Ma ei julgeks sedagi. No ei jookse see pood eest ära. Ikka ootaks, kuni laps ärkab (või ajaks nats varem üles), topiks riidesse ja võtaks lapse (lapsed) poodi kaasa. Sõimatagu kanaemaks või mitte - mind üldse ei huvita.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:36 Mina olen selle jaoks liiga kanaema, et võõras riigis ja puhkusel olles lapsed niimoodi üksi jätaks.
Oma kodus, kus ma tean selle turvalisust ja vb miinuseid või murekohti, julgeks ehk 10-15 min vaid poes ära käia, kui lapsed magavad.
Madeleine McCann
-
Külaline
-
Külaline
See teema siin on Maddie McCannist...Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:41 Vastumeelsust tekitab sellega, et tema viimaste aegade tegevus ei ole ok.
-
Külaline
Sina ainsana ei saanud aru, et juhtus kogemata valesse teemasseKülaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 16:36See teema siin on Maddie McCannist...Külaline kirjutas: Vastumeelsust tekitab sellega, et tema viimaste aegade tegevus ei ole ok.
-
Külaline
Kes see sind sõimab? Mitte keegi ei sõima sind. Siin teemas on pigem vastupidi ju - sõimatakse õnnetut ema, kelle laps hotellitoast kaduma läks sellal kui vanemad hotelli restoranis einestasid. Tahan öelda, et need ema ja isa on oma vitsad juba elu lõpuni kätte saanud ja nende sõimamine ei lahenda midagi.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 15:33Ma ei julgeks sedagi. No ei jookse see pood eest ära. Ikka ootaks, kuni laps ärkab (või ajaks nats varem üles), topiks riidesse ja võtaks lapse (lapsed) poodi kaasa. Sõimatagu kanaemaks või mitte - mind üldse ei huvita.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:36 Mina olen selle jaoks liiga kanaema, et võõras riigis ja puhkusel olles lapsed niimoodi üksi jätaks.
Oma kodus, kus ma tean selle turvalisust ja vb miinuseid või murekohti, julgeks ehk 10-15 min vaid poes ära käia, kui lapsed magavad.
-
Külaline
Keegi ole keegi ka ka konkreetsete vanemate suunas erilisi sõimusõnu pildunud. Veider oleks ka arvata, et mingi suva foorumi kommentaariga saaks midagi lahendada.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 17:16Kes see sind sõimab? Mitte keegi ei sõima sind. Siin teemas on pigem vastupidi ju - sõimatakse õnnetut ema, kelle laps hotellitoast kaduma läks sellal kui vanemad hotelli restoranis einestasid. Tahan öelda, et need ema ja isa on oma vitsad juba elu lõpuni kätte saanud ja nende sõimamine ei lahenda midagi.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 15:33Ma ei julgeks sedagi. No ei jookse see pood eest ära. Ikka ootaks, kuni laps ärkab (või ajaks nats varem üles), topiks riidesse ja võtaks lapse (lapsed) poodi kaasa. Sõimatagu kanaemaks või mitte - mind üldse ei huvita.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 14:36 Mina olen selle jaoks liiga kanaema, et võõras riigis ja puhkusel olles lapsed niimoodi üksi jätaks.
Ma arvan, et inimesed tahavad lihtsalt välja öelda oma arvamuse, et nad mõista sellist mõtteviisi, et nii väikest last üksi jätta on normaalne. Võib ju ometi välja öelda, kui ei poolda mingit mõtteviisi.
-
Külaline
McCannid oskavad end väga meisterlikult pildil hoida ja raha välja nuruda. Miks ka mitte, kui kadunud/tõenäoliselt surnud tütar maksab majalaenu ja aitab muidu paremini ära elada (McCannid on kasutanud kogutud raha mitte lapse ostmiseks, vaid enda tarbeks).Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 20:27Meediakajastus sõltub sellest, kui huvitav see ajakirjanikele tundub (loe: kui suur klikimagnet see nende arvates on).
-
Külaline
McCannid on kulutanud loo pildil hoidmiseks meeletuid summasid ka PR-le, muu hulgas palkasid näiteks Tony Blairi parima meediaga manipuleerija Clarence Mitchelli. Ühele PR-agentuurile maksid pool miljonit naela, et see Madeleine lugu ühe aasta jooksul esilehtedelt hoiaks. Agentuur raporteeris edu. Peamine jutupunkt on olnud Portugali politsei materdamine.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 19:26McCannid oskavad end väga meisterlikult pildil hoida ja raha välja nuruda. Miks ka mitte, kui kadunud/tõenäoliselt surnud tütar maksab majalaenu ja aitab muidu paremini ära elada (McCannid on kasutanud kogutud raha mitte lapse ostmiseks, vaid enda tarbeks).Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2025 20:27Meediakajastus sõltub sellest, kui huvitav see ajakirjanikele tundub (loe: kui suur klikimagnet see nende arvates on).
-
Külaline
No Portugali politsei tegigi ju mitmeid väga lolle vigu. Selles mõttes on õige nendele tähelepanu tõmmata, et enam selliseid asju ei korduks. Nad on ju algusest peale väga agressiivselt lapse vanemaid süüdistanud, üks uurija kirjutas sellest isegi raamatu. Hiljem pidi ta endale muidugi tuhka pähe raputama, aga kahju oli juba tehtud. Selles mõttes oli ikka jube palju lahmimist ja õhust võetud süüdistusi vanemate aadressil.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 19:34 McCannid on kulutanud loo pildil hoidmiseks meeletuid summasid ka PR-le, muu hulgas palkasid näiteks Tony Blairi parima meediaga manipuleerija Clarence Mitchelli. Ühele PR-agentuurile maksid pool miljonit naela, et see Madeleine lugu ühe aasta jooksul esilehtedelt hoiaks. Agentuur raporteeris edu. Peamine jutupunkt on olnud Portugali politsei materdamine.
-
Külaline
Jah, vähemalt Briti politseinikud on saanud viimased 17 aastat tasuta Portugalis puhkamas käia.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 20:09No Portugali politsei tegigi ju mitmeid väga lolle vigu. Selles mõttes on õige nendele tähelepanu tõmmata, et enam selliseid asju ei korduks. Nad on ju algusest peale väga agressiivselt lapse vanemaid süüdistanud, üks uurija kirjutas sellest isegi raamatu. Hiljem pidi ta endale muidugi tuhka pähe raputama, aga kahju oli juba tehtud. Selles mõttes oli ikka jube palju lahmimist ja õhust võetud süüdistusi vanemate aadressil.
-
Külaline
Kes seda enam mäletab. Aga laibakoer olla nende auto pakiruumis millegi (st laiba) lehka tundnud. Aga nagu ütlesin, ei mäleta enam, kas neid konkreetselt politsei süüdistas kah või lihtsalt kahtlustati surnukeha peitmises.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 21:44 Milles vanemaid süüdistati?
-
Külaline
In the Madeleine McCann's case, Kate and Gerry McCann, Madeleine's parents, were initially named as "arguidos" or formal suspects in Portugal in September 2007. This status meant they were subject to legal questioning and certain protections, but also allowed police to question them more extensively. The Portuguese police believed they may have staged the abduction and concealed Madeleine's body. While the "arguido" status was lifted in July 2008, they remained under suspicion for years, and the case has continued to be a subject of public interest and media scrutiny.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 21:44 Milles vanemaid süüdistati?
Et nad lavastasid röövi ja peitsid ise surnukeha ära.
Netflixi ammuses dokus näidati laibakoeri, kes reageerisid hotellitoas ja ka vanemate auto juures.
-
Külaline
Ja jälg kadus siis õhku ära? Kaks briti keskklassi lapsevanemat osutusid ootamatult sajandi edukaimateks laibapeitjateks?Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 22:20 Netflixi ammuses dokus näidati laibakoeri, kes reageerisid hotellitoas ja ka vanemate auto juures.
-
Külaline
Koerad küll reageerisid aga dna asitõendeid ei leitud. Seega tõesti jälg kadus "õhku" ära.
-
Külaline
Mis seal nii "edukaimat" on?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 22:56Ja jälg kadus siis õhku ära? Kaks briti keskklassi lapsevanemat osutusid ootamatult sajandi edukaimateks laibapeitjateks?
80-90%-l juhtudest on tapjaks pereliige. Loomulikult suunas politsei pilgud kõigepealt emale-isale.
Mis eriline argument see Briti keskklass on? Et keskklassi kuuluvad inimesed ei tapagi?
-
Külaline
Palun statistikat, kus see info kirjas on, et 80-90% juhtudest on tapjaks pereliige!Guest kirjutas: ↑10 Juun 2025 00:00Mis seal nii "edukaimat" on?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 22:56Ja jälg kadus siis õhku ära? Kaks briti keskklassi lapsevanemat osutusid ootamatult sajandi edukaimateks laibapeitjateks?
80-90%-l juhtudest on tapjaks pereliige. Loomulikult suunas politsei pilgud kõigepealt emale-isale.
Mis eriline argument see Briti keskklass on? Et keskklassi kuuluvad inimesed ei tapagi?
Ma arvan, et sa valetad ja sul ei ole sellist infot. Jutt ei ole pereliikmest, vaid tuttavast ja see jutt võib paika pidada küll. Ise olen kuulnud statistikat, et 75% juhtudest on tapjaks inimene, keda ohver tunneb. See võib olla naabrimees või keegi koolist või töö juurest vms. Keegi, kellega inimene puutub kokku piisavalt palju, et teda usaldada ja temaga kaasa minna, kuid kellega nad on siiski nii võõrad, et vastastikust hoolimist ei ole.
-
Külaline
Aga lao siis oma statistika lagedale. Või sa valetad ja sul ei ole sellist infot?Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2025 00:21Palun statistikat, kus see info kirjas on, et 80-90% juhtudest on tapjaks pereliige!
Ma arvan, et sa valetad ja sul ei ole sellist infot. Jutt ei ole pereliikmest, vaid tuttavast ja see jutt võib paika pidada küll. Ise olen kuulnud statistikat, et 75% juhtudest on tapjaks inimene, keda ohver tunneb. See võib olla naabrimees või keegi koolist või töö juurest vms. Keegi, kellega inimene puutub kokku piisavalt palju, et teda usaldada ja temaga kaasa minna, kuid kellega nad on siiski nii võõrad, et vastastikust hoolimist ei ole.
-
Külaline
ChatGPT:Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2025 00:21Palun statistikat, kus see info kirjas on, et 80-90% juhtudest on tapjaks pereliige!Guest kirjutas: ↑10 Juun 2025 00:00Mis seal nii "edukaimat" on?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 22:56Ja jälg kadus siis õhku ära? Kaks briti keskklassi lapsevanemat osutusid ootamatult sajandi edukaimateks laibapeitjateks?
Yes, statistically speaking, when a child is murdered, the perpetrator is most often a family member or someone close to the family. The exact percentage can vary depending on country, age of the child, and how the data is categorized, but about 70–80% is a commonly cited range in many Western countries.
Here’s a more specific breakdown based on common findings from sources like the FBI (U.S.), UK Home Office, and UNICEF reports:
For infants and toddlers (0–4 years):
Around 80–90% of homicide victims are killed by a parent, stepparent, or caregiver.
Mothers are more often the perpetrators of infant homicides, fathers more commonly for slightly older children.
For older children (5–14):
Homicides by family members still dominate but start to decline proportionally.
Other perpetrators (like acquaintances or strangers) become more common with age.
Home Office studies show that about half to three-quarters of child homicides are committed by parents.
Stepparents and other household members also contribute significantly.
Most child murders are not premeditated in a serial-killer sense.
They usually result from:
Abuse that escalates (physical punishment or neglect)
Mental health crises
Domestic violence spillover
Postpartum or psychotic episodes
Or, rarely, deliberate acts (infanticide, "revenge" killings, etc.)
So yes — tragically, the greatest danger to a child often comes from within their own household, not from strangers. The myth of the “boogeyman stranger” obscures the real statistics.
-
Külaline
Kui palju see väike tüdruk kaalus? 15 kg? 16 kg?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2025 22:56Ja jälg kadus siis õhku ära? Kaks briti keskklassi lapsevanemat osutusid ootamatult sajandi edukaimateks laibapeitjateks?
Ja ümberringi ookean, eks?
-
Külaline
Mina ei usu, et vanemad lapse tapsid ja ära peitsid. Siis nad poleks seda teemat aastaid pildil hoidnud, vaid asi oleks ammu soiku jäänud. Alguseks küll, nii petteks, aga milleks aastaid ja aastaid sellest rääkida, igale poole meediasse minna, palgata uusi eradetektiive jne, jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 3 külalist