Jessas, sõbranna läks just ära, sõime lahepeale 28 sushit.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2026 23:56 Ei tea, kuidas sushi diabeetikule mõjub, aga mingi eriti lahja toit see küll pole. Eriti tempura.
Mis on teie patustamise toit?
-
Külaline
-
Külaline
Ei tea mispärast? Riis on täpselt samasugune süsivesik nagu tatar, makaron, leib...
Ilma süsivesikuteta kukub diabeetik kiirest koomasse.
-
Külaline
Aasia on pungil täis kõhnasid inimesi, kelle põhiline söök (3x päevas) on riis. Proteiini osa nende menüüs on pisike.
Califormia roll on (nagu nimestki aru saada) ameeriklaste tõlgendus sushist, ja nagu salsele toidule omane - rammus ja suur.
Jaapani sushi on suures osas siiski toore kala, mereandide, tuunikala salati, kurgi või omletiga.
Califormia roll on (nagu nimestki aru saada) ameeriklaste tõlgendus sushist, ja nagu salsele toidule omane - rammus ja suur.
Jaapani sushi on suures osas siiski toore kala, mereandide, tuunikala salati, kurgi või omletiga.
-
Külaline
Kahekümnendates hakkas ilmselt tööle see geen, mis ise kaalu reguleerib, seega pärast seda olen võinud süüa, mida iganes ja patustamisele mitte mõtlema, siiski kahetsen alati, kui olen söönud korraga ära karbi Maiuspala, näiteks. See on väga lihtne, sest shokolaadi armastan, aga mitte kõik ei tekita kiusatust, ikka need parimad, mingi kõvem täidis peab sees olema. Ja kooke armastan ka, õuna, rabarberi, kohupiima ning saiakesi.
Patustamisega pean siiski piiri pidama, sest kuigi kaaluga probleemi ei ole ega tule, pean kolesteroolile mõtlema, see kipub mingi teise, mitte nii suurepärase geeni tõttu tõusma. Mitte küll palju, aga siiski. piisalt. Näiteks hapukoor on välistatud. Samas mu mehel, kes võtab kergesti kaalus juurde ja ideaalkaalu ei saavutagi, on kolesterool alati ideaalne. Söögu hapukoort, palju soovib. Et siis karjuv ülekohus.
Patustamisega pean siiski piiri pidama, sest kuigi kaaluga probleemi ei ole ega tule, pean kolesteroolile mõtlema, see kipub mingi teise, mitte nii suurepärase geeni tõttu tõusma. Mitte küll palju, aga siiski. piisalt. Näiteks hapukoor on välistatud. Samas mu mehel, kes võtab kergesti kaalus juurde ja ideaalkaalu ei saavutagi, on kolesterool alati ideaalne. Söögu hapukoort, palju soovib. Et siis karjuv ülekohus.
-
Külaline
see jutt tuleb kuidagi tuttav ette, olin ise aastakümneid selline kes võis kõike süüa kaalu juurde võtmata, kõhn nagu supikont. Siis aga juhtus mingi asi, mis nimelt ei oska öelda, aga kindlasti juhtus, sest hakkasin sellise söömisega juurde võtma. Nüüd on kaalu kogunenud, aga mitte nii jubedalt nagu siin mõnedel. Trenni ei tee, pole eluski teinud ega hakka ka.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2026 14:54 Kahekümnendates hakkas ilmselt tööle see geen, mis ise kaalu reguleerib, seega pärast seda olen võinud süüa, mida iganes ja patustamisele mitte mõtlema, siiski kahetsen alati, kui olen söönud korraga ära karbi Maiuspala, näiteks. See on väga lihtne, sest shokolaadi armastan, aga mitte kõik ei tekita kiusatust, ikka need parimad, mingi kõvem täidis peab sees olema. Ja kooke armastan ka, õuna, rabarberi, kohupiima ning saiakesi.
Patustamisega pean siiski piiri pidama, sest kuigi kaaluga probleemi ei ole ega tule, pean kolesteroolile mõtlema, see kipub mingi teise, mitte nii suurepärase geeni tõttu tõusma. Mitte küll palju, aga siiski. piisalt. Näiteks hapukoor on välistatud. Samas mu mehel, kes võtab kergesti kaalus juurde ja ideaalkaalu ei saavutagi, on kolesterool alati ideaalne. Söögu hapukoort, palju soovib. Et siis karjuv ülekohus.![]()
Kolesterool on selline suhteline asi, kui ta just väga kõrge ei ole siis ei teeks mina väljagi, samas kui mingi muu haigus veel on siis muidugi.
-
Külaline
Oli see vast sõit! Järgmine päev halb olla ei olnud?
-
Külaline
Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
-
Külaline
Me istusime 7h ja see oli täpselt paras.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:49Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
-
Külaline
Keegi ei öelnud, et peab paha olema.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:49Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
-
Külaline
No imestati ju, et "jessas" ja sellele järgnes küsimus, et kas paha ei olnudki. Siis nagu pidanuks paha olema.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:55Keegi ei öelnud, et peab paha olema.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:49Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
-
Külaline
Ma ka imestan selle "paha ei hakanud" jutu peale. Mu arust oleks ka üksi täiesti ok 28 tükki ära süüa. Mis see 14 siis nii hiigelkogus nüüd on, et sellest peaks paha hakkama?
-
Külaline
Oskad oma seisukohta kuidagi põhjendada ka?
-
Külaline
Millest te sõbrannaga koos olles räägite? Teistest inimestest?Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:02No imestati ju, et "jessas" ja sellele järgnes küsimus, et kas paha ei olnudki. Siis nagu pidanuks paha olema.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:55Keegi ei öelnud, et peab paha olema.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:49 Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
Sulle hirmsasti meeldib endast rääkida, ja probleeme endast väljapoole tõsta, kõike võimendada. Hästi emotsionaalne inimene. Mitte et see paha oleks või et mul paha hakkaks.
-
Külaline
Miks? Küll ta (diabertik)võib kõike süüa aga nagu ikka esiteks vaatama, kuidas keha reageerib ja eks ikka mõistlikus kohises.
Mitte tihti ja kui vahel harva maiustab ükskõike millega(shokolaad, kook, kommid jne) pole üldse hullu.
-
Külaline
Ilmselt mõeldi selle all seda, et süsivesikutega tasub ettevaatlik olla, värskelt keedetuna tõstavad järsult veresuhkrut. Nii riis, kui pasta. AGA, niipea kui mõlemad on maja jahutatud ja kasutad näieks teisel päeval, on olukord kohe teine, täiesti tervislikud, enam veresuhkur äkkitõusu ei tee.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:43Miks? Küll ta (diabertik)võib kõike süüa aga nagu ikka esiteks vaatama, kuidas keha reageerib ja eks ikka mõistlikus kohises.
Mitte tihti ja kui vahel harva maiustab ükskõike millega(shokolaad, kook, kommid jne) pole üldse hullu.
-
Külaline
II tüüpi diabeetikutele soovitatakse sageli valge riisi tarbimist piirata või vältida, kuna see on väga rafineeritud, kõrge glükeemilise indeksiga (GI) toit, mis toimib organismis sarnaselt rafineeritud suhkruga, põhjustades veresuhkru kiiret tõusu.
-
Külaline
Seda ju mõeldigi - suht kaugel.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:43Miks? Küll ta (diabertik)võib kõike süüa aga nagu ikka esiteks vaatama, kuidas keha reageerib ja eks ikka mõistlikus kohises.
Aga mugigu palju tahavad. Nende elu, nende probleem.
-
Külaline
Mis see sinu asi on või kuidas teemasse puutub, et millest nad räägivad?Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:13Millest te sõbrannaga koos olles räägite? Teistest inimestest?
Sulle hirmsasti meeldib endast rääkida, ja probleeme endast väljapoole tõsta, kõike võimendada. Hästi emotsionaalne inimene. Mitte et see paha oleks või et mul paha hakkaks.
-
Külaline
Ainus asi, et see inimene, kes siin kirjutas, et tema lapsel tõstab sushi veresuhkrut, tema laps ei ole II tüübi diabeetik.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 19:04II tüüpi diabeetikutele soovitatakse sageli valge riisi tarbimist piirata või vältida, kuna see on väga rafineeritud, kõrge glükeemilise indeksiga (GI) toit, mis toimib organismis sarnaselt rafineeritud suhkruga, põhjustades veresuhkru kiiret tõusu.
Ja loomulikult võib diabeetik tarbida riisi, mitte ei pea sellest kaugele hoidma. Peab lihtsalt oma leivaühikuid arvestama vastavalt - täpselt samamoodi nagu ka võileiba või makarone süües.
-
Külaline
Sõin tühja kõhu peale üsna kiirelt 5, siis tundsin end juba poole tunni pärast väga täis olevat. Paari tunni jooksul võtsin veel 3 erinevat - no tõesti tundsin end halvasti veel mitu tundi. Liig mis liig. Aga need olid ka üsna suured rattad.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:49Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist