“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 21:45
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 21:44
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 21:42 Tundud tõesti tõeline päikesekiir olevat. Sinusugusega on vist kõigil ainult rõõm suhelda. Sõnavara on selline, et aina naudi, kui viisakas ja heatahtlik inimene on.
Ega sinustki just headust ja soojust kiirga.
Ei olnudki plaanis. Küll aga jään siiski viisakaks, mida sinu kohta öelda ei saa.
Kas tõesti? Huvitav. Mina lause "Ega sinustki just headust ja soojust kiirga." on ju viisakas. Või mida sa selles viisakaks ei pea?
Külaline

Nii et kõigepealt vaidlete kas õigus oli isal, lapsel või kõiges on hoopis süüdi ema ja nüüd vaidlete selle üle mis tooni keegi kasutas ja kui lahkelt ta seda tegi. Ma olen sõnatu. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 22:12 Nii et kõigepealt vaidlete kas õigus oli isal, lapsel või kõiges on hoopis süüdi ema ja nüüd vaidlete selle üle mis tooni keegi kasutas ja kui lahkelt ta seda tegi. Ma olen sõnatu. :lol:
No see algne teema on nüüd küll risti ja põiki läbi arutatud ja alati siis tuleb see sõimleja ka platsi, kes kukub niisama räuskama. Kõik on mammid, ei reisi piisavalt jne.
Külaline

Arutleja kirjutas: 28 Veebr 2026 16:11
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 12:23
Arutleja kirjutas: 28 Veebr 2026 08:22

Nii me selliseid lapsi kasvatamegi, kellelt tuleb vabandust paluda, kui nad sulle "Ära lõuga, idioot!" näkku karjuvad.
Mind tsiteerid. Mul on neli täiskasvanud last ja mitte keegi neist ei ole mitte kunagi mulle midagi sellist öelnud. See, et ma tõstan nad enda silmis kõrgemale ja olulisemale kohale, ei tähenda automaatselt, et neist kasvavad ärahellitatud ja ülbed jõmpsikad.
No kui sa leiad, et see ei ole inetu, kui laps vanemale nähvab, siis sa järelikult aktsepteerid sellist käitumist ja tõenäoliselt ei saa arugi, kui laps sinu vastu lugupidamatu on.
Mis nähvamisest sa räägid? Selle nähvamise oled sa ju täiesti ise välja mõelnud. Teemaalgatuses ei ole sõnagi nähvamisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 22:45
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 22:12 Nii et kõigepealt vaidlete kas õigus oli isal, lapsel või kõiges on hoopis süüdi ema ja nüüd vaidlete selle üle mis tooni keegi kasutas ja kui lahkelt ta seda tegi. Ma olen sõnatu. :lol:
No see algne teema on nüüd küll risti ja põiki läbi arutatud ja alati siis tuleb see sõimleja ka platsi, kes kukub niisama räuskama. Kõik on mammid, ei reisi piisavalt jne.
On sul mingi autismivorm, et ainult utreerid, ainult must ja valge? Kuskil öeldakse ühe kohta mammi, sina näed, et kõik on mammid.
Külaline

Kas seda lauset ei peaks üldse kunagi kasutamagi, et see on nii ebaviisakas?
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 22:45Mis nähvamisest sa räägid? Selle nähvamise oled sa ju täiesti ise välja mõelnud. Teemaalgatuses ei ole sõnagi nähvamisest.
Mis nähvamisest või? Loe teema pealkirja. Mina reageerisin sellele, kui siin keegi kirjutas, et kui laps oma vanemale samamoodi vastab, siis see ei ole inetu. Aga kui isa lapsele nii ütleb, siis on ta ülbe ja nõme tropp, kes lapsest ei hooli ja teeb talle haiget. Kas vanem ei saa haiget, kui ta laps talle niimoodi vastab? Kas laps ei peagi olema viisakas oma vanemate vastu? Ei ole vaja vastata, need olid retoorilised küsimused.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 01 Mär 2026 07:39
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 22:45Mis nähvamisest sa räägid? Selle nähvamise oled sa ju täiesti ise välja mõelnud. Teemaalgatuses ei ole sõnagi nähvamisest.
Mis nähvamisest või? Loe teema pealkirja. Mina reageerisin sellele, kui siin keegi kirjutas, et kui laps oma vanemale samamoodi vastab, siis see ei ole inetu. Aga kui isa lapsele nii ütleb, siis on ta ülbe ja nõme tropp, kes lapsest ei hooli ja teeb talle haiget. Kas vanem ei saa haiget, kui ta laps talle niimoodi vastab? Kas laps ei peagi olema viisakas oma vanemate vastu? Ei ole vaja vastata, need olid retoorilised küsimused.
Vabandage väga, aga see on väga...naiivne arvamus (viisakalt öeldes). Laps käitub nii, nagu lapsevanem on teda mõjutanud, õpetanud ja armastanud. Lapse käitumine on ka lapsevanema käitumise peegeldus. Me ei saa nõuda mitte kunagi sama 20-aastaselt ja 45+ aastaselt. Selline ootus on väga rumal ja ainult teine väga noor inimene või väheste elukogemustega võib nii arvata.
Aju otsmikusagar ja eesajukoor saavad küpseks u 25-27 a, mõlema ülesanne on pidurdada stressi ja ärevust ning sellega seotud reaktsioone. Seega, kui suhtes on mõrasid ja puudub tingimusteta armastus, on 20-aastasel raske kontrollida oma impulsse. Sama ei saa mitte mingil juhul ütelda 45+ aastase isa kohta. Praegusel juhul oli isa ülbe... ja käituski ebaisalikult. Eeldatavasti mitte esimest korda.
Võite siin vastastikku vaielda nädalaid, aga seda muuta te ei suuda. Silmaringi ja teadmise laiendamine aitab alati.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 14:08
Vabandage väga, aga see on väga...naiivne arvamus (viisakalt öeldes). Laps käitub nii, nagu lapsevanem on teda mõjutanud, õpetanud ja armastanud. Lapse käitumine on ka lapsevanema käitumise peegeldus. Me ei saa nõuda mitte kunagi sama 20-aastaselt ja 45+ aastaselt. Selline ootus on väga rumal ja ainult teine väga noor inimene või väheste elukogemustega võib nii arvata.
Aju otsmikusagar ja eesajukoor saavad küpseks u 25-27 a, mõlema ülesanne on pidurdada stressi ja ärevust ning sellega seotud reaktsioone. Seega, kui suhtes on mõrasid ja puudub tingimusteta armastus, on 20-aastasel raske kontrollida oma impulsse. Sama ei saa mitte mingil juhul ütelda 45+ aastase isa kohta. Praegusel juhul oli isa ülbe... ja käituski ebaisalikult. Eeldatavasti mitte esimest korda.
Võite siin vastastikku vaielda nädalaid, aga seda muuta te ei suuda. Silmaringi ja teadmise laiendamine aitab alati.
No kui siin prefrontaalkoore arengu põhjuseks tood, siis see hakkab 45+ juba lagunema. Jälle vabandus valmis, miks viisakalt käituda pole võimalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 14:13
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 14:08

No kui siin prefrontaalkoore arengu põhjuseks tood, siis see hakkab 45+ juba lagunema. Jälle vabandus valmis, miks viisakalt käituda pole võimalik.
Jah, sellele ma tõesti ei mõelnud. :D Aga teisest küljest, näitavad viimased uuringud, et aju on võimalik noorendada. Eile just tegi testi, millega sai hinnata oma aju hetkevanust ja tulemus oli üllatavalt täpne, kuigi vanust üldse ei küsitud, ei otse ega kaudselt. Nii et ka 45+ vanuses pole kõik kadunud. :)
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 21:38Mul on üks lähedane samasugune, kes koguaeg muretseb, eriti siis, kui keegi reisib, aga tema vanus on 85, seega arusaadav.
Mis mõttes, sa sildistad vanuse järgi v mis? Miks seda teed?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 17:01
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 21:38Mul on üks lähedane samasugune, kes koguaeg muretseb, eriti siis, kui keegi reisib, aga tema vanus on 85, seega arusaadav.
Mis mõttes, sa sildistad vanuse järgi v mis? Miks seda teed?
Ja kuidas kumbki kommentaar teemaalgataja küsimusesse puutub?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 18:34
Vastupidi ei ole inetu!

Püüa mõista, et need on erinevad olukorrad. lapse ja lapsevanema suhe on teatud mõttes erinev, ja peaks alati olema lapse kasuks kaldu.
No see ei tähenda, et lapsel on kõikvõimalikud õigused lapsevanema ees, sh olla provotseerimata jäme teistega. Ja ei , ei ole õigustatud ka lapsepoolne haukumine, ja on ikkagi inetu.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 18:44
Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 18:34
Vastupidi ei ole inetu!

Püüa mõista, et need on erinevad olukorrad. lapse ja lapsevanema suhe on teatud mõttes erinev, ja peaks alati olema lapse kasuks kaldu.
No see ei tähenda, et lapsel on kõikvõimalikud õigused lapsevanema ees, sh olla provotseerimata jäme teistega. Ja ei , ei ole õigustatud ka lapsepoolne haukumine, ja on ikkagi inetu.
Kas teemaalgataja laps haukus oma isaga? Kui jah, siis palun viita sellele kommentaarile, kus teemaalgataja seda kirjutas.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 19:45Kas teemaalgataja laps haukus oma isaga? Kui jah, siis palun viita sellele kommentaarile, kus teemaalgataja seda kirjutas.
Lk 4, alt kaheksas.
Külaline

Mina olen teema korrapidaja ja vastata võib siin teemas ainult kas a) teemaalgataja on fantastiline või b) teemaalgataja mees on suur siga.
Peaks ju lihtne ja arusaadav olema.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 19:45Kas teemaalgataja laps haukus oma isaga? Kui jah, siis palun viita sellele kommentaarile, kus teemaalgataja seda kirjutas.
Kas sa tõesti arvad, et kui oleks haukunud, siis ema oleks sellest siin kirjutanud? Loomulikult kajastas ema olukorda ühepoolselt ja on jätnud teadlikult lapse käitumise kirjeldamata.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 19:46
Lk 4, alt kaheksas.
Mida oligi arvata! Sellist kommentaari siin ei ole!
Külaline

Arutleja kirjutas: 01 Mär 2026 20:18
Kas sa tõesti arvad, et kui oleks haukunud, siis ema oleks sellest siin kirjutanud? Loomulikult kajastas ema olukorda ühepoolselt ja on jätnud teadlikult lapse käitumise kirjeldamata.
See on lihtsalt sinu OLETUS, et asjal oli just selline eellugu. See võis olla, aga ei pruukinud olla. Kuna täpselt ei ole teada, siis on suht kummaline raud-polt-kindlalt lapsele ülbitsemist omistada.

Täpselt sama hästi võis nii olla, et laps ei ütelnud isale midagi, kurtis vaid emale isa käitumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 22:43
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 19:46
Lk 4, alt kaheksas.
Mida oligi arvata! Sellist kommentaari siin ei ole!
Lollike jooksiski kommentaare lugema. :) Võtsid ikka parema käe sõrmed ka appi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist