Mina teen pea igapäevaselt trenni, peegelpildiga olen väga rahul. Millegipärast ei usu, et sa heas vormis oled või unelmate elu elaks, nagu minaKülaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:00Ära vahi nii palju enda peegelpilti. Kogu maailm ei sarnane sellele sugugi nii üksühele, kui sa arvad!Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 23:45
Ah, mis sa räägid-siinsed mutid ei käi keegi jooksmas, ammugi stiilselt. Poisipea, paks kere ja koledad mutikingad on lagi. Kuskil trennis ei käida ega ilus ei olda.
Meestel toas müts peas
-
Külaline
-
Külaline
Jään siinkohal eriarvamusele, et t-särgi ja teksastega noor inimene ooperis on hirmus lahe. Minu meelest ei ole riietumiskultuuri mitte tundmine sugugi lahe vaid mingi osa kasvatusest on puudulik. Tore muidugi, et ta seal üldse on, aga samas KUI juba teatrisse/ooperisse minna, siis pole ju raske eelnevalt pisut sobiliku riietuse kohta uurida. Muidu on need noored nii usinad otsimootorite kasutajad ja nüüd siis ei saa seda väikest asja tehtud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:03 Minu arust on noor, kes tuleb ooperisse, lahe. Isegi kui tal on T-särk ja teksad seljas. Küll sul on ikka probleeme siin ilmas. Kuni ta riided on puhtad ja ta on enda arust ilusad rõivad selga pannud, seni on kõik korras ja edasine areng tuleb kindlasti. Talle edaspidi õigete riietusvihjete andmine on kõige väiksem probleem. Hoopis keerulisem on nende noortega, kes ooperisse ei tule, istugu nad kasvõi ülikonnas seal Tammsaare pargis.
-
Külaline
Muidugi sa ei usu. Inimene ei usu kunagi asju, mida tal endal ei oleGuest kirjutas: ↑10 Sept 2025 14:34Mina teen pea igapäevaselt trenni, peegelpildiga olen väga rahul. Millegipärast ei usu, et sa heas vormis oled või unelmate elu elaks, nagu minaKülaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:00Ära vahi nii palju enda peegelpilti. Kogu maailm ei sarnane sellele sugugi nii üksühele, kui sa arvad!Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 23:45
Ah, mis sa räägid-siinsed mutid ei käi keegi jooksmas, ammugi stiilselt. Poisipea, paks kere ja koledad mutikingad on lagi. Kuskil trennis ei käida ega ilus ei olda.![]()
-
Külaline
Nojah, arvamusi on erinevaid. Tavad muutuvad. 19. sajandi inimesed peaksid sind ka matsiks, kui sind ooperis näeksid - ei mingit sabakuube ega maani tualetti. Mina keskendun olulisele ja oluline on, et teatris käimise, selle mõistmise ning nautimise traditsioon säiliks. Mis kellelgi selle juures seljas on, on minu jaoks täiesti teisejärgulise tähtsusega.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 14:41Jään siinkohal eriarvamusele, et t-särgi ja teksastega noor inimene ooperis on hirmus lahe. Minu meelest ei ole riietumiskultuuri mitte tundmine sugugi lahe vaid mingi osa kasvatusest on puudulik. Tore muidugi, et ta seal üldse on, aga samas KUI juba teatrisse/ooperisse minna, siis pole ju raske eelnevalt pisut sobiliku riietuse kohta uurida. Muidu on need noored nii usinad otsimootorite kasutajad ja nüüd siis ei saa seda väikest asja tehtud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:03 Minu arust on noor, kes tuleb ooperisse, lahe. Isegi kui tal on T-särk ja teksad seljas. Küll sul on ikka probleeme siin ilmas. Kuni ta riided on puhtad ja ta on enda arust ilusad rõivad selga pannud, seni on kõik korras ja edasine areng tuleb kindlasti. Talle edaspidi õigete riietusvihjete andmine on kõige väiksem probleem. Hoopis keerulisem on nende noortega, kes ooperisse ei tule, istugu nad kasvõi ülikonnas seal Tammsaare pargis.
-
Külaline
Teatrisse pandi algselt peened rõivad ikka selleks, et nendega eputada, et jätta hea mulje oma varalisest seisundist ning maitsest, et demonstreerida oma ägedamaid diadeeme ning pakkuda välja oma tütreid ja poegi võimalikult hea partii tegemiseks. Mitte ükski neist põhjustest ei tundu mulle oluline, et tänapäeva üle tuua. Teater on hingetoit. Saage üle sellest rõivastuse krambist. Need on teised kohad, kus tänapäeval rõivastega eputada saab. Tahad panna teatrisse oma parima kleidi - tore, pane. Aga teisi kõvera pilguga vahtida, et miks nood on teksas, pole küll põhjust.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 14:41Jään siinkohal eriarvamusele, et t-särgi ja teksastega noor inimene ooperis on hirmus lahe. Minu meelest ei ole riietumiskultuuri mitte tundmine sugugi lahe vaid mingi osa kasvatusest on puudulik. Tore muidugi, et ta seal üldse on, aga samas KUI juba teatrisse/ooperisse minna, siis pole ju raske eelnevalt pisut sobiliku riietuse kohta uurida. Muidu on need noored nii usinad otsimootorite kasutajad ja nüüd siis ei saa seda väikest asja tehtud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:03 Minu arust on noor, kes tuleb ooperisse, lahe. Isegi kui tal on T-särk ja teksad seljas. Küll sul on ikka probleeme siin ilmas. Kuni ta riided on puhtad ja ta on enda arust ilusad rõivad selga pannud, seni on kõik korras ja edasine areng tuleb kindlasti. Talle edaspidi õigete riietusvihjete andmine on kõige väiksem probleem. Hoopis keerulisem on nende noortega, kes ooperisse ei tule, istugu nad kasvõi ülikonnas seal Tammsaare pargis.
-
Külaline
Mul on kõik olemas, aga sul? Oled sa täis või miks selline rumal manipuleeriv jutt?Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:17Muidugi sa ei usu. Inimene ei usu kunagi asju, mida tal endal ei oleGuest kirjutas: ↑10 Sept 2025 14:34Mina teen pea igapäevaselt trenni, peegelpildiga olen väga rahul. Millegipärast ei usu, et sa heas vormis oled või unelmate elu elaks, nagu minaKülaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 12:00 Ära vahi nii palju enda peegelpilti. Kogu maailm ei sarnane sellele sugugi nii üksühele, kui sa arvad!![]()
![]()
-
Külaline
Kas tänapäeva noor siis üldse mingite reeglitega kohanema ja harjuma pole võimeline? Kõik on täiesti harjumis- ja kohanemisvõimetud? Muidugi ei jõua kool hakata iga riietuse üksikasjaga jändama ja see pole ka vajalik. Aga mõned reeglid (näiteks,et on vahetusjalanõud, dressipükse ja mütse kooliruumides ei kanna, naba ja intiimkohad olgu kaetud) - ma ei leia küll, et need nii õudselt ülejõu käivad oleks lastele.Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 06:33Paljudele erinevate häiretega lastele on kapuuts ja müts kaitseks, mitte niisama laiamiseks. Riietus ongi lastud täiesti vabaks, see müts või kapuuts siin midagi ei päästa, kui käivad mingite ultraminide ja dressidega. Selle kohta öeldi, et hea, kui üldse kooli tulevad, me ei hakka riietuse, meigi, rõngaste ja muuga jändama. Ja siis on mingi kapuuts probleem. Koolis on meeletu müra, kuskil ei saa rahus olla, siis see kapuuts peas ongi ainuke eraldumise viis. Aga see on mingi asi, mis paistab välja ja millega on kerge õiendada. Sisemisi probleeme parandada keegi ju ei suuda, siis karjume mingi mütsi ja kapuutsi kallal.No samas, mina lapsevanemana küll pean täiesti mõistlikuks reegliks, et müts ja kapuuts peas koolis siserumised ei käida. Nii et mina oleks öelnud lihtsalt, et jah, see on mõistlik, pooldan. Lastel on meeletud probleemid, depressioon, õpiraskused, keeleoskus - mis see siia puutub? Võib ju öelda, et kui riietumise absoluutselt vabaks lasta (tule või alasti kooli) - ega see ju ka laste õpiraskusi, keeloskust jms. ei lahenda. Muidugi peab nende probleemidega tegelama. Aga see ei tähenda, et kool mitte mingil juhul ei tohiks kehtestada riiietumisreegleid. Meie laste koolis öeldakse vanematele kohe esimeses klassis, et dressipüksid kooliriietuseks ei sobi (va kehalise tund). Võetakse teadmisks, lapsed ei kanna dressipükse koolis ja pole kuunud, et sellest oleks mingit kisa tekkinud. Mütside koha ei tea, kas ka mingi reegel on või ei ole, aga mütse siseruumides pole samuti näinud.
Olgu, ma saan aru, et kui vahepeal on väga vabaks lastud, siis harjumus (näiteks mütsi mitte peast võtta) on juba sees. Inimene teatavasti on harjumuse ori.
Lihtsam on reeglitega alustada kohe 1. klassis, las laps harjub kohe näit. mütsi garderoobi jätma ja hiljem jätab ta mütsi garderoobi juba harjumusest - ilma sellele isegi eriti mõtlemata. On see tõesti tänapäeva laste puhul midagi ilmavõimatut?
-
Külaline
See on ilmvõimatu vaid sel juhul, kui isa ise on ees selline kombetu, kellele on müts pähe kasvanud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 19:17 Lihtsam on reeglitega alustada kohe 1. klassis, las laps harjub kohe näit. mütsi garderoobi jätma ja hiljem jätab ta mütsi garderoobi juba harjumusest - ilma sellele isegi eriti mõtlemata. On see tõesti tänapäeva laste puhul midagi ilmavõimatut?
-
Külaline
Kui su vanem oli joodik, siis oled ise ka? Rumal jutt sul, mis sul juhtus?Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 21:29See on ilmvõimatu vaid sel juhul, kui isa ise on ees selline kombetu, kellele on müts pähe kasvanud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 19:17 Lihtsam on reeglitega alustada kohe 1. klassis, las laps harjub kohe näit. mütsi garderoobi jätma ja hiljem jätab ta mütsi garderoobi juba harjumusest - ilma sellele isegi eriti mõtlemata. On see tõesti tänapäeva laste puhul midagi ilmavõimatut?
-
Külaline
No ma ei tea. Näiteks meie peres ei ole mitte keegi kandnud toas mütsi ega üldse mingit peakatet. Samuti on igal pereliikmel kapis pidulik rõivakomplekt teatri jt pidulikumate sündmuste tarbeks. Aga teismeline otsustas äkki, et tema peab saama koolis käia, pusa kapuuts silmini tõmmatud. Korjab endale Balti jaama turult vanade kaltsude leti pealt 5 numbrit suuremaid kulunud T-särke ja teksasid. Ehkki kodus on ta kapp korralikke sobivaid riideid täis. Ei, ma ei kakle temaga, lasen tal käia nagu ta tahab. Aga ärgu tulgu keegi siin targutama, et see olla vanemate mõju. Ei ole!Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 21:29See on ilmvõimatu vaid sel juhul, kui isa ise on ees selline kombetu, kellele on müts pähe kasvanud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 19:17 Lihtsam on reeglitega alustada kohe 1. klassis, las laps harjub kohe näit. mütsi garderoobi jätma ja hiljem jätab ta mütsi garderoobi juba harjumusest - ilma sellele isegi eriti mõtlemata. On see tõesti tänapäeva laste puhul midagi ilmavõimatut?
-
Külaline
On ikka. Kui teismelisel see mässuline kaltsakaperiood üle elatud saab, tuleb temast arvatavasti kombekas inimene. Teismelisel, kelle peres mingitest kommetest lugu ei peeta, on keerulisem etiketireegleid omandada. Seda kutsutakse lastetoaks.Guest kirjutas: ↑11 Sept 2025 08:55No ma ei tea. Näiteks meie peres ei ole mitte keegi kandnud toas mütsi ega üldse mingit peakatet. Samuti on igal pereliikmel kapis pidulik rõivakomplekt teatri jt pidulikumate sündmuste tarbeks. Aga teismeline otsustas äkki, et tema peab saama koolis käia, pusa kapuuts silmini tõmmatud. Korjab endale Balti jaama turult vanade kaltsude leti pealt 5 numbrit suuremaid kulunud T-särke ja teksasid. Ehkki kodus on ta kapp korralikke sobivaid riideid täis. Ei, ma ei kakle temaga, lasen tal käia nagu ta tahab. Aga ärgu tulgu keegi siin targutama, et see olla vanemate mõju. Ei ole!Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 21:29See on ilmvõimatu vaid sel juhul, kui isa ise on ees selline kombetu, kellele on müts pähe kasvanud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 19:17 Lihtsam on reeglitega alustada kohe 1. klassis, las laps harjub kohe näit. mütsi garderoobi jätma ja hiljem jätab ta mütsi garderoobi juba harjumusest - ilma sellele isegi eriti mõtlemata. On see tõesti tänapäeva laste puhul midagi ilmavõimatut?
-
Külaline
Lastetuba on olemas, aga siiski on mul kuri kahtlus, et tänapäeva teismelistest suur osa sellest kaltsakaperioodist välja ei kasvagi. Minu lapsepõlves nõuti, et naised peavad kandma kodukitleid, tööl olid lõhikuga seelikud. Mäletan, kuidas 13-aastasena oma emale ütlesin, et mina küll ei suuda sellist jõledust nagu kodukittel kandma hakata ja tööl kavatsen hakata käima teksadega. Ema oli üpris kohkunud ja ütles, et teksadega tööl käimist ta küll ette ei kujuta. Sain täiskasvanuks ja läksin teksadega tööle, ning minuga koos terve mu põlvkond. Hoolimata sellest, et vanemad õpetasid meid teisiti. Lapsed saavad kodust kaasa küll mõningaid väärtusi jms, kuid siiski ei ole nad oma vanemate hingetud kloonid, neil on oma mõtlemine ja suhtumine.Guest kirjutas: ↑11 Sept 2025 09:38On ikka. Kui teismelisel see mässuline kaltsakaperiood üle elatud saab, tuleb temast arvatavasti kombekas inimene. Teismelisel, kelle peres mingitest kommetest lugu ei peeta, on keerulisem etiketireegleid omandada. Seda kutsutakse lastetoaks.Guest kirjutas: ↑11 Sept 2025 08:55No ma ei tea. Näiteks meie peres ei ole mitte keegi kandnud toas mütsi ega üldse mingit peakatet. Samuti on igal pereliikmel kapis pidulik rõivakomplekt teatri jt pidulikumate sündmuste tarbeks. Aga teismeline otsustas äkki, et tema peab saama koolis käia, pusa kapuuts silmini tõmmatud. Korjab endale Balti jaama turult vanade kaltsude leti pealt 5 numbrit suuremaid kulunud T-särke ja teksasid. Ehkki kodus on ta kapp korralikke sobivaid riideid täis. Ei, ma ei kakle temaga, lasen tal käia nagu ta tahab. Aga ärgu tulgu keegi siin targutama, et see olla vanemate mõju. Ei ole!Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 21:29
See on ilmvõimatu vaid sel juhul, kui isa ise on ees selline kombetu, kellele on müts pähe kasvanud.
No kui sobib paremini, või mugavam on, eks siis muidugi. Imeliku all mõtlesin rohkem, kes suusamütsiga kodus käivad, või mujal soojas ruumis viibivad niiviisi. Näiteks kui soojas ruumis barett peas on, see väga imelik ei tundugi. Kas inimesel juuksed pesemata, või mis põhjusel ta seda siis ära ei võta (nt on arstikabineti ukse taga, barett peas (ja rätik kaelas).Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2025 17:44Mispidi sa siis ise kannad? Ma olen 50+ ja alati tagurpidi kandnud, sobib paremini.
-
Külaline
Kui rätt peas, siis mina mõtlen automaatselt, et inimesel on vähkTolmukübe kirjutas: ↑11 Sept 2025 17:18No kui sobib paremini, või mugavam on, eks siis muidugi. Imeliku all mõtlesin rohkem, kes suusamütsiga kodus käivad, või mujal soojas ruumis viibivad niiviisi. Näiteks kui soojas ruumis barett peas on, see väga imelik ei tundugi. Kas inimesel juuksed pesemata, või mis põhjusel ta seda siis ära ei võta (nt on arstikabineti ukse taga, barett peas (ja rätik kaelas).Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2025 17:44Mispidi sa siis ise kannad? Ma olen 50+ ja alati tagurpidi kandnud, sobib paremini.