Tahaks kinos, teatris, kaubanduskeskuses käia, aga Olustveres on pisike külapood.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 11:32See on nüüd maailma suurim probleem, kui laps vahepeal igavust tunneb? Küllap seal Olustvereski on oma huviringid, jõusaal jne.
Põhiväärtused
-
Külaline
-
Külaline
Viljandis pole kino. teatrit ega poodi?
-
Külaline
Huvitav, et just enne siin oli probleem, ei saa last maale saata, liiga kallis. Aga nüüd tuuakse esile, et maal pole kohti, kus raha kulutada
-
Külaline
Pealegi on maal teenused odavamad, nt juuksur, jõusaal, ujulaGuest kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:32Huvitav, et just enne siin oli probleem, ei saa last maale saata, liiga kallis. Aga nüüd tuuakse esile, et maal pole kohti, kus raha kulutadaOngi hea, et pole, laps tegeleb rohkem õppimisega ja õpib ka kannatlikkust
![]()
-
Külaline
Viljandis on, aga Olustvere on üks teine koht.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:19Viljandis pole kino. teatrit ega poodi?
-
Külaline
Olustvere on Viljandist umbes 20 km. Kas su titt ei suuda bussiga sõita?
-
Külaline
Point on sul küll õige, Olustvere - Viljandi vahe on ainult 20 min bussisõitu ning noorte jaoks pole see midagi, Tallinaski annab nii kiiresti punktist A punkti B saada. Küll aga jätavad kommentaatori suhtlusoskused soovida.
-
Külaline
Tükk aega oli minu põhiväärtus, et ära tee teisele seda, mida ei taha, et sulle tehakse. Aga ausalt öelda tunnen, et ei jaksa enam. Inimeste isekus on jõudnud selleni, et ka mul on juba savi, kui keegi haiget saab või mida pärast mulle teeb.
-
Külaline
Minu arust jätavad selle kommentaatori oskused soovida, kes kirjutas, et Viljandi on üks teine koht. Sai sellele sobiva vastuse.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 16:43Point on sul küll õige, Olustvere - Viljandi vahe on ainult 20 min bussisõitu ning noorte jaoks pole see midagi, Tallinaski annab nii kiiresti punktist A punkti B saada. Küll aga jätavad kommentaatori suhtlusoskused soovida.
-
Külaline
Muidugi on torumees läbi aegade nõutud tegija, aga kas sa tõesti arvad, et mõni noor on väga rõõmus mingite sitaste tunkedega teiste põrandal selitama ja tangidega torusid keerama. Sitane reovesi pritsimas näkku.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 10:35 Kutseharidus on alahinnatud. Sageli kutseka läbinud torumees või elektrik teenib rohkem ja saab elus paremini hakkama kui see keskkoolis haridust omandanu. Kutseka läbinu aga ei jõua nii kõiki tööpakkumisi vastugi võtta. Läheb ühe memme juurde toimetama, juba naabrid kohal ja paluvad enda juurde ka tulla, raha lausa surutakse vägisi pihku.
Nad tahavad ülikonnas käia ja arvuti taga istuda. Või teisi kamandada. Praeguste noorte unistus küll ei ole torumees või elektrik olla, isegi kui need ametid palju raha sisse tooks.
-
Külaline
Mulle on väga vastukarva see "tänapäevaste noorte" kohta jutt. Nende seas on igal juhul rohkem eluterveid, mõistlikumaid ja viisakamaid inimesi võrreldes kunagisaegsete noorte st tänapäevaste vanainimeste hulgas.
-
Külaline
Nad ongi väga toredad, aga torumeesteks nad ikkagi ei kipu. On siin foorumis mõni, kelle poeg on läinud või läheb õppima torulukksepa ametit? Nüüd vist kutsutakse seda ametit veevärgitehnik. Amet on aus, aga noorte seas küll mittepopulaarne.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 19:43 Mulle on väga vastukarva see "tänapäevaste noorte" kohta jutt. Nende seas on igal juhul rohkem eluterveid, mõistlikumaid ja viisakamaid inimesi võrreldes kunagisaegsete noorte st tänapäevaste vanainimeste hulgas.
-
Külaline
Sama. Olen ka alati selle järgi elanud. Aga elu on näidanud, et ole sa nii hea kui tahes, ikka lüüakse nuga selga ja saad p***rahe ka veel kaela.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 17:15 Tükk aega oli minu põhiväärtus, et ära tee teisele seda, mida ei taha, et sulle tehakse. Aga ausalt öelda tunnen, et ei jaksa enam. Inimeste isekus on jõudnud selleni, et ka mul on juba savi, kui keegi haiget saab või mida pärast mulle teeb.
-
Külaline
Kuidas see Kreisiraadio ütlus oli - ära ülbitse nee...Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 17:17Minu arust jätavad selle kommentaatori oskused soovida, kes kirjutas, et Viljandi on üks teine koht. Sai sellele sobiva vastuse.
https://www.youtube.com/watch?v=8tQX3N9f6dM
-
Külaline
Tõsi-ära ülbitse ja oma kohta ära ületa, nii lihtne ongi.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 22:16Kuidas see Kreisiraadio ütlus oli - ära ülbitse nee...Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 17:17Minu arust jätavad selle kommentaatori oskused soovida, kes kirjutas, et Viljandi on üks teine koht. Sai sellele sobiva vastuse.
https://www.youtube.com/watch?v=8tQX3N9f6dM
-
Külaline
Mis elusid te elate?Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 20:59Sama. Olen ka alati selle järgi elanud. Aga elu on näidanud, et ole sa nii hea kui tahes, ikka lüüakse nuga selga ja saad p***rahe ka veel kaela.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 17:15 Tükk aega oli minu põhiväärtus, et ära tee teisele seda, mida ei taha, et sulle tehakse. Aga ausalt öelda tunnen, et ei jaksa enam. Inimeste isekus on jõudnud selleni, et ka mul on juba savi, kui keegi haiget saab või mida pärast mulle teeb.
-
Külaline
Jälle üks, kes arvab, et Kükametsast Tallinnasse on lühem maa kui Tallinnast Kükametsa.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 10:43Ja mismoodi sa selle 15-aastase Tallinna lapse kuskile saja kilomeetri kaugusele Uugametsasse elama saadad? Mis maksab talle korteri üürimine, talle eraldi toiduraha eelarverea tekitamine ja kõik muu? Sul tore muidugi öelda, et las ujub ja kui upub, siis ise süüdi - aga kui alaealisega miskit juhtub, siis on kohe kõik vanematel kraes kinni, et miks ei vaadanud oma lapse järele. Aga vanemad ei saagi ju seda teha, kui laps elama pandud saja kilomeetri kaugusele.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 10:18Keskharidus on ka praegu kõigile, aga mitte just täpselt sinna keskkooli, kuhu tahad. Maapiirkondades pole mingit konkurssi. Igal tallinlasel on võimalik omandada keskharidus mõnes väikelinnas või kutsekas. Ega meil sotsialism pole, et Harvard või Oxfordi ülikool on kohustatud vastu võtma kõik soovijad.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 10:05
Jah, nii on. Konkurents ja võistluslikkus valitseb meie elu igal pool, absoluutselt kõiges. Selle taustal on huvitav, miks küll kiputakse alati süüdistama lapsevanemaid, et justkui nemad ainsana ootavat noorelt kohutavalt palju? Et näe emad ja isad nõudvat koolitööde edukat sooritamist ja muidu tubli olemist ja see olla väga paha asi.
Kuid samas ongi terve meie ühiskond üles ehitatud võistluslikkusele ja konkurentsile. Juba lasteaia nooremas rühmas on enamus mänge võitjate ja kaotajatega, kooli kehka tunnis seisab õpetaja raja ääres, stopper käes ja kellelegi ei tule pähe temaga riielda, et miks ta lastelt midagi ootab. Laps, kellel pole lõputunnistusel neljad-viied, gümnaasiumi üldiselt ei saa. See aga piiritleb tema valikuvõimalused vaid nende erialadega, mida saab omandada põhikooli baasilt ja kui lapse huvidega kattuvat eriala seal ei ole, siis on noor õnnetu.
Päris kohustuslikuks keskharidust muuta vist ei saa, aga see võiks olla võimalik kõigile, kes tahavad ja suudavad. Nii, nagu meil vanasti oli, meie lapsepõlves. Ma ise ei mäleta mingit hullu konkurssi, lihtsalt keskkool tundus normaalne jätk põhikoolile, ja lihtsalt viisin paberid sinna ja asusin õppima. Nii peaks see ka praegu olema.
-
Külaline
Heades firmades on väga lahedad noored mehed nende tööde peal ja teevad ka oma tööd korralikult, kuid jah, ma pole kindel, et nad vastava kutsehariduse saanud on. Eesti keelt emakeelena kõnelevaid on ka nende hulgas vähem.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 20:27Nad ongi väga toredad, aga torumeesteks nad ikkagi ei kipu. On siin foorumis mõni, kelle poeg on läinud või läheb õppima torulukksepa ametit? Nüüd vist kutsutakse seda ametit veevärgitehnik. Amet on aus, aga noorte seas küll mittepopulaarne.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 19:43 Mulle on väga vastukarva see "tänapäevaste noorte" kohta jutt. Nende seas on igal juhul rohkem eluterveid, mõistlikumaid ja viisakamaid inimesi võrreldes kunagisaegsete noorte st tänapäevaste vanainimeste hulgas.
Mõnes firmas on aga täielikud soss-sepad, kuigi vastav kutseharidus on omandatud.
Niiet jõuame tagasi inimese põhiväärtuste juurde, kuidas ja millise suhtumisega ta midagi teeb.
-
Külaline
Ma vastaks sellele nii, et vastus võib peituda inimeses, keda avapostituses kirjeldati. Ta lihtsalt ei oska teistmoodi, ta pole headusega harjunud.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 08:40Mis elusid te elate?Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 20:59Sama. Olen ka alati selle järgi elanud. Aga elu on näidanud, et ole sa nii hea kui tahes, ikka lüüakse nuga selga ja saad p***rahe ka veel kaela.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2025 17:15 Tükk aega oli minu põhiväärtus, et ära tee teisele seda, mida ei taha, et sulle tehakse. Aga ausalt öelda tunnen, et ei jaksa enam. Inimeste isekus on jõud Ta lihtsanud selleni, et ka mul on juba savi, kui keegi haiget saab või mida pärast mulle teeb.
-
Külaline
Mitte vähem, aga suht olematu. Kolja, kes ei oska eesti keelt lähebki selle ameti peale, aga eesti noormees küll mitte. Kui siis ainult autolukksepaks õppima, aga mitte torujüriks.Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2025 08:51Heades firmades on väga lahedad noored mehed nende tööde peal ja teevad ka oma tööd korralikult, kuid jah, ma pole kindel, et nad vastava kutsehariduse saanud on. Eesti keelt emakeelena kõnelevaid on ka nende hulgas vähem.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Baidu [Spider], kaegu, Kõuts ja 9 külalist