Kas "EKRE läheb põhja"?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 13:51 Facebookis olen märganud, et kõiga ekre truumad on menopausi jõudnud kutseka haridusega naised.
See näitab midagi pigem sinu facebooki suhtlusringkonna kohta, mulle satuvad kõige rohkem kõvatavate ekretiinidena ette hoopis varases keskeas ossmehed ja seda läbi ühe põhikooliaegse klassivenna kommenteerimiste-jagamiste.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 13:49
Kus riigis KÕIK rahul on?
NSVL-s olid kõik rahul, hääletasid kõik 99,99%-liselt üksmeelselt. Ju igatsetakse seda aega tagasi.
Külaline

Pole mingit lõhestumist, vaid lihtsalt x vanuses põlvkonnad on endiselt nõukaaja mõju all ega kohanevad raskelt. Nende jaoks ongi karm käsi midagi nostalgilist nooruspõlvest ja seetõttu see neile isegi meeldib. Noorust aga ei too siin maailmas mitte miski tagasi, aga noh unistamist ei saa ju inimesele keelata.
Külaline

Revolver kirjutas: 12 Juun 2024 13:44 Kuna Soomes oli omal ajal kodusõda, siis soomlased õppisid sellest väga palju. Neil on ka palju erinevaid parteisid, osad ajavad ka neil segasemat poliitikat. Aga ühiskond ei lase sellel kõigel muutuda üksteise vihkamiseks nagu on meil läinud. Aktsepteeritakse seal ka teismoodi parteisid ja leitakse koostöö. Meil seda ei ole. Nii et peaks tunnistama, meie riigis ei ole oskuseid ühiselt midagi teha.
Kui sa nüüd Soome teemasse tõid, siis puht uudishimust küsin, ega sa Sami Lotila ei ole? Teil tundub ellusuhtumises palju ühist olevat...
Aga pikalt Soomes elanuna võin nõustuda vaid sinu kahe esimese lausega. Kolmandast edasi on puhtalt sinu soovmõtlemine. Soome ühiskonnas on väga terav vastandumine nn. töölisklassi, keskklassi ja nn. eliidi vahel. Eriti töölisklassis on väga tavapärane põlata ja kiusata neid, kelle nägemus enda omast erineb, ja tegelikult ka vastupidi, ainult seda põlgust ei väljendata enamjaolt otsese kiusuga. Anonüümselt end siiski väga vaos ei hoita. Kohalikus vauva.fi foorumis käib vestlus poliitikateemadel Delfi kommentaariumi tasemel. Nii et pole rohi siin sugugi rohelisem. Koostööd erakonnad loomulikult teevad, kui koalitsioon on vaja moodustada.
Mis puudutab oskust asju ühiselt teha, siis minu meelest tehakse Eestis väga aktiivselt erinevaid kodanikualgatusi. Absoluutselt ei ole nõus, et Eestis koostööd ei tehta. Ja olen alati imetlenud, kui abivalmid eestlased lõppude lõpuks on. Võta ainult oma tumedad prillid eest ja märka, mis ümberringi toimub. Aga nagu öeldakse, siis siga leiab ikka pori.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 13:51 Facebookis olen märganud, et kõiga ekre truumad on menopausi jõudnud kutseka haridusega naised.
Pigem ikka ossidest mehed on need tulihingelised pooldajad. Naistele see ideoloogia, et naine peab olema kodus, lapsi sünnitama ja vait olema, mees võib kõike teha, eriti peale ei lähe. Naistel ka suht suva mingitest homodest, aga see on ossidest meeste jaoks probleem number üks, mida ikka keegi teine voodis teeb. Ag asee on õige, et nii ekre fännidest naiste ja meeste ühisnimetaja on ikka madal haridustase.
Külaline

Revolver kirjutas: 13 Juun 2024 14:26
Miks peaks Sami tulema siia vast loodud foorumisse? Püsi reaalsuses eks.
Mis kodanikualgatused on riigi otsused? Millest sa räägid, mingist porist kus sa püherdad, milleks selline demagoogia?

Toon sulle lihtsa ja elulise näite: Üks erakond lubab valimistel kõik vene koolid muuta eesti keelseks. Ilus lubadus, paljud valivad. Valitsus moodustatakse kolme erakonnaga ja teine erakond ütleb - aga meie ei saa toetada teie valimislubadust vene kooli eesti keelseks, sest meil on vene valijad ja meie tahame neile meeldida. Kuna konsensust ei tekkinud, siis vene koolid jäävadki samasse seisu. Aga see erakond kes seda lubas, tagasi ka ei astu. Sest nemad pole süüdi, süüdi on see teine erakond. Aga võimul vegeteerida saab hästi, tõstame parem makse ja riigilõive. Muid otsuseid enam ei tehta. Järgmiste valimisteni, järgmiste lubadusteni.
Ohoh, nüüd sa said vist küll natuke pahaseks isegi. Ma ei näe põhjust, miks Sami ei võiks veeta aega vastloodud foorumis. Ega ta mingi jumalus ei ole. Tavaline elus pisut pettunud inimene, kes on leidnud endale väljundi erinevates meediakanalites Eestit maha teha. Aga see oli lihtsalt küsimus.
See pori jutt ei ole demagoogia, vaid üks tegelikult üsna levinud kujundlik väljend, millega viidatakse inimesele, kes mistahes olukorrast ainult negatiivset leiab. Seevastu demagoogia võiks olla näiteks küsimusele küsimusega vastamine.
Aga sinu näide on iseenesest hea näide, sest on üsna hästi võrreldav põlissoomlaste käitumise ja retoorika muutumisega enne ja pärast valimisi ja üldse praeguse poliitilise olukorraga (kui juba Soomega võrdlemiseks läks).
Külaline

Revolver kirjutas: 13 Juun 2024 14:26 Aga vaata seal Prantsusmaal, Itaalias jne nii valetada rahvale ei saa, need tulevad tänavatele, panevad autod põlema, peksavad poodidel aknad sisse ja riik peab kahjud hüvitama. Suur vahe?
Kas ma saan õigesti aru, et sa tahaksid, et Eestis ka nii oleks? Kättemaksuks Kajale põletan mina naabri auto ja naaber minu oma. Ja kes see müstiline riik siis on, kes need kahjud hüvitab? Kaja?
Külaline

Revolver kirjutas: 13 Juun 2024 14:49 Sa otsid ju samuti süüdlast kellegi Sami näol. Räägime ekrest ja miks eesti riik on selline nagu ta on.
Absoluutselt ei otsi süüdlast. Üritan mõista.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 14:38
Pigem ikka ossidest mehed on need tulihingelised pooldajad. Naistele see ideoloogia, et naine peab olema kodus, lapsi sünnitama ja vait olema, mees võib kõike teha, eriti peale ei lähe. Naistel ka suht suva mingitest homodest, aga see on ossidest meeste jaoks probleem number üks, mida ikka keegi teine voodis teeb. Ag asee on õige, et nii ekre fännidest naiste ja meeste ühisnimetaja on ikka madal haridustase.
Loogiline oleks nii arvata, aga võta näpust. Ava facebookis mingi päevakajaline teema, mis eriti ekre fänne erutab ja sa näed seal üllatavalt palju 50+ naisi vihaseid komme kirjutamas. Profiilidest näha, et naised, kes pole mingit silmapaistvat karjääri nagunii teinud, sünnitusiga on möödas, lapsed suured ja seega ei võta šovinistlikke loosungeid solvanguna, nemad ju nende järgi ongi elanud. Nad on oma Heinole 30+ aastat putru keetnud ja tuhvleid ette tassinud. Viimasel ajal on neil naistel moes loodust sõimata ja naeruvääristada. Kui vähegi keegi julgeb võtta sõna looduskaitse, kliima või roheluse teemal, siis Urved, Eevid ja Mared üleolevalt naermas ja läbi kumamas, kuidas nende arvamus on kujundatud ekre seisukohtade järgi.
Külaline

[/quote]
Mis kodanikualgatused on riigi otsused? Millest sa räägid, mingist porist kus sa püherdad, milleks selline demagoogia?
[/quote]
Kui nüüd demagoogitseda (teemaatiliselt su jutus koogitseda)- mis asi on riik? Teadsa muidu? :roll:
kassssutaja

Postitus Postitas kassssutaja »

Väga huvitav jälgida, mis saama hakkab.

Oleneb sellest, kumma leeri (kas Helmete või vastasleeri) pooldajaid on EKRE lihtliikmete hulgas rohkem.

Kui Helmete vastaseid on rohkem, siis hakkavad pihta massilised lihtliikmete (ja ka kohaliku taseme juhtide) väljaastumised.Järgmisteks kohalikeks valimisteks teeks väljaastunud liikmed näit. valimisliidud ja EKRE keskjuhatusel oleks raske kaikaid kodarasse loopida. Sest kohalikel valimistel hääletab valija selle isiku poolt, keda ta on harjunud valima (mingit EKRE keskjuhatuse näpuviibutamist "ärge Madist enam volikokku valige, ta astus meie erakonnast välja ja on nüüd paha" ei arvesta suurt keegi).

Kui Helmete pooldajaid on rohem, siis on väljaastujaid vähem ja EKRE organisatsioon jääb suuremas osas püsti ja toimetab üsna samamoodi edasi. Kuid ikkagi, paljud senised häältemagnetid on läinud ja neid on raske asendada. Mis ime läbi toetusprotsent saaks mitte langeda - ei kujuta ette.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 18:33
Külaline kirjutas: 13 Juun 2024 14:38
Loogiline oleks nii arvata, aga võta näpust. Ava facebookis mingi päevakajaline teema, mis eriti ekre fänne erutab ja sa näed seal üllatavalt palju 50+ naisi vihaseid komme kirjutamas. Profiilidest näha, et naised, kes pole mingit silmapaistvat karjääri nagunii teinud, sünnitusiga on möödas, lapsed suured ja seega ei võta šovinistlikke loosungeid solvanguna, nemad ju nende järgi ongi elanud. Nad on oma Heinole 30+ aastat putru keetnud ja tuhvleid ette tassinud. Viimasel ajal on neil naistel moes loodust sõimata ja naeruvääristada. Kui vähegi keegi julgeb võtta sõna looduskaitse, kliima või roheluse teemal, siis Urved, Eevid ja Mared üleolevalt naermas ja läbi kumamas, kuidas nende arvamus on kujundatud ekre seisukohtade järgi.
Ma ei tea, mis ajast see analüüs pärit on, aga ei usu, et erakondade tuumikvalijate profiil nüüd drastiliselt muutunud on. https://reitingud.ee/analuusid/martin-m ... e-uldpilt/
See, et mõned inimesed aktiivselt netis kommenteerivad ei tähenda ju veel, et nemad ongi enamus. Valdav enamus inimesi ei kommenteeri kuskil netis midagi.
Külaline

Minu tunnetus on siis olnud ilma igasuguste uuringuteta õige, et EKRET toetavad peamiselt maalt pärit väheharitud ossidest mehed. Menopausis mutid ei ole selle erakonna peamised fännid, nagu see väide oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2024 11:53 Madison kavatsel EPs liituda EPP fraktsiooniga üleüldse, mitte eelmise fraktsiooniga, kuhu ekre peaks kuuluma, niiet sisuliselt sai Eesti kolm "Isamaa" kandidaati.
Helme "tahab olla edasi võitluslik ja reljeefne"...
Ma parandan oma eelmist juttu, see oli Helme jutt selle kohta, mida Madison plaanib, ja paistab, et Martin Helme valetas otse-eetris. Madison kavatseb edasi jääda ID fraktsiooni. Eks näis, mis tegelikud teod näitavad.
Hallleluuja!
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hallleluuja! »

Ma usun, et ekrega läheb samuti nagu perekooli pomodega. Hakkasid ülbitsema ja ootasid, isegi nõudsid vaatamata sellele lojaalust. Aga ups, näed, inimesed ei teegi päris kõike seda, moda pomod tahavad.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ilmselt põhja ei lähe. Oluline on ületada parlamendi valimistel 5% künnis, siis saab jälle riigi rahakoti peale neljaks aastaks. Nende valimisteni on aega ja eks elu näitab kui suur toetus neil olema saab.
Külaline

taivopalm kirjutas: 14 Juun 2024 23:06 Ilmselt põhja ei lähe. Oluline on ületada parlamendi valimistel 5% künnis, siis saab jälle riigi rahakoti peale neljaks aastaks. Nende valimisteni on aega ja eks elu näitab kui suur toetus neil olema saab.
Mina arvan just vastupidi, et see võis olla selle partei kabelimats. Käärimist on seal ju varemgi olnud, aga et nii palju liikmeid korraga lahkub, seda on ikka raske positiivseks keerata. Eks ta nüüd jääbki mingiks tillukeseks nišiparteiks.
Külaline

Revolver kirjutas: 14 Juun 2024 23:06 Pole ükski suurem erakond Eestis kuhugi kadunud.
Suurematest erakondadest on nt Koonderakond, Rahvaliit otsa saanud.
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Külaline kirjutas: 15 Juun 2024 00:23
taivopalm kirjutas: 14 Juun 2024 23:06 Ilmselt põhja ei lähe. Oluline on ületada parlamendi valimistel 5% künnis, siis saab jälle riigi rahakoti peale neljaks aastaks. Nende valimisteni on aega ja eks elu näitab kui suur toetus neil olema saab.
Mina arvan just vastupidi, et see võis olla selle partei kabelimats. Käärimist on seal ju varemgi olnud, aga et nii palju liikmeid korraga lahkub, seda on ikka raske positiivseks keerata. Eks ta nüüd jääbki mingiks tillukeseks nišiparteiks.
Aga see on neile ju piisav. Kõiki ja kõike kõva kisaga kritiseerides ja lihtsamate seas populaarsust kogudes saavad mõned kohad riigikokku ja volikogudesse ikka. Nimekirja eesotsas peab ainult õige nimi olema. Perekonnal soe koht ja sissetulekud jälle kindlustatud. Elavad nagu miškad.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:11 Minu tunnetus on siis olnud ilma igasuguste uuringuteta õige, et EKRET toetavad peamiselt maalt pärit väheharitud ossidest mehed. Menopausis mutid ei ole selle erakonna peamised fännid, nagu see väide oli.
Sellist juttu nagu sina, ajavadki need kellest ise kirjutad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 3 külalist