Töölkäimine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 11:24Millest ma kunagi pole aru saanud, on see, miks mõni nimetab mitte tööl käimist "kodus istumiseks" ja "vegeteerimiseks".
Eks ikka sellepärast, et kui tööl ei käi, siis ju pole ka sissetulekut. Enamusel nii ikka on, et pole ülalpidajat võtta. Ja see tekitab tuska, sest selleks, et kodune olla ja rõõmus ja igalpool käia saaks, on ikka raha ka vaja.
lihtsalt1
Kontakt:

Postitus Postitas lihtsalt1 »

Osadele meeldib tööl käia, osadele jälle tööd teha :)
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 11:52
Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 10:31 Kas need, kellel on nii põnev töö ja kollektiivis ka nii toredad inimesed, kellega nad aastaid muudkui suhtlevad, saaks oma töökoha nimetuse ka ära mainida. Ma ei ole veel leidnud ühtegi eriala, mis kuidagigi huvitavam oleks, kui kõik see, mida ma tööst väljapool teha saan. Inimesed tööalaselt on samuti vähem huvitavamad, kui need, kellega ma koos elan.
Töötan sotsiaalalal. Aitan oma eluga hätta sattunud inimesi ja ma tõesti teen oma tööd südamega. Mulle ei meeldi poolikud lahendused vaid üritan alati, loomulikult koostöös kolleegidega, inimese jaoks parima lahenduse leida.

*Ei ela Eestis.
Liialdatult öeldes eelistad siis oma elukaare parimal ajal düsfunktisonaalsete võõraste inimeste ja nende peredega suhtlemist omaenda perega suhtlemisele?
Külaline

lihtsalt1 kirjutas: 09 Juun 2025 12:47 Osadele meeldib tööl käia, osadele jälle tööd teha :)
Need on tõesti kaks eriasja. Tore oleks, kui töölkäijale meeldiks ka tööd teha. Siis on lotovõit 😂
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 12:40
Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 11:24Millest ma kunagi pole aru saanud, on see, miks mõni nimetab mitte tööl käimist "kodus istumiseks" ja "vegeteerimiseks".
Eks ikka sellepärast, et kui tööl ei käi, siis ju pole ka sissetulekut. Enamusel nii ikka on, et pole ülalpidajat võtta. Ja see tekitab tuska, sest selleks, et kodune olla ja rõõmus ja igalpool käia saaks, on ikka raha ka vaja.
Ei, tavaliselt need istumise ja vegeteerimise üle kurtjad ei nimeta raulolematuse põhjusena rahapuudust (kui on rahapuudus, siis on rahapuudus - selge), vaid just mingit tühjuse tunnet, kui töökohustused/tööalane suhtlus ei täida nende päevi vms.

Näiteks see küsimus: "Kus sa siis päevad läbi käiksid? Üksi. Kõik sõbrad, pereliikmed ja tuttavad on tööl."

Mul tõesti ei ole nii, et pereliige läheb x tunniks tööle ja kohe suren kurvastusest. Eks see lähedane on mingil ajal kodus ka (ja mingil ajal on tal isegi puhkus) - pole ju midagi hullu?
Külaline

Need, kes tööl n-ö ei käi, võivad endale hankida sama huvitava elu kui töölkäijad, ja võib-olla isegi veel huvitavama. Tegutsen aias, kaevan, rohin, ehitasin valmis kasvuhoone. Käin koeraga jalutamas, saan oma sammunormi täis. Valmistan toite, mis on kauavalmivad ja samas soodsad ning maitsvamad kiirtoidust. Käin tantsimas, osalen täiendkoolitustel, sain just ühe Tartu ülikooli kursuse edukalt läbitud. Lastega on aega jutustada ja mees tuleb koju, kus tuba soojaks köetud ja toit valmis. Ei ütleks, et igav on. Päris mehe kulul ka ei ela, teen kodukontorist väikese koormusega tööd.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 14:04
Ei, tavaliselt need istumise ja vegeteerimise üle kurtjad ei nimeta raulolematuse põhjusena rahapuudust (kui on rahapuudus, siis on rahapuudus - selge), vaid just mingit tühjuse tunnet, kui töökohustused/tööalane suhtlus ei täida nende päevi vms.

Näiteks see küsimus: "Kus sa siis päevad läbi käiksid? Üksi. Kõik sõbrad, pereliikmed ja tuttavad on tööl."

Mul tõesti ei ole nii, et pereliige läheb x tunniks tööle ja kohe suren kurvastusest. Eks see lähedane on mingil ajal kodus ka (ja mingil ajal on tal isegi puhkus) - pole ju midagi hullu?
Lisan omalt poolt, et nt minul pereliikmed ega sõbrannad keegi ei käi kellast kellani tööl, kõik saavad ka tööpäevadel teha muud kui tööd.

Töölkäimine on elu raiskamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 14:11Töölkäimine on elu raiskamine.
See tundub oöevat kah tänapäeva trend, et kellast kellani tööl kohal käivad inimesed raiskavad oma elu.

Ometi selliseid inimesi on vaja. Muidu maailm ei toimiks. Ei oleks haiglaid, poode ega ametiasutusi, kui nood ka oma suva ja tahtmise järgi töötaks.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 14:04

Mitte, et sured, kui kedagi pole 2h kodus vaid mida teed aastate kaupa üksi? Keset päeva? Ma ei mõtle peale trenniskäimise midagi välja. Kõik muud tegevused-kontserdid, kino, teater, aias olemine-on õhtusel ajal.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 09:57
Guest kirjutas: 09 Juun 2025 07:44
Mis on toredat töölkäimisel, selle asemel, et kodune olla?
Minul on tööl huvitav ja tore, toredad inimesed, kellega suhelda, Meeldib ennast proovile panna, aktiivne eluviis. Minu jaoks on kodus istumine õuduste elu. Ka lapsega kodus oli mul igav. Tahan iga päev midagi õppida, mingeid ülesandeid lahendada, et elu oleks huvitav ja põnev. Niisama vegeteerimine ei ole minu jaoks. Kui mu amet oleks kuskil poekassas istuda, siis sellega võrreldes oleks kodusistumine ehk tõesti parem.
Nii et töö on tähtsam, kui lastega iga hetke veetmine?
Kes tahaks veeta iga hetke lastega? Kui su töö pole sulle tähtis, oled vale ala valinud.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 14:09 Need, kes tööl n-ö ei käi, võivad endale hankida sama huvitava elu kui töölkäijad, ja võib-olla isegi veel huvitavama. Tegutsen aias, kaevan, rohin, ehitasin valmis kasvuhoone. Käin koeraga jalutamas, saan oma sammunormi täis. Valmistan toite, mis on kauavalmivad ja samas soodsad ning maitsvamad kiirtoidust. Käin tantsimas, osalen täiendkoolitustel, sain just ühe Tartu ülikooli kursuse edukalt läbitud. Lastega on aega jutustada ja mees tuleb koju, kus tuba soojaks köetud ja toit valmis. Ei ütleks, et igav on. Päris mehe kulul ka ei ela, teen kodukontorist väikese koormusega tööd.
Aga kui mees ka tahaks koormust vähendada ja rohkem kodus olla? Peenart kaevata ja kasvuhoonet ehitada? Miks on nii, et räägite muudkui võrdõiguslilkusest, aga ikka on naised kodused või osakoormuse peal ja mehed tõmbavad ennast rihmaks, et pere ära toita?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 12:57
Guest kirjutas: 09 Juun 2025 11:52
Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 10:31 Kas need, kellel on nii põnev töö ja kollektiivis ka nii toredad inimesed, kellega nad aastaid muudkui suhtlevad, saaks oma töökoha nimetuse ka ära mainida. Ma ei ole veel leidnud ühtegi eriala, mis kuidagigi huvitavam oleks, kui kõik see, mida ma tööst väljapool teha saan. Inimesed tööalaselt on samuti vähem huvitavamad, kui need, kellega ma koos elan.
Töötan sotsiaalalal. Aitan oma eluga hätta sattunud inimesi ja ma tõesti teen oma tööd südamega. Mulle ei meeldi poolikud lahendused vaid üritan alati, loomulikult koostöös kolleegidega, inimese jaoks parima lahenduse leida.

*Ei ela Eestis.
Liialdatult öeldes eelistad siis oma elukaare parimal ajal düsfunktisonaalsete võõraste inimeste ja nende peredega suhtlemist omaenda perega suhtlemisele?
Ei eelista ühte teisele. Suudan oma elu nii elada, et jääb aega kõigeks ja pere kohe kindlasti minu valikute pärast ei kannata. Vastasel juhul võiks seda sama väita ju kõigi töötavate inimeste kohta- et nad eelistavad käia tööl selle asemel, et perega kvaliteetaega veeta. Tänu tööl käimisele saab enamik inimesi endale lubada vaba aega, mõnusat puhkust ja muud head.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 16:40
Guest kirjutas: 09 Juun 2025 14:09 Need, kes tööl n-ö ei käi, võivad endale hankida sama huvitava elu kui töölkäijad, ja võib-olla isegi veel huvitavama. Tegutsen aias, kaevan, rohin, ehitasin valmis kasvuhoone. Käin koeraga jalutamas, saan oma sammunormi täis. Valmistan toite, mis on kauavalmivad ja samas soodsad ning maitsvamad kiirtoidust. Käin tantsimas, osalen täiendkoolitustel, sain just ühe Tartu ülikooli kursuse edukalt läbitud. Lastega on aega jutustada ja mees tuleb koju, kus tuba soojaks köetud ja toit valmis. Ei ütleks, et igav on. Päris mehe kulul ka ei ela, teen kodukontorist väikese koormusega tööd.
Aga kui mees ka tahaks koormust vähendada ja rohkem kodus olla? Peenart kaevata ja kasvuhoonet ehitada? Miks on nii, et räägite muudkui võrdõiguslilkusest, aga ikka on naised kodused või osakoormuse peal ja mehed tõmbavad ennast rihmaks, et pere ära toita?
Ei ole ju siin keegi rääkinud, et vaid naistel see privileeg on. Keegi ei keela meestel seda teed valida. Paraku mehed ikka valivad enamuses pigem ikka selle tööorjuse. Muidu veel peetaksr toasikeseks, kes lastega kodus mässavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 14:11 Lisan omalt poolt, et nt minul pereliikmed ega sõbrannad keegi ei käi kellast kellani tööl, kõik saavad ka tööpäevadel teha muud kui tööd.

Töölkäimine on elu raiskamine.
Mis töö see on siis? Instagramis pepupiltide näitamine?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 16:43
Ei ole ju siin keegi rääkinud, et vaid naistel see privileeg on. Keegi ei keela meestel seda teed valida. Paraku mehed ikka valivad enamuses pigem ikka selle tööorjuse. Muidu veel peetaksr toasikeseks, kes lastega kodus mässavad.
Tööorjus-küll on kole väljend! Käin tööl rõõmu ja naudinguga, orjuseks pole seda kunagi pidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2025 16:59
Tööorjus-küll on kole väljend! Käin tööl rõõmu ja naudinguga, orjuseks pole seda kunagi pidanud.
Kui ikka rihmaks peab ennast tõmbama, nagu eelmine kirjutas, siis see ju ongi tööorjus. Sellepärast seda nii ka nimetasin.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 15:40
Guest kirjutas: 09 Juun 2025 07:44
Minul on tööl huvitav ja tore, toredad inimesed, kellega suhelda, Meeldib ennast proovile panna, aktiivne eluviis. Minu jaoks on kodus istumine õuduste elu. Ka lapsega kodus oli mul igav. Tahan iga päev midagi õppida, mingeid ülesandeid lahendada, et elu oleks huvitav ja põnev. Niisama vegeteerimine ei ole minu jaoks. Kui mu amet oleks kuskil poekassas istuda, siis sellega võrreldes oleks kodusistumine ehk tõesti parem.
Kes tahaks veeta iga hetke lastega? Kui su töö pole sulle tähtis, oled vale ala valinud.
Iga normaalne ema tahaks veeta iga hetke lastega. Milleks muidu lapsi saada?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 17:07
Guest kirjutas: 09 Juun 2025 15:40
Iga normaalne ema tahaks veeta iga hetke lastega. Milleks muidu lapsi saada?
Jeerum, ma küll ei viitsi. Kui sul on mees, siis kas tahad veeta iga hetke mehega, sest miks muidu mees, eks? JUBE.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 00:22 Miks osadele inimestele meeldib tööl käia? Minu jaoks oleks iga päev tööl käimine õudusunenägu.

Ja on inimesi, kes selle asemel, et ise oma lastega kodus olla, lähevad tööle väikeste laste kõrvalt ja kaotavad toredaid hetki lastega, lapsed on lasteaias või hoidjaga.

Mis on toredat töölkäimisel, selle asemel, et kodune olla?
Lasteaias on igal lapsed parem, kui emaga kodus.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 16:59
Teema saigi tehtud selle kohta, et mis töölkäimises küll rõõmu ja naudingut on? Raisata iga päev suur osa päevast ära, selle asemel, et vaba inimene olla.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy, Google [Bot], Krissse ja 11 külalist