kuidas algab menopaus nendel, kellel vererohked päevad?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 09:04
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 22:45
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 00:01 Tsükliga seotud tundeid siiski oli - näiteks mul käisid mõnda aega veel edasi nn päevad. Ja ka rinnad olid aegajalt valulikud.
Kuidas need päevad käia said, kust veri siis tuli, kui emakat enam ei olnud?
Noh, mõnikord käivad päevad veel mõnda aega edasi.
See ei vastanud mitte kuidagi mu küsimusele. Kust see veri tulla saab? Tupp hakkab heast peast verd jooksma? Või ei tähenda emaka eemaldamine, et terve emakas eemaldatakse, midagi jääb alles ning sellel osal on endiselt limaskest ja selle funktsioonid?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Aug 2025 23:36
Guest kirjutas: 04 Aug 2025 22:45 Kuidas need päevad käia said, kust veri siis tuli, kui emakat enam ei olnud?
See ei vastanud mitte kuidagi mu küsimusele. Kust see veri tulla saab? Tupp hakkab heast peast verd jooksma? Või ei tähenda emaka eemaldamine, et terve emakas eemaldatakse, midagi jääb alles ning sellel osal on endiselt limaskest ja selle funktsioonid?
just nii ongi! mingid rakud või limaskesta tűkid jäävad emakakaelale ja siis nn eeldatavate päevade ajal eralduvad verena.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 10:22
Guest kirjutas: 06 Aug 2025 23:36

just nii ongi! mingid rakud või limaskesta tűkid jäävad emakakaelale ja siis nn eeldatavate päevade ajal eralduvad verena.
Päris naljakas, mul pärast emaka eemaldamist küll midagi sellist polnud.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Aug 2025 11:22
Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 10:22
Guest kirjutas: 06 Aug 2025 23:36 See ei vastanud mitte kuidagi mu küsimusele. Kust see veri tulla saab? Tupp hakkab heast peast verd jooksma? Või ei tähenda emaka eemaldamine, et terve emakas eemaldatakse, midagi jääb alles ning sellel osal on endiselt limaskest ja selle funktsioonid?
Päris naljakas, mul pärast emaka eemaldamist küll midagi sellist polnud.
Miks see peaks naljakas olemas? Kõikidel ei pruugigi seda olla.

Mulle ütles arst kohe, et ma ei ehmuks, kui varsti nn päevad hakkavad. Ja nii ka oli. Kusjuures, opi-järgselt ei tulnud mul tilkagi verd.

Siin on ka kõik ilusti kirjas, kui tundub ikka liiga uskumatu.

https://www.itk.ee/patsiendile/patsiend ... erektoomia
postmast
Kontakt:

Postitus Postitas postmast »

Nuvialab Meno - https://nuvialab.com/ee/p/NuviaLab-Meno Soovitan.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist