Kui saaksite, kas molutaksite?
Kui saaksite, kas molutaksite?
Kui teil poleks kohustusi ja te ei peaks käima tööl, kuidas oma vaba aega veedaksite? Kas molutaksite niisama päevad maha, või teeksite tihti mingeid tegevusi (aiatööd, teater, jne)? Kui niisama molutada, kas teil ei tekiks mõtet, et "peab tegema midagi kasulikku, mitte niisama vahtima"? Kas alati üldse peab midagi tegema? Elada saab ju igate moodi. Mina arvan, et puhkus ehk nö molutamine on ka kasulik, ja miks ei võiks seda suures ulatuses olla, kui aega vabalt käes. Mida teie arvate?
-
Külaline
Mina arvan, et sa oled tiba tüütu.
-
Külaline
Paar päeva molutada pole kunagi vale. Eestlane ei oska puhata ja peab koguaeg ringi laskma nagu orav rattas. Tähtis on puhata ka.
Siiski mulle päevast- paarist piisaks ja siis pean juba omale mõtestatud tegevuse leidma. Midagi, millest on kasu ja tulemus on näha.
Siiski mulle päevast- paarist piisaks ja siis pean juba omale mõtestatud tegevuse leidma. Midagi, millest on kasu ja tulemus on näha.
-
Külaline
Loen seda teemat ja millegipärast meenub vanasõna- üks loll jõuab rohkem küsida, kui sada tarka vastata.
-
Külaline
Eks sellega ole nii ja naa. Öeldakse, et teatud määral molutamist tuleb inimesele ainult kasuks. Näiteks kui puhkuse ajal lihtsalt lebad rannaliival ega tee mitte midagi, siis su aju taastub, tulemuseks on parem ajutöö, suurem jõudlus, paremad ideed. Ehk siis, igatepidi kasulik.
Tänapäeval aga mõeldakse molutamise all põhiliselt seda, et inimene vedeleb päevad läbi voodis, nutitelefon peos. Sihuke asi küll kasulik ei ole. Selle juures aju justkui ju teeb mingit tööd - st vahib TikToki videoid või muud suht mõttetut. Tegelikult aga molutab. Ehk siis - see ei ole kasulik töö, aga ei ole ka puhkus. Tagajärjeks on väsinud aju, kus ei teki ühtegi uut ega kasulikku ideed - enamasti.
Tänapäeval aga mõeldakse molutamise all põhiliselt seda, et inimene vedeleb päevad läbi voodis, nutitelefon peos. Sihuke asi küll kasulik ei ole. Selle juures aju justkui ju teeb mingit tööd - st vahib TikToki videoid või muud suht mõttetut. Tegelikult aga molutab. Ehk siis - see ei ole kasulik töö, aga ei ole ka puhkus. Tagajärjeks on väsinud aju, kus ei teki ühtegi uut ega kasulikku ideed - enamasti.
No kuidas Te aru ei saa, ta ju molutab!Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:01 Mina arvan, et sa oled tiba tüütu.
-
Külaline
Ma nüüd molutan. Aga alates laste saamisest u 25a ma ei molutanud. Kogu aeg oli midagi teha või vaja teha.
Samas ma mõtlen, et kui nii jätkub, ma pole ise endaga rahul. Ikka peaks midagi tegema. Aga mida? Kunagi peeti ka lugemist aja raiskamiseks. Siis teleka vaatamist. Nüüd skrollimist. Vahepeal ma tegin trenni.mu tuttavad ütlesid, et kas midagi targemat teha pole.
Mul on tiktok. Ma vaatan seda. Hiljuti tegin.ma mõtlen, et kas enne sõda oli ka nii palju uudiseid poliitikast, sõdadest, katastroofidest, kui praegu tiktokis on. Huvitaval moel, sealt ikka saab teada enne, et miskit toimus, kui eesti uudistest. Või on need sõjauudiste tegijad täiesti uus nähtus, sest enne polnudki sõdasid või see ei huvitanud kedagi. Sõda polnud nii lähedal.
Samas ma mõtlen, et kui nii jätkub, ma pole ise endaga rahul. Ikka peaks midagi tegema. Aga mida? Kunagi peeti ka lugemist aja raiskamiseks. Siis teleka vaatamist. Nüüd skrollimist. Vahepeal ma tegin trenni.mu tuttavad ütlesid, et kas midagi targemat teha pole.
Mul on tiktok. Ma vaatan seda. Hiljuti tegin.ma mõtlen, et kas enne sõda oli ka nii palju uudiseid poliitikast, sõdadest, katastroofidest, kui praegu tiktokis on. Huvitaval moel, sealt ikka saab teada enne, et miskit toimus, kui eesti uudistest. Või on need sõjauudiste tegijad täiesti uus nähtus, sest enne polnudki sõdasid või see ei huvitanud kedagi. Sõda polnud nii lähedal.
-
Külaline
Pigem treib mingeid teemasid, nii nagu talle parasjagu pähe tuleb. Kunagi kuulsin väljendit. Usbekk laulab sellest, mida enda ümber näeb....
-
Külaline
Silver Sepp ka.Guest kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:33Pigem treib mingeid teemasid, nii nagu talle parasjagu pähe tuleb. Kunagi kuulsin väljendit. Usbekk laulab sellest, mida enda ümber näeb....
-
Külaline
See on loodusrahvaste komme, laulda sellest, mida enda ümber nähakse. Mind muide Tolmuka teemad ei häiri üldse.
Ei saa välistada, et Tolmukübe ongi usbekk, või siis lihtsalt ei näe kaugele.Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:33Pigem treib mingeid teemasid, nii nagu talle parasjagu pähe tuleb. Kunagi kuulsin väljendit. Usbekk laulab sellest, mida enda ümber näeb....
Selliste, mingite teemade treimine, mis kuskile ladva piirkonda jõuavad, seda võib ju ka molutamiseks nimetada?
-
Külaline
Sa oled nii vana ....aga mälu on sul hea. Ma ka tean seda ütlust. Aga siis ja praegu oli see ikka öeldud mõnitusena. It vaas ruud, it vaas veeri faking ruud.Guest kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:33Pigem treib mingeid teemasid, nii nagu talle parasjagu pähe tuleb. Kunagi kuulsin väljendit. Usbekk laulab sellest, mida enda ümber näeb....
Pole siin midagi "Bu qo'pol". Usbekistan on umbes ca kümme korda suurem kui Eesti, miks kaugele laulda. Meite endi Kalevipoeg käis ju tunduvalt lähedamalt laudu toomas, ei hakanud laulma.Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2025 18:00Sa oled nii vana ....aga mälu on sul hea. Ma ka tean seda ütlust. Aga siis ja praegu oli see ikka öeldud mõnitusena. It vaas ruud, it vaas veeri faking ruud.
-
Külaline
Mina ikka vahel aegajalt luban endale mõned niisama täiesti kohustustevaba päeva mölutamiseks, kus ma kohe üldse lillegi ei liiguta. Passin poole päevani hommikumantlis ja sööme terve perega kiiret toitu, mis erilist vaeva valmistamisel ei nõua. See on vajalik, et aju saaks puhata.
Liiga pikalt niimoodi mölutades aga hakkab mul lihtsalt igav ja ega ei saagi, sest lapsed on noored veel. Ühe suve oli laps kaks nädalat vanaema juures(et saaks ka suvel pikemalt lasteaiast puhata, need kaks nädalat lihtsalt ei kattunud minu ja lapse isa puhkusega) ja peale tööpäeva oli ausaltöeldes kodus lausa igav.
Liiga pikalt niimoodi mölutades aga hakkab mul lihtsalt igav ja ega ei saagi, sest lapsed on noored veel. Ühe suve oli laps kaks nädalat vanaema juures(et saaks ka suvel pikemalt lasteaiast puhata, need kaks nädalat lihtsalt ei kattunud minu ja lapse isa puhkusega) ja peale tööpäeva oli ausaltöeldes kodus lausa igav.
-
Külaline
Miks?Guest kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:02
-
Külaline
Ta võiks parem jäätist süüa ja kokat peale lürpida, seda magustajaga, kus pole suhkrut ega kaloreid. Kas kunstliku magusainega jäätisi ka müüakse, mai teagi?Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2025 17:33Pigem treib mingeid teemasid, nii nagu talle parasjagu pähe tuleb. Kunagi kuulsin väljendit. Usbekk laulab sellest, mida enda ümber näeb....
Usbekistanis kindlasti on kunstmagusaid jäätisi, ma olen kuulnud.
mulle üldiselt molutada meeldib. aga see tähendab minu jaoks peale voodis raamatu legemise ka metsas kolamist ja loomade pildistamist, aias kaevamist ja joonistamist. lisaks kodu ja maakodu kõpitsemist, laste- ja lastelastega hängimist, reisimist. no kõike peale palgatöö.
Mõne märapiima limpsipulga vast ehk leiab.
-
Külaline
Ikka tekib ja vahel ajan ennas vägisi üles ka diivanilt ja teen midagi kasulikku, sest muidu on süümekad. Aga vahel aelen süüdimatult diivanil edasi. Vahin telekat ja surfan arvutis kogu päeva.
-
Külaline
Ühe päeva võin ma ka lihtsalt maha istuda. Aga mitu päeva järjest toas istuda/lamada - ei, see pole päris minu jaoks.
Ma käiks jalutamas, raamatukogus, üritustel, talvel suusatamas-uisutamas, suvel aiatöö, käiks ujumas, rattaga sõitmas, marju/seeni korjamas jne. Osa päevast teeks seda ja osa päevast istuvaid tegevusi (kodus raamatu lugemine, teleka vahtimine, neti vahtimine). Ja seda üldse mitte mingite süümepiinade, vaid puhtalt enda parema enesetunde huvides. Ma tunnen ennast paremini, kui iga päev mingi osa ajast õues liigun. Ei pea tingimata just nö. kasulik tegevus olema, aga midagi küll, et ma saaks õue ja liikuda.
Ja tegelikult, mis siin teoretiseerida, ma ju vabadel päevadel ja puhkuse ajal elangi nii.
Ma käiks jalutamas, raamatukogus, üritustel, talvel suusatamas-uisutamas, suvel aiatöö, käiks ujumas, rattaga sõitmas, marju/seeni korjamas jne. Osa päevast teeks seda ja osa päevast istuvaid tegevusi (kodus raamatu lugemine, teleka vahtimine, neti vahtimine). Ja seda üldse mitte mingite süümepiinade, vaid puhtalt enda parema enesetunde huvides. Ma tunnen ennast paremini, kui iga päev mingi osa ajast õues liigun. Ei pea tingimata just nö. kasulik tegevus olema, aga midagi küll, et ma saaks õue ja liikuda.
Ja tegelikult, mis siin teoretiseerida, ma ju vabadel päevadel ja puhkuse ajal elangi nii.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist