Ettepanek muudatusteks

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 16:53
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 16:21
Arutleja kirjutas: 27 Okt 2025 21:55

Ei pea kõike, mis hästi toimib, uuendama lihtsalt uuendamise pärast.
Ei peagi, aga see on sama nagu veebilehe põhja valimisega, kõik toimivad, aga kui teed juba kolmandat e-poodi, saad aru, mis kõige paremini toimib. Ja mind ei ajendanud ideed pakkuma mingi uuendamishimu, vaid soov foorumit huvitavamaks teha. Et siia tuleks kaasa rääkima rohkem huvitavaid isiksusi, praegu on enamjaolt üsna igav, olgem ausad.

Naljaks on see, et enamus siin asus kohe kaitsele, et kliki sinna ja vaata sealt, selle asemel, et kaaluda idee sisulist poolt, kuidas see tunduks võrreldes praegusega. :D

Vaevalt see uuendus rohkem inimesi kaasa rääkima paneb. Selleks on hoopis teised põhjused.
Võimalik, aga me ju ei tea, kuni pole katsetanud, eks ole! Misiganes alal pole kunagi nii, et teed ühe asja ära ja asi jookseb. Teed palju asju, step by step, järjekindlalt, ja siis saad lõpuks tulemuse.
Kunagi arutasin üht äriideed hästi tuntud suure firma juhiga, tema pakkus idee välja ja mina kaalusin põhjuseid, miks seda teostada oleks keeruline või suisa võimatu. Selle peale ütles ta, et selle asemel, et otsida põhjuseid, miks seda on raske teha, tuleks välja mõelda, kuidas see ära teha. Õigus tal oli, aga nii neetult mugavam on see esimene pool... :D
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 16:53 Et siia tuleks kaasa rääkima rohkem huvitavaid isiksusi, praegu on enamjaolt üsna igav, olgem ausad.
Aga hakka peale millegi huvitavaga. Pole midagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 17:58
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 16:21

Ei peagi, aga see on sama nagu veebilehe põhja valimisega, kõik toimivad, aga kui teed juba kolmandat e-poodi, saad aru, mis kõige paremini toimib. Ja mind ei ajendanud ideed pakkuma mingi uuendamishimu, vaid soov foorumit huvitavamaks teha. Et siia tuleks kaasa rääkima rohkem huvitavaid isiksusi, praegu on enamjaolt üsna igav, olgem ausad.

Naljaks on see, et enamus siin asus kohe kaitsele, et kliki sinna ja vaata sealt, selle asemel, et kaaluda idee sisulist poolt, kuidas see tunduks võrreldes praegusega. :D

Vaevalt see uuendus rohkem inimesi kaasa rääkima paneb. Selleks on hoopis teised põhjused.
Võimalik, aga me ju ei tea, kuni pole katsetanud, eks ole! Misiganes alal pole kunagi nii, et teed ühe asja ära ja asi jookseb. Teed palju asju, step by step, järjekindlalt, ja siis saad lõpuks tulemuse.
Kunagi arutasin üht äriideed hästi tuntud suure firma juhiga, tema pakkus idee välja ja mina kaalusin põhjuseid, miks seda teostada oleks keeruline või suisa võimatu. Selle peale ütles ta, et selle asemel, et otsida põhjuseid, miks seda on raske teha, tuleks välja mõelda, kuidas see ära teha. Õigus tal oli, aga nii neetult mugavam on see esimene pool... :D
Kas selle firmajuhi nimetähed olid T.K?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 18:17
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 17:58

Ei olnud. Ta elab nüüd rantjeeelu juba, aga äge mees oli (ma ei olnud tema alluv, puutusime tööalaselt kokku).
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 17:59
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 16:53 Et siia tuleks kaasa rääkima rohkem huvitavaid isiksusi, praegu on enamjaolt üsna igav, olgem ausad.
Aga hakka peale millegi huvitavaga. Pole midagi?
Ma ei ole admin. Kui pead silmas teemasid, siis sellega ma olen juba püüdnud kaasa aidata. Aga tõsisem turundus nõuab konkreetset kava ja pühendumist ning tasuta ei tee seda keegi...
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 18:17
See on ju nii levinud ütelus. Põhiliselt ütlevad seda juhid raamatupidajatele, kui tahavad maksudest kõrvale hoida 😃
Juba klišeeks muutunud.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 21:26
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 18:17
See on ju nii levinud ütelus. Põhiliselt ütlevad seda juhid raamatupidajatele, kui tahavad maksudest kõrvale hoida 😃
Juba klišeeks muutunud.
Võib-olla ta sealt siis selle laenaski.... :lol:
Külaline

Kuni siin need "elavdajad" laiutavad ei arene see foorum kuhugi. Vaatad, et teemal uus vastus, avad ja seal on järjekordne lolli/joodiku "teravmeelsus".
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 23:21 Kuni siin need "elavdajad" laiutavad ei arene see foorum kuhugi. Vaatad, et teemal uus vastus, avad ja seal on järjekordne lolli/joodiku "teravmeelsus".
Jah, seda minagi ju üritan rääkida, et foorum on igav. Eelkõige seetõttu, et teemad on igavad. Teemad on igavad, sest on vähe inimesi, kes huvitavaid lugusid, kommentaare kirjutaksid. Ei piisa küsimustest, a`al mis sa täna tegid...keda see huvitab. Huvitavalt kirjutavad intelligentsed ja suure silmaringiga inimesed, oodates siis erinevate lugejate arvmust. Ehk siis külastajate kooslus on oluline. Kui neid "teravmeelitsejaid"on liiga, kaotavad huvi needki vähesed, kel tõesti midagi ütelda oleks. Lahendus - lihtne vorm ja paar copywriterit, kes käivitavad esimesed kuus kuus. Põhimõtteliselt on see sama, mis iga äriga, sul peab olema äriplaan ja raha käivitamiseks. Kui proovid kuidagi hakkama saada, siis ongi oht vinduma jääda. Arvamus, et piisab heast ideest, kahjuks ei pea paika. Eesti on nii väike, et siin peab kõike topelt hästi tegema.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Vabandust, aga mina olen loll ja ei saa aru, kuidas kategooriate koondamine intelligentset ja huvitavat rahvast juurde toob.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 29 Okt 2025 16:26 Vabandust, aga mina olen loll ja ei saa aru, kuidas kategooriate koondamine intelligentset ja huvitavat rahvast juurde toob.
Kui oled uus kasutaja ja vaatad esimest korda sisse, käid läbi erinevad kategooriad, näed kohe, et suur osa on väheaktiivsed ja peamiselt kaks on aktiivsemad. Kui nüüd tahad midagi postitada, siis tuleb kaaluda, kuhu alla peaks selle teema nüüd siis tegema, kas ajaviite või pere, suhete või hoopis kodu, sest põhimõtteliselt sobiks nagu igale poole. Vaatad, et kodu all teemad väga ei liigu, äkki sinna pole mõtet kirjutadagi, jääb tagasihoidlikuks jne. Mis inimesi kõige rohkem huvitab? Teadagi suhted (ja seks), suhted on see mootor, mis veab ka muud kaasa.

Toon jälle võrdluseks soomlaste perekooli ehk siis Vauva.fi foorumi, see hakkas mulle esimesest pilgust meeldima, sest kõik teemad on sellesama esimese pilguga haaratavad, isegi kui eelmisele lehele vaatan. Vahet pole, mis teemal keegi on kirjutanud. Ka admini jaoks tõenäoliselt lihtsam hallata.

See on siis minu hinnang, mis tunne mul võrdlusena tekkis. Pole õiget ega vale arvamust, loomulikult võib praegune variant meeldida ja last ta olla. Mul hetkel rohkem vaba aega, seega korraks süvenesin sellesse arutelusse. Poleks arvanudki, et nii palju vastajaid siia tekkis, ärge nüüd ütelge, et ma pole oma panust andnud! :lol:
Külaline

Vauva.fi foorum tundub eriti vabameelsete inimeste foorum olevat, eriti kui seal seda seksi rubriiki lugeda. Siin foorumis ei tuleks sellised teemad kõne allagi.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Nojah, vastust ma oma küsimusele ei saanud, aga las ta siis olla.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2025 17:25 Vauva.fi foorum tundub eriti vabameelsete inimeste foorum olevat, eriti kui seal seda seksi rubriiki lugeda. Siin foorumis ei tuleks sellised teemad kõne allagi.
Miks ei tule? Tee proovi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Okt 2025 17:25 Vauva.fi foorum tundub eriti vabameelsete inimeste foorum olevat, eriti kui seal seda seksi rubriiki lugeda. Siin foorumis ei tuleks sellised teemad kõne allagi.
Seda küll, seksi rubriik kindlasti. Aga veidral viisil sellega täitsa harjub ära. :lol: Ka vabateemas on olnud väga häid kette, kuhu on tuhandeid vastuseid kirjutatud, näiteks unustamatud/erutavamad kohtumised, pikantsemaid ettepanekud, põhjused miks suhe lõppes, eriskummalised esimesed kohtumised, keelatud suhted tööl jne. Seal saab valida kõige populaarsemad või need, mis on saanud kõige rohkem kommentaare.

Ma ei tea, kuidas siin läheks, kui keegi hakkaks sama avameelselt kirjutama...oleks täitsa põnev. Ilmselt tuleks lugejaid äkki juurde. :lol:
Külaline

Arutleja kirjutas: 29 Okt 2025 17:52 Nojah, vastust ma oma küsimusele ei saanud, aga las ta siis olla.
Vabandust, kui ei täpsustanud. Teen lühidalt: iga asjaga loeb esimene mulje ja esiagne testimine. Kui see on positiivne, vorm lihtne, arusaadav, ühe ainsa klikiga, teemad põnevad, selgelt korraga nähtavad, tuled tagasi ja mainid ka tööl või sõpruskonnas. Minu esimene ja teine mulje oligi see, mis võrdlusena tekitas mõtteid.
Mõnes mõttes keeruline vaielda, sest mina võrdlen teise foorumiga, oponendid siin lähtuvad ainult praegusest. Kui keegi ütleks, et jah, käisin ja tutvusin selle teisega, aga mulle ei meeldi selle juures see ja too...
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2025 19:37
Guest kirjutas: 29 Okt 2025 17:25 Vauva.fi foorum tundub eriti vabameelsete inimeste foorum olevat, eriti kui seal seda seksi rubriiki lugeda. Siin foorumis ei tuleks sellised teemad kõne allagi.
Seda küll, seksi rubriik kindlasti. Aga veidral viisil sellega täitsa harjub ära. :lol: Ka vabateemas on olnud väga häid kette, kuhu on tuhandeid vastuseid kirjutatud, näiteks unustamatud/erutavamad kohtumised, pikantsemaid ettepanekud, põhjused miks suhe lõppes, eriskummalised esimesed kohtumised, keelatud suhted tööl jne. Seal saab valida kõige populaarsemad või need, mis on saanud kõige rohkem kommentaare.

Ma ei tea, kuidas siin läheks, kui keegi hakkaks sama avameelselt kirjutama...oleks täitsa põnev. Ilmselt tuleks lugejaid äkki juurde. :lol:
Kõigepealt tuleks alustada viisakuse reformist. Viisakasse kohta tuleb alati rohkem inimesi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 13:01 Olles jälgnud foorumi kasutust, julgen teha mõningaid ettepanekuid:
1. Kategooriaid on liiga palju, osadel kasutajaid ka selgelt liiga vähe. Külastajad ei viitsi kõike läbi vaadata ja nii jäävad märkamata teemad, mis võiksid huvi pakkuda, aga jäävad avastamata, sest asuvad mitte huvi tekitava kategooria all. Vaadake näiteks soomlaste https://www.vauva.fi/- seal on ainult üks kategooria VABA TEEMA ja küllastusi, lugejaid väga palju. Kui avad lehe, märkad alati midagi, mis huvi pakub.
2. Mõistan, et te ei julge kohe nii suurt muudatust ette võtta, ehk tasuks katsetada kasvõi ajutiselt nelja kategooriaga:
a. Töö ja kodu b. Pereelu ja suhted c. Tervis ja ilu d. Ajaviitejutud (või vaba teema). MIna jätaksin lasteteemad välja, sest perekooli enam taastada pole võimalik, aga kui ei raatsi, võiks olla lihtsalt LAPSED.

Mida rohkem teemasid koos ühe kategooria all, seda rohkem lugejaid, seda rohkem ka lugejaid, kellel on midagi ütelda ja seda rohkem reklaamitulu teile lõpuks tulema hakkab. Pärast mida saate juba targalt turundades külastusi veelgi suurendada.
Mina teeks sedasi:
Popimad teemad oleks Topis. Edasi oleks igal teemal aeg näiteks 2 nädalat või kuu. Kui postitusi enam ei tule, läheb alla arhiivi ja suletuks. Edasi kuupärast kustutusele. Paljud teemad on nagunii päevakajalised ja hiljem neid keegi kunagi enam ei loe. Igal kasutajal on õigus ka unustusele eks. Aastaid hiljem pole paljudel vastustel nagunii enam mingit kaalu - elu läks edasi.
Rubriigid üldiselt kaotaks ka ära, sest siin on ainult 5 kasutajat nagunii.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Okt 2025 21:43
Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 13:01 Olles jälgnud foorumi kasutust, julgen teha mõningaid ettepanekuid:
1. Kategooriaid on liiga palju, osadel kasutajaid ka selgelt liiga vähe. Külastajad ei viitsi kõike läbi vaadata ja nii jäävad märkamata teemad, mis võiksid huvi pakkuda, aga jäävad avastamata, sest asuvad mitte huvi tekitava kategooria all. Vaadake näiteks soomlaste https://www.vauva.fi/- seal on ainult üks kategooria VABA TEEMA ja küllastusi, lugejaid väga palju. Kui avad lehe, märkad alati midagi, mis huvi pakub.
2. Mõistan, et te ei julge kohe nii suurt muudatust ette võtta, ehk tasuks katsetada kasvõi ajutiselt nelja kategooriaga:
a. Töö ja kodu b. Pereelu ja suhted c. Tervis ja ilu d. Ajaviitejutud (või vaba teema). MIna jätaksin lasteteemad välja, sest perekooli enam taastada pole võimalik, aga kui ei raatsi, võiks olla lihtsalt LAPSED.

Mida rohkem teemasid koos ühe kategooria all, seda rohkem lugejaid, seda rohkem ka lugejaid, kellel on midagi ütelda ja seda rohkem reklaamitulu teile lõpuks tulema hakkab. Pärast mida saate juba targalt turundades külastusi veelgi suurendada.
Mina teeks sedasi:
Popimad teemad oleks Topis. Edasi oleks igal teemal aeg näiteks 2 nädalat või kuu. Kui postitusi enam ei tule, läheb alla arhiivi ja suletuks. Edasi kuupärast kustutusele. Paljud teemad on nagunii päevakajalised ja hiljem neid keegi kunagi enam ei loe. Igal kasutajal on õigus ka unustusele eks. Aastaid hiljem pole paljudel vastustel nagunii enam mingit kaalu - elu läks edasi.
Väga head mõtted! Lõpuks ometigi keegi, kes oskab kaasa mõelda!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2025 21:43Mina teeks sedasi:
Mina ei teeks nii.
Mingeid toppe ei taha kus jahutakse midagi pikalt.
Midagi ei kustutaks ära. Delfi võiks vanad uudised ära kustutada.
Ma ei tea siin ühtegi päevakajalist teemat.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist