Järjekorras selga ujujad
-
Külaline
Järjekorras selga ujujad
Huh, ma ilmselt lihtsalt ventileerin, kuna vaevalt inimesed ise seda tehes märkavad või aru saavad.
Ma üldiselt olen väga tolerantne inimene. Aga vot mind ajab täiega närvi see, kui poe kassajärjekorras taga olevad inimesed sõna otseses mõttes seljas elavad.
Viimase nädala jooksul on seljas elanud üks komplekt meesterahvastest sõpradest, kes reaalselt hingasid kuklasse, ma usun, et vahe oli ca 50cm. Ma ühe sammu edasi läksin, tulid ikka selga kohe tagasi.
Ja siis teine juhus oli lapsevankriga selja taga olev ema. Mitu korda rammis mu jalgu tagant käruga.
Ostukäruga vastu tagumiku olen ka korduvalt saanud varasemalt.
Ma ise ka liiklen 90% lapsevankriga aga ma ei trügi mitte kunagi kellelegi selga sellega. Pigem just jätan suurema vahe, sest laps vahel jalgadega võib ootamatult vehkida.
Miks inimesed teevad niimoodi?
Ma üldiselt olen väga tolerantne inimene. Aga vot mind ajab täiega närvi see, kui poe kassajärjekorras taga olevad inimesed sõna otseses mõttes seljas elavad.
Viimase nädala jooksul on seljas elanud üks komplekt meesterahvastest sõpradest, kes reaalselt hingasid kuklasse, ma usun, et vahe oli ca 50cm. Ma ühe sammu edasi läksin, tulid ikka selga kohe tagasi.
Ja siis teine juhus oli lapsevankriga selja taga olev ema. Mitu korda rammis mu jalgu tagant käruga.
Ostukäruga vastu tagumiku olen ka korduvalt saanud varasemalt.
Ma ise ka liiklen 90% lapsevankriga aga ma ei trügi mitte kunagi kellelegi selga sellega. Pigem just jätan suurema vahe, sest laps vahel jalgadega võib ootamatult vehkida.
Miks inimesed teevad niimoodi?
-
Külaline
Eks need on need samad, kes oma autoga teistel autodel linnas praktiliselt tagumikus kinni istuvad, selle asemel, et normaalset pikivahet hoida. Mis nende peades toimub, see on mullegi müstika.Guest kirjutas: ↑13 Juun 2025 21:50 Miks inimesed teevad niimoodi?
-
Külaline
Osadel inimestel on need isiklikud piirid kuidagi väga kitsad jah. Poesabades käib ka närvidele, aga mul on üks kolleeg, kes midagi näiteks minu arvutist vaadates nõjatub nii lähedale, et meie peade vahe on vaevu 5 sentimeetrit. Minu jaoks jube häiriv, tema jaoks ilmselt mitte. Ju seal poesabas on sama - osad inimesed lihtsalt ei taju, et trügivad teistele liiga lähedale.
-
Külaline
Tee teinekord märkus. Mu meelest on ka enesestmõistetav hoida viisakat vahet inimestega, nii poejärjekorras kui ka maanteel (seal muidugi ka turvalisuse kaalutlustel), aga mulle tundub, et osa inimesi ei teadvusta, et on tunginud teise privaattsooni.
-
Külaline
Mina kasutan poes alati käru. Ja kui mõni seni selgaronija kassajärjekorras mind häirima hakkab, sis ma lihtsalt astun oma poekäru ette, st minu ja järjekorras järgmise vahele jääb mu poekäru. Väga hästi toimib, keegi ei saa nii mulle selga ronida.
-
Külaline
Mulle see ka ei meeldi, aga olen selle lahendanud ostukäruga. Enamasti kasutan küll telefoni-pulti-iseteenindust, aga järjekorras jätan eelseisjaga endale sobiva vahe ning oma ostukäru hoian enda taga. Siis ei saa järgmine ostja mulle selga trügida.
Ma ükskord küsisin sellise seljaselaja käest, et kas soovite minu eest maksta?
) töötab!
-
Külaline
Ma kasutan alati iseteenindust ja seal ei ole järjekordi.
-
Külaline
Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
-
Külaline
Minu arust on mingi liik inimesi, kes ei suuda uuendusi vastu võtta. Ja siis on mingi liik, kes põhimõtteliselt ei kasuta iseteeninduskassat, sest esiteks on tema klient - miks ta peaks poemüüja tööd tegema ja ise piiksutama. Ja teiseks on mingi põhjendamatu hirm, et kui iseteeninduskassat kasutada, siis jäävad müüjad tööst ilma.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 16:40 Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
Eriti kohtan seda maapoodides. Mul siin oma külapoodi pandi iseteeninduskassa ca pool aastat tagasi. Tavakassa järjekord on üüratu. Ja iseteeninduskassa on täiesti tühi. Lihtsalt vaatan ja ei mõista - miks inimesed niimoodi teevad?
-
Külaline
Ma ise käin kodukandis väikelinnas ja seal ka algul oli tore minna iseteenindusse, sest keegi ei julgenud kasutada. Aga hakati vähehaaval kasutama ja nüüd on neid iseteenindusi seal juurde pandud ja sageli näen, et hoopis iseteeninduse tagas on järjekord ja tavakassas müüja passib jõude.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 16:49Minu arust on mingi liik inimesi, kes ei suuda uuendusi vastu võtta. Ja siis on mingi liik, kes põhimõtteliselt ei kasuta iseteeninduskassat, sest esiteks on tema klient - miks ta peaks poemüüja tööd tegema ja ise piiksutama. Ja teiseks on mingi põhjendamatu hirm, et kui iseteeninduskassat kasutada, siis jäävad müüjad tööst ilma.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 16:40 Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
Eriti kohtan seda maapoodides. Mul siin oma külapoodi pandi iseteeninduskassa ca pool aastat tagasi. Tavakassa järjekord on üüratu. Ja iseteeninduskassa on täiesti tühi. Lihtsalt vaatan ja ei mõista - miks inimesed niimoodi teevad?
Ma soovitaks seal maapoes aeg-ajalt tavaline kassa üldse kinni panna ja suunata inimesed iseteenindusse ja teenindaja aitab vajadusel seal.
Kes ühe korra läbi teinud, siis need julgevad edaspidi kasutama hakata. Kes pole kasutanud, peab seda tuumateaduseks.
Kasiiriga on mugavam, kui ise võimelda, seepärast kasutan tavakassat.
-
Külaline
Isegi siis, kui iseteeninduses läheks 2 minutit, aga kassasaba on 10 minutit? Miks? Mida seal võimelda on?
-
Külaline
Mõnes Tallinna Maximas täpselt nii ongi. Tavakassat ei saagi kasutada - kõik on iseteeninduse peal.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 17:03Ma ise käin kodukandis väikelinnas ja seal ka algul oli tore minna iseteenindusse, sest keegi ei julgenud kasutada. Aga hakati vähehaaval kasutama ja nüüd on neid iseteenindusi seal juurde pandud ja sageli näen, et hoopis iseteeninduse tagas on järjekord ja tavakassas müüja passib jõude.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 16:49Minu arust on mingi liik inimesi, kes ei suuda uuendusi vastu võtta. Ja siis on mingi liik, kes põhimõtteliselt ei kasuta iseteeninduskassat, sest esiteks on tema klient - miks ta peaks poemüüja tööd tegema ja ise piiksutama. Ja teiseks on mingi põhjendamatu hirm, et kui iseteeninduskassat kasutada, siis jäävad müüjad tööst ilma.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2025 16:40 Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
Ma soovitaks seal maapoes aeg-ajalt tavaline kassa üldse kinni panna ja suunata inimesed iseteenindusse ja teenindaja aitab vajadusel seal.
Kes ühe korra läbi teinud, siis need julgevad edaspidi kasutama hakata. Kes pole kasutanud, peab seda tuumateaduseks.
No aga kus mul kiiret? Ma võin see 10 minutit seal seista ju. Mina eelistan, et minu eest asi ära tehtaks, vähemalt teenindussfääris.
-
Külaline
Seal jah ei tea kas otsida loogiliselt S-saiake oliividega (nagu hinnasildil oli) või O-oliiv (ei näinudki nii kiiresti mis seal edasi oli)Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2025 18:28Ainult Lidli iseteen kassad mulle ei meeldi.
-
Külaline
-
Külaline
*mammut. I am a pidžin.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2025 19:08 Eriti agarad selgaronijad on mammotpartiiga mitte-eestlastest baabad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot], kahupea, Kirile, rucola, Semrush [Bot], Tolmukübe ja 5 külalist