Mis on top3 tegevused, mis teid liikluses häirivad?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 13:15
Teadjanaine kirjutas: 21 Okt 2024 12:42
Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 19:06 Mul on hea meel, et mul autot ei ole.
Tervitused autoomanikele! Ma kopeerisin selle kommentaari ühest Redditi teemast, kirjeldus, kuidas tavalisest inimesest sai autoinimene. Päris naljakas on ja tundub, et paljudel tõesti närvikava ei pea autondusele vastu.

Meil on peresõber, kes pole küll 60, aga 45. Tal ei olnud kaua luba, paar aastat tagasi tegi. Ja hakkas peale.

Kuule, ma jään hiljaks, ei leia parkimiskohta. Ei, ma ei saa tulla, seal pole autot kuskile jätta. See on hea restoran küll, aga valime mõne, kus saab lähedal parkida. Kas seal on turvaline parkida? F*** GPS juhatas valesti. Seekord oli remont rämedalt kallis. Ei, ma siis pole vaba, olen ülevaatusel autoga. Täna lähen varem töölt ära, rehvivahetus. Mis see jooks rehve maksabki ja kaua aega võtab? Ah vaba aeg alles neljapäeval. Mingi lind on auto ära määrinud. Miski plõksub auto all, lähen teenindusse. Õhtul saan tulla pärast autopesu, tellisin seestpesu ka. Appi, nende poriste jalgadega autosse? Tahaks küll veini võtta, aga pagan, ei saa, ma ju autoga. Kuidas see loll siin parkinud on, kuidas autosse pääsen? Nii, mul auto vist parkimiskorrusel 3A. Või oli see eile ja täna on 2B? Klaasipesuvedelik jälle otsas, muidugi tänase ilmaga. Pagan, see tohman on nii lähedale parkinud, et ma ei saa tagumist ust lahti. Et ma benssu ei unustaks võtta... oh taevas, ma pean krediitkaarti ronima. Mis see siin ees nii aeglaselt koperdab? Vaata nüüd seda meest, mida sa koperdad sebral? Kas sa seisad seal tänavanurgal niisama ilu pärast või tahad üle tee minna, otsusta ära, jobu! Kuule, ma ei saa tulla, auto on remondis. Kes siia mingi triibu kapotile on tõmmanud, tõbras? Peaks õli vahetama, oota, ma uurin, kas saan ise või palun kedagi. Ma ei taha siia parkida, siin niidetakse muru ja kivid võivad lennata. Kas lähemale parkida ei saa? Täna-33ga auto ei käivitunud. No mida hekki, öö jooksul palju lund sadanud ja sahamees mu auto taha valli lükanud, ei saa välja!

Seda kõike linnas elades.
Jne jne jne.
Arvad, et keegi viitsib su nõmedat gooogle translate teksti lugeda?
Kõik ei saagi auto omamisega hakkama. Ja juhtimisega samuti. Kui nii palju ärevikke ringi liigub, kes iga asja peale närvi lähevad, keda häirib juba teise inimese pilk, kes ei julge telefoniga rääkida jne, siis nende koht ei olegi liikluses. Ja jumal tänatud, kui nad oma saamatuse peidavad rohehulluse taha, no et nad kangesti keskkonnateadlikud. Tegelikult pole võimelisedki lube tegema. Õnneks, ma ütlen veel kord. Mida vähem segaseid liikluses, seda parem meile kõigile.
Külaline

Tervitused autoomanikele! Ma kopeerisin selle kommentaari ühest Redditi teemast, kirjeldus, kuidas tavalisest inimesest sai autoinimene. Päris naljakas on ja tundub, et paljudel tõesti närvikava ei pea autondusele vastu.

Meil on peresõber, kes pole küll 60, aga 45. Tal ei olnud kaua luba, paar aastat tagasi tegi. Ja hakkas peale.

Kuule, ma jään hiljaks, ei leia parkimiskohta. Ei, ma ei saa tulla, seal pole autot kuskile jätta. See on hea restoran küll, aga valime mõne, kus saab lähedal parkida. Kas seal on turvaline parkida? F*** GPS juhatas valesti. Seekord oli remont rämedalt kallis. Ei, ma siis pole vaba, olen ülevaatusel autoga. Täna lähen varem töölt ära, rehvivahetus. Mis see jooks rehve maksabki ja kaua aega võtab? Ah vaba aeg alles neljapäeval. Mingi lind on auto ära määrinud. Miski plõksub auto all, lähen teenindusse. Õhtul saan tulla pärast autopesu, tellisin seestpesu ka. Appi, nende poriste jalgadega autosse? Tahaks küll veini võtta, aga pagan, ei saa, ma ju autoga. Kuidas see loll siin parkinud on, kuidas autosse pääsen? Nii, mul auto vist parkimiskorrusel 3A. Või oli see eile ja täna on 2B? Klaasipesuvedelik jälle otsas, muidugi tänase ilmaga. Pagan, see tohman on nii lähedale parkinud, et ma ei saa tagumist ust lahti. Et ma benssu ei unustaks võtta... oh taevas, ma pean krediitkaarti ronima. Mis see siin ees nii aeglaselt koperdab? Vaata nüüd seda meest, mida sa koperdad sebral? Kas sa seisad seal tänavanurgal niisama ilu pärast või tahad üle tee minna, otsusta ära, jobu! Kuule, ma ei saa tulla, auto on remondis. Kes siia mingi triibu kapotile on tõmmanud, tõbras? Peaks õli vahetama, oota, ma uurin, kas saan ise või palun kedagi. Ma ei taha siia parkida, siin niidetakse muru ja kivid võivad lennata. Kas lähemale parkida ei saa? Täna-33ga auto ei käivitunud. No mida hekki, öö jooksul palju lund sadanud ja sahamees mu auto taha valli lükanud, ei saa välja!

Jne jne jne.
Ohjah. Nii sõpru kui kolleege. Ühele lõpuks käratasin, et tal on rongipeatus 250m kaugusel ja sõidab baltasse 15 min, ma ei taha enam midagi ta parkimisest kuulda.
Külaline

mulle ei meeldi ilma suunatuld näitamata keeramine. ei meeldi, kui keegi (reeglina bemmimees) rallib kummide vilinal mööda ja siis jääb jalgu tolgendama. mööda sõites näed, et näpib telefoni - see ka ei meeldi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 16:33 mulle ei meeldi ilma suunatuld näitamata keeramine. ei meeldi, kui keegi (reeglina bemmimees) rallib kummide vilinal mööda ja siis jääb jalgu tolgendama. mööda sõites näed, et näpib telefoni - see ka ei meeldi.
Osadel telefoninäppijatel on raskusi oma sõidureas püsimisega. Nii palju on olnud selliseid olukordi nt Pirita teel, kus näen, et kõrvalreas minust veidi eespool sõitev auto kaldub teise ritta. Jõuan foori taga tema kõrvale ja näen, kuidas ollakse ninapidi telefonis.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 07:51
Katerin kirjutas: 20 Okt 2024 18:51 Mulle ei meeldi, kui ootan kaua aega pöörde tegemise võimalust peateele, ja seal sõitev auto ei näita suunatuld, ent viimasel hetkel keerab minu teele. Kui ta oleks teada andnud, et kavatseb pöörata, siis oleksin jõudnud minagi peateele välja sõita, nüüd aga pean autode voolu ees edasi ootama.

Teine teema on rammivad bussijuhid. Pean end viisakaks liiklejaks ja annan ühissõidukitele hea meelega teed. Kuid nii mõnigi kord lülitab peatuses seisev buss liikuma hakkamist märkiva suunatule sisse viimasel hetkel, mil olen juba bussiga küljetsi, ja lihtsalt hakkab tugevama jõuga rammides peatusest välja keerama. Paar korda on bussijuht tekitanud nii ohtliku situatsiooni, et olen pidanud tegema avarii vältimiseks järsu kõrvalepõike vasakusse ratta. Oli vaid õnnelik juhus, et seal parasjagu teist autot ees ei olnud, muidu oleksin sellele omakorda küljele sisse ramminud.
Oh sa lilleke. Sa ikka tead, et bussile peabki teed andma? Kui sa sõidad peatuses bussile külje alla, peadki olema valmis pidurid blokki panema ja bussi ette laskma.
Tema võib olla lilleke, aga sina oled sooda. Suund pannakse sisse 3 sekundit enne manöövrit, see kehtib bussijuhtidele samuti.
Külaline

Rohelisse lainesse integreerimata foorid ajavad närvi.
Ristmike kinnisõitjad ajavad närvi.
Nina-telefonis teed ületavad jalakäijad ja rattal ülekäigurajale tuhisejad ajavad närvi.
Tegelikult ka maanteel kiirusega jõnksutajad 80-90-100-90- jne. Otsusta ära juba või kasuta püsikat. Selline mina ja maailm, teiste liiklejatega mittearvestamine pole vastuvõetav.
Teemas tänitajad võiks nüüd mõelda, kuidas nad täpsemalt need load saidki... Igasugustele neid ka antakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2024 23:46
Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 07:51
Katerin kirjutas: 20 Okt 2024 18:51 Mulle ei meeldi, kui ootan kaua aega pöörde tegemise võimalust peateele, ja seal sõitev auto ei näita suunatuld, ent viimasel hetkel keerab minu teele. Kui ta oleks teada andnud, et kavatseb pöörata, siis oleksin jõudnud minagi peateele välja sõita, nüüd aga pean autode voolu ees edasi ootama.

Teine teema on rammivad bussijuhid. Pean end viisakaks liiklejaks ja annan ühissõidukitele hea meelega teed. Kuid nii mõnigi kord lülitab peatuses seisev buss liikuma hakkamist märkiva suunatule sisse viimasel hetkel, mil olen juba bussiga küljetsi, ja lihtsalt hakkab tugevama jõuga rammides peatusest välja keerama. Paar korda on bussijuht tekitanud nii ohtliku situatsiooni, et olen pidanud tegema avarii vältimiseks järsu kõrvalepõike vasakusse ratta. Oli vaid õnnelik juhus, et seal parasjagu teist autot ees ei olnud, muidu oleksin sellele omakorda küljele sisse ramminud.
Oh sa lilleke. Sa ikka tead, et bussile peabki teed andma? Kui sa sõidad peatuses bussile külje alla, peadki olema valmis pidurid blokki panema ja bussi ette laskma.
Tema võib olla lilleke, aga sina oled sooda. Suund pannakse sisse 3 sekundit enne manöövrit, see kehtib bussijuhtidele samuti.
Ja see ei tühista endiselt autojuhi kohustust bussile teed anda.
Mis juht tallinnas suunda näitab? Kord päevas vist näeb. Isegi politsei ei näita.
Külaline

Tegelikult ka maanteel kiirusega jõnksutajad 80-90-100-90- jne. Otsusta ära juba või kasuta püsikat. Selline mina ja maailm, teiste liiklejatega mittearvestamine pole vastuvõetav.
Mul alles eile oli sellise huvitava tegelasega kokkupuude, kelle kiirus kõikus 80-100. Kuna ta nii ebastabiilselt sõitis, siis tahtsin temast mööda minna. Panen siis tavaliselt sportkäigu sisse, et kiirelt mööda ronida ja eluga edasi minna. Vaatasin aga, et mingi kala on, auto läheb muudkui eest ära. Lõpuks oli minu kiirus juba 140, kui temast mööda läksin. Võib-olla tahtis testida, kaua mu närv vastu peab, aga tee oli täiesti tühi ja tegemist oli kõrvalise kohaga ka. Tal oli mingi suurem pirukas, ilmselt pitsitas sellest viimase välja. Pärast kipitas terve tee mu autol tagumikus. Leidub ikka igasuguseid imelikke, ei oska muud öelda. :')
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 11:14
Mul alles eile oli sellise huvitava tegelasega kokkupuude, kelle kiirus kõikus 80-100. Kuna ta nii ebastabiilselt sõitis, siis tahtsin temast mööda minna. Panen siis tavaliselt sportkäigu sisse, et kiirelt mööda ronida ja eluga edasi minna. Vaatasin aga, et mingi kala on, auto läheb muudkui eest ära. Lõpuks oli minu kiirus juba 140, kui temast mööda läksin. Võib-olla tahtis testida, kaua mu närv vastu peab, aga tee oli täiesti tühi ja tegemist oli kõrvalise kohaga ka. Tal oli mingi suurem pirukas, ilmselt pitsitas sellest viimase välja. Pärast kipitas terve tee mu autol tagumikus. Leidub ikka igasuguseid imelikke, ei oska muud öelda. :')
Troll tuvastatud.

Kui ma hakkasin järele mõtlema, mis mind tegelikult, päriselt häirib, siis on see pidev parkimiskoha otsimine ja lõputud ummikud. Vahel ei ole ka tasulises parklas kohti. Ma ei ela Eestis, vaid riigis, mille rahvastiku tihedus on Eestist umbes 15 korda suurem. Eesti, k.a. Tallinna liiklus on selle kõrval luksus, kui mitte arvata talviseid teeolusid, mille peale enamik siinseid autojuhte ilmselt püksi pissiks.

Samuti on minu elukohariigis jalakäija suht püha, keegi ei arva, et jalakäija peab veenduma ohutuses, jne. Ei, siinsed jalakäijad lihtsalt valguvad teele, lubatud ja lubamatus kohas, ja ka kõige jultunumad huligaanid arvestavad sellega. See pidev tugevama õiguse rõhutamine on ikka Vene värk, samas on siinsed jalakäijad ka ikka tõesti ära hellitatud. Teine asi, mis on Eestis ja mida Lääne-Euroopas pole, on punase tulega üle ristmiku sõitmine. Siinse liiklustihedusega lõpeks selline komme ilmselt ruttu ja kurvalt. Ka on kaamerad igal pool ja trahvid suured.

Kui neid kahte asja, jalakäijad ja punane tuli, mitte arvestada, on Eesti liiklus igati viisakas.
Külaline

Mul on sama kogemus olnud Märjamaa kandis ühe kollase kaubikuga. Nii ebastabiilse sõidustiiliga, et arvasin juhi purjus olevat ja otsustasin mööda minna. See aga lisas muudkui kiirust, pärast vilgutas tuledega ja püsis mul tihedalt sabas, kuni Märjamaa poole ära pööras. Päris kõhedaks võttis.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 13:02
Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 08:50
Mis juht tallinnas suunda näitab? Kord päevas vist näeb. Isegi politsei ei näita.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Pead pimedateks ja tuhmideks isikuid, kes suunda ei näita? Täitsa nõus, et sellised ei peaks liikluses osalema. Ka jalgrattaga mitte, sest nende käigud on ohtlikud mh neile endile.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 13:30
Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 13:02
Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 08:50
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Pead pimedateks ja tuhmideks isikuid, kes suunda ei näita? Täitsa nõus, et sellised ei peaks liikluses osalema. Ka jalgrattaga mitte, sest nende käigud on ohtlikud mh neile endile.
Kes väidab, et 99% nöitab suunda. Pole vist aastaid toast väljas linnaliikluses käinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 11:29
Mul alles eile oli sellise huvitava tegelasega kokkupuude, kelle kiirus kõikus 80-100. Kuna ta nii ebastabiilselt sõitis, siis tahtsin temast mööda minna...
Troll tuvastatud.
Ei tule kõige paremini välja sul see trollide tuvastamine!
Külaline

Jne jne jne.
Kui nõme tekst. Siin mõnel ilma autota tegelasel on hapud viinamarjad.
Külaline

Kes väidab, et 99% nöitab suunda. Pole vist aastaid toast väljas linnaliikluses käinud.
Sõidan igapäevaselt Tallinna linnas ja suurem osa tõesti näitab suunda, mõned üksikud ei näita. Iga päev mõnda sellist näeb, aga väita, et enamus ei näita, siis tegeled sa ilmselge liialdamisega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist