tulevad mingid konkreetsed olulised seigad nagu kohtumispaik koos kellaajaga, lühikesed selged teated, info.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 03 Juun 2025 13:32
Guest kirjutas: 03 Juun 2025 10:01

Pealkiri kõlab siiski "Telefonis suhtlemine/trükkimine". Jutt ei käi ainult sõbrasuhetest. Kui aga tahad teema kitsalt vaid sõbrasuhetes hoida, siis võttes ette väite, et sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju, siis ma sellest väitest küll aru ei saa. Et mille poolest helistamine reeglina on olulisem kui sõnumite saatmine? Pigem just helistades lobisetakse maast ja ilmast, seevastu sõnumiga tulevad mingid konkreetsed olulised seigad nagu kohtumispaik koos kellaajaga, lühikesed selged teated, info.
No ma ei tea, kui ma oma sõprade või õdede, ema või ämmaga räägin, siis ma ütleks, et konkreetset infot on võibolla 1% ja niisama loba 99. Ehk siis et kõik olenebki situatsioonist, suhetest ja küllap ka inimtüübist, ma ise tunnen end kirjutades palju mugavamalt kui telefonis suheldes.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2025 13:32Pealkiri kõlab siiski "Telefonis suhtlemine/trükkimine". Jutt ei käi ainult sõbrasuhetest. Kui aga tahad teema kitsalt vaid sõbrasuhetes hoida, siis võttes ette väite, et sõnumite teel ei aeta mingeid olulisi asju, siis ma sellest väitest küll aru ei saa. Et mille poolest helistamine reeglina on olulisem kui sõnumite saatmine? Pigem just helistades lobisetakse maast ja ilmast, seevastu sõnumiga tulevad mingid konkreetsed olulised seigad nagu kohtumispaik koos kellaajaga, lühikesed selged teated, info.
Pealkiri ongi üldine, et anda mõista, mis teemal kirjutama hakatakse, aga teemaalgatus annab ju selge konteksti, et jutt käib sõpradega suhtlemisest.

Kui on olulisest murest vaja rääkida, siis on lihtsam seda teha telefonitsi, mitte jääda ootama, et kirja teel on vestluspartner täiesti kohal ega kao vahepeal tundideks ära. See ongi ju see, mis teemaalgatajat frustreerib. Tema kurdab sõbrale muret ja ootab, et sellest algab sünkroonne vestlus, aga seda ei toimu, sest teine pool vastab siis, kui heaks arvab. Teemaalgataja jällegi tunneb, et tema pole järelikult sõbra jaoks oluline.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2025 13:32Et mille poolest helistamine reeglina on olulisem kui sõnumite saatmine? Pigem just helistades lobisetakse maast ja ilmast, seevastu sõnumiga tulevad mingid konkreetsed olulised seigad nagu kohtumispaik koos kellaajaga, lühikesed selged teated, info.
Helistamisega saab näiteks enamuses ametiasutustest kiirema vastuse, kui sõnumi/ meili teel. Neile üldjuhul vastatakse paari tööpäeva jooksul.

Sõbranna puhul võib ja nii või naa olla. Ei pruugi kiiremat tulemust tulla ka helistades.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist