Kooselu pikkus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 15:24 Kooselu pikkus, abielu pikkus ja suhte pikkus on erinevad asjad.
Veel põlvkond tagasi ei olnud ei lahutus aega lahkukolimine aktsepteeritavad. Mõni naine põgenes mehe juurest oma lapsepõlvekoju aga paberi peal jäi abiellu edasi. Mõni lahutas aga polnud kuhu kolida - elas samas toas edasi oma eksmehega.
Põlvkonna pikkus oli mingi 40 aastat, 40 aastat tagasi ei olnud lahutus aktsepteeritud? Lahutus oli keelatud katoliku usklikel, Iirimaal vist siiani. Eestis kui Luterlikus riigis on lahutamine alati lubatud olnud.
Külaline

Põlvkonnaks loetakse 20-25a. Lahutamine polnud mingi imeasi juba 1970. paiku.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 17:24 Põlvkonnaks loetakse 20-25a. Lahutamine polnud mingi imeasi juba 1970. paiku.
70ndad polnud mingi keskaeg ometi 😀
Mu vanaisa abiellus 1964. aastal kolmandat korda. Millal ta esimese abielu lahutas, täpselt ei tea, kas 40ndate lõpus või 50ndate alguses. Polevat juba siis midagi keerulist olnud.
Kärbes
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kärbes »

Mu ema elas surmani abielus. Mees ühes ja tema teises linnas. Koos elasid 80ndatel, ema põgenes vägivaldse mehe eest aga ei julgenud lahutust küsida, kartis kättemaksu.
Lahutuste arv hüppeliselt kasvas 90ndatel. Eks seal midagi ühiskonnas oli, miks varem ei lahutatud aga siis hakati järsku seda tegema.
Külaline

Lahutada sai jah, aga inimene pidi siiski olema tugev isiksus ja vastuvoolu ujuja. Sest ühiskonnas vaadati sellele halvasti. Lahutamine on niigi raske ja kui veel üldine halvakspanu juurde panna, muutub see paljude jaoks väljakannatamatuks. Ongi valida kahe halva vahel. Isegi praegu ei suuda mõned inimesed harjuda mõttega, et abielu on oma tähtsuse minetanud.
Õnneks muutub see siiski järjest vabamaks, meeldib see neile puritaanidele või mitte..
Külaline

Huvitav tendents meil siin. Muidu me tahame kangesti käituda ja olla sellised nagu Eroopas ja USA-s kombeks, aga abielu osas oleme nii negatiivsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 13:31 Huvitav tendents meil siin. Muidu me tahame kangesti käituda ja olla sellised nagu Eroopas ja USA-s kombeks, aga abielu osas oleme nii negatiivsed.
Abielu muutub ikka igal pool ebaolulisemaks. Visalt aga kindlalt..
Külaline

Minu vanematel täitus just 65. abieluaasta. Venna pere on abielus olnud natuke alla 40 aasta, minul saab kohe 25. Eks see ikka peamiselt mõtteviisis kinni on, et kumb tundub vaevalisem - kas lahutamine või suhte korrashoid. Probleeme ja karisid on ju ometi igas suhtes, aga mõni läheb kohe lahku ja teine proovib jagu saada, mida iganes see siis ka tähendab, ka põhimõtetes veidi järele andmine käib siia alla.
Sügaval nõuka ajal muidugi oli keeruline lahutada, aga 80.-ndate teisest poolest alates pole see küll enam mingi probleem olnud.
Tutvus- ja sugulaskond on mul üsna sarnase käitumisega kui ma ise, suurem osa abielusid püsivad, paar lahutust ainult meenub.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 14:36 Minu vanematel täitus just 65. abieluaasta. Venna pere on abielus olnud natuke alla 40 aasta, minul saab kohe 25. Eks see ikka peamiselt mõtteviisis kinni on, et kumb tundub vaevalisem - kas lahutamine või suhte korrashoid. Probleeme ja karisid on ju ometi igas suhtes, aga mõni läheb kohe lahku ja teine proovib jagu saada, mida iganes see siis ka tähendab, ka põhimõtetes veidi järele andmine käib siia alla.
Sügaval nõuka ajal muidugi oli keeruline lahutada, aga 80.-ndate teisest poolest alates pole see küll enam mingi probleem olnud.
Tutvus- ja sugulaskond on mul üsna sarnase käitumisega kui ma ise, suurem osa abielusid püsivad, paar lahutust ainult meenub.
Mul vanematel abielu umbes 55. Õel umbes 30, vend on lahutatud ja uuesti abielus. Ei mäleta kui kaua olnud. Umbes 10+10 äkki. Mina olen olnud kooselus 25 aastat. Abielu pean täiesti mõttetuks.
Mida see näitab siis sinu arvates :D
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 14:46 Mul vanematel abielu umbes 55. Õel umbes 30, vend on lahutatud ja uuesti abielus. Ei mäleta kui kaua olnud. Umbes 10+10 äkki. Mina olen olnud kooselus 25 aastat. Abielu pean täiesti mõttetuks.
Mis su küsimus on, mina ei taipa. Näitab seda, et inimesed oskavad koos teisega elada, arvestada ja järeleandmisi teha. Või sul kripeldab see sõna "abielu" keelel? Mina ei teinud vahet, kas elatakse koos abielus või niisama, lihtsalt minu ümber on inimesed abielus ja eelistavad seda varianti.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 14:46 Abielu pean täiesti mõttetuks.
Vanasti vist, et siis võisid ametlikult keppi teha.
Korralikud naised enne seda asja ei teinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 15:21
Tänapäeval tehakse enne, pärast ja selle ajal. Korralikke naisi pole enam.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 15:21
Korralikuks naiseks pead neid naisi kes mõisates kurja issi pilgu all elasid? Nemad pidid siis abielluma teise mõisniku pojaga ja armastust nendes suhetes vaevalt oli. Talupiigadel oli elu palju vabam, poisid käisid ehal ja paljud piigad olid enne abielu juba süütusegi kaotanud. Eestis on seda vanaaja külaelu päris palju uuritud ja eestlane on vägagi liiderlik inimene.
Külaline

Või siis oldi kindel, et mees ikka tahab päriselt, mitte ei taha ära kasutada ja pärast maha jätta.
Sa ju mõtled ikka põhjalikult läbi, enne kui abiellud ja naisega end seod. Vähemalt sel momendil tahad seda naist kuni elu lõpuni.
Kes ei taha abielluda, need pole niivaga kindlad selles, et tahavad naist päriselt kuni surm lahutab.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 16:24 Või siis oldi kindel, et mees ikka tahab päriselt, mitte ei taha ära kasutada ja pärast maha jätta.
Sa ju mõtled ikka põhjalikult läbi, enne kui abiellud ja naisega end seod. Vähemalt sel momendil tahad seda naist kuni elu lõpuni.
Kes ei taha abielluda, need pole niivaga kindlad selles, et tahavad naist päriselt kuni surm lahutab.
Tahab kasutada kuni ära kulub. Kas see on päriselt?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 16:54
Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 16:24 Või siis oldi kindel, et mees ikka tahab päriselt, mitte ei taha ära kasutada ja pärast maha jätta.
Tahab kasutada kuni ära kulub. Kas see on päriselt?
Kunagi oli Maaja ajakirjas naljapilt, mitte rott ei kulu vaid rotiauk kulub :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Külaline

Abielu ei ole ju see, et tahab päriselt. Pigem vastupidi. Tahab tagalat kindlustada, et teine ei saaks nii lihtsalt jalga lasta.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 17:45 Abielu ei ole ju see, et tahab päriselt. Pigem vastupidi. Tahab tagalat kindlustada, et teine ei saaks nii lihtsalt jalga lasta.
Igaüks näeb maailma omaenda rikutuse tasemelt. Ju siis sinu jaoks on abielu mõte selline ja tema (see, kellele sa vastad) jaoks teistsugune.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 17:45
Abielu ei ole ju see, et tahab päriselt. Pigem vastupidi. Tahab tagalat kindlustada, et teine ei saaks nii lihtsalt jalga lasta.
Võtab aega max 2 kuud, ei?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 18:20
Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 17:45 Abielu ei ole ju see, et tahab päriselt. Pigem vastupidi. Tahab tagalat kindlustada, et teine ei saaks nii lihtsalt jalga lasta.
Igaüks näeb maailma omaenda rikutuse tasemelt. Ju siis sinu jaoks on abielu mõte selline ja tema (see, kellele sa vastad) jaoks teistsugune.
Abielu ei ole midagi, mis saab olla igaühe jaoks erinev. Abieluleping on juriidiline leping, millele abielludes alla kirjutatakse ja millega jagatakse lapsi, vara jms.
Igaühe jaoks erinev võib olla motivatsioon, miks seda lepingut sõlmida on vaja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist