Ei pea tingimata surnukeha leitud olema.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 16:45Paljude juhtumite puhul on kahtlusalune täitsa olemas ju, aga süüdimõistmiseks peavad kindlad tõendid ja surnukeha leitud olema ja asi jääbki nii, et tüüp elab kuni surmani õndsas vabaduses.
Madeleine McCann
-
Külaline
-
Külaline
Mulle meeldib see lugu, kus eakas ja jõukas paarike hotelli juures peale õhtusööki tiiki sõitis. Kõik olid kindlad, et nad rööviti, sest nad olid rikkad ja prouale meeldis kanda tervet varandust kaelas. Leiti limusiin ühes kõigi juveelidega sealt tiigist.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 15:04 Ma olen suur cold case'ide fänn ja minu meelest on need veest/jõest leitud autode juhtumid väga huvitavad. Tuntuim ja kurvem vast oli juhtum, kus umbes 70ndatel jäi kadunuks kaks noort naist. Laipu ei leitud, aga mingi tarkpeast uurija "tegi kindlaks" et kuritöö taga on üks veoautojuht, kes naiste kadumise ajal umbes samas piirkonnas viibis. Mees läks muidugi kinni. Kuni 40 aastat hiljem leiti auto koos naiste laipadega jõest.
-
Külaline
Nojah kui just leitakse tema korterist või majast või autost kadunud isiku dna-d, aga ta ise väidab, et tal pole asjaga mingit pistmist.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 16:49Ei pea tingimata surnukeha leitud olema.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 16:45Paljude juhtumite puhul on kahtlusalune täitsa olemas ju, aga süüdimõistmiseks peavad kindlad tõendid ja surnukeha leitud olema ja asi jääbki nii, et tüüp elab kuni surmani õndsas vabaduses.
-
Külaline
Ma olen neid lugusid vaadanud ja tekkis küsimus, et kas ka Eestis on inimesi, kes on kaduma läinud koos autoga? Mind paneb imestama, et Ameerikas nad leiavad nende otsingute käigus veekogudest alati rohkem kui mitu sõidukit erinevatest ajastutest. Mõni tiik on lausa triiki täis masinaid.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 15:04 Ma olen suur cold case'ide fänn ja minu meelest on need veest/jõest leitud autode juhtumid väga huvitavad. Tuntuim ja kurvem vast oli juhtum, kus umbes 70ndatel jäi kadunuks kaks noort naist. Laipu ei leitud, aga mingi tarkpeast uurija "tegi kindlaks" et kuritöö taga on üks veoautojuht, kes naiste kadumise ajal umbes samas piirkonnas viibis. Mees läks muidugi kinni. Kuni 40 aastat hiljem leiti auto koos naiste laipadega jõest.
-
Külaline
Kas Eestis on keegi koostanud nimekirja inimestest, kes nõukogude ajal kaduma läksid? No jätame sõjad ja küüditamised välja. Osadel juhtudel on teada, et mindi kuhugi Venemaale elama ja siis side katkes. Aga kas on ka neid, kelle puhul pole põhjust arvata, et nõukogude avarustesse seiklema läksid vaid siin Eestis midagi juhtus?
-
Külaline
Raamatutes on üsna levinud stsenaarium, kus vägivaldse mehe eest põgenev naine haarab kaenlasse oma lapsed ja koti ja kaob nelja tuule poole.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:20 Kas Eestis on keegi koostanud nimekirja inimestest, kes nõukogude ajal kaduma läksid? No jätame sõjad ja küüditamised välja. Osadel juhtudel on teada, et mindi kuhugi Venemaale elama ja siis side katkes. Aga kas on ka neid, kelle puhul pole põhjust arvata, et nõukogude avarustesse seiklema läksid vaid siin Eestis midagi juhtus?
Huvitav, kas ka tänapäeval on võimalik kaduda jäljetult? No umbes nii, et riigil ka seda infot ei ole?
-
Külaline
Endise elukaaslase suhtes kindlasti saab ka Eestis sees jäljetult kaduda, aga riigi jaoks küll mitte. Dokumenti on ju vaja vahetada, arsti juures käia jne. Sinu andmeid ilma sinu loata teistele isikutele ei jagata, isegi kui nad sind taga otsima hakkavad. Ütled politseile, et ei soovi nendega suhelda ja siis neile see ka edastatakse. Isegi emale ja isale ei anta su kontaktandmeid, kui sa ei soovi.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:22Raamatutes on üsna levinud stsenaarium, kus vägivaldse mehe eest põgenev naine haarab kaenlasse oma lapsed ja koti ja kaob nelja tuule poole.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:20 Kas Eestis on keegi koostanud nimekirja inimestest, kes nõukogude ajal kaduma läksid? No jätame sõjad ja küüditamised välja. Osadel juhtudel on teada, et mindi kuhugi Venemaale elama ja siis side katkes. Aga kas on ka neid, kelle puhul pole põhjust arvata, et nõukogude avarustesse seiklema läksid vaid siin Eestis midagi juhtus?
Huvitav, kas ka tänapäeval on võimalik kaduda jäljetult? No umbes nii, et riigil ka seda infot ei ole?
Teise riiki kolides muidugi saab Eesti riigi jaoks kaduma minna.
-
Külaline
Politsei lehel on tagaotsitavate nimekiri. Kuhugi nad ju end ära on peitnud. Kõik nad ei ole venelased ega välismaalased, et ok selge - ju ta putkas aiaaugust Venemaale.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:22Raamatutes on üsna levinud stsenaarium, kus vägivaldse mehe eest põgenev naine haarab kaenlasse oma lapsed ja koti ja kaob nelja tuule poole.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:20 Kas Eestis on keegi koostanud nimekirja inimestest, kes nõukogude ajal kaduma läksid? No jätame sõjad ja küüditamised välja. Osadel juhtudel on teada, et mindi kuhugi Venemaale elama ja siis side katkes. Aga kas on ka neid, kelle puhul pole põhjust arvata, et nõukogude avarustesse seiklema läksid vaid siin Eestis midagi juhtus?
-
Külaline
"Maailm" ei otsi kedagi. Seda Maddiet otsis ka Portugali politsei, kui ta seal kadus, seejärel Briti politsei, kuna vanemad pöördusid kodus ka politseisse ja täna otsib Saksa politsei, kuna neil tekkis kahtlus seoses ühe sakslasest kurjategija osas, kes Saksamaal kinni on võetud.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 12:49 See ongi arusaamatu, et miks ühte last otsib terve maailm taga. Ehkki kadunud lapsi on ju veel.
Või sinu loogika on selline, et mingi riigi kodanike seesugused juhtumid peavadki saama rohkem tähelepanu ja meediakajastust?
Meediakajastus sõltub sellest, kui huvitav see ajakirjanikele tundub (loe: kui suur klikimagnet see nende arvates on).
-
Külaline
Ei ole küll kuulnud millestki sellisest. Sinna kuulsasse karjääri on küll mõned registrist eemaldamist vajavad romud sattunud, aga siiani- minu teada- siiski ilma juhita.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:13Ma olen neid lugusid vaadanud ja tekkis küsimus, et kas ka Eestis on inimesi, kes on kaduma läinud koos autoga? Mind paneb imestama, et Ameerikas nad leiavad nende otsingute käigus veekogudest alati rohkem kui mitu sõidukit erinevatest ajastutest. Mõni tiik on lausa triiki täis masinaid.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 15:04 Ma olen suur cold case'ide fänn ja minu meelest on need veest/jõest leitud autode juhtumid väga huvitavad. Tuntuim ja kurvem vast oli juhtum, kus umbes 70ndatel jäi kadunuks kaks noort naist. Laipu ei leitud, aga mingi tarkpeast uurija "tegi kindlaks" et kuritöö taga on üks veoautojuht, kes naiste kadumise ajal umbes samas piirkonnas viibis. Mees läks muidugi kinni. Kuni 40 aastat hiljem leiti auto koos naiste laipadega jõest.
-
Külaline
Oletan, et meil pole veel eraisikuid, kellel vastavad seadmed ja oskused veest otsida, et siis head samariitlast mängida. Ameerilas nad elatavad end ära videodest, annetustest.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 21:05Ei ole küll kuulnud millestki sellisest. Sinna kuulsasse karjääri on küll mõned registrist eemaldamist vajavad romud sattunud, aga siiani- minu teada- siiski ilma juhita.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 17:13Ma olen neid lugusid vaadanud ja tekkis küsimus, et kas ka Eestis on inimesi, kes on kaduma läinud koos autoga? Mind paneb imestama, et Ameerikas nad leiavad nende otsingute käigus veekogudest alati rohkem kui mitu sõidukit erinevatest ajastutest. Mõni tiik on lausa triiki täis masinaid.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 15:04 Ma olen suur cold case'ide fänn ja minu meelest on need veest/jõest leitud autode juhtumid väga huvitavad. Tuntuim ja kurvem vast oli juhtum, kus umbes 70ndatel jäi kadunuks kaks noort naist. Laipu ei leitud, aga mingi tarkpeast uurija "tegi kindlaks" et kuritöö taga on üks veoautojuht, kes naiste kadumise ajal umbes samas piirkonnas viibis. Mees läks muidugi kinni. Kuni 40 aastat hiljem leiti auto koos naiste laipadega jõest.
-
Külaline
Meil pole ka eriti palju veekogusid, kuhu otse kaldalt sisse sõita saaks ja auto kohe ära upuks.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 22:08Oletan, et meil pole veel eraisikuid, kellel vastavad seadmed ja oskused veest otsida, et siis head samariitlast mängida. Ameerilas nad elatavad end ära videodest, annetustest.
Sukeldujaid on meil küll palju ja järjest kammitakse ka merd läbi vanu laevavrakke otsides. Muudkui leitakse kah.
Ju leitaks autosid ka, kui keegi huvi tunneks mingi kindla veekogu vastu ja sukeldujad alla saadaks.
-
Külaline
Koolilaste koolis käimine on siiski teine asi.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 19:08Nojah eks see oli väga kehv Portugali politsei töö algul ja vaevalt see tänaselgi päeval parem oleks. Ameeriklased muidugi kiruvad kommentaariumites vanemad maapõhja, et mis mõttes jätsid lapsed tuppa magama ja ise läksid sööma. Nendele on võimatu selgeks teha, et siin Euroopas ei ole see nii ebatavaline, et lapsed on vahel ka omapäi, lähevad koolid ja viibivad üksi kodus. Nad saavad seda kuuldes hüsteeriahoo.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 09:50 See kinnitab taas seda, et otsinguid tuleks maksimaalselt läbi viia vahetult pärast kadumist. Mitte aga venitada kummi 18 aastat. Olen selle perekonna lugu pikka aega jälginud ja lugenud materjale, kui miskit jälle avaldatakse. Ning mingil ajal jooksis meediast läbi artikkel, kus räägiti Portugali politsei täiesti süüdimatust käitumisest vahetult pärast lapse kadumise avalduse saamist. Öeldi, et hotelli lähedal oli veehoidla, mille juures olnud selged märgid, et Madeleine võis olla toodud selle äärde ja võimalik, et surnukeha ka uputatud sinna, sealt oli leitud esemeid jne. Politsei oli küll pannud selle seiga kirja, ent pole kontrollima läinudki.
Kahju vanematest, kelle elu on pöördumatult rikutud, kahju ka pere teistest lastest, kelle elu on möödunud kadunud õe igatsemise tähe all. Aga praeguseks on tõesti juba liiga hilja veel otsida. Peab ikka kõvasti õnne olema, kui õnnestub veel miskit üldse leida.
Väikelapse järelvalveta jätmine on aga ebatavaline küll, ka meil.
Ma arvan, et selleks pole vaja olla üldse ameeriklane ega hüsteeriline inimene, et et ette kujutatada, et laps võib ju suva hetkel ärgata ja need asjad, mis ta siis teha võib, kui täiskasvanu silma peal ei ole, ei pruugi olla mõistlikud. Ei olegi vaja tingimata saatanlikult kurja inimest, mingit vandenõu vms. "müstilist ja põnevat". Kõik võib olla hoopis lihtsam ja labasem. Näit. mitte kaua aega tagasi kukkus Eestis üksi olev (ainult nö. korraks üksi koju jäetud) väikelaps aknast alla kortermaja õue. Muidugi, õnneks on enamus inimesi siiski normaalsed (mööduja märkas karjuvat väikest last, kelle juures polnud ühtki täiskasvanut ja hakkas uurima, milles asi), aga...
-
Külaline
Väikelaste aknast alla kukkumisi on meil ikka olnud. Ei, laiskvorst, ma ei hakka sulle sellekohaseid linke otsima. Otsi ise!
-
Külaline
Samamoodi võib ju laps ka omaenda kodust jalga lasta. Juba kolmeaastane oskab kodu välisust liblikast avada. Vanemad magavad oma toas. Ma ise olen oma lapsi väga korralikult valvanud, kuid laste käitumist ja mõtlemist teades ma ei saa pead anda, et midagi ikkagi ei juhtu. Vahel peab lihtsalt õnne ka olema.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 01:07Väikelapse järelvalveta jätmine on aga ebatavaline küll, ka meil.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 19:08Nojah eks see oli väga kehv Portugali politsei töö algul ja vaevalt see tänaselgi päeval parem oleks. Ameeriklased muidugi kiruvad kommentaariumites vanemad maapõhja, et mis mõttes jätsid lapsed tuppa magama ja ise läksid sööma. Nendele on võimatu selgeks teha, et siin Euroopas ei ole see nii ebatavaline, et lapsed on vahel ka omapäi, lähevad koolid ja viibivad üksi kodus. Nad saavad seda kuuldes hüsteeriahoo.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 09:50 See kinnitab taas seda, et otsinguid tuleks maksimaalselt läbi viia vahetult pärast kadumist. Mitte aga venitada kummi 18 aastat. Olen selle perekonna lugu pikka aega jälginud ja lugenud materjale, kui miskit jälle avaldatakse. Ning mingil ajal jooksis meediast läbi artikkel, kus räägiti Portugali politsei täiesti süüdimatust käitumisest vahetult pärast lapse kadumise avalduse saamist. Öeldi, et hotelli lähedal oli veehoidla, mille juures olnud selged märgid, et Madeleine võis olla toodud selle äärde ja võimalik, et surnukeha ka uputatud sinna, sealt oli leitud esemeid jne. Politsei oli küll pannud selle seiga kirja, ent pole kontrollima läinudki.
Kahju vanematest, kelle elu on pöördumatult rikutud, kahju ka pere teistest lastest, kelle elu on möödunud kadunud õe igatsemise tähe all. Aga praeguseks on tõesti juba liiga hilja veel otsida. Peab ikka kõvasti õnne olema, kui õnnestub veel miskit üldse leida.
Ma arvan, et selleks pole vaja olla üldse ameeriklane ega hüsteeriline inimene, et et ette kujutatada, et laps võib ju suva hetkel ärgata ja need asjad, mis ta siis teha võib, kui täiskasvanu silma peal ei ole, ei pruugi olla mõistlikud. Ei olegi vaja tingimata saatanlikult kurja inimest, mingit vandenõu vms. "müstilist ja põnevat". Kõik võib olla hoopis lihtsam ja labasem. Näit. mitte kaua aega tagasi kukkus Eestis üksi olev (ainult nö. korraks üksi koju jäetud) väikelaps aknast alla kortermaja õue. Muidugi, õnneks on enamus inimesi siiski normaalsed (mööduja märkas karjuvat väikest last, kelle juures polnud ühtki täiskasvanut ja hakkas uurima, milles asi), aga...
Mulle tundub ka imelik jätta nii väikesed lapsed üksi hotellituppa järelvalveta ja seda kuidagi omalt poolt veel õigustada. See on väga jube tragöödia, mis juhtus, kuid mu hinnangul on seal väga selge vanemate vastutus. Olen isegi selles olukorras varem olnud ja me käisime mehega kordamööda söömas. See aeg, kui lapsed on väikesed, on üsna lühike. Miks peaks neid ohtu panema, sest ei suudeta mingeid ajutisi ebamugavusi üle elada?
Ka esmaabikoolitustel rõhutatakse igal sammul, et nii väikeste laste üksi jätmine on täiesti vastutustundetu.
Ka esmaabikoolitustel rõhutatakse igal sammul, et nii väikeste laste üksi jätmine on täiesti vastutustundetu.
-
Külaline
Ei, ma ei õigusta väikeste laste üksijätmist ja loomulikult tuleks seda igal juhul vältida. Samas me kõik teeme elus vahel asju nii, nagu ei peaks või ei tohiks. See aeg, mil lapsed väikesed, on ju nii lühike - aga järjestikuste lastega (nagu McCannide peres oli) võib see aeg venida ikka üsna paljude aastate pikkuseks. Kui vanem vend peres on ütleme viiene ja noorem õde kolmene, siis see tähendab, et vanemad ei ole viis aastat saanud eriti kusagil ilma lasteta käia. Eks siis mõnikord harva püütakse nihverdada natuke neid põhimõtteid, et lepitakse kokku kordamööda magavaid lapsi vaatamas käia ja ise istutakse hotelli juures, mitte kusagil kaugemal. Jah, ideaaljuhul ei peaks nii tegema, aga päriselus aeg-ajalt seda praktiseeritakse, kui lapsi on järjestikku mitu ja tugivõrgustikku pole ka väga võtta. Mis sest enam - nagunii peavad vanemad nüüd elu lõpuni selle õnnetuse eest vastutust kandma ja parastamine ei aita siin kedagi.Sipsik87 kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:09 Mulle tundub ka imelik jätta nii väikesed lapsed üksi hotellituppa järelvalveta ja seda kuidagi omalt poolt veel õigustada. See on väga jube tragöödia, mis juhtus, kuid mu hinnangul on seal väga selge vanemate vastutus. Olen isegi selles olukorras varem olnud ja me käisime mehega kordamööda söömas. See aeg, kui lapsed on väikesed, on üsna lühike. Miks peaks neid ohtu panema, sest ei suudeta mingeid ajutisi ebamugavusi üle elada?
-
Külaline
Mina olen selle jaoks liiga kanaema, et võõras riigis ja puhkusel olles lapsed niimoodi üksi jätaks.
Oma kodus, kus ma tean selle turvalisust ja vb miinuseid või murekohti, julgeks ehk 10-15 min vaid poes ära käia, kui lapsed magavad.
Oma kodus, kus ma tean selle turvalisust ja vb miinuseid või murekohti, julgeks ehk 10-15 min vaid poes ära käia, kui lapsed magavad.
-
Külaline
-
Külaline
Seda enam ei hakka niimoodi ruletti mänima, et jätan kolmeaastase täiesti järlevalveta - st. endast kaugele kuhugi kohta, kus puudub isegi teoreetiline võimalus näha ja kuulda, mida laps teeb. St. et kui midagi juhtub, siis täiskasvanu 100% ei saa näha, kuulda ega olukorda päästa.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:02Samamoodi võib ju laps ka omaenda kodust jalga lasta. Juba kolmeaastane oskab kodu välisust liblikast avada. Vanemad magavad oma toas. Ma ise olen oma lapsi väga korralikult valvanud, kuid laste käitumist ja mõtlemist teades ma ei saa pead anda, et midagi ikkagi ei juhtu. Vahel peab lihtsalt õnne ka olema.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 01:07Väikelapse järelvalveta jätmine on aga ebatavaline küll, ka meil.Guest kirjutas: ↑07 Juun 2025 19:08
Nojah eks see oli väga kehv Portugali politsei töö algul ja vaevalt see tänaselgi päeval parem oleks. Ameeriklased muidugi kiruvad kommentaariumites vanemad maapõhja, et mis mõttes jätsid lapsed tuppa magama ja ise läksid sööma. Nendele on võimatu selgeks teha, et siin Euroopas ei ole see nii ebatavaline, et lapsed on vahel ka omapäi, lähevad koolid ja viibivad üksi kodus. Nad saavad seda kuuldes hüsteeriahoo.
Kodus on palju suurem võimalus, et magav ema ärkab (väikelapse emmedel on sageli erk nn. emmeuni) öövaikses korteris juba mingi lapse liikumisele omase hääle (palja jala tatsumine, lohin, suu matsumine) või lüliti klõpsatuse (kui laps paneb tule põlema) vms. peale ja laps ukseni ei jõuagi. Või kui isegi jõuab, siis ärkab täiskasvanu liblika laksatuse ja/või ukse avamise heli peale ja hüppab voodist püsti. Ehk siis, kui laps vanematega koos, on ikkagi määratult rohkem võimalusi, et vanem saab natist kinni.
Ainult mingi restoranis söömise pärast laps järelvalveta jätta - kammoon! On võimalus tuppa tellida. Või kordamööda söömas käia. Ikka leiab lahenduse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist