Just! Ja see fim oli Emmanuelle. Ilmselt käis see sinu tuttav ka meie väikelinnas neid filme näitamas.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 11:14Minu tuttav üüris ka kultuurimajast ruumid, pani videomaki käima ja näitas mingeid suvalisi filme. No eriti hea muidugi, kui mingi erootika sugemetega. Õhtul luges papi kokku. Ei usu küll, et ta mingeid makse maksis. Praegu on tuntud ärimees.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 11:11Ja vahvliäri oli tulus äri. Putkamajandus õitses. Sel ajal sündis väga palju tuntuid ja tugevaid ärimehi, kes just selliste lihtsate asjadega alustasid.Guest kirjutas: ↑07 Aug 2025 19:26
See oli tõesti selline segane aeg, kus korruptsioon lokkas. Suhkruvati, vakstust tehtud kingade ja Adibas dresside müüjad olid või sees. Paljud toonased ärikad on tänased rikkad, kes kraapisid omale kokku nii palju kui vähegi said ja südametunnistus lubas.
Mul tuttav pidas videobaari ja videolaenutust. Ja see oli 87ndal aastal uskumatult tulus äri. Praegu ainult imestad, et mis mõttes nagu saab sellise asjaga teenida.
Loomulikult ei toimunud tol ajal maksude tasumine selliselt nagu tänapäeval. Arveldamine toimus sularahas ja kindlasti enamik erakooperatiive hiilis maksude tasumisest kõrvale. See oli tol ajal pigem tavaline. Miks sellele tänapäeval reageerida nii, nagu siin keegi varasemalt ütles "Jah, kui "isa ettevõtte" nime all jätkus nõukaaegne hõlma alla panemine, siis küll. Viimane lause on muidugi puhas kuld."? Ilmselt ei ole nii ütleja ise sel ajal noor või täiskasvanu olnud, et selle üle niimoodi imestab.
Miilises riigis tahaksite elada?
-
Külaline
-
Külaline
olemegi Austraalias tagasi, sealt sai alustatud teemat, et inimesed tuevad ära.
-
Külaline
Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:25Ma olen 50+. Pole elu sees mustalt töötanud. Meie peres nimetati selliseid, kellel "igal ajastul on erinevad kombed", šlikerdajateks.Guest kirjutas: ↑07 Aug 2025 19:33 Igal ajastul on erinevad kombed. Alles paarkümmend aastat tagasi oli täiesti tavaline mustalt töötamine.
-
Külaline
Jälle mingi robot? Seekord siis Austraaliast...opxx7 kirjutas: ↑08 Aug 2025 20:33 mu sõber on elanud Austraalias 30 aastat ja ma olen kuulnud, et see on tore koht
Top 10 Best Countries to Relocate in 2025 Stories of Immigrants Lessons I’ve Learned From Living Abroad Successful Business Abroad
Võta ühendust opxx7
PS:
Saada privaatsõnum
Kasutaja statistika
Viimati foorumil:
08 Aug 2025 21:40
mina tahan eestis elada. aga kadedus, lollus, õelus võiksid olemata olla.
-
Külaline
Loomulikult on mustalt töötamise puhul tööaastad. Mustalt töötamine käib nii, et deklareeritakse miinimum, ülejäänu sulas.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 19:32Mustalt töötamise puhul pole ka tööaastaid ja samuti nullindatel oli ümbrikupalk veel tavaline. Tean sugulaste pealt, kus üks abikaasa töötas ausalt ja teine abikaasa võttis pool ümbrikus. Esimesel on märkimisväärselt parem penss nüüd.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 17:06Teadmiseks sulle, et maksude põhjal arvutatakse pensionit alates 2000. aastast. Kõik, mis enne seda, on tööaastate pealt. Sinna sisse lähevad ka nõukaajal töötatud aastad. Muide, eraettevõtlust siis veel väga palju ei olnud.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 13:42
No need on nüüd otsaga pensionil ja uluvad, et kuidas ja miks meil penss väike on. Ise ei maksnud vähemalt 10 aastat mingeid makse.
Pisibakadest nähvitsatel on muidugi hea haukuda. Vaevalt, et iga "lastevaba" bakalaureus nii kõva investor on, et vanaduses endale mugava äraolemise tekitab. Tulevasi maksumaksjaid eriti sünnitada ei viitsita.
-
Külaline
Eks elada saab muidugi, aga on sul mingit märkimisväärset vara ning investeeringuid ka või lihtsalt üritad oma 3000 kuupalgaga ühest kuust teise vedada.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 21:58Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:25
Ma olen 50+. Pole elu sees mustalt töötanud. Meie peres nimetati selliseid, kellel "igal ajastul on erinevad kombed", šlikerdajateks.
-
Külaline
Mul on samuti magistrikraad. Ka mu vanemad ja laps on kõrgharidusega. Elementaarne. Kuidas see teemasse läheb?Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 21:58Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:25
Ma olen 50+. Pole elu sees mustalt töötanud. Meie peres nimetati selliseid, kellel "igal ajastul on erinevad kombed", šlikerdajateks.
-
Külaline
Ma just praegu mõtlesin, et küll ma olen õnnelik, et olen sündinud ja kasvanud Eestis. Ei ole mingeid maavärinaid, tornaadosid ja tsunaamisid. Inimesed on üldjuhul rahulikud ja normaalse temperamendiga. Kõik digiasjad töötavad laitmatult. Meil on neli aastaaega. Olgu, sügis ei meeldi ka mulle, aga siiski...
Praegu istun terrassil ja imetlen pilvitut taevast. Käin metsas seenel ja marjul. Pean suurt aiamaad. Ruumi ja maad jagub. Naabrid on olemas, kuid täpselt sobivas kauguses - kus üksteist ei häiri, kuule ega näe. Samas, kui vaja peaks olema, siis piisavalt lähedal.
Mitte mingil juhul ei tahaks kuskil mujal riigis elada. Mis siis, et hinnad ja maksud on siin kõrged. Väga hea on reisida ja ära käia. Ja iga kord tagasi tulles tõdeda, et Eestis on kõige parem.
Mul on mõned tuttavad kolinud väga noorena Ameerikasse. Ma ei tea miks, aga mul kuidagi nii kahju neist. Ja tean, et neil on tegelikult koduigatsus.
Praegu istun terrassil ja imetlen pilvitut taevast. Käin metsas seenel ja marjul. Pean suurt aiamaad. Ruumi ja maad jagub. Naabrid on olemas, kuid täpselt sobivas kauguses - kus üksteist ei häiri, kuule ega näe. Samas, kui vaja peaks olema, siis piisavalt lähedal.
Mitte mingil juhul ei tahaks kuskil mujal riigis elada. Mis siis, et hinnad ja maksud on siin kõrged. Väga hea on reisida ja ära käia. Ja iga kord tagasi tulles tõdeda, et Eestis on kõige parem.
Mul on mõned tuttavad kolinud väga noorena Ameerikasse. Ma ei tea miks, aga mul kuidagi nii kahju neist. Ja tean, et neil on tegelikult koduigatsus.
-
Külaline
Kas 3000 eurot kuupalgana on siis nii hale? Jeerum! Ma teen poole vähem ja elan ka ära. Isegi kõrvale panna saan.Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 15:40Eks elada saab muidugi, aga on sul mingit märkimisväärset vara ning investeeringuid ka või lihtsalt üritad oma 3000 kuupalgaga ühest kuust teise vedada.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 21:58Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38
Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.
-
Külaline
kas soovite kolida teise riiki??
Ma olen välismaalane, kes elab selles riigis juba mitu aastat. Mul on ikka veel keeleprobleem…, kuid üldiselt armastan seda riiki. Inimesed on toredad ja sõbralikud. Ma elasin varem Prantsusmaal, kuid seal ei olnud inimesed sellised. Ka toit on siin hea. Elu on siin tavaline ja lihtne, heas mõttes, ja mulle meeldib see
Ma olen välismaalane, kes elab selles riigis juba mitu aastat. Mul on ikka veel keeleprobleem…, kuid üldiselt armastan seda riiki. Inimesed on toredad ja sõbralikud. Ma elasin varem Prantsusmaal, kuid seal ei olnud inimesed sellised. Ka toit on siin hea. Elu on siin tavaline ja lihtne, heas mõttes, ja mulle meeldib see
-
Külaline
Kadedust, lollust ja õelust on abs igas riigis, aga sisserännanuna ei pruugi seda tajuda ja nende omavahelisi suhteid ega üldist vaibi ka mitte.
-
Külaline
Sest üritati maha teha väitega, et kõneleja on lihtne tööinimene, seevastu targad tegijad oskavad iga riigikorra ajal slikerdada endale head elu.Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 16:11Mul on samuti magistrikraad. Ka mu vanemad ja laps on kõrgharidusega. Elementaarne. Kuidas see teemasse läheb?Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 21:58Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38
Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.
-
Külaline
Mul ka mitu tuttavat Ameerika eri osades ja kuigi nad on pealtnäha õnnelikud ja neil on elu n.ö paigas, siis sisimas tahaks mõlemad sealt ära. Põhiprobleem on ikka kallis elu ja muiduhi ka tervisekindlustuse teema. Tavainimese jaoks on see kallis ja kui ka kuidagimoodi suudad selle endale hankida, siis enamikke raskeid haigusi see ikkagi ei kata.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 18:58 Mul on mõned tuttavad kolinud väga noorena Ameerikasse. Ma ei tea miks, aga mul kuidagi nii kahju neist. Ja tean, et neil on tegelikult koduigatsus.
-
Külaline
Jaapan äkki?Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 00:22 Õigusriigis, aga sellist vist ei olegi.
-
Külaline
Ei ole eriti uhkuse asi rääkida oma edust, mis on saadud niivõrd suurte privileegide ja riigi tagant varastamise tõttu. Esiteks elasid sa teismelisena Tallinnas või muus äriliselt väga soodsas keskkonnas, kus oli võimalik Nõukogude ajal osta ja müüa (Riideid, jalanõusid, kulda, kunsti) ning vahekasu enda tasku panna. Teiseks juhtusid sa sündima perre, kus isa oli väga hea ärisoonega ja küll ta neid nippe ka sulle õpetas. Vähestel on elus nii palju vedanud, et saavad turvaliselt töötada sugulase ettevõttes. Kolmandaks isa firmas töötades mingi megakasumi endale saamine on puhtal kujul sündimisest tulenev eelis. Neljandaks Nõukogude Liit sellepärast põhja läkski, et riiki varastati kõige kõrgemal tasemel. Ei olnud nii, et mingid lihttöölisest matsid keerasid riigi untsu. Magistrikraadidega ja kõrgetel juhtkohtadel töötavad inimesed ei olnud moraalselt mingil moel paremad-eetilisemad inimesed. Samasugune pätikari. Sellega Nõukogude Liidu ideoloogia ei arvestanud ja see oli allakäigu väga oluline põhjus. Mille üle sa uhke oled?Guest kirjutas: ↑07 Aug 2025 14:58Ei ole vaja isiklikuks minna, kui argumendid otsas, eks.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2025 14:52Kui vana sa oled? Kui sa pole just 50-aastane või vanem, siis võiksid oma suu küll tollase elu kohalt kinni hoida. Mine targuta oma mehega, mitte midagi tarka sealt suust ei tule.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2025 14:49
Jah, kui "isa ettevõtte" nime all jätkus nõukaaegne hõlma alla panemine, siis küll. Viimane lause on muidugi puhas kuld.
Mis ta valesti ütles? Ka mina märkasin seda sularaha lauset ja ausalt öelda väga raske on sellest välja lugeda muud, kui et osa tulust läks mugavalt kõrvale. Näiteks oma lapsele palga maksmiseks.
-
Külaline
Kui jube kallis seal siis on? Elavad näiteks mingis keskmises, 400 000 dollarilises majas, endal on mediaanpalk 60000 aastas. Mis seal siis keerulist on? Meil on sama kallis kinnisvara, aga palk on 2000 heal juhul kuus. Tervisekindlus maksab seal 300-400 dollarit kuus, meil on ka ligi 300 eurot miinimummakse, et tervisekindlustus endale saada. Ja hambaravi, prillid tuleb ikka endal täies mahus kinni maksta ja eriarsti juurde minnakse lõpuks ikka tasulisse. Ilmselt haletsevad meid sealt lombi tagant, sulle räägivad, et meil on ka ikka raske, et sa päris masendusse ei langeks.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 00:07Mul ka mitu tuttavat Ameerika eri osades ja kuigi nad on pealtnäha õnnelikud ja neil on elu n.ö paigas, siis sisimas tahaks mõlemad sealt ära. Põhiprobleem on ikka kallis elu ja muiduhi ka tervisekindlustuse teema. Tavainimese jaoks on see kallis ja kui ka kuidagimoodi suudad selle endale hankida, siis enamikke raskeid haigusi see ikkagi ei kata.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 18:58 Mul on mõned tuttavad kolinud väga noorena Ameerikasse. Ma ei tea miks, aga mul kuidagi nii kahju neist. Ja tean, et neil on tegelikult koduigatsus.
-
Külaline
400 000 maksva kinnisvara laenumakse või üürimakse on 2000 eurot kuus. Kes sind üleval peab?Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 10:00Kui jube kallis seal siis on? Elavad näiteks mingis keskmises, 400 000 dollarilises majas, endal on mediaanpalk 60000 aastas. Mis seal siis keerulist on? Meil on sama kallis kinnisvara, aga palk on 2000 heal juhul kuus. Tervisekindlus maksab seal 300-400 dollarit kuus, meil on ka ligi 300 eurot miinimummakse, et tervisekindlustus endale saada. Ja hambaravi, prillid tuleb ikka endal täies mahus kinni maksta ja eriarsti juurde minnakse lõpuks ikka tasulisse. Ilmselt haletsevad meid sealt lombi tagant, sulle räägivad, et meil on ka ikka raske, et sa päris masendusse ei langeks.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 00:07Mul ka mitu tuttavat Ameerika eri osades ja kuigi nad on pealtnäha õnnelikud ja neil on elu n.ö paigas, siis sisimas tahaks mõlemad sealt ära. Põhiprobleem on ikka kallis elu ja muiduhi ka tervisekindlustuse teema. Tavainimese jaoks on see kallis ja kui ka kuidagimoodi suudad selle endale hankida, siis enamikke raskeid haigusi see ikkagi ei kata.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 18:58 Mul on mõned tuttavad kolinud väga noorena Ameerikasse. Ma ei tea miks, aga mul kuidagi nii kahju neist. Ja tean, et neil on tegelikult koduigatsus.
-
Külaline
Alaealisena mõned suved pere- ettevõttes töötamine on ikka tõeline eelis küll. Naerukoht.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 00:43Ei ole eriti uhkuse asi rääkida oma edust, mis on saadud niivõrd suurte privileegide ja riigi tagant varastamise tõttu. Esiteks elasid sa teismelisena Tallinnas või muus äriliselt väga soodsas keskkonnas, kus oli võimalik Nõukogude ajal osta ja müüa (Riideid, jalanõusid, kulda, kunsti) ning vahekasu enda tasku panna. Teiseks juhtusid sa sündima perre, kus isa oli väga hea ärisoonega ja küll ta neid nippe ka sulle õpetas. Vähestel on elus nii palju vedanud, et saavad turvaliselt töötada sugulase ettevõttes. Kolmandaks isa firmas töötades mingi megakasumi endale saamine on puhtal kujul sündimisest tulenev eelis. Neljandaks Nõukogude Liit sellepärast põhja läkski, et riiki varastati kõige kõrgemal tasemel. Ei olnud nii, et mingid lihttöölisest matsid keerasid riigi untsu. Magistrikraadidega ja kõrgetel juhtkohtadel töötavad inimesed ei olnud moraalselt mingil moel paremad-eetilisemad inimesed. Samasugune pätikari. Sellega Nõukogude Liidu ideoloogia ei arvestanud ja see oli allakäigu väga oluline põhjus. Mille üle sa uhke oled?Guest kirjutas: ↑07 Aug 2025 14:58Ei ole vaja isiklikuks minna, kui argumendid otsas, eks.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2025 14:52
Kui vana sa oled? Kui sa pole just 50-aastane või vanem, siis võiksid oma suu küll tollase elu kohalt kinni hoida. Mine targuta oma mehega, mitte midagi tarka sealt suust ei tule.
Mis ta valesti ütles? Ka mina märkasin seda sularaha lauset ja ausalt öelda väga raske on sellest välja lugeda muud, kui et osa tulust läks mugavalt kõrvale. Näiteks oma lapsele palga maksmiseks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Google [Bot], Kirile, käguan, Semrush [Bot] ja 4 külalist