Mulle inimesed enam ei meeldigi

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 15:47
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:20 Suhtle AIga?
Siin on oht, et päriselt enam ei suheldagi.
Ja teistpidi- tahaks ju meeldivalt suhelda, nagu AI ga.
Päris jube oleks elada maailmas, kus kõik inimesed sulle kaasa koogutavad.
Et kui vastata lahkelt, tähendab see kaasa koogutamist?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 18:49 Siin on veel hullemaid kui vaidlejaid. Tolmukübeme ahistaja ei unusta ühtki pisiasja, aina kirjutab: aga sa kunagi nii, sa naa.
Ja jääbki kirjutama. Julgesin teda kunagi parandada ehk et temas kahelda ehk et talle midagi vastu öelda, ja nüüd jääbki kauna kandma. Nagu isegi teises teemas tunnistas:

Kuna ta mind "parandas" ja minuga vaidles, siis ma ei unusta jah.

Ja neid võib mitu olla. Kui keegi minuga vaidleb, Jumal temaga, las avaldab arvamust. Järgmiseks korraks unustatud, iga inimene võib minust erinev olla.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 05:35
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 15:47
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:20 Suhtle AIga?
Päris jube oleks elada maailmas, kus kõik inimesed sulle kaasa koogutavad.
Et kui vastata lahkelt, tähendab see kaasa koogutamist?
AI ei vasta lahkelt, vaid kiidab heaks kõik sinu mõtted ja arvamused, isegi kui need on valed ja kahjulikud
Külaline

Imelik küsimus, miks AI saab vastata rahulikult ja viisakalt. Vastus on, et ta on nii programmeeritud. Ta ei ole inimene, kellel tulevad mängu väärtused, hoiakud ja emotsioonid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 18:48
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 14:46 Mina poe kassas küll ei taha mingit tere, palun ja tänan.
Või poes küsimus, et kas saan aidata. Tulevad segama poes käimist.
Käingi iseteeninduses kui olemas on.
Ma ei kujuta teenindust ilma selleta ettegi! Vaataksin väga imelikult, kui minuga nii ei räägita. Ise kohtlen teenindajaid alati viisakalt, oleks imelik, kui mingi tummahammas vastas oleks.
Poes käies ma küll ei soovi teenindust. Imelik kui tullakse rääkima(segama) poes. Tahan ise vaadata, ilma kõrvalise segamiseta. Küsimus, et kas saan aidata on mõtetu küsimus. Kui vaja, siis küsin ise.
Omanikud kohustavad vist segama(peletama).
Külaline

Väikeses piirkonnas on inimesed väga suur ajaraisk. Tahad kindlaks kellaajaks kuskil kohal olla. Kolm tuttavat tee peale ja hilinedki 20 minutit. Kõigiga kohustuslik jutuke, teisiti ei sobi ju, väike koht. Ja lisaks veel see, et kui ise oled majainimene ja kodus, aias palju teha, siis ri saaend korteriinimestega tundideks kohvile sättida. Saan aru, et neil on igav, aga mul mitu tööd ootel.
Külaline

AI-l on sust ükskõik.
Kui oled ise empaatiline inimene, siis tekib AI-ga suheldes tunne, et peaks ka talle vastama "aitäh vastuse eest" jne

Matsidega suheldes on samamoodi. Suhtled temaga normaalse inimese kombel - teretad, tänad, annad tagasisidet, ütled, et vastad hiljem vmt. A tal on sellest täitsa ükskõik. Võid kõik need sammud tegelikult vahele jätta. Normaalse inimesena tunduks enda selline käitumine lihtsalt veider. Aga on õpitav.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 09:53 Väikeses piirkonnas on inimesed väga suur ajaraisk. Tahad kindlaks kellaajaks kuskil kohal olla. Kolm tuttavat tee peale ja hilinedki 20 minutit. Kõigiga kohustuslik jutuke, teisiti ei sobi ju, väike koht. Ja lisaks veel see, et kui ise oled majainimene ja kodus, aias palju teha, siis ri saaend korteriinimestega tundideks kohvile sättida. Saan aru, et neil on igav, aga mul mitu tööd ootel.
On jah. Mul on poest või ühistranspordist koju jalutamise tee 7 minutit, aga vahest võtab see aega poolt tundi või rohkem, mille sisse võib kuuluda erinevad äraütlemised. Tihti on need ka klatsijutud, booring.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 14:20 Suhtle AIga?
Loomulikult see täpselt nii läheb. Sama, mis igasugu sekslelude kasutamisega, et need, kes neid pidevalt kasutavad, ei soovigi enam inimkeha tunda. Lelud on intensiivsemad ja tagavad kiirema rahulduse.

Sama on AI-ga. Inimesed ei viitsi enam oma peaga mõelda ja matemaatikaülesandeid lahendada.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Mär 2026 08:36
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 18:49 Siin on veel hullemaid kui vaidlejaid. Tolmukübeme ahistaja ei unusta ühtki pisiasja, aina kirjutab: aga sa kunagi nii, sa naa.
Ja jääbki kirjutama. Julgesin teda kunagi parandada ehk et temas kahelda ehk et talle midagi vastu öelda, ja nüüd jääbki kauna kandma. Nagu isegi teises teemas tunnistas:

Kuna ta mind "parandas" ja minuga vaidles, siis ma ei unusta jah.

Ja neid võib mitu olla. Kui keegi minuga vaidleb, Jumal temaga, las avaldab arvamust. Järgmiseks korraks unustatud, iga inimene võib minust erinev olla.
Ega sa nüüd nii tähtis isik ka ei ole, et ma viitsiksin sinu peale kauna kanda - liiatigi veel elu aeg. Ma lihtsalt tuletasin sulle seda meelde (see ei tähenda kauna kandmist), kui vastuolulist juttu sa siin ajad. Teisi oled varmas (valesti) parandama ja lausa vaidlema, aga järgmises teemas ütled, et igaüks kirjutab täpselt nii nagu ise tahab ja mingitest reeglitest ei pea kinni pidama.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 18:49 Siin on veel hullemaid kui vaidlejaid. Tolmukübeme ahistaja ei unusta ühtki pisiasja, aina kirjutab: aga sa kunagi nii, sa naa.
Mõistan su vajadust "nõrgemat" kaitsta, aga kui aus olla, siis Tolmukübeme kommentaarid on ka sageli õelad ja pahatahtlikud. Millegipärast on siis nii, et kui talle samal toonil vastatakse, siis tituleeritakse sind ahistajaks ja kiusajaks.
Külaline

මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 28 Veebr 2026 18:54 Tolmukübe on nimeline, lülitage tema postitused välja. Ma lülitaksin ahistaja välja, aga see argpüks on anonüümne.
Naljakas arusaam, et Tolmukübemet kommenteerib vaid üks inimene. Nagu keegi eespool ütles, siis on ta tõesti suur targutaja ning täiesti inimlik on sellise asja peale vastavalt reageerida.
Külaline

මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 28 Veebr 2026 18:54 Tolmukübe on nimeline, lülitage tema postitused välja. Ma lülitaksin ahistaja välja, aga see argpüks on anonüümne.
Mis naljakas arusaam, et kui kasutaja on nimeline, siis on ta kuidagi tublim ja parem ning peab olema kaitse all.

Olen absoluutselt kindel, et sina ise oled ka siin foorumis mõnele teravalt vastanud. Ahsoo, aga et kuna oled nimeline kasutaja, siis see ei lähe arvesse, sest oled tubli ja "julged" seda oma nime alt teha.

Milleks selline silmakirjalikkus?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 11:13
Naljakas arusaam, et Tolmukübemet kommenteerib vaid üks inimene. Nagu keegi eespool ütles, siis on ta tõesti suur targutaja ning täiesti inimlik on sellise asja peale vastavalt reageerida.
Ja ma ei saa ka sellest aru, et kui sul on midagi meeles, siis tituleeritakse ahistajaks ja jälitajaks. Kui sul on tavaline mälu, loed siin erinevaid teemasid, mis siis teha, kui jääb meelde, mida öeldi varem ja mida nüüd. Kui mind ei vaeva Alzheimer või mingid muud tõsised mäluprobleemid, mida siis küll teha. Sama juttu tagus siin see naiselik meesterahvas, nüüd Tolmukübe ja tema kaitsja.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 11:15
Mis naljakas arusaam, et kui kasutaja on nimeline, siis on ta kuidagi tublim ja parem ning peab olema kaitse all.

Olen absoluutselt kindel, et sina ise oled ka siin foorumis mõnele teravalt vastanud. Ahsoo, aga et kuna oled nimeline kasutaja, siis see ei lähe arvesse, sest oled tubli ja "julged" seda oma nime alt teha.

Milleks selline silmakirjalikkus?
Ma ei saa ka aru, et kui ma mingi kribukrabu nime alt vastan, olen julgus kuubis, mis on täpselt sama anonüümne ja mitte "oma" nimi kui mingi külaline.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:09 Miks inimesed ei suhtle omavahel nii viisakalt, lahkelt ja toetavalt nagu AI. Kuidas AI pole raske vastata lahkelt?
inimene võtab vaevaks vastata küll, aga ärapanevalt ja mahategevalt. Ometi kui juba "energiat kulutad" kas sõbralik vastus oleks energiamahukam? Ütleme, vastusena 5 rida ärapanemist on kergem, kui 5 rida teksti kus teise tundeid ei riiva?
See on huvitav jah, miks tahab inimene energiat kulutada ärapanemisele.
Ma olen igapäevaselt sellises seltskonnas, kus tõesti inimeste mõtlemis- ja suhtlemisvorm on ärapanev. Ja kohe ongi. Nagu ei näeks maailmas midagi head. Ainus hea on see, kui ise mingit kasu saab. Ja see mõtlemine ongi selline! Ma varem päris lõpuni sellest aru ei saanud või ei uskunud, et niimoodi saab ka elada ja mõelda. Ohvrirolli on palju, tähelepanuvajadust on palju. See, et tõmbab teise inimese täiesti tühjaks, see on täitsa norm ja tegija. Mul siiani ei mahu see pähe. No ma saan aru, et õnnetud inimesed, aga ikkagi, kuidas sellele ärapanemisele neid pausihetki sisse ei satu?
Ma ei teagi mis kujundab maailma rohkem, kas headus või ärapanemine. Ärapanemise ees tekib ju kaitse, paneb lukku ja kui see pikemalt kestab siis...
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 11:13Naljakas arusaam, et Tolmukübemet kommenteerib vaid üks inimene.
Kui sa oma kirjutistele alati kahte kiitust/laitust ei lajataks, siis võiks isegi uskuda, et siin tegutseb kaks jälitusluululist.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 12:34
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 11:13Naljakas arusaam, et Tolmukübemet kommenteerib vaid üks inimene.
Kui sa oma kirjutistele alati kahte kiitust/laitust ei lajataks, siis võiks isegi uskuda, et siin tegutseb kaks jälitusluululist.
Minu arust on TK kirjutistel ikka rohkem miinuseid pandud kui üks või kaks. Mina panen ka, kui eriti loll jutt. Kaitsjaid on tal pigem sina ja ta ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 12:37
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 12:34
Minu arust on TK kirjutistel ikka rohkem miinuseid pandud kui üks või kaks. Mina panen ka, kui eriti loll jutt. Kaitsjaid on tal pigem sina ja ta ise.
Mina ka, seega meid on vähemalt kolm. 😉
Külaline

Te ikka aru saate, et kui Tolmukübeme siit minema peletate, siis ei on see niigi vaevu hingitsev foorum päriselt surnd :D .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist