Mida rahaliselt on teil.pärandada oma lastele?
-
Külaline
Mida rahaliselt on teil.pärandada oma lastele?
Nukrutsen siin veidi. Mul on 3 last, noored täiskasvanud kõik. Õpivad, see on hea! Toetan ja pean neid üleval. Laste isa ei ole põhimõtteliselt üle 10 aasta toetanud, võitlesin välja selle, et kannab nüüd iga lapse arvele 50 eur neile taskurahaks, mina kannan ka + 50 . Kõik on olnud minu kaelas, ehk siis elamine, söök, riided.
Ega mul ei ole oma lastele suurt midagi jätta. Tervis jupsib, kuna lasen mitmel töökohal. Laenusid on ca 20 000. Kinnisvara katab selle ära, aga suurt miskit üle ei jää. II sammas on ka.
Ega mul ei ole oma lastele suurt midagi jätta. Tervis jupsib, kuna lasen mitmel töökohal. Laenusid on ca 20 000. Kinnisvara katab selle ära, aga suurt miskit üle ei jää. II sammas on ka.
-
Külaline
Kui pole, siis pole. Peaasi, et laenusid nende kraesse ei jäta. Ole lihtsalt hea ema, kelle juurde nad tuleksid hea meelega. Ära vingu ja halise. Ole rõõmus ja positiivne, kuigi võib-olla sul on raske seda teha nende võlakohustuste pärast. Lastel on oma elu ja oma mured, ei ole vaja neid koormata pideva nutulauluga oma raske elu pärast.
-
Külaline
Parim kingitus, mida sa saad neile teha, on oma tervist hoida, ennast rahaliselt kindlustada, et sa omadega hakkama saaks ja neile mitte võlgu pärandada.
Mõni lööb ennastunustavalt pensionisamba rahasid laiaks, mõnel pole neid sambaid üldse olnudki. Minu isa joob nii, et maa must ega viitsi tööd teha (pole veel pensioniealine). Elas minimaalsest töötu abirahast ning nüüd võeti seegi tal ära. Arvata on, et varsti peame teda kõik üleval - mis siis, et ta ühegi lapse kasvatamisse pole panustanud.
Mõni lööb ennastunustavalt pensionisamba rahasid laiaks, mõnel pole neid sambaid üldse olnudki. Minu isa joob nii, et maa must ega viitsi tööd teha (pole veel pensioniealine). Elas minimaalsest töötu abirahast ning nüüd võeti seegi tal ära. Arvata on, et varsti peame teda kõik üleval - mis siis, et ta ühegi lapse kasvatamisse pole panustanud.
-
Külaline
Ei pea ju midagi pärandama. Mõnes peres on hoopis vastupidi - hoopis noored kannavad iga kuu oma emale 100 eurot toetuseks. Mingit reeglit pole, kuidas peaks, vaid vastavalt oludele.
-
Külaline
Sellist asja ei tahaks küll iialgi, et lapsed mind peaksid üleval pidama hakkama! Tahaksin ikka, et nad saaksid enda elu elada ja ehk ka lapsi saada. Et neil oleks kodu, saaksid reisida jne. Vanemad peavad ikka ise hakkama saama!Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 18:39 Ei pea ju midagi pärandama. Mõnes peres on hoopis vastupidi - hoopis noored kannavad iga kuu oma emale 100 eurot toetuseks. Mingit reeglit pole, kuidas peaks, vaid vastavalt oludele.
-
Külaline
Maja pärandan, aga kuna see asub linnast kaugel, ei maksa see suurt midagi.
-
Külaline
Mul on ainult üks poeg ja tema minu pärandust küll ei oota, tal on kordades rohkem raha kui minul. Mul on sõbranna, kelle vanaema hiljuti suri kõrges vanuses, tal oli kolm last, kes olid ise ka juba vanuses 60+. Ja nüüd on need kolm last omavahel tülis, kaklevad mingi 15 000 euro pärast, mis vanaemast jäi. Selle asemel, et hinnata seda, et vanainimene sai lõpuni üksi hakkama, teda ei olnud vaja abistada, hooldekodu maksta, vaid tema enda rahast sai tasuda ka matuste, hauaplatsi, hauapiirde jne eest, nemad kaklevad selle 15 000 euro pärast. Minu arust on üldse ulme, kuidas see vanainimene 750 eurosest pensionist üldse midagi veel kogus. Masendav.
Mis ulme. 100 elekter, 100 üür, 100 toit, 100 ravimid jm kulud, 50 veel lisaks - kokku teeb 450 kuludeks, 300 jääb iga kuu järgi. Vbl mõni kuu vähem, aga järgi sealt jääb igastahes.
-
Külaline
No mis elu see selline on. Mitte midagi ei osta, 100 eurot toit, mis selle eest saab sinu arust. 3 eurot päevas toidule. Ela ise niimoodi. Ja milleks, et mingid 60 aastased pensionärid su veeringute pärast kakleks.
Ega selline elu roosiline ei ole. Aga nii vana inimene, ehk sõjagi üle elanud, kui mitte, siis sõjajärgsed aastad kindlasti, kus midagi saada polnud, harjunud piskuga elama ja närutama - selliseid on küll. Ja ihnsaid on ka palju. Korjavadki raha, endale midagi lubada ei raatsi, raha kulutada ei raatsi, siis pärijad ka ihned ja ahned (käbi kännust kaugele ei kuku), siis sellised kisuvadki 15000€ pärast. Mnjah, see pole ka päris niisama, see on pea veerand miljonit krooni, kui vanas vääringus arveldada, tasub ikka kiskuda küll (iroonia).
-
Külaline
Minul on ainult korter Kristiines, aga mu mehel on umbes 3,5 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Eks see meie kahe lapse vahel jagamisele läheb.
-
Külaline
Kes seda teab. On küllalt mehi, kes 60+ vanuses noore naise leiavad ja pärast talle kõik pärandavad.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:22 Minul on ainult korter Kristiines, aga mu mehel on umbes 3,5 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Eks see meie kahe lapse vahel jagamisele läheb.
-
Külaline
Anna teada, kui sa mehest lahutama hakkad!Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:22 Minul on ainult korter Kristiines, aga mu mehel on umbes 3,5 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Eks see meie kahe lapse vahel jagamisele läheb.
-
Külaline
Täpselt selliseid kibedaid-kadedaid vastuseid ma ootasingi. Loomulikult võib elus kõike juhtuda. Mina lähtun sellest, millises olukorras hetkel olen.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:25Kes seda teab. On küllalt mehi, kes 60+ vanuses noore naise leiavad ja pärast talle kõik pärandavad.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:22 Minul on ainult korter Kristiines, aga mu mehel on umbes 3,5 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Eks see meie kahe lapse vahel jagamisele läheb.
-
Külaline
Mingit kibe-kadedust ei ole, minu eks on ka miljonär. Aga palju ta meie lastele pärandab, ei tea. Rikkad vanamehed võivad teha igasuguseid asju. Sellepärast olen mina rääkinud oma lastele, et kõige parem on ikka proovida ennast ise kindlustada, mitte loota mingeid pärandusi, mis tulevad nagunii alles siis, kui oled juba vana.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:32Täpselt selliseid kibedaid-kadedaid vastuseid ma ootasingi. Loomulikult võib elus kõike juhtuda. Mina lähtun sellest, millises olukorras hetkel olen.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:25Kes seda teab. On küllalt mehi, kes 60+ vanuses noore naise leiavad ja pärast talle kõik pärandavad.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 13:22 Minul on ainult korter Kristiines, aga mu mehel on umbes 3,5 miljoni euro väärtuses kinnisvara. Eks see meie kahe lapse vahel jagamisele läheb.
-
Külaline
Minul pole kahjuks oma kolmele lapsele midagi pärandada, v.a mõni paar kuldkõrvarõngaid. II sammas on ka.
Olen suhteliselt väikesepalgaline ja mul puudub oskus raha säästa. Üritan enne pensionilejäämist laenu kaelast ära saada (ei ole küll otseselt minu laen, vaid rumala peaga antud käendus sõbranna tütre perele) ja kaks nooremat last ära koolitada (teises linnas õppiva lapse kuludeks lähebki praegu suur osa mu palgast).
Koos ostetud korter on mehe nimel, lisaks on mehe nimel ka suvekodu (see on tema vanemate pärandus). Eks lapsed siis peale mehe surma need pärivad + mehe pangaarvel oleva raha, kui seda tulevikus veel alles peaks olema).
Olen suhteliselt väikesepalgaline ja mul puudub oskus raha säästa. Üritan enne pensionilejäämist laenu kaelast ära saada (ei ole küll otseselt minu laen, vaid rumala peaga antud käendus sõbranna tütre perele) ja kaks nooremat last ära koolitada (teises linnas õppiva lapse kuludeks lähebki praegu suur osa mu palgast).
Koos ostetud korter on mehe nimel, lisaks on mehe nimel ka suvekodu (see on tema vanemate pärandus). Eks lapsed siis peale mehe surma need pärivad + mehe pangaarvel oleva raha, kui seda tulevikus veel alles peaks olema).
-
Külaline
Mõnes mõttes ongi parem, siis ei ahelda oma lapsi kuskil x kohas asuvad kinnisvara külge, sest kuidas sa siis esivanemate pärandi ära müüd või laguneda lased.
-
Külaline
Ma ei muretseks sinu olukorras päranduse pärast üldse, aga mis sinust endast saab, kui kõik on mehe nimel. Kui mees tahab edasi liikuda, kuhu sa siis lähed?Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 15:35 Minul pole kahjuks oma kolmele lapsele midagi pärandada, v.a mõni paar kuldkõrvarõngaid. II sammas on ka.
-
Külaline
100 eurot üür? Kiviõlis elad või?
-
Külaline
Oh nähtud neid pärandi pärast kaklevad lapsi ja kuidas mõni oma eakat ema või isa tundagi ei taha ega külastada, sest too realiseeris oma vara lapsi mitte rahuldaval moel. Need on inetud lood. Parem kui ei olegi midagi jagada. Pärijate suppi lisanduvad aja jooksul ju ka lapselapsed, lapselapselapsed ja abikaasad, oh seda kismat siis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist