Kui ma töötan kodus, siis on mu töö samuti jälgitav. Teen kõik ära, mis kokku lepitud ja õigeks ajaks. Täpselt samad asjad, mis oleks ka kontoris kohal olles. Mingeid lisaülesandeid lambist ei tule. Kui midagi erilist soovitakse, siis pole vahet, kus ma istun.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:15Kontoris on inimene jälgitav. Kui tööd ei ole, saab anda lisaülesandeid.
Nõmedad väljendid
-
Külaline
-
Külaline
Just sellest ma räägin. Siin üks jaurab, kuidas tuleb peale passida, et ülemus hakkaks lõpuks tööle ja teeks uue juhendi, vähe sellest, ta teeb neid juhendeid kodus. Inimene istub mingis vanas ajas kinni, kus on normid ja nõuded. Tõenäoliselt keegi graafikuga poetöötaja,Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:15Normaalne inimene teeb oma töö ära tähtaegselt ja parimal võimalikul moel ka siis, kui ametijuhend on vananenud.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:37
Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.
-
Külaline
Oskan vene keelt üsna hästi. Kõigest saan aru, aga kuna rääkida pole tarvis, siis aeg-ajalt jään hätta.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:13Keskkool keskkooliks, aga vene keelt hakati tol ajal õppima ometi 2. klassis. Kui 7 aastaga ehk kuni keskkoolini ikka mitte midagi külge ei jäänud, siis on veider küll.
Lülitan vahel mõne teleprogrammi vene keele peale (nt NatGeo või Eurospordi), et mitte unustada. Mõni Eurospordi vene kommentaator on väga hea.
Sõna "jebla" pole kunagi kuulnud.
-
Külaline
Jäi külge küll, aga suht viletsasti. Vene keel ei olnud mul prioriteediks. Inglise keel samas oli.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:13Keskkool keskkooliks, aga vene keelt hakati tol ajal õppima ometi 2. klassis. Kui 7 aastaga ehk kuni keskkoolini ikka mitte midagi külge ei jäänud, siis on veider küll.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:58Läksin keskkooli täpselt samal aastal ja võin kinnitada, et nii see kippus olema jah. Samas praegu on mul väga kahju, et mu vene keele oskus nii kesine on. Näiteks tööl läheb vahest vaja (elan välismaal) ja mõned sõbrad on Venemaa eri paigust pärit.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:35
Läksin keskkooli aastal 1988 ja see oli selline protestide aeg, kus mingi vene keele õppimine ei tulnud õieti kõne allagi. Ülikoolis seda ainet ei õpetatud ei bakas ega magistris. Hilisemas elus pole samuti pingutanud, et seda õppida. Valdan inglise, prantsuse, soome ja rootsi keelt. Mingit "davaikat" minu tutvusringkonnas keegi ei kasuta.
Teisalt, kui hakata meenutama, mis üldse koolist meeles on, siis esimesena meenuvad keemia- ja füüsikatunnid. Põhilised tarkused tulid siiski hilisemast edasiõppimisest.
-
Külaline
Aaa, tunnen su ära - sa oled see imelikuga jutuga agressivne tegelane, kes teeb alla normtööaja tööd, aga nimetab end siiski täiskohaga töötajaksGuest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:26Just sellest ma räägin. Siin üks jaurab, kuidas tuleb peale passida, et ülemus hakkaks lõpuks tööle ja teeks uue juhendi, vähe sellest, ta teeb neid juhendeid kodus. Inimene istub mingis vanas ajas kinni, kus on normid ja nõuded. Tõenäoliselt keegi graafikuga poetöötaja,Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 23:15Normaalne inimene teeb oma töö ära tähtaegselt ja parimal võimalikul moel ka siis, kui ametijuhend on vananenud.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06
Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?
Normid ja nõuded on ka tänapäeval. Loomulikult on normaalne, kui ametijuhend on ajakohane, aga kui ei ole, siis see pole takistus töötundide täismahus ära tegemisel. Koju tööle lubatakse üldjuhul ikka neid töötajaid, kes suudavad endale ka ise ülesandeid genereerida ning eesmärke püstitada, seega pole eriti ohtu, et neil töö otsa saaks. Kui saab otsa, võtavad midagi uut ette, ise, ülemuselt käske ootamata. Kui vaja, siis muidugi käivad vahepeal ka omi asju ajamas, kuid teevad töötunnid siis muul ajal järele.
-
Külaline
Issake, kust sina nüüd välja hüppasid ja mingeid kellegi suvalisi kommentaare meenutama hakkasid?Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2026 01:08Aaa, tunnen su ära - sa oled see...
Lugesin ka seda teemat tookord, aga lase olla, ega kõik trollid pole ometi samad inimesed
Ja kui ka oleks, ei ole sul ometi vaja neid tagant õhutada!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 12 külalist