Millised tegevused teid liikluses kõige rohkem ärritavad?

vana hea klassika
Külaline

Millised tegevused teid liikluses kõige rohkem ärritavad?

Postitus Postitas Külaline »

Mul on neid asju terve rida, mis mind kaasliiklejate puhul ärritavad. Näiteks kui ületan juba isegi kiirust ja siis tuleb mulle sappa mingi tüüp, kes tahaks, et ma sõidaks veel kiiremini. Näiteks 40 alas olen niigi 55-ga ja siis keegi istub 2 cm kaugusel ja käitub igati kannatamatult, et võiks liikuda kiiremini. Üldse ajavad närvi tagumikus kinni istujad. Siis ärritavad mind sellised, kes pööravad kõrvalteelt peateele ette niimoodi, et ma pean pidurdama ja siis hakkavad seal venima. Oota siis ära, kui peateelt autod mööda sõidavad ja siis keera ette, aga osad keeravad ette jumala suvaliselt. Siis muidugi ärritavad sellised, kes suunda ei näita. Näiteks ta pöörab ära, aga mina seda ei tea, ootan asjatult tema taga, sest on variant, et ta sõidab otse. Aga kuna ta suunda ei näita, siis teised lihtsalt ootavad mõttetult tema taga. Veel tuleb meelde mõni isik, kellel tuleb uitmõte ja just siis on vaja rida vahetada. Hakkab sinna vahele suruma ja paneb kogu liikluse kinni. Võiks oma rida vahetada selleks sobivas kohas, näiteks kohe tuleb nagunii punane, siis trügi vahele. Aga mõnel tuleb mõte ja kohe peab trügima. Mõni nagu üldse ei oska vaadata ümbrust, mis toimub, ei arvesta sujuva liiklusega, ainult mingi oma joru on peas. Siis selline asi on häiriv, kui seisad järjekorras valgusfoori taga, foor läheb roheliseks ja siis mõni jätab eelmisega nii suure vahe, et järgmine jääb keset teed. Ja see ees tokerdaja ei märka midagi, et sõida ometi edasi, saab teine ka tee pealt ära. Kust tema peab teele sõites oskama arvata, et mõni jätab teisega meeletu vahe. No eks neid asju ole veel.
Külaline

Kui sa nii paljude asjade peale ärritud, siis võib-olla ei ole autojuhtimine sinu jaoks.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:22 Kui sa nii paljude asjade peale ärritud, siis võib-olla ei ole autojuhtimine sinu jaoks.
Kui kõik oleks sellised juhid nagu mina, ei oleks liikluses mitte midagi ärritavat.
Külaline

On juba teema olemas sellest: viewtopic.php?t=1173&start=40
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:45 On juba teema olemas sellest: viewtopic.php?t=1173&start=40
Pole ju sarnane teema, mingi nõme tekst Redditist.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:47
Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:45 On juba teema olemas sellest: viewtopic.php?t=1173&start=40
Kuidas ei ole sarnane, kui teema on reaalselt sellest, mis on kõige häirivamad tegevused liikluses? Miks on vaja teha mitu ühesugust teemat? Et äkki inimeste arvamus muutub ja kirjutavad uuesti?

Redditiga seosest ei saanud aru. Guugeldasin ka seda teemaalgatust ega tulnud mingit Redditi postitust välja.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:53
Kuidas ei ole sarnane, kui teema on reaalselt sellest, mis on kõige häirivamad tegevused liikluses? Miks on vaja teha mitu ühesugust teemat? Et äkki inimeste arvamus muutub ja kirjutavad uuesti?

Redditiga seosest ei saanud aru. Guugeldasin ka seda teemaalgatust ega tulnud mingit Redditi postitust välja.
Mis on sinu probleem? Kui ei meeldi teema, liigu edasi, kas kohe peab jaurama hakkama või. Kas siin on mingi piirang peal, et kui aasta tagasi kirjutati mingist asjast, siis rohkem enam ei tohi kirjutada või? Kas kui kunagi foormumis on armukestest kirjutatud, siis rohkem enam ei tohi? Mina ei googeldanud, vaid vajutasin seda linki, mis siin on toodud. On mingi redditi tekst.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:56
Guest kirjutas: 04 Juun 2025 19:53

Mis on sinu probleem? Kui ei meeldi teema, liigu edasi, kas kohe peab jaurama hakkama või. Kas siin on mingi piirang peal, et kui aasta tagasi kirjutati mingist asjast, siis rohkem enam ei tohi kirjutada või? Kas kui kunagi foormumis on armukestest kirjutatud, siis rohkem enam ei tohi? Mina ei googeldanud, vaid vajutasin seda linki, mis siin on toodud. On mingi redditi tekst.
No halloo, nii palju digipädevust peaks ikka olema, et aadressi üleval ribal näed ja selle foorumi kujunduse tunned ka ära. Link viskab lihtsalt kohe 3. lehele.

Minul, näed, oli meeles, et täpselt sama teema on juba varem jutuks olnud. Selle räuskamise asemel siin saaksid oma vastused sealt juba kätte.
Külaline

Üldiselt kõik tegevused, mida bussijuhid ja Bolti juhid teevad. Tallinnas on need kaks gruppi absoluutselt kõige hullemad liiklejad.
Külaline

Jalakäijad, kes ei lähe üle tee, kuigi seisavad kohe raja ees ja ootavad. Aga siis otsustavad käega näidata, et sõida edasi.
No ajab ikka närvi küll, kui ma olen seisma juba jäänud ja ootan. No ole samamoodi viisakas ja mine siis üle.

Hullud kergliikuriga või jalakäijad, les absoluutselt teele ei vaata. Klapid pead ja nina nutikas. Jalgrattirid samamoodi tuiskavad teele ja väga hirmutav on näha, et suur osa ei kanna isegi kiivrit.

Kui eesolev auto piiikalt pidurdab, võtab hoo maha ja siis alles sekund ennem pöörde tegemist lülitab suuna sisse.
Külaline

Juhid, kellel on palju aega ja kes ei mõtle, et äkki teisel tema taga pole nii palju aega - ma ei mõtle siin tavalist normaalset liiklemist, aga selliseid suuremeelsusi, nagu et lastakse mingi 4-5 autot vahele enda ette - tulge-tulge, mul aega on. Ja siis järgmine auto jääb selle pärast esimesena valgusfoori taha, samal ajal kui on niigi kiire. Või maanteel inimese üle tee laskmiseks peatumine - no täiesti kuritegelikult ohtlik toiming ju. No üldiselt häiribki teistega mitte arvestamine - nähakse ainult mingit ühte detaili, aga ei mõisteta selle mõju teistele. Näiteks on bussipeatus, aga taskut pole. Pikk joru autosid jääb bussi taha seisma, mööda ei saa. Viisakad vastutulijad võtavad oma raja serva, et mahuks vastutulijad bussist mööduma. Aga mõni sõidab keset oma rida ja ei tule pähe ka, et võiks ruumi teha. Jajah, seadus ei käsi, see just ajabki närvi, et sellised teevad ainult niipalju kui seadus käsib, mitte grammigi rohkem mõelda ei viitsi.
Külaline

ei ärrita eriti keegi, aga vahel saab veidi nalja nende tegelastega, kes lähevad lõppevasse ritta rallima. sportlikust hasardist vajutan sportmode sisse ja rallimees jääb täpiks seljataha :)
Külaline

Pean end üldiselt rahumeelseks liiklejaks, kes ei ärritu ei enda ega teistega seoses eriti.

Kuid üks asi, mis mind hirmutab (mitte ei ärrita, vaid pigem hirmutab), on bussijuhtide poolt mõnikord liiklusohtlike olukordade tekitamine. Nad hakkavad peatusest välja sõitma tihti väga kiiresti, nii et sõiduauto, kes hetkel on bussiga kohakuti, satub ohtu saada rammituks. Muidugi jälgib viisakas autojuht bussile lähenedes, kas bussi vasak suunatuli on süttinud, ja kui on, siis annab teed. Ent sageli lülitavad bussijuhid oma suunatule sisse sel hetkel, mil mõni auto on juba bussiga kohakuti, ja hakkavad kitsast peatusetaskust ilma ootamata kohe välja keerama, otse sõiduautole ohtlikult ette.

Näiteks Tallinnas Vabaduse platsi juures Kaarli kiriku suunalises bussipeatuses seisab tihti mitmeid busse korraga. Kuna sõiduradu on seal kolm tükki, siis otsest ohtu saada rammituks justkui pole. Tubli autojuht, kes sõidab kolmandas reas, võtab sellegipoolest hoo maha ja jälgib busse. Ta eeldab, et otsest ohtu pole, sest peatusest väljuv buss saab ju reastuda kõigepealt teisele sõidurajale. Ent mis toimub? Buss väljub peatusest ja sõidab otsejoones üle mitme sõiduraja silmapilk kolmandasse sõiduratta! Kus aga tihtipeale on mõni sõiduauto, mille juht elab nüüd üle paraja adrenaliinitulva, kui peab kiirelt otsustama, kas panna järsult pidurit või hoopis kiirendada, et pealetrügiva bussi eest terve nahaga minema pääseda. Mõlemad on liiklusohtlikud olukorrad, eriti kui tegemist Tallinna kesklinnaga.

Sõidan seda teed pidevalt ja tean, et niisugune situatsioon on seal igapäevane. Miks ei võiks bussijuht reastuda peatusest väljudes keskmisele sõidurajale ja hakata siis tasapisi valima ohutut hetke, et vajaduse korral kolmandale reastuda? Ta ju ei pea seda tegema silmapilk peatuses, vaid tal on aega seda teha ju kuni Kaarli kirikuni?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2025 23:15 ei ärrita eriti keegi, aga vahel saab veidi nalja nende tegelastega, kes lähevad lõppevasse ritta rallima. sportlikust hasardist vajutan sportmode sisse ja rallimees jääb täpiks seljataha :)
Milleks mingi sportnuppu vajutada? Need nupuga autod, kus saab erinevaid sõidureziime valida, need on nõrkadele. Osta Porsche 911 ja sa ei pea mingit nuppu vajutama, lihtsalt vajutad gaasipedaali ja voilaaa
Külaline

Mind härivad neljarealisel maanteel 110 alas teises reas 90 -ga kulgejad, kes peeglisse ei vaata. Mõni sõidab maanteel esimes reas aeglaselt ja vingerdab, kui kõrvale jõuad talle, siis selgub tõde- inimene ei tegele sõitmisega vaid skrollib nutitelefoni ja loeb ilmselt uudiseid. Linnas jätavad sellised punase tulega foori taga seistes ülipika vahe eelmise autoga sisse. Mõni sõidab telefon süles ja siis igal võimalikul pausil liikluses näpib seda. Jälle teised kannatavad, kuna tema reaktsioonid onaeglased ja uimased.
Linnas võiks liiklusvooluga samas rütmis sõita, isegi siis kui see on mingi +5 kmh, mitte jätma pika vahe sisse eelsõitjaga ja koguda enda taha autode kolonni. Näiteks Tallinnas Sõpruse pst, teises reas sõites.
Külaline

Mind häirib Eestis sõites see, et paljud autojuhid ei tea, kuidas kiirteel käituda. Esimeses reas sõites tuleks teed anda paremalt kiirteele reastujale. Mujal euroopas reastuvad juhid automaatselt vasakusse ritta, kui paremalt auto üritab kiirteele välja sõita. Eestis tuututatakse ja näidatakse keskmist sõrme. Samuti ei mõista ma maanteel teises reas sõitjaid, kes ei taipa reastuda, et tagant tulija mööda lasta. Aga ju see on nõukaaja taak, mis ajaga möödub.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 12:16 Mind häirib Eestis sõites see, et paljud autojuhid ei tea, kuidas kiirteel käituda. Esimeses reas sõites tuleks teed anda paremalt kiirteele reastujale. Mujal euroopas reastuvad juhid automaatselt vasakusse ritta, kui paremalt auto üritab kiirteele välja sõita. Eestis tuututatakse ja näidatakse keskmist sõrme. Samuti ei mõista ma maanteel teises reas sõitjaid, kes ei taipa reastuda, et tagant tulija mööda lasta. Aga ju see on nõukaaja taak, mis ajaga möödub.
Nõukaaeg oli üle 30 aasta tagasi ja siis polnudki eriti autosid, et sellised reeglid oleks tähtsad olnud. Eestis on lihtsalt palju mühkameid ja üldine viisakusfoon halb. Lisaks on siin ka sõiduoskus kehv ausalt öeldes, väga palju on saamatuid juhte. See on kohe näha, kas inimene koperdab sellepärast jalus ja ümbrust ei märka, et ta ei oska lihtsalt eriti sõita või siis kas on lihtsalt ülbik. Neid on ka piisavalt. Mõni kohe naudib, et ei lase rida vahetada näiteks. Sõidad ja sõidad, näitad suunda pikemat aega, see sind vahele ei lase, kohe meelega. Näiteks rida lõppeb ära või midagi. Ei tea, mis rahulduse sellised saavad sellest.
Kylli
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kylli »

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 11:50 Mind härivad neljarealisel maanteel 110 alas teises reas 90 -ga kulgejad, kes peeglisse ei vaata. Mõni sõidab maanteel esimes reas aeglaselt ja vingerdab, kui kõrvale jõuad talle, siis selgub tõde- inimene ei tegele sõitmisega vaid skrollib nutitelefoni ja loeb ilmselt uudiseid.
hahaa, ma üldiselt peale 25+ aastat igapäevaselt roolis isegi enam ei imesta millegi üle liikluses, ärritumisest rääkimata, aga paar päeva tagasi oli küll samalaadne kulmu kergitama panev olukord. tulen keset päeva Narva mnt poolt Tallinna ringteele, sel kellaajal on esimene rida kuivalt rekasid täis. teises reas sõidab kilomeetreid (sõna otseses mõttes kilomeetreid) valge caddy väikekaubik 110 alas 90ga. üle ei saa, ümber ei saa, muhvigi teha ei saa. lõpuks õnnestus talle kõrvale sõita ja mida ma näen - kutil roolis kahvel käes (ja mitte plast, korralik "lauahõbe" :)) ja sööb lõunat :D. see pani ikka veits kulmu kergitama küll, aga naljakas oli ka. ise keerasin õnneks Jüri poole maha ära, teised tiksusid ta sabas kenasti edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2025 10:07Kuid üks asi, mis mind hirmutab (mitte ei ärrita, vaid pigem hirmutab), on bussijuhtide poolt mõnikord liiklusohtlike olukordade tekitamine. Nad hakkavad peatusest välja sõitma tihti väga kiiresti, nii et sõiduauto, kes hetkel on bussiga kohakuti, satub ohtu saada rammituks. Muidugi jälgib viisakas autojuht bussile lähenedes, kas bussi vasak suunatuli on süttinud, ja kui on, siis annab teed. Ent sageli lülitavad bussijuhid oma suunatule sisse sel hetkel, mil mõni auto on juba bussiga kohakuti, ja hakkavad kitsast peatusetaskust ilma ootamata kohe välja keerama, otse sõiduautole ohtlikult ette.
Mul on bussijuhtidega alati Murphy seadus. Kui ma jään seisma aegsasti ja lasen bussil taskust väljuda, siis jääb buss alati jokutama(kuigi suund on sees). Ja kui ma näen, et buss just alles peatus, ja laseb inimesi välja, toimub kõik nii kiiresti, et ühtäkki olengi ohtlikult bussiga kohakuti.
Ma lausa pelgan neid busse 😂
Liiklusseaduses on ju tegelt vist? kirjas, et bussile peab teed andma. Ja osad bussijuhid julmalt tulevadki peatusest välja nii, et eriliselt ei vaata, kas antakse teed või ei. Eks kiire ajagraafik ja kleeps aknal, et anna bussijuhile teed, lisab ka sellise käitumise.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2025 14:16Mul on bussijuhtidega alati Murphy seadus. Kui ma jään seisma aegsasti ja lasen bussil taskust väljuda, siis jääb buss alati jokutama(kuigi suund on sees)
Kusjuures olen minagi seda täheldanud, et mingid bussijuhid panevad suuna sisse, aga liikuma hakkavad ca 8 sekundit hiljem. Kui jääd seisma, et neile teed anda, siis passid nagu tola. Mingi neli autot võiks vabalt bussist mööda jõuda sel ajal.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], dmy ja 10 külalist