Nõudepesumasin

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 18:20 Lisaliigutuste tegemiseks on see masin ok.
Nõude paigutamine, nõude jääkidest puhastamine, nõude väljavõtmine, nõude käsitsi üle pesemine, tableti keemia sisse söömine, masina hooldamine....
Saab teha ka naturaalset pesuvahendit, mis jällegi lisaülesanne
Las ma arvan, sa pesed käsitsi ja korralikult. Svammi ja Fairyga?
Külaline

Mul ei ole nõudepesumasinat, aga vahel on silma hakanud uue nõu ostmisel see märgistus. Paneb imestama, miks mõnda toidu jaoks mõeldud plastist topsi ei tohi nõudepesumasinasse panna. Kuum vesi? Aga käsitsi pesen ma ka väga kuumaga. Pesuvahend? Aga ega Fairy ju vähem kangem pole.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Võib-olla on pesuvahendis midagi abrasiivset, mis plast- ja puitdetaile rikub, ning teravaid nuge nüritab.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Meil on nõudepesumasin. Kasutan seda umbes 1-2 korda nädalas. Teistel päevadel pesen nõud käsitsi puhtaks. Laupäeviti kasutan peaaegu kindlasti, kuna siis on suuremad toiduvalmistamised ja mitmekäigulised lõunad, ka kooki küpsetan tihti just laupäeviti. Samuti kui on külalised käinud. Väga mõnus on pista nõud pesumasinasse, ei pea peoõhtu lõpul küürima hakkama.

Samas argipäeviti pesen ise, ei viitsi iga kohvitassi masinasse panna. Et siis - mulle meeldib, kui ta on kodus olemas. Aga kohustust iga päev seda kasutada ka ei ole.
Külaline

ei kujuta ette elu ilma nõudekata... 20 aastat kasutanud ja enne loobuksin pesumasinast.
2 täiskasvanut peres, masin peseb ca 2x nädalas. Külalistega või suuremal kokkamisel tihedamini.
Kui tean, et käivitan masina alles ülehomme, siis lasen praetaldrikud korraks vee alt läbi - igaks juhuks, et kinni ei kuivaks. Mingit muud tegevust peale tableti panemise pesemise jaoks ei tee. Isegi soola ei kasuta (tablett on 3in 1).
Pestud nõud on puhtad ja kuivad, ainult riiulissepaneku vaev.
Külaline

Tavaline nelja inimesega perekond. Nõudepesumasin on hädavajalik, igal õhtul paneme ta tööle. Sinna on pandud siis hommikused nõud ja õhtusöögi nõud. 60 cm masin saab täpselt täis. Hommikul võtad masina tühjaks ja kõik algab otsast peale. Hoiab aega kokku ja pesu kvaliteet on ok. Mingit erilist hooldust masin ei vaja.
Külaline

Tüüpne: hakatakse jahuma oma kasutamise näidetest, mitte TA küsitust.
Tablettide asemel kasutage geeli (kui masin muidugi võimaldab), saab doseerida enda hinnagul täpselt nii palju/väge, kui enda arvates nõud mustad on.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 00:06 Mul ei ole nõudepesumasinat, aga vahel on silma hakanud uue nõu ostmisel see märgistus. Paneb imestama, miks mõnda toidu jaoks mõeldud plastist topsi ei tohi nõudepesumasinasse panna. Kuum vesi? Aga käsitsi pesen ma ka väga kuumaga. Pesuvahend? Aga ega Fairy ju vähem kangem pole.
Tegelikult tohib plasti ka panna. Mina panen koguaeg. Plasti häda on lihtsalt see, et kui need on väga kerged, siis võivad masinas lendlema hakata. Mul on näiteks palju õhukindlalt suletavaid toidusäilituskarpe plastist. Ja need teevad mõnikord sellise triki, et keeravad end masinas teistpidi. Ja siis on see karp vett täis, kui masin lõpetab.

Samuti jäävad plastist nõud sageli piisku täis. Ehk siis kuivatusprogramm ei kuivata neid nii hästi kui teisi nõusid.

Aga on ka mingi liik toidupoe salatitopse (kuhu käib näiteks kartulisalat vmt), mis on sellisest plastist, et tõesti sulavad kõveraks selles tulikuumas vees. Aga nendest ei ole kahju, sest need ongi tegelikult mõeldud ühekordseks kasutamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 00:06 Mul ei ole nõudepesumasinat, aga vahel on silma hakanud uue nõu ostmisel see märgistus. Paneb imestama, miks mõnda toidu jaoks mõeldud plastist topsi ei tohi nõudepesumasinasse panna. Kuum vesi? Aga käsitsi pesen ma ka väga kuumaga. Pesuvahend? Aga ega Fairy ju vähem kangem pole.
Pesed nõusid käsitsi 65-kraadise veega? Tead, ma arvan, et sa peaksid Guinnessi-tegelastega kontakteeruma, saaksid ülemaailmselt kuulsaks. Lisaks loendamatud meditsiinilised teadusuuringud, millesse sind kaasatakse.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 09:05
Pesed nõusid käsitsi 65-kraadise veega? Tead, ma arvan, et sa peaksid Guinnessi-tegelastega kontakteeruma, saaksid ülemaailmselt kuulsaks. Lisaks loendamatud meditsiinilised teadusuuringud, millesse sind kaasatakse.
Korralik sepp ei kasuta tange, kui suksu vajab uut kabjarauda.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 09:05
Keegi ei pese tänapäeval paljakäsi. Korralike majapidamiskinnastega saab pesta ka tulikuuma veega, rääkimata sellest et head kindad taluvad ka kõiksugu söövitavaid aineid ja muud keemiat
Külaline

loomulikult heade kummikinnaste abil pesta kuuma veega nõud ja pole vaja mingit keemiat ega masinat
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 18:20
Guest kirjutas: 17 Juun 2025 09:05
Keegi ei pese tänapäeval paljakäsi. Korralike majapidamiskinnastega saab pesta ka tulikuuma veega, rääkimata sellest et head kindad taluvad ka kõiksugu söövitavaid aineid ja muud keemiat
Ma pole kunagi mingeid kindaid kasutanud. Kui nõusid pesen või koristan, siis ikka paljakäsi.
Külaline

Kellele ema kellele tütar vaidlus. Peske neid nõusid nii nagu ise soovite.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 23:02 Kellele ema kellele tütar vaidlus. Peske neid nõusid nii nagu ise soovite.
Esimest lauset ei tohiks vist enam kasutada: polevat piisavalt soovõrdõiguslik.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 17:22 Teema ei ole soovituse küsimisest, vaid teise nurga alt püstitatud.

Mul on fb-s mingi "Kodused lood". Seal visati õhku küsimus "Miks sina ei kasuta nõudepesumasinat". Vastuseid on tohutult. Ma ei jõua ära imestada, miks osadel inimestel on justkui pime viha selle aparaadi vastu?

"Kui kraanist tuleb sooja vett ja kaks kätt ka olemas, siis on see kõige mõttetum vidin üldse.

Ei kasuta ja ei hakka ka mitte kunagi kasutama. Mõttetu ruumiraiskaja köögis. Eriti mõttetu, kui oleme abikaasaga kahekesi. Mul käed ilusti töötavad, svamm seisab näpu vahel ja saan ise oma nõud puhtaks pestud.

Sest mul on käed otsas ja terved.

Siiani on kraanist tulnud soe vesi ja käed on ka olemas!" jne.

Kas siis mõne arvates nõudepesumasina omanikel ei ole käsi otsas ja kraanist ei tule sooja vett? Miks osad inimesed näevad selle masina kasutamises mingit tonti? Just nagu oleks masina kasutamine midagi häbiväärset? Laiskuse tunnusmärk?
Kui oli küsimus "miks sa ei kasuta" ja inimesed põhjendasid misk nad ei kasuta, siis mispärast sa nende põhjendused pimedaks vihaks liigitad? Kas sul endal on pime viha nõudepesumasina mittekasutajate suhtes? Mingi alaväärsuskompleks et peetakse laisaks?
Minu koju tuli nõudepesumasin ligi 25 aastat tagasi kui mu vanim laps oli alla aastane. Olin algul ka vastu, et mismõttes ma ei võiks ise nõusid pesta jms. Peale masina paigaldamist sai aru kui palju vabadust see mulle andis, selle asemel et peale lapse magamapanakut õhtul umbes tund aega kogu pere nõusid pesta sain ma hoopis ajan endale.
Nüüdseks on lapsed täiskasvanud ja meie renoveeritavasse maakoju kuhu kavatseme pensionieas päriselt elama kolida ei tule nõudepesumasinat. Aega ju on ja mis see 2 inimese nõude loputamine ikkavõtab. Vajadused on erinevad, ootused on erinevad, võimalused on erinevad. Ja kui kunagi pensionile jäädes siiski ümber mõtleme, eks siis tuleb köök veidi ringi planeerida.
Mulle tundub et teemaalgaajal analüüsivõime puudub täiesti, küsimusele antakse adekvaatseid vastuseid ja tema loeb selat välja pimeda viha. Huvitav kui oleks vastupidine küsimus olnud, et miks teil nõudepesunasin on ja siis oleks vasatud, et hoiab aega kokku, hoiab vett kokku, saan sel ajal midagi muud teha, siis kuidas see oleks teemaalgatajale paistnud?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juun 2025 00:26
Guest kirjutas: 14 Juun 2025 17:22 Teema ei ole soovituse küsimisest, vaid teise nurga alt püstitatud.

Mul on fb-s mingi "Kodused lood". Seal visati õhku küsimus "Miks sina ei kasuta nõudepesumasinat". Vastuseid on tohutult. Ma ei jõua ära imestada, miks osadel inimestel on justkui pime viha selle aparaadi vastu?

"Kui kraanist tuleb sooja vett ja kaks kätt ka olemas, siis on see kõige mõttetum vidin üldse.

Ei kasuta ja ei hakka ka mitte kunagi kasutama. Mõttetu ruumiraiskaja köögis. Eriti mõttetu, kui oleme abikaasaga kahekesi. Mul käed ilusti töötavad, svamm seisab näpu vahel ja saan ise oma nõud puhtaks pestud.

Sest mul on käed otsas ja terved.

Siiani on kraanist tulnud soe vesi ja käed on ka olemas!" jne.

Kas siis mõne arvates nõudepesumasina omanikel ei ole käsi otsas ja kraanist ei tule sooja vett? Miks osad inimesed näevad selle masina kasutamises mingit tonti? Just nagu oleks masina kasutamine midagi häbiväärset? Laiskuse tunnusmärk?
Kui oli küsimus "miks sa ei kasuta" ja inimesed põhjendasid misk nad ei kasuta, siis mispärast sa nende põhjendused pimedaks vihaks liigitad? Kas sul endal on pime viha nõudepesumasina mittekasutajate suhtes? Mingi alaväärsuskompleks et peetakse laisaks?
Minu koju tuli nõudepesumasin ligi 25 aastat tagasi kui mu vanim laps oli alla aastane. Olin algul ka vastu, et mismõttes ma ei võiks ise nõusid pesta jms. Peale masina paigaldamist sai aru kui palju vabadust see mulle andis, selle asemel et peale lapse magamapanakut õhtul umbes tund aega kogu pere nõusid pesta sain ma hoopis ajan endale.
Nüüdseks on lapsed täiskasvanud ja meie renoveeritavasse maakoju kuhu kavatseme pensionieas päriselt elama kolida ei tule nõudepesumasinat. Aega ju on ja mis see 2 inimese nõude loputamine ikkavõtab. Vajadused on erinevad, ootused on erinevad, võimalused on erinevad. Ja kui kunagi pensionile jäädes siiski ümber mõtleme, eks siis tuleb köök veidi ringi planeerida.
Mulle tundub et teemaalgaajal analüüsivõime puudub täiesti, küsimusele antakse adekvaatseid vastuseid ja tema loeb selat välja pimeda viha. Huvitav kui oleks vastupidine küsimus olnud, et miks teil nõudepesunasin on ja siis oleks vasatud, et hoiab aega kokku, hoiab vett kokku, saan sel ajal midagi muud teha, siis kuidas see oleks teemaalgatajale paistnud?
Ma alati imestan neid, kes "loputavad" oma nõusid. Kui kodus juuakse vaid kohvi-teed ja tehakse võileiba, siis ehk tuleks kõne alla. Aga pere, kus tehakse süüa....? Tõesti sa hakkad rasvast tilkuvaid ahjupanne, potte, muidu panne loputama?

Mina ikka eelistan oma nõusid pesta, mitte loputada.

Mis puutub "pimedasse vihasse", siis ma ei tea, kas oled juhtunud seda fb küsitlust lugema. Mõistagi ei pritsita seal otseselt sülge ja tuld, kuid see hoiak "mul käed ilusti töötavad, svamm seisab näpu vahel ja saan ise oma nõud puhtaks. Sest mul on käed otsas ja terved. Siiani on kraanist tulnud soe vesi ja käed on ka olemas!" on kergelt passiiv-agressiivne, ironiseerimine ja üleolev nende suhtes, kes kasutavad masinat.

Kas tõesti võib olla, et need, kes masinat kasutavad, on kätetud, neil ei seisa svamm näpu vahel, nad on laisad jne?

Konkreetses küsitluses ei märganud ma ühegi masina kasutaja üleolevat kommentaari käsipesu eelistajate suhtes.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 01:01
Guest kirjutas: 18 Juun 2025 00:26

Mul on fb-s mingi "Kodused lood". ...
Kui oli küsimus "miks sa ei kasuta" ja inimesed põhjendasid misk nad ei kasuta, siis ...
...
Konkreetses küsitluses ei märganud ma ühegi masina kasutaja üleolevat kommentaari käsipesu eelistajate suhtes.
Ants küll märkas, sest neid viidatakse talle kogu aeg.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 18:37 loomulikult heade kummikinnaste abil pesta kuuma veega nõud ja pole vaja mingit keemiat ega masinat
Kõlab jube mõnusalt ja tänapäevaselt. Lausa lust köögis toimetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2025 00:26Kui oli küsimus "miks sa ei kasuta" ja inimesed põhjendasid misk nad ei kasuta, siis mispärast sa nende põhjendused pimedaks vihaks liigitad? Kas sul endal on pime viha nõudepesumasina mittekasutajate suhtes? Mingi alaväärsuskompleks et peetakse laisaks?
Olen täitsa teine kägu, mitte TA, keda sa tsiteerisid.
Ma ei ole ka FB neid kommentaare lugenud, aga kui on tõsi see, et kommentaarides kasutatakse väljendeid 'sest mul on käed otsas ja svamm seisab näppude vahel ja mul siiani sooja vett kraanist tulnud', siis need ei ole neutraalsed normaalsed vastused, vaid on selge hammustamine, halvustamine, ironiseerimine ja rünnak nende suunas, kes nõusid käsitsi ei pese.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist