Meestel toas müts peas

vana hea klassika
Külaline

Meestel toas müts peas

Postitus Postitas Külaline »

Kas teid häirib, kui ei täideta teatud riietumisreegleid? Näiteks, kui mehel on toas müts vōi nokats peas. Vahel isegi ülakeha paljas, aga see pagana nokats on peas. Näen seda oma noorte sugulaste peal kui ka näiteks instagramis. Mind ōudselt häirib, aga ma olen ka varsti viiskümmend ja ilmselt vana mis vana. Nooremad ilmselt ütleksid, et ajad on edasi läinud ja mütsikeeld toas on vanamoodne, aga minu meelest on see just üks neist kenadest reeglitest, mis ei aegu. See jätab lihtsalt matsliku mulje, kui seltskonnas, kus on ülikond-pikk kleit stiil on mōnel mehel nokkmüts peas, vahel ka nokk tahapoole keeratud. Ilmselt see peaks siis jube cool olema. Tegelikult on see lihtsalt puhas kasvatamatus ja riietuse etiketi mitte tundmine.
Külaline

Häirib küll. Ma muidugi olen ka mutt juba, aga see, kuidas matslikkus ruulib, häirib väga. Muidu kõik kiruvad seda nõukaaega, aga ise ikka rohkem käituvad nagu ehtsad proletaarlased. Kombeid ja viisakust peetakse mõttetuks peenutsemiseks.
Külaline

Mulle ei meeldi. Aga mu poeg kannab.
Kas te, palun, õpetaks mind, mida ja kuidas öelda. Ma olen öelnud küll. Vastu aga tuleb, et kas mina sinu stiili ja riietust kritiseerin.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mind eriti ei häiri, kui nokats õiget pidi on, aga kui on tagurpidi peas ja veel hullem, suusamüts kinnises ruumis, see on küll imelik. Mina olen ikka mõelnud, et ju neil inimestel mingid häired on, kui niiviisi mütse kannavad.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 08 Sept 2025 16:27 Mind eriti ei häiri, kui nokats õiget pidi on, aga kui on tagurpidi peas ja veel hullem, suusamüts kinnises ruumis, see on küll imelik. Mina olen ikka mõelnud, et ju neil inimestel mingid häired on, kui niiviisi mütse kannavad.
Mispidi sa siis ise kannad? Ma olen 50+ ja alati tagurpidi kandnud, sobib paremini.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 17:44
Tolmukübe kirjutas: 08 Sept 2025 16:27 Mind eriti ei häiri, kui nokats õiget pidi on, aga kui on tagurpidi peas ja veel hullem, suusamüts kinnises ruumis, see on küll imelik. Mina olen ikka mõelnud, et ju neil inimestel mingid häired on, kui niiviisi mütse kannavad.
Mispidi sa siis ise kannad? Ma olen 50+ ja alati tagurpidi kandnud, sobib paremini.
Minu meelest jätab see nokats tagurpidi peas kandjast vöge sellise, kuidas nüüd öeldagi, juhmi mulje.
Külaline

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 18:20
Minu meelest jätab see nokats tagurpidi peas kandjast vöge sellise, kuidas nüüd öeldagi, juhmi mulje.
Minu jaoks jätab just seksika. Õiget pidi olev nokats jätab maaka mulje.
Külaline

Alustuseks ütlen, et mul muidu pole nokamütside vastu mingit vimma ja ma ise naisena ka kannan suvisel ajal päris sageli. Kuid müts siseruumis mehe peas on matslik. Ma ei pea silmas kauplust, bussijaama ja selliseid kohti.

Eks ta Ameerikast tulnud traditsioon ole, seal on mehi, kes vist magavad ka nokamüts peas. Paraku sunnitakse samuti sportlasi nende nokatsitega pressikonverentsidel istuma a la vormeli mehed. Passivat sealt noka alt nagu voormehed.

Laeva restoranis istusid moslemimehed nokamütsid ninani, oi kui ööök vaatepilt.

Üks hämmastavamaid juhtumeid, mida oma silmaga näinud, kuidas üks noormees läks leeriõnnistamisele kirikus suusamüts peas. Kirikuõpetaja tiris tal selle enne altarit peast ära.

Meenus Ita Everi show, kus ta vanamutti mängib ja bussijaama sisenedes uurib ühelt härralt, kes mütsi peast ära võtab, et kas matuserong läks mööda. Härra vastab, et daami sisenedes härrasmees võtab mütsi peast ja mutike vaatab selle peale selja taga, et kus see daam on :))
Külaline

Guest kirjutas: 08 Sept 2025 18:25

Pigem on ikka see tagurpidi nokats maakas, seksikat siin pole küll mitte midagi. Kes seda niipidi kannavad, on tobe lamba nägu peas ja juuksed sealt alt ka veel turris.

Meil oli koolis täna vaidlus, et kas lapsed võivad käia mütsiga või kapuuts peas ja vanemad naised kisasid nagu ratta peal, et etikett, räige ebaviisakus. Samas käiakse meie koolis ülimalt lõdvalt riides, dressid, mõnel poisil on kleit seljas, igasuguseid asju näeb. Mõni koperdab mingite striptiisitari platvormidega ringi, teine toatuhvlitega. Igasuguseid on. Ja nüüd on see müts kõige suurem probleem. Etikett seal koolis, naera puruks. Lastel on meeletud probleemid, depressioon, õpiraskused, keeleoskus ja nüüd siis ärgati, et müts on see kurja juur. Pseudoprobleem.
Külaline

Täiesti ükskõik. Aeg on edasi läinud.
Külaline

Mul tuleb mütsiga meelde kohe Gino 90days to merry tõsielu sarjast 🫣 ta häbenes oma kiilaspead nii väga, et tal oli müts igalpool ja igal ajal peas.

Aga miks ainult meestel peas see ebaviisakas on?
Minu arvates mõlemal sool oleks viisakas eeldada see peast ära võtta teatud kohtades ja olukordades.
Minu arvates ka aeg on edasi läinud ja samamoodi võiks ka prouad oma kübara peast ära võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: Samas käiakse meie koolis ülimalt lõdvalt riides, dressid, mõnel poisil on kleit seljas, igasuguseid asju näeb. Mõni koperdab mingite striptiisitari platvormidega ringi, teine toatuhvlitega. Igasuguseid on. Ja nüüd on see müts kõige suurem probleem. Etikett seal koolis, naera puruks. Lastel on meeletud probleemid, depressioon, õpiraskused, keeleoskus ja nüüd siis ärgati, et müts on see kurja juur. Pseudoprobleem.
Müts ei ole kindlasti suurim kurja juur. Pigem on see lihtsalt osa suuremast probleemist- üha enam maad võtvast matslikkusest ja kasvatamatusest.

Mingi aeg tagasi nägin tuttava sotsmeedias pilte, kus äsja sündinud laps lebab isa rinnal. Isal on ülakeha paljas, et lapsega nahk-naha kontakti saavutada, aga peas on issil nokats. Ja see nägi tõesti lihtsalt nii nõme välja. Sa oled sünnitustoas oma naist toetamas ja isegi siis ei saa sa oma tobedast mütsist loobuda? Miks, ajud voolavad välja?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Sept 2025 20:15 Mul tuleb mütsiga meelde kohe Gino 90days to merry tõsielu sarjast 🫣 ta häbenes oma kiilaspead nii väga, et tal oli müts igalpool ja igal ajal peas.

Aga miks ainult meestel peas see ebaviisakas on?
Minu arvates mõlemal sool oleks viisakas eeldada see peast ära võtta teatud kohtades ja olukordades.
Minu arvates ka aeg on edasi läinud ja samamoodi võiks ka prouad oma kübara peast ära võtta.
Sassis peaga ja kokku kägardatud kübar pihus oled kõike muud kui soliidne naine. Sooneutraalne etikett? Naised ja mehed kannavad erinevat riietust ja kannavad erinevaid rolle. Mehe puhul ei ole ebaviisakas jalad harkis istuda, aga seelikus naine hargitamas on labane. Kui tahad ära ühtlustada, vot siis kaob küll etiketil point ära.
Külaline

Mind nokats isegi nii ei häiri, aga häirib, kui igal pool ja ajal joostakse ringi dressipükstes, tagumik toopis põlvini. Mõistan, et mugav. Aga sellisest mehest lugupidada ei suuda, kes 24/7 dressided ringi aeleb - olgu siis pood, ametiasutus või ükskõik, mis koht.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Sept 2025 19:39
Guest kirjutas: 08 Sept 2025 18:25
Pigem on ikka see tagurpidi nokats maakas, seksikat siin pole küll mitte midagi. Kes seda niipidi kannavad, on tobe lamba nägu peas ja juuksed sealt alt ka veel turris.

Meil oli koolis täna vaidlus, et kas lapsed võivad käia mütsiga või kapuuts peas ja vanemad naised kisasid nagu ratta peal, et etikett, räige ebaviisakus. Samas käiakse meie koolis ülimalt lõdvalt riides, dressid, mõnel poisil on kleit seljas, igasuguseid asju näeb. Mõni koperdab mingite striptiisitari platvormidega ringi, teine toatuhvlitega. Igasuguseid on. Ja nüüd on see müts kõige suurem probleem. Etikett seal koolis, naera puruks. ja nüüd siis ärgati, et müts on see kurja juur. Pseudoprobleem.
No samas, mina lapsevanemana küll pean täiesti mõistlikuks reegliks, et müts ja kapuuts peas koolis siserumised ei käida. Nii et mina oleks öelnud lihtsalt, et jah, see on mõistlik, pooldan. Lastel on meeletud probleemid, depressioon, õpiraskused, keeleoskus - mis see siia puutub? Võib ju öelda, et kui riietumise absoluutselt vabaks lasta (tule või alasti kooli) - ega see ju ka laste õpiraskusi, keeloskust jms. ei lahenda. Muidugi peab nende probleemidega tegelama. Aga see ei tähenda, et kool mitte mingil juhul ei tohiks kehtestada riiietumisreegleid. Meie laste koolis öeldakse vanematele kohe esimeses klassis, et dressipüksid kooliriietuseks ei sobi (va kehalise tund). Võetakse teadmisks, lapsed ei kanna dressipükse koolis ja pole kuunud, et sellest oleks mingit kisa tekkinud. Mütside koha ei tea, kas ka mingi reegel on või ei ole, aga mütse siseruumides pole samuti näinud.
Külaline

No samas, mina lapsevanemana küll pean täiesti mõistlikuks reegliks, et müts ja kapuuts peas koolis siserumised ei käida. Nii et mina oleks öelnud lihtsalt, et jah, see on mõistlik, pooldan. Lastel on meeletud probleemid, depressioon, õpiraskused, keeleoskus - mis see siia puutub? Võib ju öelda, et kui riietumise absoluutselt vabaks lasta (tule või alasti kooli) - ega see ju ka laste õpiraskusi, keeloskust jms. ei lahenda. Muidugi peab nende probleemidega tegelama. Aga see ei tähenda, et kool mitte mingil juhul ei tohiks kehtestada riiietumisreegleid. Meie laste koolis öeldakse vanematele kohe esimeses klassis, et dressipüksid kooliriietuseks ei sobi (va kehalise tund). Võetakse teadmisks, lapsed ei kanna dressipükse koolis ja pole kuunud, et sellest oleks mingit kisa tekkinud. Mütside koha ei tea, kas ka mingi reegel on või ei ole, aga mütse siseruumides pole samuti näinud.
Paljudele erinevate häiretega lastele on kapuuts ja müts kaitseks, mitte niisama laiamiseks. Riietus ongi lastud täiesti vabaks, see müts või kapuuts siin midagi ei päästa, kui käivad mingite ultraminide ja dressidega. Selle kohta öeldi, et hea, kui üldse kooli tulevad, me ei hakka riietuse, meigi, rõngaste ja muuga jändama. Ja siis on mingi kapuuts probleem. Koolis on meeletu müra, kuskil ei saa rahus olla, siis see kapuuts peas ongi ainuke eraldumise viis. Aga see on mingi asi, mis paistab välja ja millega on kerge õiendada. Sisemisi probleeme parandada keegi ju ei suuda, siis karjume mingi mütsi ja kapuutsi kallal.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Sept 2025 06:33

Paljudele erinevate häiretega lastele on kapuuts ja müts kaitseks, mitte niisama laiamiseks. Riietus ongi lastud täiesti vabaks, see müts või kapuuts siin midagi ei päästa, kui käivad mingite ultraminide ja dressidega. Selle kohta öeldi, et hea, kui üldse kooli tulevad, me ei hakka riietuse, meigi, rõngaste ja muuga jändama. Ja siis on mingi kapuuts probleem. Koolis on meeletu müra, kuskil ei saa rahus olla, siis see kapuuts peas ongi ainuke eraldumise viis. Aga see on mingi asi, mis paistab välja ja millega on kerge õiendada. Sisemisi probleeme parandada keegi ju ei suuda, siis karjume mingi mütsi ja kapuutsi kallal.
Ehe näide proletariaadi mõtteviisist.
Külaline

Olen viiekümnendates ja minu nooruspõlves oli müts peas toas olemine märk lugupidamatust suhtumisest. Mäletan näiteks, kuidas me peale abiellumist ostsime mehega endale oma kodu, ja kutsusime mehe vanemad sinna esimest korda soolaleivale. Olgu öeldud, et mehe vanemad olid meie liidu vastu ja oleks eelistanud, et nende poeg mitte kunagi üldse oma peret ei loo. Niisiis, nad tulid küll külla, aga mõlemal olid mütsid peas. Väljas oli septembrikuu, tuba oli soe. Vanemad istusid lauda, mehe isal oli sügavalt pähe tõmmatud läkiläki ja emal kootud müts. Suud kriipsus ja ilmed tigedad. Ega meie sellest endid häirida lasknud ja abielu tuli meil nende vastuseisust hoolimata pikk ja õnnelik (kestab siiani), lihtsalt see nende püüd noori kuidagi solvata on natuke naljakana meelde jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2025 09:38 Olen viiekümnendates ja minu nooruspõlves oli müts peas toas olemine märk lugupidamatust suhtumisest. /.../
Olen sama meelt, see ongi lugupidamatus. Juba koolis õpetati lastele, et ruumi sisenedes tuleb müts peast võtta. Kodudes oli enamikel olemas Iina Aasamaa õpikud käitumisest. Kõiki neid lihtsaid käitumisreegleid õpetati ka lastele, see oli iseenesestmõistetav. Kas tänapäeval üldse leidub raamatuid, kust noored saaksid etiketti õppida? 🤔
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kahupea, Kirile, Triibu ja 11 külalist