Naeratus ja lahkus teeninduses

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 00:22
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07 Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Rumal jutt.
Kui kassapidajal pole kliente, kelle kaupa kassast läbi lüüa, siis pole kauplusel käivet.

Naeratus naeratuseks, aga jahe suhtumine kliendisse sellele kassapidajale head küll ei tee. Klient maksab teenindaja palga, nii on.
Täiesti vale arusaam. Klient ei maksa teenindajale palka, klient maksab kasumit ketipoe omanikule. Ketipoe omanik suurema kasumi korral küll rohkem teenindajatele maksma ei hakka. Pigem siis, kui miinimumpalk tõuseb, siis mõtleb, et peaks sammu pidama üldise palgatasemega.
Külaline

Pealkiri eeldab üht teemat, sisu kirjeldab hoopis generatsioonide vastandumist.
Teeninduses paneb paika nn lahkuse teenindaja töötasu ja töökoormus. Restorani kelneri ja suure kaubaketi toidupoe kassiiri ülesanded erinevad mahu ja kiiruse põhjal.
Samas, nõuda alamakstud poetöötajalt letargilist naeratusilmet...., oma tervisest hooliv töötaja ei lähe sellise jamaga kaasa, vaid vahetab töökohta.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 15:59
Ise ma teenindajalt naeratamist ei oota, küll aga ootan professionaalsust ja kauba/teenuse tundmist. Kui küsin prae kõrvale sobivat veini, siis võiks osata soovitada.
Mina ikka ootan sõbralikku suhtumist küll, naeratus käib sinna juurde. Kui ikka olen restoranis ja seal on mingi sellise olekuga teenindaja, et oi kuidas mulle ei meeldi seda tööd teha ja miks mina pean siin sõbralik olema, siis see rikub tuju ja sellisesse kohta rohkem ei tule.
Suu kõrvuni "keep smiling´u" ja tigeda torssis oleku vahel on palju teisigi võimalusi. Mulle ei ole kumbagi äärmust vaja. Ootan teise inimesega (ükskõik, kas kolleegi või teenindajaga, kellega iganes) lihtsalt tavalist normaalset neutraalset olekut. Sõbralik saab olla ka ilma silmnähtavalt laialt naeratamata. Normaalne kehakeel ja asjalik jutt on täiesti omal kohal.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 00:44
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07 Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Rumal jutt.
Kui kassapidajal pole kliente, kelle kaupa kassast läbi lüüa, siis pole kauplusel käivet.

Naeratus naeratuseks, aga jahe suhtumine kliendisse sellele kassapidajale head küll ei tee. Klient maksab teenindaja palga, nii on.
Täiesti vale arusaam. Klient ei maksa teenindajale palka, klient maksab kasumit ketipoe omanikule. Ketipoe omanik suurema kasumi korral küll rohkem teenindajatele maksma ei hakka. Pigem siis, kui miinimumpalk tõuseb, siis mõtleb, et peaks sammu pidama üldise palgatasemega.
Ja kui ketipoe omanik kasumit enam ei saa, siis peab ta oma poe kinni panema, nii lihtne ongi.
Kusjuures ma ise olen lõpetanud oma kodukoha ühes poes käimise ära, pärast seda kui sinna tekkis üks äärmiselt ebameeldiv teenindaja. Kusjuures noor mees oli. Läbipiiksutamisel viskas kaupa hooga, nii et ükskord purk purunes, siis keeldus asendamast, öeldes, et olen hoopis ise purgi ära lõhkunud - ehkki kõik nägid, et see juhtus ta viskamisel, ja teine müüja asendas selle purgi. Lisaks veel hulk teisi kummalisi seiku, mis ei ole professionaalsele müüjale kohased. Ei olnud tore enam seal poes käia. Seega valisin teise poe. Olgu öeldud, et mu koduümbruses on kuus toidupoodi ja valikuvabadus olemas, ei pea oma raha viima sinna, kus on vilets teenindustase.
Külaline

Aga milleks siis on vaja ette kirjutada, mis näoga keegi olema peaks või missuguseid emotsioone tundma. Viisakast jutust peaks kliendile piisama, sest kliendil on kassapidajat rohkem vaja kui kassapidajal klienti.
Pole tal midagi vaja, pannakse iseteeninduskassa ja kogu lugu. Ei eelda sellelt kassapidajalt mingit erilist suhtlemist ega naeratamist, aga mingi elementaarne viisakus on siiski vajalik, et ta seal töötada saaks. Mõni on tõesti selle suhtumisega nagu sina, et minul pole seda klienti vaja, tõmmaku uttu. Samas klient ei ole sinu sitas elus süüdi ja kui sa ei suuda seal normaalselt olla, tuleb otsida teine töö. Maximas need venkud on vahel ikka väga ebaviisakad, sinna ei hakka minemagi üldse.
Külaline

Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Tööd tal ikka vaja on, seega peab ikka kuidagi oskama käituda ja tige ja ebaviisakas olek pole lubatud.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 18:51 Minul on arstidega ainult head kogemused, keegi pole olnud ebaviisakas. Küll aga on ebaviisakad olnud venkudest õed haiglas. Mõnel pole tõesti mingeid kombeid, kamandab ja kärgib. Arvab, et patsient on tal mingi alluv seal, kelle peal võib igaüks ennast välja elada. Eriti PERH-is torkas see silma.
Jah. See on huvitav. Mul laps töötab ka haiglas ja kuigi ta vene keel on väga vilets, siis ta ütleb ka, et vene õed räägivad sellise tooniga, nagu kärgiks ja kamandaks. Kas asi on keeles ja toonis, kuidas seda räägitakse või kõlab vene keel kurjalt. Nagu nt saksa keel kõlab kurjalt. Ei tea. Samas suudab putin rääkida tasaselt ja näiliselt malbelt, rahulikult. Siis vene keel ei ole kuri keel. Ikka see ülemuse ja alluva suhe, mis on vene kultuuris? Meedik on nagu ülemus ja patsient alluv? Õpetaja on ülemus. Ema on ülemus.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 00:40
Rumal jutt.

Milline jama! Arvad, et Maximas jääb kliente vähemaks, kui kassapidaja ei naerata, ise ka usud seda :D
On palju inimesi, kes sellepärast Maximas ei käi, et seal on väga halb teenindus. Sealhulgas näiteks mina.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 10:06
Guest kirjutas: 16 Juul 2025 18:51 Minul on arstidega ainult head kogemused, keegi pole olnud ebaviisakas. Küll aga on ebaviisakad olnud venkudest õed haiglas. Mõnel pole tõesti mingeid kombeid, kamandab ja kärgib. Arvab, et patsient on tal mingi alluv seal, kelle peal võib igaüks ennast välja elada. Eriti PERH-is torkas see silma.
Jah. See on huvitav. Mul laps töötab ka haiglas ja kuigi ta vene keel on väga vilets, siis ta ütleb ka, et vene õed räägivad sellise tooniga, nagu kärgiks ja kamandaks. Kas asi on keeles ja toonis, kuidas seda räägitakse või kõlab vene keel kurjalt. Nagu nt saksa keel kõlab kurjalt. Ei tea. Samas suudab putin rääkida tasaselt ja näiliselt malbelt, rahulikult. Siis vene keel ei ole kuri keel. Ikka see ülemuse ja alluva suhe, mis on vene kultuuris? Meedik on nagu ülemus ja patsient alluv? Õpetaja on ülemus. Ema on ülemus.
Lugesin mingit artiklit. et haiglates on toksiline õhkkond ja väga hierarhiline kultuur. Et umbes vanemarstid mõnitavad nooremaid arste, nooremad arstid õdesid, õed siis sanitare jne. Ja siis mõtlesin, et kõigi selle pundi arvates on patsient siis veel kõige alamal pulgal, keda isegi mingi sanitar kamandab. Näiteks kloppis sanitar hommikul patsiendid üles ja ütles, et koristage palat ära. Ma ei tea, mida seal koristama pidi. Siis ütles, et istuge nüüd voodi peal ja ringi ei tohi käia, arstid tulevad. Siis ütles, pange telefonid ära, arstile ei meeldi telefonis istumine. No tere tali, nagu mingi lasteaed.
Külaline

Ma arvan, et keel ise ei saa siiski kurjalt kõlada, on lihtsalt teatud inimtüübid, kes räägivadki nii, nagu nad oleks pahased. Mina olen seda tegelikult täheldanud vanemate eesti naiste puhul: isegi sõbrannad omavahel räägivad natuke tänitaval või pahural toonil. Samamoodi on kõrva jäänud, et vanaemad suhtlevad väikeste lastelastega tihti sellisel kamandaval ja keelaval toonil. Minu meelest on see väga eestlaslik.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 10:13
Meedik on nagu ülemus ja patsient alluv? Õpetaja on ülemus. Ema on ülemus.
Lugesin mingit artiklit. et haiglates on toksiline õhkkond ja väga hierarhiline kultuur. Et umbes vanemarstid mõnitavad nooremaid arste, nooremad arstid õdesid, õed siis sanitare jne. Ja siis mõtlesin, et kõigi selle pundi arvates on patsient siis veel kõige alamal pulgal, keda isegi mingi sanitar kamandab. Näiteks kloppis sanitar hommikul patsiendid üles ja ütles, et koristage palat ära. Ma ei tea, mida seal koristama pidi. Siis ütles, et istuge nüüd voodi peal ja ringi ei tohi käia, arstid tulevad. Siis ütles, pange telefonid ära, arstile ei meeldi telefonis istumine. No tere tali, nagu mingi lasteaed.
Huvitav jah, et nii paljudele on meelde jäänud just sanitaride ebaviisakad ütlemised ja käitumine. Kunagi aastaid tagasi sõbranna sünnitas enneaegse lapse, beebi lubati ikka tema juurde, aga oli kuvöösis juhtmetega. No ja järgmise päeva varahommikul kella kuue paiku sanitar tuli ja hakkas harjaga vastu voodijalgu lööma, ikka kõvasti, ja kui sõbranna silmad avas, siis käratas temale, silmadega ta lapsele osutades: "Noh jah, putitavad tänapäeval siin kah igasuguseid üles!" Äsjasünnitanud noor ema, keha ja hing hetkel ribadeks, ja pidi sellises seisus taluma sihukesi "mõttevälgatusi" kellegi suvalise võõra inimese poolt, ise voodis lamades. See jäi talle eluksajaks meelde. Olgu öeldud, et tänaseks on sellest "igasugusest kah ülesputitatust" kasvanud terve ja tubli noormees, kel ülikool selja taga ja saanud äsja ise isaks.
Külaline

Natukene teine teema, aga https://www.instagram.com/p/DLiM1frvyQn/ :D
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 11:11
No ja järgmise päeva varahommikul kella kuue paiku sanitar tuli ja hakkas harjaga vastu voodijalgu lööma, ikka kõvasti, ja kui sõbranna silmad avas, siis käratas temale, silmadega ta lapsele osutades: "Noh jah, putitavad tänapäeval siin kah igasuguseid üles!" Äsjasünnitanud noor ema, keha ja hing hetkel ribadeks, ja pidi sellises seisus taluma sihukesi "mõttevälgatusi" kellegi suvalise võõra inimese poolt, ise voodis lamades. See jäi talle eluksajaks meelde. Olgu öeldud, et tänaseks on sellest "igasugusest kah ülesputitatust" kasvanud terve ja tubli noormees, kel ülikool selja taga ja saanud äsja ise isaks.
Noh, see on küll pigem selline natuke uskumatu lugu, et see sanitar just niimoodi "käratas". Ehk olid emal endal peale sünnitust hormoonid sassis ja kuulis asju, mida ei öeldud või on sellega nagu telefonimängus, et igaüks paneb kuuldule midagi juurde ja siinkirjutaja keeras omakorda vinti peale.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 14:28
No ja järgmise päeva varahommikul kella kuue paiku sanitar tuli ja hakkas harjaga vastu voodijalgu lööma, ikka kõvasti, ja kui sõbranna silmad avas, siis käratas temale, silmadega ta lapsele osutades: "Noh jah, putitavad tänapäeval siin kah igasuguseid üles!" Äsjasünnitanud noor ema, keha ja hing hetkel ribadeks, ja pidi sellises seisus taluma sihukesi "mõttevälgatusi" kellegi suvalise võõra inimese poolt, ise voodis lamades. See jäi talle eluksajaks meelde. Olgu öeldud, et tänaseks on sellest "igasugusest kah ülesputitatust" kasvanud terve ja tubli noormees, kel ülikool selja taga ja saanud äsja ise isaks.
Noh, see on küll pigem selline natuke uskumatu lugu, et see sanitar just niimoodi "käratas". Ehk olid emal endal peale sünnitust hormoonid sassis ja kuulis asju, mida ei öeldud või on sellega nagu telefonimängus, et igaüks paneb kuuldule midagi juurde ja siinkirjutaja keeras omakorda vinti peale.
No pole see mingi ime. Mina olin alles kaks aastat tagasi haiglas, oli raske operatsioon. Ja pärast seda pandi intensiivravi palatisse, kus oli olla äärmiselt ebamugav ja ebameeldiv. Voodist välja ei lastud, kuigi tegelikult on pärast operatsiooni kõige parem liikuda, aga seal protokoll ei luba, sest mine sa tea, äkki inimene kukub ja personali pole, kes aitaks. Voodi oli mingi higistav kilerüü, sest muidu määrid midagi ära. Küljes olid ebamugavad juhtmed, millega ei saanud liigutada, mis oli eriti ebamugav. Öösel ei saanud magada, olin enamjaolt üleval, aga vist siiski tukastasin ja liigutasin korraks, mille peale mingi juhe tuli küljest ja masin hakkas piiksuma. Selle peale tuli kohale õde ja konkreetselt karjus, et mida sa tuututad siin, teised tahavad magada. Kui selle juhtmepiiksu peale ei ärganud keegi, siis tema kisa peale küll. Kas see on normaalne käitumine? Ei ole mingi väljamõeldud lugu.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 14:28
Pigem on sinu kommentaar uskumatu. Kui sageli sa kuuled asju, mida keegi sulle öelnud pole? Äkki sul on skisofreenia? Mitte üks sassis hormoon ei pane mingeid luulusid kuulma. Vanasti ja kahjuks aeg-ajalt ka veel tänasel päeval oli meditsiinipersonali käratamine üpris tavaline. Ning omakorda paljud õed on kurjade ja käratavate arstidega hädas.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2025 13:42 Natukene teine teema, aga https://www.instagram.com/p/DLiM1frvyQn/ :D
Hobunurga teema.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 17:56
Pigem on sinu kommentaar uskumatu. Kui sageli sa kuuled asju, mida keegi sulle öelnud pole? Äkki sul on skisofreenia? Mitte üks sassis hormoon ei pane mingeid luulusid kuulma. Vanasti ja kahjuks aeg-ajalt ka veel tänasel päeval oli meditsiinipersonali käratamine üpris tavaline. Ning omakorda paljud õed on kurjade ja käratavate arstidega hädas.
Asi ei olegi luuludes üldse! Vaid selles, et on ju võimalus, et sanitar ütles näiteks imestusega, et nii väiksed ka tänapäeval elule turgutatakse, aga ema luges sellest välja halvakspanu. Meie ei tea ja sina ei tea, sa ei olnud seal juures, seega pole sul õigus siin rinnale taguda ja sanitare halvustada stiilis "naised saunas rääkisid".
Külaline

Asi ei olegi luuludes üldse! Vaid selles, et on ju võimalus, et sanitar ütles näiteks imestusega, et nii väiksed ka tänapäeval elule turgutatakse, aga ema luges sellest välja halvakspanu.
Isegi kui oleks nii olnud, siis sanitari asi ei ole oma arvamust või imestust avaldada mitte ühegi nähtud olukorra üle. Igal juhul on selline kommenteerimine sobimatu.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 18:42

Isegi kui oleks nii olnud, siis sanitari asi ei ole oma arvamust või imestust avaldada mitte ühegi nähtud olukorra üle. Igal juhul on selline kommenteerimine sobimatu.
No see teema ei ole ju sellest, miks sanitariks ei lähe laia silmaringiga, taktitundelised ja empaatilised inimesed, vaid kas sanitar ikka käratas, et igasuguseid ka üles putitatakse!
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 18:50
Guest kirjutas: 17 Juul 2025 18:42

No see teema ei ole ju sellest, miks sanitariks ei lähe laia silmaringiga, taktitundelised ja empaatilised inimesed, vaid kas sanitar ikka käratas, et igasuguseid ka üles putitatakse!
No midagi ebasobivat ja ju ütles, kui patsient nii tundis. Seega ei ollnud tema käitumine viisakas. Oleks võinud kaevata, ehk siis järgmine lapsevanem poleks pidanud sellist nõmedust üle elama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist