No eks seda peab sellelt omanikult küsima, miks ta maakleri palkas, kui ise kohal on. Võibolla tunneb ennast ebakindlalt asjaajamistes, võibolla on keeleprobleem, ei tea. Mina ostsin maja, kus omanikud veel sees elasid. Maakleri kaudu leidsin, maakler ja omanik mõlemad olid kohal, kui esimest korda vaatamas käisime, maakler pani notari aja kirja ja vist ka transportis omaniku notarisse (kindel ma selles ei ole, aga koos nad tulid, maja asus linnast mõnikümmend kilomeetrit väljas). Miks omanik maakleri võttis ja ise ei müünud, ma küsida ei taibanud, ju pidas endale nii mugavamaks. Minu jaoks vahet ei olnud, maakleritasu maksis müüja, mitte mina.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:35Palun siiski selgitust. Mis roll on maakleril, kui omanik ise on nagunii kohal. Seisab lihtsalt kõrval ja teeb tähtsat nägu?Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:23Pidasin silmas olukorda, kus inimene müüb oma kodu ja elab sees. Kui on tühjaltseisev kinnisvara, siis on maakleril kõik vajaminev teada. Vaata saateid Selling Sunset jms, näed kuidas asjad käivad.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:17
Mis roll sellel maakleril siis on, kui omanik ise nagunii kohale tuleb?Mind kohe täitsa huvitab, äkki räägid lähemalt?
Müük ise või maakleriga
-
Külaline
-
Külaline
Eks inimesed näiteks kardavadki, et see on niii keeruline ja parem ajada asju kontoriga, mitte otse omanikuga ehk eraisikute vahel. Või et see on kuidagi kindlam vms, mis notarideposiidi olemasolul on üsna olematu kartus. Kuigi tegelikult minu jaoks on "otse omanikult" kuulutuse juures suur pluss ja raha kokkuhoid.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 11:01 Minul oli 8 aastat tagasi kogemus, kus müüsin korterit ise, aga huvilisi ei olnud. Maaklerid muudkui helistasid ja käisid peale ja siis lasin ühel maakleril ka korterit pakkuda, aga enda pakkumine oli ka üleval, pildid kõik profikaamerga tehtud ja hind sama. Ja maakler tõi paari kuu pärast kaks ostjat. Kuni üks pangaga asju ajas, ostis teine ära, kuna tal oli raha olemas. Miks need inimesed maakleri kaudu ostmist eelistasid ja otse minu poole ei pöördunud, jääbki saladuseks. Oleksime mõlemad selle raha arvelt võinud võita, mis ma nüüd maaklerile maksin. Aga kuna mul oli uus elamispind välja valitud, siis ma ei tahtnud rohkem müügiga viivitada. Senini mõtlen, miks ostjad eelistasid maaklerit või kust ta need huvilised leidis, keda minu kuulutus ei kõnetanud.
-
Külaline
Tegelikult maakleritele üldse ei meeldi, kui inimene on ise ka kohal ja pealt kuulamas, aga nad kannatavad selle ära.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:23Pidasin silmas olukorda, kus inimene müüb oma kodu ja elab sees. Kui on tühjaltseisev kinnisvara, siis on maakleril kõik vajaminev teada. Vaata saateid Selling Sunset jms, näed kuidas asjad käivad.
Mulle ka meeldib Selling Sunset ja Selling The City, eriti just Ryan Serhant, temale küll annaksid müüa iga kinnisvara.
On näha, kuidas nemad vaeva näevad, korraldavad üritusi, teevad esitlusvideosid, helistavad läbi potensiaalseid kliente, see toob ka reeglina tulemusi. Mida meie maaklerid teevad? Kõik kolm, keda küsitlesime, valmistudes müüma oma maja, ütlesid, et teevad pildid ja jagavad infot teiste maakleritega. Vahendustasu oleks mitukümmend tuhat ja...nemad jagavad infot.
-
Külaline
Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 14:59No eks seda peab sellelt omanikult küsima, miks ta maakleri palkas, kui ise kohal on. Võibolla tunneb ennast ebakindlalt asjaajamistes, võibolla on keeleprobleem, ei tea. Mina ostsin maja, kus omanikud veel sees elasid. Maakleri kaudu leidsin, maakler ja omanik mõlemad olid kohal, kui esimest korda vaatamas käisime, maakler pani notari aja kirja ja vist ka transportis omaniku notarisse (kindel ma selles ei ole, aga koos nad tulid, maja asus linnast mõnikümmend kilomeetrit väljas). Miks omanik maakleri võttis ja ise ei müünud, ma küsida ei taibanud, ju pidas endale nii mugavamaks. Minu jaoks vahet ei olnud, maakleritasu maksis müüja, mitte mina.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:35Palun siiski selgitust. Mis roll on maakleril, kui omanik ise on nagunii kohal. Seisab lihtsalt kõrval ja teeb tähtsat nägu?Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:23
Pidasin silmas olukorda, kus inimene müüb oma kodu ja elab sees. Kui on tühjaltseisev kinnisvara, siis on maakleril kõik vajaminev teada. Vaata saateid Selling Sunset jms, näed kuidas asjad käivad.
Kõik, rohkem mitte mingeid asjaajamisi ei ole.
-
Külaline
Miks te ise seda tulusat ja lihtsat tööd tegema ei ole hakanud?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.
-
Külaline
Nojah. Eks mine siis ometi ja hakka kuulutuste järgi otsima neid rumalaid müüjaid, kes maaklerit kasutavad ning hakka aga neile seletama, kui lollid nad on, et maaklerit kasutavad. Või mis su vihaste posituste mõte on? Nõuad, et meie sulle ütleksime, miks täpselt keegi maaklerit kasuab ja siis vaidled võimalikele põhjustele vastu. Mina pole maaklerit kasutanud nii, nii et mina ei oska muud vastata, kui ainult seda, et mine küsi nende müüjate käest ja riidle nendega. Mis sa minuga riidled? Mina lihtsalt mainisn, et ostsin inimese käest, kes maaklerit kasutas ja ise samal ajal sees elas ja ka kohal oli, kui vaatmas käisid. Mina lihtsalt kehitasin õlgu, et ju neile siis millegipärast oli nii parem. Aga sina oled äitsa kuri nende müüjate peale?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 14:59No eks seda peab sellelt omanikult küsima, miks ta maakleri palkas, kui ise kohal on. Võibolla tunneb ennast ebakindlalt asjaajamistes, võibolla on keeleprobleem, ei tea. Mina ostsin maja, kus omanikud veel sees elasid. Maakleri kaudu leidsin, maakler ja omanik mõlemad olid kohal, kui esimest korda vaatamas käisime, maakler pani notari aja kirja ja vist ka transportis omaniku notarisse (kindel ma selles ei ole, aga koos nad tulid, maja asus linnast mõnikümmend kilomeetrit väljas). Miks omanik maakleri võttis ja ise ei müünud, ma küsida ei taibanud, ju pidas endale nii mugavamaks. Minu jaoks vahet ei olnud, maakleritasu maksis müüja, mitte mina.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 14:35
Palun siiski selgitust. Mis roll on maakleril, kui omanik ise on nagunii kohal. Seisab lihtsalt kõrval ja teeb tähtsat nägu?
-
Külaline
Kes seda ütles, et see tulus on? Minu arust on see nõme ja mittetasuv töö.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:52Miks te ise seda tulusat ja lihtsat tööd tegema ei ole hakanud?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.
-
Külaline
Ei ole kuri, vaid huvitun, mis asi inimesi ajendab rumalaid otsuseid tegema. Ütlesid, et on igasugu asjaajamisi. Mul oligi konkreetne küsimus, et mis asjaajamisi siis on?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:28Nojah. Eks mine siis ometi ja hakka kuulutuste järgi otsima neid rumalaid müüjaid, kes maaklerit kasutavad ning hakka aga neile seletama, kui lollid nad on, et maaklerit kasutavad. Või mis su vihaste posituste mõte on? Nõuad, et meie sulle ütleksime, miks täpselt keegi maaklerit kasuab ja siis vaidled võimalikele põhjustele vastu. Mina pole maaklerit kasutanud nii, nii et mina ei oska muud vastata, kui ainult seda, et mine küsi nende müüjate käest ja riidle nendega. Mis sa minuga riidled? Mina lihtsalt mainisn, et ostsin inimese käest, kes maaklerit kasutas ja ise samal ajal sees elas ja ka kohal oli, kui vaatmas käisid. Mina lihtsalt kehitasin õlgu, et ju neile siis millegipärast oli nii parem. Aga sina oled äitsa kuri nende müüjate peale?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 14:59
No eks seda peab sellelt omanikult küsima, miks ta maakleri palkas, kui ise kohal on. Võibolla tunneb ennast ebakindlalt asjaajamistes, võibolla on keeleprobleem, ei tea. Mina ostsin maja, kus omanikud veel sees elasid. Maakleri kaudu leidsin, maakler ja omanik mõlemad olid kohal, kui esimest korda vaatamas käisime, maakler pani notari aja kirja ja vist ka transportis omaniku notarisse (kindel ma selles ei ole, aga koos nad tulid, maja asus linnast mõnikümmend kilomeetrit väljas). Miks omanik maakleri võttis ja ise ei müünud, ma küsida ei taibanud, ju pidas endale nii mugavamaks. Minu jaoks vahet ei olnud, maakleritasu maksis müüja, mitte mina.
-
Külaline
Mittetasuv ja miks teil siis maaklerile kahju maksta on kui see nii pisku raha on. On siin ikka naljahambad koosKülaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:42Kes seda ütles, et see tulus on? Minu arust on see nõme ja mittetasuv töö.
-
Külaline
Ega maakler kogu raha enda taskusse ei pane ju. Ettevõte, kus ta töötab saab selle omale. Maakler saab lihtsalt mingid väikest fikseeritud palka, millele lisandub tehingute pealt veel mingi väike summa.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:44Ei ole kuri, vaid huvitun, mis asi inimesi ajendab rumalaid otsuseid tegema. Ütlesid, et on igasugu asjaajamisi. Mul oligi konkreetne küsimus, et mis asjaajamisi siis on?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:28Nojah. Eks mine siis ometi ja hakka kuulutuste järgi otsima neid rumalaid müüjaid, kes maaklerit kasutavad ning hakka aga neile seletama, kui lollid nad on, et maaklerit kasutavad. Või mis su vihaste posituste mõte on? Nõuad, et meie sulle ütleksime, miks täpselt keegi maaklerit kasuab ja siis vaidled võimalikele põhjustele vastu. Mina pole maaklerit kasutanud nii, nii et mina ei oska muud vastata, kui ainult seda, et mine küsi nende müüjate käest ja riidle nendega. Mis sa minuga riidled? Mina lihtsalt mainisn, et ostsin inimese käest, kes maaklerit kasutas ja ise samal ajal sees elas ja ka kohal oli, kui vaatmas käisid. Mina lihtsalt kehitasin õlgu, et ju neile siis millegipärast oli nii parem. Aga sina oled äitsa kuri nende müüjate peale?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27
Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.
Mina olin see, kes ütles, et kui sama objekt on müügil nii makleri kaudu kui otse omanikult, siis valin maakleri kaudu ostmise. Mille peale sa ütlesid, et lollidelt tulebki raha ära võtta. Jäid vastuse võlgu, kuidas, kui mõlemal puhul maksan sama summa?
-
Külaline
Imelik märkus, sama hästi võiksin küsida, et miks sa restoranis söömas ei käi, see pole ka suur raha. Räägitakse ju sellest, et lihtsateks tegevusteks pole mõtet vahendajat kasutada, mis tulenebki ainult sellest, et inimestel puudub selge ettekujutus kinnisvara müügi lihtsusest. Ega saada ka aru sellest, et notaribüroos töötab jurist, kelle abil saad nn tasuta lepingu koostada/nõu küsida, kui siis tehing toimub samas büroos. Kui ostad, tuleks kasutada hoopis ehitusinseneri, kes hindab kinnisvara nõrgad küljed ära, see mõjutaks ka ju hinda.
Maakler oleks täitsa ok elukutse, kui oleks suurem turg, maakler ise nn sündinud müügiinimene, väga pädev, oskaks keeli, oleks osav sotsiaalmeediat ära kasutama sh videod, omaks isiklikku kliendibaasi jne.
Müüsime tööl üht ärikrunti, tuntud bürooga, vahendustasu väga korralik, aga iga kord, kui huviline midagi küsis, kirjutas maakler meile, selle asemel, et kohalikust omavalitsusest see ise välja uurida. Kogu teenus seisneski lihtsalt kuulutuse koostamises ja telefoni teel rääkimises. Ei müünudki ära, ostja võttis lõpuks ise otse ühendust.
-
Külaline
Maaklereid on ju palju, miks te paremini ei valinud? Te vajate abi isegi maakleri valimisel 
-
Külaline
Ei ole küll aru saada, kellele see naiivne märkus oli mõeldud, kui eelnevale, siis sai valitud hoolega, ühest neist Eesti suurimast büroost, eeldades kompetentsi. Aga selle puuudmine paistab olevat epideemiline.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:10 Maaklereid on ju palju, miks te paremini ei valinud? Te vajate abi isegi maakleri valimisel![]()
-
Külaline
Selline vinge järeldus ühe juhtumi põhjal. Tema statistikat ei olnud taipu vaadata?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:20Ei ole küll aru saada, kellele see naiivne märkus oli mõeldud, kui eelnevale, siis sai valitud hoolega, ühest neist Eesti suurimast büroost, eeldades kompetentsi. Aga selle puuudmine paistab olevat epideemiline.
-
Külaline
See lollidelt tulebki raha ära võtta, ei olnud minu kommentaar.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:53Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:44Ei ole kuri, vaid huvitun, mis asi inimesi ajendab rumalaid otsuseid tegema. Ütlesid, et on igasugu asjaajamisi. Mul oligi konkreetne küsimus, et mis asjaajamisi siis on?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:28
Nojah. Eks mine siis ometi ja hakka kuulutuste järgi otsima neid rumalaid müüjaid, kes maaklerit kasutavad ning hakka aga neile seletama, kui lollid nad on, et maaklerit kasutavad. Või mis su vihaste posituste mõte on? Nõuad, et meie sulle ütleksime, miks täpselt keegi maaklerit kasuab ja siis vaidled võimalikele põhjustele vastu. Mina pole maaklerit kasutanud nii, nii et mina ei oska muud vastata, kui ainult seda, et mine küsi nende müüjate käest ja riidle nendega. Mis sa minuga riidled? Mina lihtsalt mainisn, et ostsin inimese käest, kes maaklerit kasutas ja ise samal ajal sees elas ja ka kohal oli, kui vaatmas käisid. Mina lihtsalt kehitasin õlgu, et ju neile siis millegipärast oli nii parem. Aga sina oled äitsa kuri nende müüjate peale?
Mina olin see, kes ütles, et kui sama objekt on müügil nii makleri kaudu kui otse omanikult, siis valin maakleri kaudu ostmise. Mille peale sa ütlesid, et lollidelt tulebki raha ära võtta. Jäid vastuse võlgu, kuidas, kui mõlemal puhul maksan sama summa?![]()
Mis vastuse ma sulle võlgu jäin? Kui ostja jaoks on summa sama, siis loomulikult ei ole ostjal mingit vahet. Mind pigem huvitab, mis sellise müüja peas toimub, sest müügitehingute pealt on maakleri tasu ikka väga suur.
-
Külaline
On! Aga makse peab ta ikka maksma. Ja see summa, mis sealt pärast maksude maksmist kätte jääb ilmselt ei ole kindlasti selline summa, mida peaks kadestama.Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:54 Mõni maakler ise ongi ettevõte.
Lisaks on see töö närune selles suhtes, et nii palju sõltub sellest, kui palju suudad omale kliente leida. Ehk siis sissetulek on kaootiline ja ei pruugi sõltuda sinu enda töökusest ja valmisolekust.
-
Külaline
Oled ju kuriGuest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:44Ei ole kuri, vaid huvitun, mis asi inimesi ajendab rumalaid otsuseid tegema. Ütlesid, et on igasugu asjaajamisi. Mul oligi konkreetne küsimus, et mis asjaajamisi siis on?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:28Nojah. Eks mine siis ometi ja hakka kuulutuste järgi otsima neid rumalaid müüjaid, kes maaklerit kasutavad ning hakka aga neile seletama, kui lollid nad on, et maaklerit kasutavad. Või mis su vihaste posituste mõte on? Nõuad, et meie sulle ütleksime, miks täpselt keegi maaklerit kasuab ja siis vaidled võimalikele põhjustele vastu. Mina pole maaklerit kasutanud nii, nii et mina ei oska muud vastata, kui ainult seda, et mine küsi nende müüjate käest ja riidle nendega. Mis sa minuga riidled? Mina lihtsalt mainisn, et ostsin inimese käest, kes maaklerit kasutas ja ise samal ajal sees elas ja ka kohal oli, kui vaatmas käisid. Mina lihtsalt kehitasin õlgu, et ju neile siis millegipärast oli nii parem. Aga sina oled äitsa kuri nende müüjate peale?Guest kirjutas: ↑25 Jaan 2026 20:27
Selles asi ongi, et seal ei ole ju mitte mingit asjaajamist. Teed pildid, paned kuulutuse üles ja kogu vaev. Notarisse minekuks lihtsalt helistad ja paned aja.
-
Külaline
Kujutan juba ette, kuidas maakler aitab müüjal notari juurde minna, sest müüja ise ei oska või ei julge. 
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 3 külalist