Kuidas kaalust alla saada?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Olen eelmine ja ei tahtnud hammustada, vaid lisaksin, et see +8kg olin samas kaalus ja pikkuses kui Sina (ja siin keegi soovitaja veel, 80 ja 160), selline kaal teeb jube vastikuks mammilikuks väljanägemise, eriti kui ollagi selline "matsakas ja maaligi". Niiet jõudu meile.
Aga fakt on, et MILLESTKI pead loobuma- kas piirata aega (mil sööd, see siis vahelduvpaast), või piirata kaloreid (ja mitte sohki teha) jne. Niikaua kui sa leiad ainult vabandusi ja mitte võimalusi, ei muutu ka mitte midagi. Seilasime, teame.
Külaline

Mina isiklikust kogemusest ütlen, et kogutud kaalu on keeruline alla saada kui kehas on suur stress. Mul on 25kg ülekaalu kogunenud, stressisöömise tõttu, pika ajaga - 10 aasta jooksul. Olen need 10 aastat ka halvasti maganud - pulss on kõrge, stressinäit ka, välja ei puhka. Vahel olen öösel ärkvel, hommikul võimatu ärgata jne.
Hakkasin teadlikult kaalu langetama. Olen ka kord elus varem 27kg maha võtnud ja reegleid selged. Tulemus - 1-2 kg paari kuuga . Pidanuks olema 4-5 kg kindlasti. Perearstiga arutasime ja sain Ozempicu. Kadus igasugune näksimiseisu, aga alla läks poole aastaga 1kg. Perearst nöökis, et niikuinii sööte liiga palju ega liigu üldse. Vaatas mu toidupäevikuud ja siis ei osanud ta ka midagi arvata. Viimases ahastuses mõtlesin stressi vähendada. Ostsin Nervostrongi tabletid ja hakkasin 1-2x ndl oma tavapärase väikese jooksuringi asemel käima pensionäride vesivõimlemises. Uni hakkas paranema umbes nädala möödudes, keha on hommikul puhanum ja kuu ajaga on kaalust 3kg maha läinud. Toitumist ei ole muutnud, tegelikult ka liikumist mitte, lihtsalt stressi toidulisandi abil vähemaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2025 14:51 Mina isiklikust kogemusest ütlen, et kogutud kaalu on keeruline alla saada kui kehas on suur stress. Mul on 25kg ülekaalu kogunenud, stressisöömise tõttu, pika ajaga - 10 aasta jooksul. Olen need 10 aastat ka halvasti maganud - pulss on kõrge, stressinäit ka, välja ei puhka. Vahel olen öösel ärkvel, hommikul võimatu ärgata jne.
Hakkasin teadlikult kaalu langetama. Olen ka kord elus varem 27kg maha võtnud ja reegleid selged. Tulemus - 1-2 kg paari kuuga . Pidanuks olema 4-5 kg kindlasti. Perearstiga arutasime ja sain Ozempicu. Kadus igasugune näksimiseisu, aga alla läks poole aastaga 1kg. Perearst nöökis, et niikuinii sööte liiga palju ega liigu üldse. Vaatas mu toidupäevikuud ja siis ei osanud ta ka midagi arvata. Viimases ahastuses mõtlesin stressi vähendada. Ostsin Nervostrongi tabletid ja hakkasin 1-2x ndl oma tavapärase väikese jooksuringi asemel käima pensionäride vesivõimlemises. Uni hakkas paranema umbes nädala möödudes, keha on hommikul puhanum ja kuu ajaga on kaalust 3kg maha läinud. Toitumist ei ole muutnud, tegelikult ka liikumist mitte, lihtsalt stressi toidulisandi abil vähemaks.
Magamatusel ja meeleolul on väga suur mõju toiduga seotud käitumisele ja kaalulangetusele, nõus.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2025 14:51Mina isiklikust kogemusest ütlen, et kogutud kaalu on keeruline alla saada kui kehas on suur stress. Mul on 25kg ülekaalu kogunenud, stressisöömise tõttu, pika ajaga - 10 aasta jooksul. Olen need 10 aastat ka halvasti maganud - pulss on kõrge, stressinäit ka, välja ei puhka. Vahel olen öösel ärkvel, hommikul võimatu ärgata jne.
Täiesti nõus. Elu peab olema stressivaba, sul ei tohi olla rahamuresid, pereelu on korras, lapswed kustud ja kammitud, sul endal on mõned põnevad hobid, töökollektiiviga hea läbisaamine. Need on mõned märksõnad. Lisaks head geenid, vaata mida suhu pistad, spordiga mõõdukas tegelemine. Õhtul võid jalutamas käia.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2025 20:36
Külaline kirjutas: 23 Mär 2025 14:51Mina isiklikust kogemusest ütlen, et kogutud kaalu on keeruline alla saada kui kehas on suur stress. Mul on 25kg ülekaalu kogunenud, stressisöömise tõttu, pika ajaga - 10 aasta jooksul. Olen need 10 aastat ka halvasti maganud - pulss on kõrge, stressinäit ka, välja ei puhka. Vahel olen öösel ärkvel, hommikul võimatu ärgata jne.
Täiesti nõus. Elu peab olema stressivaba, sul ei tohi olla rahamuresid, pereelu on korras, lapswed kustud ja kammitud, sul endal on mõned põnevad hobid, töökollektiiviga hea läbisaamine. Need on mõned märksõnad. Lisaks head geenid, vaata mida suhu pistad, spordiga mõõdukas tegelemine. Õhtul võid jalutamas käia.
Just. Tavalise inimese elu.
Külaline

Mõned kommentaarid erinevate postitajate murekohtadele. Kui ei suuda juua kohvi ilma suhkru ja piimata, ära siis piina ennast. Aga kasuta naturaalset suhkrut ja joo oma kohvi peale hommikusööki.Enne hommikusööki joo vett, niisama või õunaäädikaga. Ma hakkasin oma musta kohvi (harjutasin ennast ümber suhkruga piimakohvi pealt paar aastat tagasi) jooma peale hommikusööki, täis kõhu peale. Lisaks piirasin kõvasti kohvi hulka, joongi ühe suure tassi hommikul ja siis vbl kui on mingi seltskondlik kohvijoomine, siis väike tass kuni kella neljani pärastlõunal. Kindlasti on minu praegusele paremale unele kaasa aidanud ka teised tegurid, aga võin kindlalt öelda, et kui joon nüüd päevas rohkem kohvi, siis on raske magama jääda, ärkan öösel, et pissil käia ja järgmisel hommikul olen ärgates väsinud. Nagu olin möödunud neli aastat. Halb ja ebapiisav uni on tohutu kehakaalu tõstja! Tehke kõik võimalik, et und parandada. Nt rahulik jalutuskäik enne und, korralikut tuulutatud ja pimendatud jahe tuba, hea padi. Vbl näiteks mingi rahulik une-eelne rituaal enda eest hoolitsemist, kreemitamist ja poputamist.
Sellele, kes kirjutas, et raha on vähe ja ei jaksa kurki/tomatit osta salatiks. Praegu ei ole hooaeg, poest on isegi kalli raha eest keeruline maitsvat kurki/tomatit saada, mis oleksid salati põhikomponendiks. Selle asemel kasuta salati põhjana meie suhteliselt odavat imetoitu hapukapsast. Soolestiku mikrobioomi terviseks ja läbi selle kogu keha terviseks on oluline süüa fermenteeritud toite. Kõik hapukapsad ei ole mõnusad toorelt söömiseks, liiga hapud või liiga soolased. Ma ostan turult (palun maitsta enne) või Selverist Uus-Kongo oma. Üks salatiretsept: hapukapsas, mõned jõhvikad, redis, valge redis, pool avokaadot, röstitud kõrvitsaseemned, päevalilleseemned. Siit on kõige kallim avokaado ja see pole üldse hädavajalik. Järelejäänud poole keeran tihedalt fooliumi ja pane selle järgmisesse salatisse. Veel erinevaid võimalikke komponente selles talve/kevade salatis: erinevad idud (algul ostsin poest, nüüd teen ise), nuikapsas, ploomtomat, värske kurk, Peipsi värske soolakurk, riivitud porgand, grillitud rooskapsas, punased oad. Ma teen endale salati hommikuks ja peale salatit söön ühe keedumuna ja natuke suitsukala. Kui tuju tuleb, siis ka pooliku Rukkipala (see ilma lisatud suhkruta variant) soolavõiga. Kõht seisab pikalt täis.
Kui rahaga on kitsas, siis mõtle nii, et sa ei osta tervislikke asju lisaks, vaid ebatervislike asemel. Kapsas, hapukapsas, porgand, peet, kaalikas, sibul, küüslauk, külmutatud köögivili, konserveeritud erinevad oad ja maitsestamata hakkliha. Jah, ma tean, et on olemas palju tervislikumaid variante, aga ma mõtlen, mida osta kui raha on vähe ja ligipääsetavas poes on kehva valik. Ja paraku on nii, et päris rikastel on toitumisnõustajad, kokad, treenerid, teenijad. Meie, enamus inimesi, peame seda kõike ise endale olema. Ja valik ongi selline, et kui sa ise enda eest ei hoolitse, siis keegi teine seda ei tee. Kui ei viitsi süüa teha või toitu valida, siis suurendad päev-päevalt oma võimalust veeta oma elu suurte füüsiliste piirangutega ja jääd paljust toredast ilma.
Sellele, kellel mees poes käib - saada talle nimekiri, mida poest vaja oleks. Tal on ju palju lihtsam niimoodi ja nii saada aja jooksul liikuda tervislikumate valikute poole.
Mina ka ei viitsi kogu aeg süüa teha, see on olnud alati pigem tüütu rutiin kui nauding. Kui on vaja füüsilist tööd tegevat meest toita, siis on muidugi keerulisem, aga mina üksiku inimesena saan lihtsamalt läbi. Teen värskekapsa hautist ja söön seda ilma kartulita. Teen kanasuppi ja söön seda paar-kolm päeva. Ei, ei tüüta ära. Mõned kanakoivad või kintsud, mustas pakis vedel FoodStudio valmispuljong, külmutatud lillkapsas/brokoli/aedoad, kaalikalaastud, mustad või punased oad. Peale hapukoort ja tilli. Teen ahjus kana, kõrvale ahju brüsseli kapsas, kaalikas, porgand. Teen suure potitäie ahjuliha, söön mitu päeva seda. Seitsme nädala jooksul olen 7 kg alla võtnud. Kõht on enamasti täis, kui magusa järgi isutab, siis ostan värskeid kultuurmustikaid. Olen selle 7 nädala jooksul söönud 1 jäätise ja 2 tk kooki (alguses). Olen söönud kaks korda pastat ja korra tatart. Leiba ainult harva, seda ilma lisatud suhkruta Rukkipala. Kartulit/riisi ei ole üldse söönud. Söön võid, hapukoort, rammusat keefiri, maitsestamata jogurtit. Söön palju rasvast kala. Ühtegi light toodet ei ostnud enne ka ja sõin neid ainult siis kui külas pakuti. Senise kaalu langemise tempoga olen rahul, minu vanuses kiiremini ei tahagi, muidu näeksin välja nagu rosin. Kui kaal jääb pikalt seisma, siis hakkan gramme ja kaloreid jälgima, seni olen lihtsalt kõhu nii täis söönud, kui tahan. Ja kui te nüüd küsite, et miks ma paks olen(14 kg veel alla võtta), kui ma nii tark olen ;) , siis vastus on lihtne: stress ja menopaus.
Külaline

Miks te seda õunaäädikat soovitate? See rikub ju mao ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Mär 2025 12:12 Miks te seda õunaäädikat soovitate? See rikub ju mao ära.
Ma olen näinud arste/teadlasi naturaalset õunaäädikat soovitamas. Ma ei ole näinud arste/teadlasi hoiatamas, et supilusikatäis õunaäädikat klaasi veega rikub mao ära.
Külaline

Kaalust allavõtmine tekib kui need olemasolevad rasvarakud kõhetuvad ja nö valuvad lössi. Rasvarakk aga ka püüab edasi elada. Seepärast ongi kaalulangetus nii raske. Rakud peavad kõhetuma. Ja küll nad kasutavad võimalust taastada endine olukord, kui võimaluse saavad.
Külaline

Teemaalgataja kohvist juttu ei teinud. Mina olen see kohvijoojast paks, hoopis teine isik 😁. Olin vist 3 või neljas vastaja.

Ja õunaäädikas on hoopis midagi muud. See sõna äädiikas pärast arvatakse, et see on sama, mis tavaline äädikas.
Magu see küll ei riku. Ergutab pigem seedimist. Ja veega lahjendatuna ei tee maole midagi. See on pm sama, mis tsitrusevett juua. Happelise ph-ga.
Külaline

Minul näiteks tekkisid õunaäädikast teravad valud makku. Aga ma olen tundlik ka tsitruselistele ja maasikatele. Igaühele siiski ei sobi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Mär 2025 13:23 Minul näiteks tekkisid õunaäädikast teravad valud makku. Aga ma olen tundlik ka tsitruselistele ja maasikatele. Igaühele siiski ei sobi.
Eks muidugi oleneb inimesest. Mina näiteks ei saa süüa paprikat. Meeletud kõrvetised ja magu hakkab lausa valutama.
Külaline

No ükski asi ei sobi KÕIKIDELE, ikka tuleb iseendast lähtuda, kui soovitusi loetakse.
snemmmeeesse
Kontakt:

Postitus Postitas snemmmeeesse »

Kaalu alandavad tabletid - https://tonzes.com/slimest.htm Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist