Papagoi oled? Püsi kuidagi teemasKülaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 11:40Kas sa arvad, et paljalt oü omamine tagab sissetuleku? Igaüks võib paari minutiga endale OÜ teha, aga selleks et sellega teenida peavad tal ikka ka mingid oskused olema, mille eest keegi talle nõus maksma on.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:37Kuidas nad siis maksavad? Vähegi ajudega inimene teeb OÜ ja teeb endale miinimumpalga ja ei maksa riigile midagi. Ainult vaene inimene mõtleb, kui maksab vähem tulumaksu, siis äkki kunagi rikkaks saades siis ka maksab vähe makse. Eestis pole isegi ettevõtetel mingit maksu, kõigis teistes riikides see on. Aga eestlased tahavadki elada vaeselt, halvasti, keegi ei saa seda takistada. Kui eestis oleks nii hea elu maksude näol, koliks kõik rikkad siia.kassike kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:33 Jah, olen maksuküüru kadumise poolt. Suurema sissetulekuga inimesed maksavad niikuinii riigile rohkem tulumaksu.
Maksuküüru kadumine
-
Külaline
-
Külaline
Mina, kes ma reaalselt olen Rootsis elanud ja räägin ka vabalt rootsi keelt, jään eriarvamusele. Minu jaoks pole Rootsi ühiskonnas midagi toredat. Või vähemalt mitte piisavalt, et tahta seal elada.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 11:11 100x toredam on elada Rootsis kui Eestis.
-
Külaline
Aga sa ei ole rootslane ka. Teise ühiskonda ongi raske end vägistada kui ei meeldi ja ei sobi.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 12:59Mina, kes ma reaalselt olen Rootsis elanud ja räägin ka vabalt rootsi keelt, jään eriarvamusele. Minu jaoks pole Rootsi ühiskonnas midagi toredat. Või vähemalt mitte piisavalt, et tahta seal elada.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 11:11 100x toredam on elada Rootsis kui Eestis.
-
Külaline
Loomulikult vastu, riigil näpud täiesti põhjas, nuputatakse hulganisti uusi makse välja, kust kasvõi paarkümmend milli saaks ja siis tehakse poole miljardise hinnaga maksumuudatus, mida keegi ei küsinud ja mis toetab peamiselt inimesi, kes niigi majanduslikult normaalselt hakkama saavad. Täielik idiootsus. Reformierakond on valmis kogu majanduse vastu taevast laskma selle nimel, et saaksid kuulutada, et täitsid oma valimislubaduse.Hobu10 kirjutas: ↑18 Juun 2024 15:46 Milliseid emotsioone tekitab? Olete poolt või vastu?
Ja üldse saaks selle maksuküüru kaotada ka nii, et maksude laekumine ei vähene- nt astmeline tulumaks või lihtsalt tulumaksu tõus võimaldaks küüru (mis on tõesti valus debiilsus Isamaa poolt) kaotada nii, et maksulaekumine ei vähene.
See oli lihtsalt mingi kompromiss, sest refid seisid vastu rikkamate suuremale maksustamisele, seetõttu võetigi see raha keskmikelt.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2024 19:50Loomulikult vastu, riigil näpud täiesti põhjas, nuputatakse hulganisti uusi makse välja, kust kasvõi paarkümmend milli saaks ja siis tehakse poole miljardise hinnaga maksumuudatus, mida keegi ei küsinud ja mis toetab peamiselt inimesi, kes niigi majanduslikult normaalselt hakkama saavad. Täielik idiootsus. Reformierakond on valmis kogu majanduse vastu taevast laskma selle nimel, et saaksid kuulutada, et täitsid oma valimislubaduse.Hobu10 kirjutas: ↑18 Juun 2024 15:46 Milliseid emotsioone tekitab? Olete poolt või vastu?
Ja üldse saaks selle maksuküüru kaotada ka nii, et maksude laekumine ei vähene- nt astmeline tulumaks või lihtsalt tulumaksu tõus võimaldaks küüru (mis on tõesti valus debiilsus Isamaa poolt) kaotada nii, et maksulaekumine ei vähene.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Siinkohal ongi Eesti valitsemisel suur aps sisse lastud. Fiskaalpoliitikat ei tohiks teha poliitiliste pisikompromisside abil, vaid selles peaks alati prevaleerima suur vaade ja ja nõu tuleks vajadusel küsida majandusekspertidelt, mitte punaseid roose rinnas kandvatelt või kaabuga vehkivatelt oma soojast toolist kümne küünega kinni hoidvatelt tegelastelt.
Vanasti aetigi fiskaalpoliitikat suure vaate põhjal ja siis oli põhjust Eesti üle uhke olla ning suurem osa Eesti edust on pärit sellest ajajärgust + osaliselt seni kestev rahvusvaheline kuulsus. Viimasel ajal (juba oma 10+ aastat) aga tuleb masendus peale.
Probleem on selles, et erakondade toetajad esitavad koos rahaga ka oma maailmanägemuse ja reffe toetavad valdavalt rikkurid ja seetöttu ka selline suund reffidel.kaegu kirjutas: ↑23 Juun 2024 13:45Siinkohal ongi Eesti valitsemisel suur aps sisse lastud. Fiskaalpoliitikat ei tohiks teha poliitiliste pisikompromisside abil, vaid selles peaks alati prevaleerima suur vaade ja ja nõu tuleks vajadusel küsida majandusekspertidelt, mitte punaseid roose rinnas kandvatelt või kaabuga vehkivatelt oma soojast toolist kümne küünega kinni hoidvatelt tegelastelt.
Vanasti aetigi fiskaalpoliitikat suure vaate põhjal ja siis oli põhjust Eesti üle uhke olla ning suurem osa Eesti edust on pärit sellest ajajärgust + osaliselt seni kestev rahvusvaheline kuulsus. Viimasel ajal (juba oma 10+ aastat) aga tuleb masendus peale.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
2005-2015 oli ka Reform võimul, aga sellist ebastabiilset tõmblemist nagu praegu näha, siis küll ei täheldanud.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 11:40Kas sa arvad, et paljalt oü omamine tagab sissetuleku? Igaüks võib paari minutiga endale OÜ teha, aga selleks et sellega teenida peavad tal ikka ka mingid oskused olema, mille eest keegi talle nõus maksma on.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:37Kuidas nad siis maksavad? Vähegi ajudega inimene teeb OÜ ja teeb endale miinimumpalga ja ei maksa riigile midagi. Ainult vaene inimene mõtleb, kui maksab vähem tulumaksu, siis äkki kunagi rikkaks saades siis ka maksab vähe makse. Eestis pole isegi ettevõtetel mingit maksu, kõigis teistes riikides see on. Aga eestlased tahavadki elada vaeselt, halvasti, keegi ei saa seda takistada. Kui eestis oleks nii hea elu maksude näol, koliks kõik rikkad siia.kassike kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:33 Jah, olen maksuküüru kadumise poolt. Suurema sissetulekuga inimesed maksavad niikuinii riigile rohkem tulumaksu.
-
Külaline
2023 riigikogu valimistel oli reformi üks valimislubadus kaotada maksuküür. Reform võitis need valimised ülekaalukalt. Järelikult on meil neid rikkureid üsna palju.Tõutäkk kirjutas: ↑23 Juun 2024 16:42Probleem on selles, et erakondade toetajad esitavad koos rahaga ka oma maailmanägemuse ja reffe toetavad valdavalt rikkurid ja seetöttu ka selline suund reffidel.kaegu kirjutas: ↑23 Juun 2024 13:45Siinkohal ongi Eesti valitsemisel suur aps sisse lastud. Fiskaalpoliitikat ei tohiks teha poliitiliste pisikompromisside abil, vaid selles peaks alati prevaleerima suur vaade ja ja nõu tuleks vajadusel küsida majandusekspertidelt, mitte punaseid roose rinnas kandvatelt või kaabuga vehkivatelt oma soojast toolist kümne küünega kinni hoidvatelt tegelastelt.
Aga olgem ausad, see maksuküür on ammu ajale jalgu jäänud.
-
Külaline
mulle küüru kaotamine sobib. Ettevotja, maksan endale 1000 eurot kuus ja ülejäänu dividendides - sellises summas, et jumalapärast ei kaotaks oma igakuist max maksuvabastust. Tüütu, aga inimlik... Kui küür kaob, hakkan kohe dividende rohkem maksma ja riik saab tulumaksu rohkem.
Oleksin ka väga nous maksma nt 10% ettevõtte tulumaksu. Ma ei tea, miks keegi ei soovi seda.
Oleksin ka väga nous maksma nt 10% ettevõtte tulumaksu. Ma ei tea, miks keegi ei soovi seda.
Ettevõtte tulumaks ei toeta ettevõtlusega alustamist ega lihtsat maksusüsteemi. Mina pigem arvan, et ei oleks tulnud tulumaksu dividendidelt nii madalaks (14%) muuta, nagu see vahepeal on olnud. Headel aegadel tuleks ikka pisut rasvakihti koguda riigile, mitte laristada.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2024 17:38 Oleksin ka väga nous maksma nt 10% ettevõtte tulumaksu. Ma ei tea, miks keegi ei soovi seda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist