Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
vaimuhaige
Kontakt:

Postitus Postitas vaimuhaige »

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:55
Oleme arutanud. Diabeedik vajab süsivesikuid nagu iga teinegi organism. Ja eriti siis, kui on insuliini ravi. Pikalt süsivesikute vaene dieet tekitab kehas ketoatsidoosi, mis on eluohtlik!
Samuti hüpo ennetuseks on vaja süsivesikuid, et diabeedik koomasse ei langeks.

Sinusugused uhuutajad ja asjast mitte teadjad ajavadki kurjaks.
Leia mõni pädevam arst. Kui ta sellist juttu ajab, et süsivesikute mittesöömine on diabeedikule eluohtlik, siis on ise üks paras uhuutaja. Kas sa üldse tead mis asi on diabeet? See on mürgisus.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 12:05
Oleme arutanud. Diabeedik vajab süsivesikuid nagu iga teinegi organism. Ja eriti siis, kui on insuliini ravi. Pikalt süsivesikute vaene dieet tekitab kehas ketoatsidoosi, mis on eluohtlik!

Leia mõni pädevam arst. Kui ta sellist juttu ajab, et süsivesikute mittesöömine on diabeedikule eluohtlik, siis on ise üks paras uhuutaja. Kas sa üldse tead mis asi on diabeet? See on mürgisus.
Jajah 🤣
Jah, ma tean mis asi on diabeet. Ma ei hakka siin rumalaga vaidlema. Las jääda 🤭🫣
Klm

Postitus Postitas Klm »

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:23
Klm kirjutas: 31 Juul 2024 08:00

Näita mulle palun üks inimene, kes 3 korda nädalas treenides, suudab endale ebaloomulikult suured lihased kasvatada. 3 korda nädalas treenides saab heal juhul ilusa vormis keha, eeldusel et uni ja toitumine on ideaalselt paigas. Lihasmäest on asi kaugel. Eriti naisterahva puhul. 40+ naistele on jõutreening väga soovituslik, sest lihas hakkab selles vanuses kiirelt kaduma.
Kerge kadedusenoot kõlab läbi su kommentaaridest.
Miks mitte? Mõned kulturistid treenivad ainult 1 kord nädalas - isegi nii on võimalik. Rohkem ei ole alati parem. Kui keegi teeb 3 korda nädalas trenni ja tulemuseks napilt vormis keha, siis ta peab midagi väga valesti tegema.
Viimane lause muidugi näitab ära, millist mõttelaadi inimesega tegemist.

Kord nädalas treenivatest kulturistidest ei ole ma midagi kuulnud. Naistel ei teki igatahes meeletult lihast 3 korda nädalas treenides, kui just lisaks mingisuguseid aineid ei tarvita või testosteroonitase ebatavaliselt kõrge ei ole. Lihaste kasvatamine on meeletult raske ja nõuab palju tööd.
Ma vähemalt ise ei ole Eesti jõusaalides ühtegi ebaloomulikult suurte lihastega naist näinud. Fitness tüdrukutel paistavad küll lihased hästi välja ent päriselus on nad ikkagi väga pisikesed. Lisaks ei treeni nad üldjuhul vaid 3 korda nädalas. Vähemalt mitte ettevalmistus faasis.
Külaline

Klm kirjutas: 31 Juul 2024 12:27
Klm kirjutas: 31 Juul 2024 08:00

Näita mulle palun üks inimene, kes 3 korda nädalas treenides, suudab endale ebaloomulikult suured lihased kasvatada. 3 korda nädalas treenides saab heal juhul ilusa vormis keha, eeldusel et uni ja toitumine on ideaalselt paigas. Lihasmäest on asi kaugel. Eriti naisterahva puhul. 40+ naistele on jõutreening väga soovituslik, sest lihas hakkab selles vanuses kiirelt kaduma.
Kerge kadedusenoot kõlab läbi su kommentaaridest.
Miks mitte? Mõned kulturistid treenivad ainult 1 kord nädalas - isegi nii on võimalik. Rohkem ei ole alati parem. Kui keegi teeb 3 korda nädalas trenni ja tulemuseks napilt vormis keha, siis ta peab midagi väga valesti tegema.

Kord nädalas treenivatest kulturistidest ei ole ma midagi kuulnud. Naistel ei teki igatahes meeletult lihast 3 korda nädalas treenides, kui just lisaks mingisuguseid aineid ei tarvita või testosteroonitase ebatavaliselt kõrge ei ole. Lihaste kasvatamine on meeletult raske ja nõuab palju tööd.
Ma vähemalt ise ei ole Eesti jõusaalides ühtegi ebaloomulikult suurte lihastega naist näinud. Fitness tüdrukutel paistavad küll lihased hästi välja ent päriselus on nad ikkagi väga pisikesed. Lisaks ei treeni nad üldjuhul vaid 3 korda nädalas. Vähemalt mitte ettevalmistus faasis.
Järelikult nad teevad midagi valesti. Jõusaalis käimine üksi ei kasvata lihast. Niisama trenni pärast trenni tegemine ka mitte. Nende uni ja toitumine ei saa mingi valemiga ideaalselt paigas olla, nagu kirjutasid, kuna piisavas koguses valku süües suureneks lihasmass isegi ilma ühegi trennita.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 12:41

Järelikult nad teevad midagi valesti. Jõusaalis käimine üksi ei kasvata lihast. Niisama trenni pärast trenni tegemine ka mitte. Nende uni ja toitumine ei saa mingi valemiga ideaalselt paigas olla, nagu kirjutasid, kuna piisavas koguses valku süües suureneks lihasmass isegi ilma ühegi trennita.
Ei suurene, suureneb vaid pekikiht kõhu pmber. Lihas tekub selle katkitegemisest suure koormuse kasutamisel ja seejärel valk parandab ja ehitab lihaskiu uuesti üles.
Külaline

Kuule isehakanud arst! Mina olen diabeetik (I tüüp) ja MA TEAN, mida see haigus endast kujutab. Ma tean, kuidas hoiduda hüpost ning selleks ON VAJA tarbida süsivesikuid.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 11:47
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:30

Ära aja nüüd pullikakat.

Tahad väita, et kui mu poeg lõpetaks süsivesikute tarbimise, siis paraneks ta imekombel 1 tüübi diabeedist? Ma ei ole küll see eelmine ja ei tea milline aih tal on.
Aga diabeet on ka üks elukestev autoimmuunhaigus.

Rumal jutt suhu tagasi!
Üsna rumal ja ülbe suhtumine tundub sul endal olevat... low-carb on peavoolumeditsiinis täiesti igapäevane praktika diabeedi ravis. Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.

Kas miski takistab seda järgi proovimast? või sellest arstiga konsulteerimast?
Low carb võib olla II tüübi ennetusel abiks. Küll aga ei saa I tüübi diabeetik ellu jääda ilma süsivesikuteta.

Muide, I tüüp ja II tüüp on oma olemuselt ja tekkepõhjuselt suht erinevad haigused.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 01:41
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 00:45
Minul on raske ja eluaegne autoimmuunhaigus, millele vaatamata elan suhteliselt täisväärtuslikku elu, osalt just tänu sellele, et teen mõõdukalt sporti, mida selle haigusega soovitatakse. Jõusaal, küll mitte 3 korda nädalas kahjuks, ujumine, lauatennis.

Vot ei kujuta ette, mis minust oleks saanud, kui oleksin diivanile lebama jäänud. Ilmselt oleksin juba pea liikumisvõimetu. Absoluuselt kõik arstid ja uuringud kinnitavad liikumise tähtsust tervise säilitamisel, ka naiste jaoks.

Selle "teooria" tagant paistab minu jaoks mitte niivõrd uhuundus, seda muidugi ka, kuivõrd tavaline seksism. Mehed võivad sportida, aga naised ei või. Siis on mingi umbluu sinna juurde välja mõeldud, miks just naised ei või.
Eluaegsest autoimmuunhaigusest saad üsna kiirelt täielikult vabaks kui lõpetad süsivesikute söömise. Sportimisel ei ole sellega mingit pistmist. Otsi ise teadmisi, uuri lähemalt vastanduvaid argumente ja tee omad järeldused. Süvene vähemalt niipaljugi, et saad kindla veendumusega öelda, et olengi umbluu, mitte ära kummarda pimesi süsteemi ettesöödetud seisukohti. Proovi rohkem ise mõelda ja vähem ori olla. Siiralt.

See, et naiste kehad on meeste omast õrnemad ega talu samas mahus stressi on ka seksistlik uhhuundus? aina paremaks läheb...
Sellest autoimmuunhaigusest, mis minul on, ei ole maailmas paraku veel keegi tervenenud. Uuringud sellise ravimi väljatöötamiseks käivad, aga ei ole vist veel kuigi kaugele jõudnud. Küll aga on välja töötatud ravimid, mis aitavad edukalt haigust kontrolli all hoida, oma eluga toime tulla ja et asi päris hulluks ei läheks. Lisaks on spordi tegemine rangelt soovitatav, välja arvatud tõesti jooksmine pinnal, mis põlvi lõhub, nagu asfalt. Mulle muidu joosta meeldib, seega jooksen lihtsalt jõusaalis lindil vahel.

Muide, ma ei söögi peaaegu süsivesikuid, sest sobib rohkem paleo dieet.

Aga sellel, kes ütles, et naiste keha peab taluma sünnitust, oli õigus. Aastatuhandeid on naiste osas toimunud äärmiselt julm evolutsiooniline valik. Nõrgad surid sünnitusel, ainult tugevad jäid ellu. Seetõttu on minu teada isegi kiirabibrigaadil kohustus elustada enne meest, ja siis naist - kui nad on samas raskes seisundis, muidugi. Keegi teadja võiks seda kommenteerida. See, et mees on suurem ja tal on rohkem füüsilist jõudu, ei tee teda vastupidavamaks. Miks naised kauem elavad, seesama põhjus mängib seal rolli.
vaimuhaige
Kontakt:

Mõlemad on ravitavad...
Tean, et seda praktiseeritakse ja tean ka endiseid diabeetikuid. Selle kohta on lõputult uuringuid ja katsetusi tehtud. Kui su arst ei ole uuema infoga kursis või kui sulle ei meeldi või ei usu seda - okei - kuid ma ei ole seda oma persest välja imenud. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566372/
Külaline

Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.
Ära söö süsivesikuid ja vähk kaob ära? Kui see töötaks, milleks siis kõik need vähiuuringud, ravile kulutatud meeletud summad jne, jne? Sinu arust on kõik peale sinu lollid ja sina ainuke tark?
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 15:43
Ära söö süsivesikuid ja vähk kaob ära? Kui see töötaks, milleks siis kõik need vähiuuringud, ravile kulutatud meeletud summad jne, jne? Sinu arust on kõik peale sinu lollid ja sina ainuke tark?
Eelnevas jutus ei olnud mitte midagi "salajast" ega vastuolulist. Sa lihtsalt elad kivi all. Sõnastad mu öeldu kuidagi must-valgeks ümber, ja siis kirjutad väga laetud ja sarkastilise tooniga nähvatuse vastu. Sind ei huvitagi arutelu mingi teema üle, tahad lihtsalt üleolevalt maha teha kõike, mis on sinu jaoks võõras.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 16:45
Eelnevas jutus ei olnud mitte midagi "salajast" ega vastuolulist. Sa lihtsalt elad kivi all. Sõnastad mu öeldu kuidagi must-valgeks ümber, ja siis kirjutad väga laetud ja sarkastilise tooniga nähvatuse vastu. Sind ei huvitagi arutelu mingi teema üle, tahad lihtsalt üleolevalt maha teha kõike, mis on sinu jaoks võõras.
Sa esitasid mingi väite, ma esitasin täpsustava küsimuse? Sa ise esitasid väite, et autoimmuunhaigused, isegi vähk, on kergelt ravitavad. Seda ütlesid sina. Küsingi, et päriselt arvad nii või? Millel sinu väide põhineb? Ära jälle hakka, et otsi ise internetist ja mõtle oma peaga. Mina ei ole arst, vähiravi ei ole minu arust mingi asi, mille kohta suvalisel inimesel võib olla oma arvamus. Ravijuhendid on ju tõenduspõhised, mitte mingi suvalise inimese arvamus.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:34
vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 16:45
Sa esitasid mingi väite, ma esitasin täpsustava küsimuse? Sa ise esitasid väite, et autoimmuunhaigused, isegi vähk, on kergelt ravitavad. Seda ütlesid sina. Küsingi, et päriselt arvad nii või? Millel sinu väide põhineb? Ära jälle hakka, et otsi ise internetist ja mõtle oma peaga. Mina ei ole arst, vähiravi ei ole minu arust mingi asi, mille kohta suvalisel inimesel võib olla oma arvamus. Ravijuhendid on ju tõenduspõhised, mitte mingi suvalise inimese arvamus.
Ta ju kirjutas, et teab endisi diabeedikuid, kes sellest terveks saanud on 😆 ju siis tunneb ka imekombel süsivesikute vaese dieediga vähist vabanejaid.
Külaline

Ta ju kirjutas, et teab endisi diabeedikuid, kes sellest terveks saanud on 😆 ju siis tunneb ka imekombel süsivesikute vaese dieediga vähist vabanejaid.
Tundub, et ta ei tee ka vahet esimese ja teise tüübi diabeedi vahel. Teise tüübi diabeedi puhul võib küll eluviisi ja toitumise muutmisest kasu olla, sest see sageli ülekaalust ja valest toitumisest tekkinud haigus. Võib tõesti olla, et kui jätta ära süsivesikuterikkad toidud (suhkur, saiakesed jne), siis haigus taandub. Aga noh, tal on kõik asjad väga segamini, kolesterool on molekul, diabeet on mürgistus, teravili on mürk, juurvili on antivitamiin jne. Nendel oma peaga mõtlejatel ja mitteorjadel ongi tihti see asi, et kõik erinevad teooriad ja teadmised on segi nagu puder ja kapsad. Isegi kui loetakse uuenduslikku ja tõendatud infot, siis see miksitakse mingi muu jamaga kokku, nii et jutt kokku siiski on rumal, kuigi mingeid tõevälgatusi võib sees olla ka.
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:34
Jah, on ravitavad. Väga lihtsustatult -- süsivesikud on raku mitokondrile mürgised. Terve elu mürgitad ennast, kuniks ühel hetkel rakk kohaneb ja tranformeerub suhkru peale ümber iseseisvalt talitlevaks vähirakuks. Süsivesikute söömisega toidad vähirakke ja lased vähil laieneda. Kiirituse abil ravitatkse ainult sümptomeid, hävitad füüsiliselt vähi ja kõik muud rakud. Ilma süsivesikuteta kõrvaldad probleemi enda - vähirakk sureb nälga ja lammutatakse enda keha poolt. Rasv ja ketoonid ei toida seda.
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 18:37
Tundub, et ta ei tee ka vahet esimese ja teise tüübi diabeedi vahel. Teise tüübi diabeedi puhul võib küll eluviisi ja toitumise muutmisest kasu olla, sest see sageli ülekaalust ja valest toitumisest tekkinud haigus. Võib tõesti olla, et kui jätta ära süsivesikuterikkad toidud (suhkur, saiakesed jne), siis haigus taandub. Aga noh, tal on kõik asjad väga segamini, kolesterool on molekul, diabeet on mürgistus, teravili on mürk, juurvili on antivitamiin jne. Nendel oma peaga mõtlejatel ja mitteorjadel ongi tihti see asi, et kõik erinevad teooriad ja teadmised on segi nagu puder ja kapsad. Isegi kui loetakse uuenduslikku ja tõendatud infot, siis see miksitakse mingi muu jamaga kokku, nii et jutt kokku siiski on rumal, kuigi mingeid tõevälgatusi võib sees olla ka.
Mis see kolesterool siis on, kui mitte orgaaniline molekul?
Külaline

Süsivesikuvaesed Keto-dieedid, LCHF jms tõstavad kolesteroolitaset, nii üldkolesterooli kui LDL-i. Samal ajal langetavad kehakaalu, veresuhkrut ja vererõhku (enda peal katsetatud). Tõmbab ka magusaisu praktiliselt nulli, sest veresuhkrutase püsib ühtlane.
Klm

Postitus Postitas Klm »

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 12:41

Jõusaalis käimine üksi loomulikult ei kasvata. Loeb kombinatsioon trennist, puhkusest ja toitumisest. Lihas aga vegeteerides kohe päris kindlasti ei kasva. Vastupidi, ilma igasuguse trenniga hakkab ka ideaalselt toitudes ajapikku lihas ikkagi kaduma.
Külaline

Kas sa üldse tead mis asi on diabeet? See on mürgisus.
Palun konkreetset viidet, kust saab lugeda, selle kohta, et diabeet on mürgisus.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 15:12 Mõlemad on ravitavad...
Tean, et seda praktiseeritakse ja tean ka endiseid diabeetikuid. Selle kohta on lõputult uuringuid ja katsetusi tehtud. Kui su arst ei ole uuema infoga kursis või kui sulle ei meeldi või ei usu seda - okei - kuid ma ei ole seda oma persest välja imenud. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566372/
Paluks mõnd konkreetset näidet, kes on paranenud I tüübi diabeedist.

Sul ei ole sellist näidet esitada, sest maailmas ei ole mitte ühtegi sellist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist