Ozempic võib viia nägemise kaotuseni.

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Ozempic võib viia nägemise kaotuseni.

Postitus Postitas Külaline »

https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... a-nagemist
Kurb küll, saad ilusa figuuri kuid pead elu lõpuni pimedana elama.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 21:55 https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... a-nagemist
Kurb küll, saad ilusa figuuri kuid pead elu lõpuni pimedana elama.
Jah, ole sina palun vôbeleva pekiga paks edasi palun!
Külaline

Parem peenike pime, kui paks nägija :) Aga tegelikult teeb see ravim siis diabeetikud ka pimedaks või?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 23:36Parem peenike pime, kui paks nägija :) Aga tegelikult teeb see ravim siis diabeetikud ka pimedaks või?
Diabeetikuid ohustab pimedaks jäämine niikuinii.
Külaline

Mul on tunne et varsti Ozempiku tootmine üldse lõpetatakse.
Külaline

Ja kõik vajuvad laiaks tagasi :)
Külaline

Ma nägin intagramis ühte arsti sel teemal rääkimas. Jutt oli mingi looma mürgist.
Sellest:
Ozempic, a popular drug for type 2 diabetes and weight loss, is a semaglutide-based medication that is derived from the hormone exendin-4, which was initially discovered in the venom of the Gila monster. The Gila monster's venom contains exendin-4, a hormone-like molecule that stimulates insulin secretion and regulates blood sugar levels. Research on exendin-4 led to the development of semaglutide, a compound similar to exendin-4, which is now used in drugs like Ozempic.

Minu jaoks tundub see kõik nii veider. Seda on ju pikaaegselt ennemalt kasutatud 2 tüübi diabeedi raviks. Miks siis nende diabeedi patsientide kõrvaltoimest nii suurt kära pole tehtud.
Nüüd äkki, kui hakati ka kaalu pärast tarbima tekkis see kohutav kõrvalmõjude paanika. Kas siis vaid kaalu pärast võtjatele mõjub teistmoodi, kui kõrge veresuhkruga inimestele?
Midagi on siin on nagu mäda.
Külaline

Sonora kõrbe mürgisest reptiilist see Ozempic siis pärinebki: https://en.wikipedia.org/wiki/Gila_mons ... nster2.JPG
Huhh, prooviksin oma kehakaalu ikka näljutamisega kontrolli alla saada :(
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina ka ei julgenud võtta. Lasin küll välja kirjutada, aga sinna see retsept jäi. Katsun võimelda vms, aga kes teab, mis kõrvaltoimed võivad olla.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 08 Juun 2025 15:42Mina ka ei julgenud võtta. Lasin küll välja kirjutada, aga sinna see retsept jäi. Katsun võimelda vms, aga kes teab, mis kõrvaltoimed võivad olla.
Ära siis kohe nii ägedalt võimle, et kohe kõrvalnähud.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2025 14:31 Ma nägin intagramis ühte arsti sel teemal rääkimas. Jutt oli mingi looma mürgist.
Sellest:
Ozempic, a popular drug for type 2 diabetes and weight loss, is a semaglutide-based medication that is derived from the hormone exendin-4, which was initially discovered in the venom of the Gila monster. The Gila monster's venom contains exendin-4, a hormone-like molecule that stimulates insulin secretion and regulates blood sugar levels. Research on exendin-4 led to the development of semaglutide, a compound similar to exendin-4, which is now used in drugs like Ozempic.

Minu jaoks tundub see kõik nii veider. Seda on ju pikaaegselt ennemalt kasutatud 2 tüübi diabeedi raviks. Miks siis nende diabeedi patsientide kõrvaltoimest nii suurt kära pole tehtud.
Nüüd äkki, kui hakati ka kaalu pärast tarbima tekkis see kohutav kõrvalmõjude paanika. Kas siis vaid kaalu pärast võtjatele mõjub teistmoodi, kui kõrge veresuhkruga inimestele?
Midagi on siin on nagu mäda.
Jälle üks "oma peaga mõtleja" on välja tulnud.

Semaglutiid on sünteetiline orgaaniline aine. See tähendab, et see on laboris välja töötatud, aga oma struktuuri poolest sarnaneb peptiidhormooniga GLP-1, mida toodab inimese pankreas. Lihtsalt mõnel liiga vähe.

Võimalikud silmakahjustused on Ozempicu infolehel ilusti kirjas. On kogu aeg olnud. Lihtsalt nüüd, kus sellest on saanud moeasi, on meedial selle vastu tekkinud kõrgendatud huvi, sest iga selline uudis müüb. Ravimi kasutajad (olgu diabeetikud või lihtsalt rasvunud) on kõrvaltoimetega algusest peale kursis.
Huviline
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Huviline »

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 23:36 Parem peenike pime, kui paks nägija :) Aga tegelikult teeb see ravim siis diabeetikud ka pimedaks või?
Külaline

Huviline kirjutas: 13 Juun 2025 10:30
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 23:36 Parem peenike pime, kui paks nägija :) Aga tegelikult teeb see ravim siis diabeetikud ka pimedaks või?
OH ei. Pimedaks see teeb ainult need kes tahavad ravimiga saledaks saada /iroonia/
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 01:58 Mul on tunne et varsti Ozempiku tootmine üldse lõpetatakse.
Seda ma ei usu. Pool maailma on sellest täiesti sillas ja sõltuvuses, enamus meelelahutustöötajaid ja influencereid tarbivad seda nagu midagi täiesti iseenesestmõistetavat. Paljud ülekaalulised on tänu sellele produktile kõhnaks saanud. Kui selle tootmine lõpetataks, siis tuleb revolutsioon. 😀

Inimesed ei talu enam oma tavapärast minapilti, vaid kõik peab olema lõigatud, trimmitud, plastikut täis süstitud. Siis on tuju hea ja inimene tunneb ennast täisväärtuslikuna. 😉
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 11:36
Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 01:58 Mul on tunne et varsti Ozempiku tootmine üldse lõpetatakse.
Seda ma ei usu. Pool maailma on sellest täiesti sillas ja sõltuvuses, enamus meelelahutustöötajaid ja influencereid tarbivad seda nagu midagi täiesti iseenesestmõistetavat. Paljud ülekaalulised on tänu sellele produktile kõhnaks saanud. Kui selle tootmine lõpetataks, siis tuleb revolutsioon. 😀

Inimesed ei talu enam oma tavapärast minapilti, vaid kõik peab olema lõigatud, trimmitud, plastikut täis süstitud. Siis on tuju hea ja inimene tunneb ennast täisväärtuslikuna. 😉
Ma sellega päris nõus ei ole. Eestis vähemalt kirjutatakse seda kas diabeediohus või juba diagnoositud diabeetikutele ohtliku ülekaalu vähendamise abistamiseks. Tavapärane minapilt, millega leppida ja rahul olla, ei ole ja ei tohiks kunagi olla tervisele ohtlikus ülekaalus rasvunu. Kes tahtejõuga seda saavutada ei suuda, tarbibki abivahendeid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2025 11:43

Ma sellega päris nõus ei ole. Eestis vähemalt kirjutatakse seda kas diabeediohus või juba diagnoositud diabeetikutele ohtliku ülekaalu vähendamise abistamiseks. Tavapärane minapilt, millega leppida ja rahul olla, ei ole ja ei tohiks kunagi olla tervisele ohtlikus ülekaalus rasvunu. Kes tahtejõuga seda saavutada ei suuda, tarbibki abivahendeid.
Kirjutatakse ikka niisama ülekaalulistele ka. Kõigile, kellel on raha see välja osta.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 12:03

Kirjutatakse ikka niisama ülekaalulistele ka. Kõigile, kellel on raha see välja osta.
No niisama ülekaalulisel ongi ju oht haigestuda ülekaaluga seoses II tüübi diabeeti.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 15:20

No niisama ülekaalulisel ongi ju oht haigestuda ülekaaluga seoses II tüübi diabeeti.
Kui me räägime mõnekilosest ülekaalust, siis ega ikka ei ähvarda neid küll mingi diabeet veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2025 17:53
Guest kirjutas: 13 Juun 2025 15:20

Kui me räägime mõnekilosest ülekaalust, siis ega ikka ei ähvarda neid küll mingi diabeet veel.
No ei, ikka mõnekilosest ülekaalust ma ei räägi. Ma mõtlesin pigem 20-30kg ülekaalu. Neile küll juba kirjutatakse.

Mul on 23kg ülekaalu ja arst oleks kohe rohu andnud. Aga mul pole sellist üleliigset raha, seega sinna see jäigi. Proovin taaskord fitlapiga alustada.
Külaline

Mul on 20 kilo ülekaalu ja perearst oli nõus retspei kirjutama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline