Müük ise või maakleriga
-
Külaline
Müük ise või maakleriga
Meil kevadel kinnisvara müük ees, kaalume siin, et mis kasu saab maaklerist, mida teeb ta rohkem, millega ise hakkama ei saaks. Eriti kui Eestis meil kasutusel notari deposiitarve, mis on suurepärane leiutis.
Ma kujutasin ette, et maakleritel on kliendibaas inimestest, kes otsivad kinnisvara, aga vestelnud mõnega, sain aru, et tingimata pole. Nad panevad kuulutuse üles ja jagavad seejärel teiste maakleritega, et äkki kellelgi tekib klient, jagavad siis tehingutasu. Ma ei näe ka, et nad aktiivselt müügiüritusi korraldaksid, veebilehelgi presenteerivad ennast uhkemalt, kui müüdavaid objekte.
Kuidas olete toiminud?
Ma kujutasin ette, et maakleritel on kliendibaas inimestest, kes otsivad kinnisvara, aga vestelnud mõnega, sain aru, et tingimata pole. Nad panevad kuulutuse üles ja jagavad seejärel teiste maakleritega, et äkki kellelgi tekib klient, jagavad siis tehingutasu. Ma ei näe ka, et nad aktiivselt müügiüritusi korraldaksid, veebilehelgi presenteerivad ennast uhkemalt, kui müüdavaid objekte.
Kuidas olete toiminud?
-
Külaline
Minu meelest tasub maaklerit kasutada ainult juhul kui müüdav objekt asub nii kaugel, et pole võimalik hõlpsasti seda näitama sõita. Või kui oled pikemalt haige ja ei saa ringi liikuda jm taolised juhtumid. Muudel puhkudel ma neist kasu ei näe.
-
Külaline
Kui ise saate näitamas käia, siis muidugi ei ole maaklerit vaja.
-
Külaline
Mina kasutasin maaklerit. Suurim põhjus oli see, et ma ise elasin teises riigis. Maakler oli ka hindaja ja hindas kinnisvara enne müüki ära maksimaalsele summale, mis seliisele kinniscarale võimalik on. Algselt läks max hinnaga müüki, siis kolme kuu pärast langetasime 5% ja sellega ka müüdud sai. Tänu sellele hindamisaktile sain ka üsna suure võidu.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 21:36 Meil kevadel kinnisvara müük ees, kaalume siin, et mis kasu saab maaklerist, mida teeb ta rohkem, millega ise hakkama ei saaks. Eriti kui Eestis meil kasutusel notari deposiitarve, mis on suurepärane leiutis.
Kuidas olete toiminud?
Sest ostja ostis panga kaudu ja hindamisakt oli talle pangas väga kasulik.
See oli muidugi 5a tagasi. Maakleri vahendustasu oli fikseeritud summa.
5 kuuga oli kinnisvara müüdud.
-
Külaline
Maakleritelt küsige hinnapakkumised, need hinnad on väga erinevad. Suurematel firmadel hirmkallis teenus.
-
Külaline
Ni kindlasti pole, tasu on igal pool 3-5% müügihinnast, sõltuvalt objektist.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 21:46 Maakleritelt küsige hinnapakkumised, need hinnad on väga erinevad. Suurematel firmadel hirmkallis teenus.
-
Külaline
Mina võtsin nov-s Tartu maakleritelt pakkumisi, aga sina tead ikka paremini 
-
Külaline
Kas oli siis üle 5%?Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:26 Mina võtsin nov-s Tartu maakleritelt pakkumisi, aga sina tead ikka paremini![]()
-
Külaline
Jah, 4-5% oli novembris, kui küsisime selle kohta. Tõenäoliselt on mingid konkreetsed firmad, mille hindamisakte pangad ülepea aktsepteerivad.
Millise firmaga teil head kogemused olnud? Siis hindamisakti tellimise osas.
-
Külaline
No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
Ei mõista seda maakleri kasutamist. Omanik teab ju ise nagunii oma vara kohta palju rohkem kui see vahelüli. Lisaks, pead ju selle maakleriga ikka objektile kohale minema, talle ette näitama, aega raiskama, et tema küsimustele vastata. Selle käiguga võib-olla saaks juba mitmele huvilisele ise vara ette näidata.
Ma käisin siin paar kuud tagasi Tallinna kesklinnas ühte korterit vaatamas. Müük toimus maakleri kaudu. Oi, no ma pidin ikka mitu päeva ootama ja maakleriga aegu klapitama, millal tal oli lõpuks aega mulle korterit näidata. Ja see oli Tallinna kesklinnas, mitte kuskil Uugametsas, kuhu maakleril kauge ja ebamugav minna. Nii et milles see mugavus küll seisnes?
Ei mõista seda maakleri kasutamist. Omanik teab ju ise nagunii oma vara kohta palju rohkem kui see vahelüli. Lisaks, pead ju selle maakleriga ikka objektile kohale minema, talle ette näitama, aega raiskama, et tema küsimustele vastata. Selle käiguga võib-olla saaks juba mitmele huvilisele ise vara ette näidata.
Ma käisin siin paar kuud tagasi Tallinna kesklinnas ühte korterit vaatamas. Müük toimus maakleri kaudu. Oi, no ma pidin ikka mitu päeva ootama ja maakleriga aegu klapitama, millal tal oli lõpuks aega mulle korterit näidata. Ja see oli Tallinna kesklinnas, mitte kuskil Uugametsas, kuhu maakleril kauge ja ebamugav minna. Nii et milles see mugavus küll seisnes?
-
Külaline
Arco VaraKülaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:26 Jah, 4-5% oli novembris, kui küsisime selle kohta. Tõenäoliselt on mingid konkreetsed firmad, mille hindamisakte pangad ülepea aktsepteerivad.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
Minu maakler oli nii hea jutuga, see oleks sitast saia ka teha osanud jutuga. No tegelt tegi ka. Sellesmõttes korter oli palkideni lahti võetud aga ta suutis selle peldiku ikka suure raha eest maha müüa. Mõni tõesti tuimalt vaid käib ust avamas ja näitab kinnisvara ette aga ei pinguta üldse.
Maakler ise peab ka näiliselt müüdavast kinnivarast "sillas" olema.
-
Külaline
No, ja sa ise ei oska oma varast vaimustunult rääkida?Guest kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:04Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
Minu maakler oli nii hea jutuga, see oleks sitast saia ka teha osanud jutuga. No tegelt tegi ka. Sellesmõttes korter oli palkideni lahti võetud aga ta suutis selle peldiku ikka suure raha eest maha müüa. Mõni tõesti tuimalt vaid käib ust avamas ja näitab kinnisvara ette aga ei pinguta üldse.
Minu jaoks ei määra maakleri jutt absoluutselt mitte midagi. See, kas mulle meeldib või ei meeldi, kas ma ostan või ei osta, sõltub hoopis muust. Mingisuguse "müügimehe" jutt on pigem eemalepeletav.
-
Külaline
Mugavus seisnes selles, et omanik ei pidanud seda ise tegema. Mul on näiteks üürikorteritega nii, et kui panen kuulutuse portaali üles, ei kirjuta sinna oma telefoninumbrit, ühendust saab esialgu meili teel. Tavaliselt tuleb paari päeva jooksul paarkümmend üürisoovi. Kui sõelun välja inimesed, kes tunduvad väga okeid, siis lepin nendega vaatamise aja kokku, aga näitama ei lähe mina vaid minu töötaja. Kui nad on üürimisest huvitatud, räägin alles telefonis ning läheme või siis ei lähe lepingu sõlmimisse. Kui tagatisraha on arvele kantud, kohtun ise võtmete üleandmiseks. Mulle kohe üldse ei meeldi mingeid eestlaste/venelaste/ukrainlaste/inglise keelt kõnelevate kõnesid vastu võtta, juttu jahvatada ja kortereid näidata.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
-
Külaline
Ei oleks. Mul olid väga negatiivsed tunded sellega seoses. Tahtsin lihtsalt ruttu lahti saada. Ma see ka, kes üldse sellepärast maaklerit kasutas, et ma elan teises riigis.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:06No, ja sa ise ei oska oma varast vaimustunult rääkida?Guest kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:04Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
Minu jaoks ei määra maakleri jutt absoluutselt mitte midagi. See, kas mulle meeldib või ei meeldi, kas ma ostan või ei osta, sõltub hoopis muust. Mingisuguse "müügimehe" jutt on pigem eemalepeletav.
Oli õnneks ennem kõik ära lammutatud, et varjatud vigasid olla ei saanudki ja maakler oskas ka visiooni anda, mis sellest teha saaks.väga oskaja ja teadja omal alal.
-
Külaline
Ei saa aru, miks sa nende kümnete huvilistega üldse tegelema pead? Ma ise olen ka väljaüürija. Huvi on üllatavalt suur olnud. Aga ma olen alati lihtsalt teinud - esimesed kolm tõsist huvilist kutsun (samal päeval, järjest) vaatama ning nende seast valin välja. Kõik! Kogu lugu!Guest kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:08Mugavus seisnes selles, et omanik ei pidanud seda ise tegema. Mul on näiteks üürikorteritega nii, et kui panen kuulutuse portaali üles, ei kirjuta sinna oma telefoninumbrit, ühendust saab esialgu meili teel. Tavaliselt tuleb paari päeva jooksul paarkümmend üürisoovi. Kui sõelun välja inimesed, kes tunduvad väga okeid, siis lepin nendega vaatamise aja kokku, aga näitama ei lähe mina vaid minu töötaja. Kui nad on üürimisest huvitatud, räägin alles telefonis ning läheme või siis ei lähe lepingu sõlmimisse. Kui tagatisraha on arvele kantud, kohtun ise võtmete üleandmiseks. Mulle kohe üldse ei meeldi mingeid eestlaste/venelaste/ukrainlaste/inglise keelt kõnelevate kõnesid vastu võtta, juttu jahvatada ja kortereid näidata.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
-
Külaline
Ostja tuleb kohale teadmata mida majaga teha?Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:10Oli õnneks ennem kõik ära lammutatud, et varjatud vigasid olla ei saanudki ja maakler oskas ka visiooni anda, mis sellest teha saaks.väga oskaja ja teadja omal alal.
-
Külaline
Täitsa võimalik. Esimene "ostja" oli mingi vanaproua, kes küll huvitatud oli aga ära kadus.
Ah mis ma ikka. Mina kasutasin maaklerit ja oleb rahul. See ei ole kohustuslik, kes maksta ei taha.
-
Külaline
Ma ei tegelegi, jätan järjest kõrvale. Käivad esimesel ja teisel päeval vaatamas, siis on selge. Kiireim diil, kes võttis, oli näitamine 20 min pärast kuulutuse panemist. Hiljuti tuli ühte korterisse neiu, kes üritas sama korterit juba 2a tagasi saada, kuid jäi toona hiljaks.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:12Ei saa aru, miks sa nende kümnete huvilistega üldse tegelema pead? Ma ise olen ka väljaüürija. Huvi on üllatavalt suur olnud. Aga ma olen alati lihtsalt teinud - esimesed kolm tõsist huvilist kutsun (samal päeval, järjest) vaatama ning nende seast valin välja. Kõik! Kogu lugu!Guest kirjutas: ↑23 Jaan 2026 00:08Mugavus seisnes selles, et omanik ei pidanud seda ise tegema. Mul on näiteks üürikorteritega nii, et kui panen kuulutuse portaali üles, ei kirjuta sinna oma telefoninumbrit, ühendust saab esialgu meili teel. Tavaliselt tuleb paari päeva jooksul paarkümmend üürisoovi. Kui sõelun välja inimesed, kes tunduvad väga okeid, siis lepin nendega vaatamise aja kokku, aga näitama ei lähe mina vaid minu töötaja. Kui nad on üürimisest huvitatud, räägin alles telefonis ning läheme või siis ei lähe lepingu sõlmimisse. Kui tagatisraha on arvele kantud, kohtun ise võtmete üleandmiseks. Mulle kohe üldse ei meeldi mingeid eestlaste/venelaste/ukrainlaste/inglise keelt kõnelevate kõnesid vastu võtta, juttu jahvatada ja kortereid näidata.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 23:33 No Eesti on nii väike, et saab ju ükskõik, kust otsast vara näitama tulla. Kui objekt asubki sinu kodust teiselpool Eestit, siis tasub huvilised kokku koguda ja ühe päeva jooksul huvilistele ette näidata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline