Täpselt. Eriline kurioosum oli, kui mu teismelisel alaealisel tütrel oli meie kodus külas sõbranna. Tüdrukud istusid lastetoas ja pidasid "hunditundi" - tellisid energiajooke ja Woltiga kiirtoitu ning maiustasid üle. Mu tütrel hakkas halb, siis sõbranna helistas talle kiirabi. Pärast lugesin digiportaalist kiirabikaardilt, et "Patsiendil hakkas halb, elukaaslane kutsus talle kiirabi." Meedikud, kes hetkeks sisse astusid, oletasid miskipärast, et alaealine ei viibi omas kodus, vaid elab mingi "elukaaslasega" kusagil, ja on muidugimõista lesbi. Tegemist oli muidugi naljaka tõlgendusega ja ma ei pööranud sellele rohkem tähelepanu, küll aga tekitab see küsimusi, et nii võib tänapäeval ju iga suvaline võõras väita igasuguste asjade, näiteks inimeste perekonnaseisu kohta mida jumal juhatab, ja seda nad teevadki. Keegi ei kontrolli ja nii võivad ametlikesse dokumentidesse sattuda ka sihukesed vead, millest asjaosalistele palju pahandust võib tõusta. No näiteks kutsub keegi meesjuhendaja trennis kokku kukkunud naisterahvale arsti, ja arst paneb rahumeeli kirja, et tegemist on suhtes olijatega, pärast mõlemal kodus oma kaasadega suur pahandus veel.
Kooselu pikkus
-
Külaline
-
Külaline
Tõesti või? Ei kasuta toetusi, politsei, kohtute, lastekaitsjate teenuseid?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 18:42Ma ei öelnud, et paremini. Ma ütlesin, et ilma kolmanda osapooleta.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 18:29Millest sa järeldad, et saavad paremini hakkama kui abielus inimesed?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:15
Näed kui hästi.. õppisid ka midagi uut. Kordaläinud päev
Sa võid igasugu tilulilu sinna ise juurde mõelda, aga täpselt see siiski abielu onEi rohkem ega vähem. Õnneks saavad järjest rohkemad inimesed ka ilma kolmanda osapooleta oma eluga hakkama.
-
Külaline
Ausalt öeldes ei ole kasutanud jah.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 20:04Tõesti või? Ei kasuta toetusi, politsei, kohtute, lastekaitsjate teenuseid?
Aga see pole point. Teenuseid ma muidugi kasutan. Aga minu ja minu kaaslase elu ja armastuse üle lihtsalt ei ole vaja kolmandat osapoolt otsustama.
See, mida ma ei saa vältida, seda ma ei saa vältida ja nii ongi. Ma pean maksma makse. Ma pean seadustest kinni pidama jne. Aga abielu on õnneks vabatahtlik. Minu meelest ka lörtsib abielu armastuse ausalt öeldes. Justkui oleks midagi puudu või peab kuidagi rohkem ära siduma teise inimese, muidu äkki läheb ära..
Kui sul ilma ei ole piisavalt hea, siis jumala eest, abiellu ometi. Aga mina seda ei hinda. No ei ole minus seda pimedat traditsioonide usku.
-
Külaline
Päriselt usud, et maiustamisest hakkas halb? Võiks ikka natuke lähemalt uurida, mida siis sisse võeti, et kiirabi pidi kutsuma.Tüdrukud istusid lastetoas ja pidasid "hunditundi" - tellisid energiajooke ja Woltiga kiirtoitu ning maiustasid üle. Mu tütrel hakkas halb, siis sõbranna helistas talle kiirabi.
-
Külaline
Ma ka märkasin sedaKülaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:32Päriselt usud, et maiustamisest hakkas halb? Võiks ikka natuke lähemalt uurida, mida siis sisse võeti, et kiirabi pidi kutsuma.Tüdrukud istusid lastetoas ja pidasid "hunditundi" - tellisid energiajooke ja Woltiga kiirtoitu ning maiustasid üle. Mu tütrel hakkas halb, siis sõbranna helistas talle kiirabi.
-
Külaline
Võib olla nii ja naa. Aga mulle jäi silma sõna energiajook. Energiajook päriselt ei ole naljaasi. Sellest võib saada väga rasked tüsistused.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:46Ma ka märkasin sedaKülaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:32Päriselt usud, et maiustamisest hakkas halb? Võiks ikka natuke lähemalt uurida, mida siis sisse võeti, et kiirabi pidi kutsuma.Tüdrukud istusid lastetoas ja pidasid "hunditundi" - tellisid energiajooke ja Woltiga kiirtoitu ning maiustasid üle. Mu tütrel hakkas halb, siis sõbranna helistas talle kiirabi.Minu vanemad teavad ka, et mul oli kunagi kõva "päikesepiste"
![]()
Siin riigis, kus ma elan on näiteks alla 16a müük poodides keelatud. Ja küsitaksegi kassas dokumenti.
-
Külaline
Sa ei ela ju Soomes, sa üürid seal korterit;)Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:53Võib olla nii ja naa. Aga mulle jäi silma sõna energiajook. Energiajook päriselt ei ole naljaasi. Sellest võib saada väga rasked tüsistused.
Siin riigis, kus ma elan on näiteks alla 16a müük poodides keelatud. Ja küsitaksegi kassas dokumenti.
-
Külaline
Häh. Mis Soome. Saksamaast räägin.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 23:08Sa ei ela ju Soomes, sa üürid seal korterit;)Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:53Võib olla nii ja naa. Aga mulle jäi silma sõna energiajook. Energiajook päriselt ei ole naljaasi. Sellest võib saada väga rasked tüsistused.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 22:46
Ma ka märkasin sedaMinu vanemad teavad ka, et mul oli kunagi kõva "päikesepiste"
![]()
Mis see üürimine üleüldse asjasse puutub? Et kui üürid elukohta, siis tegelikult ei elagi seal riigis?
-
Külaline
See on jube tõesti, kuidagi ei kujuta ette sellist elu ühel naisel.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 14:35 Vanem generatsioon (ca 80-aastased) on ikka 50+ ja nii. Päris palju pikaealisi abielusid ja “kuni surm meid lahutab” paare.
Minuvanuste hulgas (ca 40-aastased) on kõike. On 7dal aastal lahkuminekuid, on teisel aastal lahkuminekuid, aga on ka 20+ paare.
Ise olen ma kooselus olnud 17 eluaastast saadik. Sama mehega. Tore fakt seltskonnas välja tuua, aga tegelikult ma ei pea seda ideaaliks ausalt öeldes.
-
Külaline
Kirjuta, milliseid pimedaid traditsioone sa veel ei järgi? Katsikud, matused, sünnipäevaõnnitlused, jõulud, jaanipäev, tänu- ja aukirjad... Mis see abiellumine muud on, kui traditsiooni pühitsemine.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 21:32Ausalt öeldes ei ole kasutanud jah.
Aga see pole point. Teenuseid ma muidugi kasutan. Aga minu ja minu kaaslase elu ja armastuse üle lihtsalt ei ole vaja kolmandat osapoolt otsustama.
See, mida ma ei saa vältida, seda ma ei saa vältida ja nii ongi. Ma pean maksma makse. Ma pean seadustest kinni pidama jne. Aga abielu on õnneks vabatahtlik. Minu meelest ka lörtsib abielu armastuse ausalt öeldes. Justkui oleks midagi puudu või peab kuidagi rohkem ära siduma teise inimese, muidu äkki läheb ära..
Kui sul ilma ei ole piisavalt hea, siis jumala eest, abiellu ometi. Aga mina seda ei hinda. No ei ole minus seda pimedat traditsioonide usku.
-
Külaline
No mis argument see on.. Ühelgi jõulupeol pole ma pidanud andma juriidilisele lepingule allkirja. See pole üldse võrreldav asi.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 07:18Kirjuta, milliseid pimedaid traditsioone sa veel ei järgi? Katsikud, matused, sünnipäevaõnnitlused, jõulud, jaanipäev, tänu- ja aukirjad... Mis see abiellumine muud on, kui traditsiooni pühitsemine.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 21:32Ausalt öeldes ei ole kasutanud jah.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 20:04
Tõesti või? Ei kasuta toetusi, politsei, kohtute, lastekaitsjate teenuseid?
Abielu on neile, kes tunnevad, et nad ei suuda või ei julge omavahel asju ajada. Nende armastusest ei piisa vaid on vaja ekstra tunnistust. Aga palun, võta see tunnistus ometi. Ja ära tule küsima, et kas mul kooli lõputunnistust ka ei ole. On küll, mul oligi seda vaja, sest muidu inimesed, kes on olulised - näiteks tulevane tööandja - ei usu minu haridusse.
Need, kes on mu armastuse juures olulised usuvad sellesse ka ilma tunnistuseta, nii et seda pole vaja.
Minul pole vaja. Kui sinul on, siis keegi ei keela ju sul abielluda.
Ega sind pole ju kutsutud ka.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 07:51No mis argument see on.. Ühelgi jõulupeol pole ma pidanud andma juriidilisele lepingule allkirja. See pole üldse võrreldav asi.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 07:18Kirjuta, milliseid pimedaid traditsioone sa veel ei järgi? Katsikud, matused, sünnipäevaõnnitlused, jõulud, jaanipäev, tänu- ja aukirjad... Mis see abiellumine muud on, kui traditsiooni pühitsemine.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 21:32
Ausalt öeldes ei ole kasutanud jah.
Abielu on neile, kes tunnevad, et nad ei suuda või ei julge omavahel asju ajada. Nende armastusest ei piisa vaid on vaja ekstra tunnistust. Aga palun, võta see tunnistus ometi. Ja ära tule küsima, et kas mul kooli lõputunnistust ka ei ole. On küll, mul oligi seda vaja, sest muidu inimesed, kes on olulised - näiteks tulevane tööandja - ei usu minu haridusse.
Need, kes on mu armastuse juures olulised usuvad sellesse ka ilma tunnistuseta, nii et seda pole vaja.
Minul pole vaja. Kui sinul on, siis keegi ei keela ju sul abielluda.
-
Külaline
-
Külaline
Oli aeg - üsna hiljuti - kui abielu oli enam-vähem kohustuslik. Abieluväline laps oli häbiasi jne. Inimestel läheb lihtsalt aega, et sissepekstud ideedest lahti lasta.
Ei, sinu eest. Naistest saavad abielu vastased tavaliselt kui pole õnnestunud abielluda.
-
Külaline
Kelle "sinu"... mina olen abielus juba kahekordse keskmise jagu. Pritsind mingeid lollusi teemas, kuhu sul asjagi pole.
-
Külaline
Ei olnud kohustuslik, aga vallaslaps oli häbiasi ja häbiks pidasid seda naised ise, sest kes ikka vallalisele naisele lapse tegi kui mitte mõne abielus oleva naise mees. Millisele naisele selline asi meeldiks eks.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 10:11 Oli aeg - üsna hiljuti - kui abielu oli enam-vähem kohustuslik. Abieluväline laps oli häbiasi jne. Inimestel läheb lihtsalt aega, et sissepekstud ideedest lahti lasta.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 13:50Ei olnud kohustuslik, aga vallaslaps oli häbiasi ja häbiks pidasid seda naised ise, sest kes ikka vallalisele naisele lapse tegi kui mitte mõne abielus oleva naise mees. Millisele naisele selline asi meeldiks eks.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 10:11 Oli aeg - üsna hiljuti - kui abielu oli enam-vähem kohustuslik. Abieluväline laps oli häbiasi jne. Inimestel läheb lihtsalt aega, et sissepekstud ideedest lahti lasta.
Häbiks pidasid seda ikka pigem mehed. Nagu nüüdki on abordivastased mehed.
-
Külaline
Eks mees tahab ka oma lapse isa olla, aga naine saab teha aborti ja tappa mehe lapse.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 14:35Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 13:50Ei olnud kohustuslik, aga vallaslaps oli häbiasi ja häbiks pidasid seda naised ise, sest kes ikka vallalisele naisele lapse tegi kui mitte mõne abielus oleva naise mees. Millisele naisele selline asi meeldiks eks.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 10:11 Oli aeg - üsna hiljuti - kui abielu oli enam-vähem kohustuslik. Abieluväline laps oli häbiasi jne. Inimestel läheb lihtsalt aega, et sissepekstud ideedest lahti lasta.
Häbiks pidasid seda ikka pigem mehed. Nagu nüüdki on abordivastased mehed.
-
Külaline
Kooselu pikkus, abielu pikkus ja suhte pikkus on erinevad asjad.
Veel põlvkond tagasi ei olnud ei lahutus aega lahkukolimine aktsepteeritavad. Mõni naine põgenes mehe juurest oma lapsepõlvekoju aga paberi peal jäi abiellu edasi. Mõni lahutas aga polnud kuhu kolida - elas samas toas edasi oma eksmehega.
Veel põlvkond tagasi ei olnud ei lahutus aega lahkukolimine aktsepteeritavad. Mõni naine põgenes mehe juurest oma lapsepõlvekoju aga paberi peal jäi abiellu edasi. Mõni lahutas aga polnud kuhu kolida - elas samas toas edasi oma eksmehega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist