Parim maitseelamus reisil olles

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Parim maitseelamus reisil olles

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kus siis olete saanud midagi maitsvat, mida siin Eestis ei pakuta, ja mis on hästi meelde jäänud? Oli ka kallis roog? Mina sattusin värske krabi peale, otse akvaariumist võeti, väga maitsev, mitte nii, nagu külmutatud variandid, et on natuke kibedad. Hind võis olla ca 30€? Täpselt ei mäleta.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 09 Juun 2025 12:26 Kus siis olete saanud midagi maitsvat, mida siin Eestis ei pakuta, ja mis on hästi meelde jäänud? Oli ka kallis roog? Mina sattusin värske krabi peale, otse akvaariumist võeti, väga maitsev, mitte nii, nagu külmutatud variandid, et on natuke kibedad. Hind võis olla ca 30€? Täpselt ei mäleta.
Kammkarbid. Hinda ei mäleta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Juun 2025 12:26Mina sattusin värske krabi peale, otse akvaariumist võeti, väga maitsev, mitte nii, nagu külmutatud variandid, et on natuke kibedad. Hind võis olla ca 30€?
Eks sa maini siis juba riik ka ära, kus kohas sa krabi otsa sattusid? Kas üks krabi maksis 30 eurot?
Tolmukübe
Kontakt:

Pekingis. Hiina restoran, kui ma õieti mäletan (mnjah, Hiinas hiina restoran, just nii. mulle hiina köök üldse maitseb, pidi maailma populaarseim olema). Hakkasin mõtlema, kas ta oli ehk 20€, aga vaevalt, et nii odav, panin igaks juhuks 10€ juurde. Aga ma täpselt ei mäleta. Üks krabi, kaalu järgi, kilohind, pandi kaalule ja selle järgi arvutati maksumus. Mida värskem see mereelukas on, seda maitsvam ta on. Paljudes restoranides on akvaariumid, kus nad siis ringi tatsavad/ujuvad, ja kust neid siis võetakse.
Külaline

Mida nendest teile siis tehti?
Tolmukübe
Kontakt:

Ei sellest krabist ei tehtudki midagi, ta küpsetati ära ja toodi lauda nii, nagu ta seal akvaariumis oli, ühes tükkis. Kelner seisis laua kõrval, näitas, kuidas seda süüa. Mingid tangid vist olid, millega sai sõrgu avada, ei käinud raskelt. Ja krabi kehas on ka mingi ollus, püdel, seda võis ka süüa, ei ole, et ainult sõrgu süüakse. Sõrg on muidugi ollusest parem. Eks neid krabisid on ju erinevaid, ei mina tea, mis sort mulle sattus, pruun ta oli ja umbes 300-500g?
Külaline

Nii mittehuvitav kui see ka pole, aga parimat toitu sõin mina New Yorgis - burrito tänavakohvikus möödajalutavaid halloween'itajaid jälgides ja Marylandi krabikoogid mingis suvalises restoranis.

Ja 1990ndate alguses sain Riias imehead šnitslipraadi.
Külaline

Parimad maitseelamused on ikka ja alati Itaaliast, kuigi seal on kümneid kordi käidud ning ega muidu ka Itaalia toidud midagi eksootilist või tundmatut pole.

USAs sai omal ajal 20 dollari eest kaks homaari koos lisanditega, see oli alati nauding. New England clam bake on ka väga mõnus ettevõtmine, kus sinimerekarpidest ennast oimetuks süüa saab. Hawaii luau ehk augus palmilehtede vahel küpsetatud siga on meeldejääv olnud - mitte ilmtingimata maitseelamusena, aga üldise elamusena. Kona kohv samuti.

Mulle meeldivad ka Rootsi jõulutoidud, nt Jaansoni kiusatus, kuigi muidu ma eriline kartulisööja pole.
Külaline

Kreekast. Mulle on mereannid alati maitsenud ja reisil olles ma neid söön, kui vähegi võimalik. Eriti armastan karpe, tigusid, homaari, aga ka kalmaari ja kaheksajalga. Ühe Kreeka saare rannarestoranis sõin vist küll oma elu parimat kalmaari. See oli nii hõrgult ja mõnusalt tehtud, et viis keele alla.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2025 11:09 Kreekast. Mulle on mereannid alati maitsenud ja reisil olles ma neid söön, kui vähegi võimalik. Eriti armastan karpe, tigusid, homaari, aga ka kalmaari ja kaheksajalga. Ühe Kreeka saare rannarestoranis sõin vist küll oma elu parimat kalmaari. See oli nii hõrgult ja mõnusalt tehtud, et viis keele alla.
12 points -> kaheksajalg.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Hmm, jäin pikalt mõtlema. Tegelikult vist üks meeldejäävamaid ja ootamatuid maitseelamusi (heas mõttes) oli Portugalis söödud soe võileib leeme sees, francesinha. Väga kummaline kombo, aga maitses tõesti suurepäraselt. Mereande armastan ka väga, aga raske välja mõelda, kus on olnud just parim roog. Võib-olla kalmaar Maldiividel? Samas olen söönud ka ülihead mereanni risottot Viinis.
Külaline

Kreeka toit on enamasti üks suur positiivne elamus! Kõik need täidetud tomatid, viinamarjalehed, pita gyros, grillitud pisikesed kalad, tsatsiki, baklava, feta küpsete tomatitega... Toit on kindlasti üks oluline põhjus miks seal tihti käin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist